6 Октомври, 2022 18:20 2 615 23

Сърбия повече не може да седи на два стола по отношение на санкциите срещу Русия

  • андрей пленкович-
  • сърбия-
  • русия-
  • александър вучич

Хърватският премиер каза още, че е видял бурните реакции в Белград, който обвини Загреб, че е виновен за това, че Западните Балкани не са изключени от европейското ембарго за внос на руски петрол

Сърбия повече не може да седи на два стола по отношение на санкциите срещу Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Сърбия вече не може да седи на два стола и да не налага санкции срещу Русия, заяви днес пред журналисти в Прага хърватският премиер Андрей Пленкович, цитиран от телевизия Ен1.

Пленкович пристигна в чешката столица за участие в първата среща на върха на Европейската политическа общност, на която са поканените държавни и правителствени ръководителите от общо 44 държави.

Хърватският премиер каза още, че е видял бурните реакции в Сърбия, която обвини Хърватия, че е виновна за това, че Западните Балкани не са изключени от европейското ембарго за внос на руски петрол.

Всички решения на ЕС за взети заедно от неговите членки. Това е позицията на целия ЕС, каза още Пленкович преди началото на срещата, цитиран от сайта „Инстайдер.нет“.

Той уточни, че Сърбия може да получи по Адриатическия петролопровод JANAF, който транспортира петрол от Омишал на остров Крък до рафинериите в Нови Сад и Панчево, всякакъв петрол без руски.

По-рано Европейският съюз прие осми пакет от санкции срещу Русия заради анексирането на четирите украински области Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска. Новият пакет включва законодателна рамка за определяне на таван на цените на руския петрол, както и ограничения върху морския транспорт на суров петрол и петролни продукти до трети страни.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ами

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    немога да ти отговоря, не съм компетентен в тази област. Явно ти си "специалист". Не стоя по цял ден в тези сайтове като теб.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ами

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "Хаха":

    те вестниците им само за това стават вече. Дано са от дебела (луксозна) и гланцирана хартия, че като е кеф да е кеф.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Хахахах

    24 7 Отговор
    По-рано Европейският съюз прие осми пакет от санкции срещу Русия заради анексирането на четирите украински области Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска. Новият пакет включва законодателна рамка за определяне на таван на цените на руския петрол, както и ограничения върху морския транспорт на суров петрол и петролни продукти до трети страни. Пълен смях... Определят таван на нещо което не е тяхно...

    Коментиран от #11, #21

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Хайде пак

    13 21 Отговор

    До коментар #9 от "Хахахах":

    Не е смях. И АЕЦ Запорожие не е руско, но го присвояват твоите господари, нали? И насилствени анексии и смени на гражданство правят, но нищо не казваш. Не ти ли напомня османското насилие?

    Коментиран от #12, #13, #14

  • 12 случаен

    19 9 Отговор

    До коментар #11 от "Хайде пак":

    наистина пак,коментирай косово и мирните бомбардировки на сащ и то с обеднен уран

    Коментиран от #23

  • 13 Георги

    18 8 Отговор

    До коментар #11 от "Хайде пак":

    Турчина е клал и бесел наред без да прави разлика. Сменял е вяра даже. Като толкова си принципиален, а кажи тогава какво от избранное то е сторил руснака в Украйна?!
  • 14 Не си чел нищо

    19 10 Отговор

    До коментар #11 от "Хайде пак":

    Русия няма претенции да е господар на когото и да е, за сметка на това тези които са се самопровъзгласили за господари на света са САЩ. Ти какво ще кажеш за Виетнам, Ирак, Авганистан, Либия, Македония, ами Косово? Хайде изчезвайте всички нечестни, заслепени роби, толкова сте изветрели, че дори не може да признае те една ОЧЕВАДНА истина - САЩ е най-голямото зло, което се е пръкнало на тази земя.

    Коментиран от #20

  • 15 Ааа, може, може

    4 0 Отговор
    Все така са били, свикнали са
  • 16 Българин

    10 8 Отговор
    Русия си брани своята територия.САЩ са тезикоито правят опит да я унищожат икономически,искат да бъдат хегемон в света.Но няма да стане.
  • 17 РУСИЯ

    6 9 Отговор
    е по-силна отСАЩ,доказано е с годините.Искат фа владеят света,но няма да стане.
  • 18 ежко

    4 7 Отговор
    Сърбия може да прави каквото си ще!Хърватия също!Но не става хърватиският премиер да казва на сръбия какво може и какво не може!

    Коментиран от #22

  • 19 Сърбите

    5 3 Отговор
    Айде у лева. Къде ви фанемтамви бием. Но явно ви е малко
  • 20 Ще кажа

    4 3 Отговор

    До коментар #14 от "Не си чел нищо":

    Че им е малко....още трябваше. Това е грешката на Сащ
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 шивачка от Поликраище

    2 4 Отговор

    До коментар #18 от "ежко":

    Хърватите и те взеха да си го търсят и да не стане като миналият път...
  • 23 Зрител

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "случаен":

    Щом е обеднен уранът, къде са ти притесненията. Нали не е обогатен уран? Сърбите трябва да се научат, че "неутралитетът" т.е. да седиш на 2 стола, е политика на селките тарикати.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания