Last news in Fakti

7 Октомври, 2022 21:02 2 570 15

Вучич: Сърбия вече ще внася петрол от друго място

  • сърбия-
  • хърватия-
  • петрол-
  • александър вучич-
  • янаф

"Янаф" беше надежден доставчик, но вече не е, каза Вучич, отбелязвайки, че Сърбия е плащала 45 до 48 милиона евро годишно за използването на този петролопровод

Вучич: Сърбия вече ще внася петрол от друго място - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Хърватия се освободи от санкциите върху вноса /на петрол/ от Русия като част от последния пакет от санкции и затова не трябва да говори за принципи и морал, заяви днес сръбският президент Александър Вучич пред журналисти, цитиран от държавната телевизия РТС.

Президентът на Сърбия заяви, че страната му, която досега се снабдяваше с петрол през хърватския тръбопровод Янаф, вече е взела решение да внася петрол отдругаде, щом заради Хърватия не е възможно да се внася руски петрол тръбопровода Янаф и че утре в обръщение към нацията ще информира обществеността за това и за отговора на страната.

На въпрос на журналисти как коментира изказването на хърватския премиер Андрей Пленкович, че Хърватия не пречи на Сърбия да внася руски петрол, но няма да позволи той да минава през петролопровода Янаф, Вучич каза, че страната може да внася петрол само през Янаф.

Янаф беше надежден доставчик, но вече не е, каза Вучич, отбелязвайки, че Сърбия е плащала 45 до 48 милиона евро годишно за използването на този петролопровод и че сега "от нас зависи да предприемем следващите стъпки за осигуряване на петрол".


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БОЛШЕВИК

    40 32 Отговор
    Сърбия винаги е била с братска Русия, сега искат и я натегат и нея да я отдалечат как и нас ни отдалечиха навремето от братска Русия!

    Коментиран от #4, #5, #15

  • 2 опааа

    22 9 Отговор
    и на вучко му играха брюкселския стpaпoн и омекна
  • 3 Помак

    17 8 Отговор
    ...брао брат ...от друго място ама руски .....сърбите братчеди намериха как и агнето да е сито и хем валка цял ...хи хи
  • 4 Примати

    9 15 Отговор

    До коментар #1 от "БОЛШЕВИК":

    Сърбите които се вълнуват от история знаят че Русия никога не се е интересувала от тях , а само от своите планове. Най - яркия пример за това е пътуването на Симович при Сталин непосредствено след преврата срещу Маркович. Симович повдига въпроса за договор между Сърбия и СССР , според който ако трета страна нападне една от двете подписващи се страни то другата подписваща се страна ще се притече на помощ. Сталин отхвърля идеята защото за него е рано да воюва с не още достатъчно изтощената Германия и предлага следното: ако трета страна нападне една от двете подписващи се страни то другата подписваща се страна няма да нападне нападнатата. Тоест Сталин казва на Симович, че ако Германия нападне Сърбия , СССР няма да нападне Сърбия също. При положение че нямат обща граница… всеки човек може да промени възгледите си… мисли, чети

    Коментиран от #6

  • 5 Точно гледат

    17 5 Отговор

    До коментар #1 от "БОЛШЕВИК":

    Как да я отрежат. Откажат от приятелството с Русия!Спират кранчетата. Правят проблеми на религиозна етническа основа. Правилото е разделяй и владей!политици и медиите са майстори по внушаване 😇
  • 6 БОЛШЕВИК

    24 9 Отговор

    До коментар #4 от "Примати":

    ЕС и САЩ вълнува ли ги за Вас? Вълнуват ли се ЕС и САЩ от Вас? Какво постигна България като член в тия организации за толкова мнго години вече? Какво спечелиха българите като са в тия организации НАТО, ЕС?
  • 7 оня с коня

    21 19 Отговор
    На Вучич в прав текст му бе заявено че не може да седи на 2 стола,той обаче продължи да се опитва.Ето го и Резултата:Русия му спря Газа,а Европа му затвори кранчето на Петрола от "Янаф".Сега задължително ще появи някой ище се изцепи по традиция:Вие сърбите не ги мислете,ами да видим Ние на какъв хал сме",на което аз пък ще му отговоря:"Не е важно на какъв хал сме а НА КАКЪВ ЩЯХМЕ ДА БЪДЕМ,ако не бяхме в ЕС и НАТО и бяхме с РУСКИ ЧЯТАЛ на врата като Сърбите1

    Коментиран от #8, #10

  • 8 Жечо

    9 9 Отговор

    До коментар #7 от "оня с коня":

    Отлично написано!
  • 9 Навалний

    5 3 Отговор
    Гледам, че тлъстият и дългучът им обясниха ясно нещата!
  • 10 Навалний

    11 2 Отговор

    До коментар #7 от "оня с коня":

    Не Русия му спя газа, а ЕС отне лиценза на Турски поток, откъдето чрез Бойко тръбата идва газ за него и за Орбан.

    Коментиран от #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Безаналогови

    2 1 Отговор
    Путя го боли аналопровода че сръбчетата нямали газ и петрол
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Сърбия

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "БОЛШЕВИК":

    Сърбия е с Русия, когато е слаба и/или е "яла" бой, както е в случая. Когато сърбите са били добре никога не са били с Русия или със СССР!
Новини по държави: