Last news in Fakti

12 Октомври, 2022 20:30 1 390 4

Tалибаните: Новите американски санкции са пречка за отношенията между Афганистан и САЩ

  • афганистан-
  • талибани-
  • сащ-
  • антъни блинкън

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заяви вчера, че страната му ограничава издаването на визи на настоящи и бивши членове на талибанското движение

Tалибаните: Новите американски санкции са пречка за отношенията между Афганистан и САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Новите ограничения за издаване на визи на талибани са пречка за отношенията между Афганистан и САЩ, заяви днес афганистанското правителство, доминирано от ислямисткото движение, което взе властта в Кабул миналата година, предаде Франс прес.

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заяви вчера, че страната му "ограничава издаването на визи (. . .) на настоящи и бивши членове на талибанското движение и на други хора, за които се предполага, че са отговорни за репресиите срещу жените и момичетата в Афганистан или че са причастни по някакъв начин към това насилие". Ограниченията бяха обявени по случай десетата годишнина от учредяването на Международния ден на момичето.

Това решение е "пречка за развитието на отношенията между двете страни", се казва в изявление на говорителя на афганистанското министерство на външните работи Абдул Кахар Балхи.

"Мярката бе обявена на фона на продължаващите срещи на високопоставени представители на двете страни, които бяха проведени тази седмица в Доха и на които бяха обсъдени всички важни въпроси", изтъкна Балхи.

"Съединените щати трябваше да предприемат положителни мерки в светлината на скорошните обсъждания в Доха, за да покажат на практика, че искат конструктивни отношения с Ислямското емирство. Подобни решения може да имат негативно въздействие върху двустранните отношения", каза още говорителят на афганистанското външно министерство.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 момче

    2 0 Отговор
    Международен ден на момичето? :))))))) А кога е международния ден на момчето?
  • 2 ааааааааааааа

    3 0 Отговор
    тия па .. а що не им подшушнете,че ще плащате в прашец

    ще видите тогаз щироко отворени обятия
  • 3 истина ти казвам

    1 0 Отговор
    Е за тва заглавие на статията немам коментар!🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 4 Тия НА СНИМКАТА

    3 0 Отговор
    За визи ли чакат🤔
Новини по държави: