Last news in Fakti

6 Октомври, 2022 21:15 2 255 21

Въздушна операция! Пентагонът ликвидира командир на "Ислямска държава" в Североизточна Сирия

  • сащ-
  • сирия-
  • ислямска държава-
  • башар асад

Съединените щати са извършвали и други акции срещу членове на групировката в Сирия, но за първи път се съобщава за операция в зона, контролирана от сили, верни на сирийското правителство

Въздушна операция! Пентагонът ликвидира командир на "Ислямска държава" в Североизточна Сирия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американските сили извършиха днес операция в Североизточна Сирия, чиято цел е бил член на групировката "Ислямска държава", предаде Ройтерс, като се позова на високопоставен служител на САЩ в сферата на отбраната.

Говорителят на американското Централно командване Джоузеф Бучино не даде повече подробности за акцията, която според местни източници е била извършена в контролирано от правителството селище в провинция Хасака.

Американски източници заявиха, че при операцията в Мулук Сарай, в която са участвали хеликоптери, е бил ликвидиран член на "Ислямска държава", който се е укривал там. Според тях убитият е бил издирван от американските власти.

Един от източниците заяви, че целта на въздушната операция е бил член на "Ислямска държава" с ръководни функции, който се е намирал в район, контролиран от правителството на сирийския президент Башар Асад. По думите му убитият е отговарял за координацията между спящи клетки на групировката в региона. Друг източник каза, че американските сили са взели тялото на убития.

САЩ са извършвали и други акции срещу членове на групировката в Сирия, но за първи път се съобщава за операция в зона, контролирана от сили, верни на сирийското правителство.

Сирийската държавна телевизия съобщи в своя канал в Телеграм, че американски специални части са извършили операция в Мулук Сарай, при която е загинал един човек, а други са били заловени. Тя не даде подробности за тяхната самоличност.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    16 6 Отговор
    Сирийците на Асад ги оствихме. Нямаме сили вече.
  • 2 чико

    21 13 Отговор
    КРАВАРИТЕ са заели нАЙ големите находища на газ и нефт в Сирия и С М У Ч А Т ненаситно както отвсякъде по света . Всичко друго е за ПАРЛАМА .
  • 3 Рожко

    21 10 Отговор
    Фащ могат да правят специални операции, защото са бого помазани.
    Те командват света и всяко същество което шава. Феодалите на света.
  • 4 БОЛШЕВИК

    20 11 Отговор
    Тия изверги днес бомбят цял ден едно село, избиха няколко семейства и сега уж са унищожили някакъв командир, който ще се окаже местния овчар по-късно!

    Коментиран от #11

  • 5 въпросче

    18 6 Отговор
    е що го утепахте?
    щото взел едни пари,уж да свърши една работа ...
    или просто замитате следите?
  • 6 Специална операция

    6 9 Отговор
    Тюлените влизат стрелят вземат и забравят
  • 7 Реалиста

    18 6 Отговор
    Това са те САЩ! Войни , военни действия по цял свят, поредна лъжа, целта е нефтените продукти в Сирия, Либия и мъката им е за руският газ!
  • 8 ...

    10 14 Отговор
    Грешната мишена. Трябало е бункерния плъшок в Кремлин.

    Коментиран от #17

  • 9 Хасковски каунь

    11 5 Отговор
    Убили са селския чобанин и сега няма кой да пасе овцете. Байдън щял да го замести.
  • 10 един русофил

    2 9 Отговор
    по малко
  • 11 ЧЕПА

    4 3 Отговор

    До коментар #4 от "БОЛШЕВИК":

    Те със набеденият овчар ще си правят селфи. А на умрелите кози ще им сложат по една каска и ще ги обявят че са били личната охрана на скотовъдеца.

    Коментиран от #13

  • 12 Член на ИД се крие при Асад

    8 3 Отговор
    А не "воюваха" ли точно Русия и Асад срещу ИД....уж?
  • 13 И Факти

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "ЧЕПА":

    ще го потвърдят това.
  • 14 ПЕНТАГОНЪТ СТАНА СМЕШЕН СЛЕД КАТО ЕДИН

    3 7 Отговор
    СМОТАН АРАПИН ЗАБИ ЦЯЛ БОИНГ В НЕГО - СРАМ И ПОЗОР И ОЩЕ КОЛКО ДА ПИША ЗА ТОЯ ПЕНТАГОН ! ПРЕДСТАВЯМ СИ ЕДИН САМО БЪЛГАРИН КАКВО БИ НАПРАВИЛ С ТОЯ ПЕНТАГОН

    Коментиран от #19

  • 15 САЩ...... НАЙ МОГЪЩИТЕ

    5 4 Отговор
    НЯМА МИЛОСТ ЗА ТЕРОРИСТИТЕ ОТ ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА...И ТОЯ ДА ПРАТИ ПОЗДРАВИ НА ОСАМА...
  • 16 САЩ...... НАЙ МОГЪЩИТЕ

    5 5 Отговор
    После и кремълските мишоци....
  • 17 гост

    7 3 Отговор

    До коментар #8 от "...":

    Абе за начало могат да почнат с новоизлюпения генерал Кадирката ! Ей тъй да му се дръпне сопола на гнома , да има време да си представя какво го чака ! Да си спомня Дугина !
  • 18 ДА ИЗМЭТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    1 0 Отговор
    ЕвроГейските чиновници веднага да наложат санкции на господарите си от ФАЩ...
  • 19 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "ПЕНТАГОНЪТ СТАНА СМЕШЕН СЛЕД КАТО ЕДИН":

    Смотания арабин държеше зад гърба си над 300 американски граждани за заложници , иначе щеше да е изпарен преди да разбере откъде му е дошло ! И единственото което постигна е , че взе живота на тия 300 , кьошенцето от Пентагона , което успя да бутне беше оправено няма и месец по-късно и отдавна забравиха ! За сметка на това арапите в Ирак и Афганистан и до днес са зайци за лов , а за САЩ могат вече само да мечтаят !
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Ехо

    2 1 Отговор
    Не отвличайте путин! Той унищожава диктатурата и фашизма в Русия!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания