Тема: Украйна

10 Октомври, 2022 08:41 3 779 58

Камионът, взривил се на Кримския мост, е тръгнал от България? Какво се знае:

  • кримски мост-
  • камион-
  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • мост-
  • българия

Руски граждани и чужди държави са помогнали на украинските служби

Камионът, взривил се на Кримския мост, е тръгнал от България? Какво се знае: - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руският президент Владимир Путин определи експлозията на Кримския мост като "терористичен акт", за който са отговорни украинските тайни служби. "Извършителите, изпълнителите и поръчителите са украинските тайни служби", заяви Путин, цитиран от руски информационни агенции.

"Няма никакво съмнение, че става дума за терористичен акт, целящ разрушаването на важна обществена инфраструктура", каза още руският президент по време на среща с ръководителя на Следствения комитет Александър Бастрикин.

Бастрикин: Руски граждани и чужди държави са помогнали

Бастрикин твърди, че руски граждани и чужди държави са помогнали за подготовката на "терористичната атака". Маршрутът на камиона, който се е взривил на моста, вече е ясен, посочват от Кремъл. Той е бил в България, Грузия, Армения, Северна Осетия и Краснодар.

Следственият комитет на Русия съобщи, че според предварителните данни камионът е принадлежал на лице от южния руски град Краснодар. Бастрикин заяви, че са били разпитани много свидетели и очевидци. Разследванията на нападението продължават. Те включват анализ на експлозиви, генетична и съдебномедицинска експертиза.

Путин свиква Националния съвет за сигурност

Украйна до момента не е потвърдила, че има участие в планирането и осъществяването на взрива. От Федералната служба за сигурност на Руската федерация подчертаха, че от началото на октомври украинските нападения срещу руските гранични райони са се увеличили значително.

От Кремъл обявиха, че в понеделник ще се проведе заседание на Националния съвет за сигурност. На него се очаква да бъде обсъден отговора на атаката в Крим. В съвета участват руският президент, министри, представители на тайните служби и на армията.

Кримският или Керченски мост е основната връзка между Русия и незаконно анексирания Кримски полуостров. Мостът е и жизненоважна артерия за пристанището на Севастопол, където е базиран руският черноморски флот. В събота той беше сериозно увреден, след като минаващ по него камион се взриви. Най-малко трима души загинаха, а части от моста се срутиха. По-късно движението на автомобили по моста бе отчасти възстановено. Руски източници съобщават, че движението на влакове също е възстановено.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Казах ли ви,

    21 27 Отговор
    че в територията е пълно с руски шпиони и диверсанти?

    Коментиран от #11, #39

  • 2 Джо Байдън

    23 34 Отговор
    Лъжата за камиона , ще оправдае руската некадърност ?
  • 3 Помнещ

    11 15 Отговор
    Каза критична инфраструктура, а не обществена доста е голяма разликата, а през 2020 президента Владимир Путин каза, че критичната инфраструктура на територията на РФ влиза в защитата на ядрената триада.

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 путин може да се ... в ....

    23 40 Отговор

    До коментар #3 от "Помнещ":

    Моста е незаконен обект , снабдяваш руските вapвари на територията на Украйна
  • 7 руски граждани

    24 32 Отговор
    Значи има руски граждани които МРАЗЯТ Путин терориста! Браво на тях!

    Коментиран от #23, #51

  • 8 Смерш

    22 36 Отговор
    Руснаците преди години ни обвиниха и в атентата срещу папата. За да не падне вината на тях като организиратори и изпълнители.

    Коментиран от #25, #26

  • 9 Весо

    28 10 Отговор
    Тук се товарят мигранти и вече бомби държава разграден двор !

    Коментиран от #14

  • 10 Бау

    15 18 Отговор
    Стига сте преписвали измишльотините на кремълския гоблин. Няма как експлозив на платното да увреди колоните на моста а самото платно да стои непокътнато във водата. Ясно се вижда на една от камерите че е подводен дрон.

    Коментиран от #13

  • 11 Реалист

    49 12 Отговор

    До коментар #1 от "Казах ли ви,":

    Руски? Напълнихме се с украинци, които като нищо ще ни въвлекат в конфликта. Само камиона е руски. Може да се купи от къде ли не. То у нас кой ли не си купува кола с бг номера и после се появява в някоя сводка по света. Проблемът е да не се окаже че на наша територия има украинци, които подпомагат терористични клетки, които правят диверсии в Русия. Защото тероризъм си е тероризъм. И не ми пука чий е. Искам нашите служби да си свършат работата. Няма да храним изверги, които за благодарност ще ни хвърлят във война. Нямаме общо с това. Който иска да воюва, да си ходи в неговата държава и да си воюва. В Украйна 2/3 от държавата е спокойна. Какво правят тия бежанци тука? Че и ни замеват в тероризъм! Моста е гражданска структура, служеща за пренос на храна до Крим. Не е военен обект. 1 година вече хрантутим Слава Украине и държавата ни е от криза в криза. Писна ми. Службите да си свършат работата. И ако на наша територия има клетки на който и да било терорист, да бъдат съдени или предадени на държавите, където са извършили престъпленията си. Вън от България!

    Коментиран от #22

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Сад бът тру

    34 8 Отговор

    До коментар #10 от "Бау":

    Ако е подводен дрон, означава че е точно определена държава пич. И сега въпросът е, ние като слуги на тая държава ще мълчим ли поемайки част от вината за нещо, което не сме направили, или ще кажем истината? Нашите властовици са пред шах и мат. Каквото и да направят все са губещи. А колко лесно щеше да бъде всичко ако още в самото начало бе казано че сме неутрална страна, поради историята ни. Никой не може да ни упреква. Но не. Наш Кире трябваше да се натегне на САЩ, наш Баце на Ес, ДПС на Турция, ДБ да ни закълне в робство на НАТО, а БСП да дава оръжие под масата на Украйна. Айде сега да видим как ще се оправят. Няма изход. Все сме губещи.

    Коментиран от #20

  • 14 Сър Пичук

    9 13 Отговор

    До коментар #9 от "Весо":

    Мдаа, а супер-държавата Русия, която не е разграден двор, си пропуска камиони с експлозиви, които да и взривяват критично важни обекти...
  • 15 Не се

    8 8 Отговор
    Заблуждаваме . ФСБ добре си върши работата ,като става дума за диверсии .
  • 16 Подозрителен

    9 9 Отговор
    "Камионът, взривил се на Кримския мост, е тръгнал от България"...ха ха ха ..Е и какво от това...??? Възможно е и собственика и водача на камиона да са наследници от стара азиатско болгарска народност...!!!!!

    Коментиран от #27

  • 17 Трябваше

    9 17 Отговор
    Да натоварим всички русофили и руски агенти в него.
  • 18 честен ционист

    12 4 Отговор
    Знае се, че камиончето е минало и през Казанлък, кога ресна миналата седмица. Аз ако живея в Казанлък бих продал къщи, апартаменти на момента и бих си бил камшика от там.
  • 19 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    14 1 Отговор
    Оф , дойчовци ‼️
    НЕ камионът,
    а ТОВАРЪТ‼️
    Това са различни , много различни неща ‼️‼️‼️
  • 20 Сър Пичук

    7 21 Отговор

    До коментар #13 от "Сад бът тру":

    Все още не е доказано дали Русия не е взривила сама ЧАСТ от моста си, така че хем да може да го ползва, хем да може да обвини Украйна и да оправдае използването на тактическо ядрено оръжие или други ОМП. Този сценарии го гледахме със взривяването на два жилищни блока в Москва, с което се оправда втората Чеченска война. Познати КГБ-ейски номера от селски вечеринки.

    Коментиран от #28

  • 21 ИВАН

    18 8 Отговор
    Не трябваше да се допуска вражда с Русия, този президент се оказа върл натовец, американска купена подлога ... повечето българи сме с Русия, но политиците ни са алчни и са се продали на американците
  • 22 Ами какви

    4 15 Отговор

    До коментар #11 от "Реалист":

    Са бе реалист заблуден . Руснаците го казват ,че са руски граждани . Ама истината боли .
    Руснаците да тръгнат срешу Путлер . Нали ?
    Ирационално отрицание се шири в главите на бг русофилчетата

    Коментиран от #32

  • 23 Онзи

    0 5 Отговор

    До коментар #7 от "руски граждани":

    Обичат Путин толкова,колкото нас ни обичат тези в парламента.
  • 24 Калчо Димитров Янков – „Калъча“

    3 9 Отговор
    САМО БОЙ ЗА ЧЕРВЕНИТЕ ТЕРОРИСТИ,ТЕ ОТ ТОВА РАЗБИРАТ
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    11 4 Отговор

    До коментар #8 от "Смерш":

    Чул НЕ.до.чул ‼️
    Не рушня.цити, а Се.Ре.У и итали.анците ни набе.диха ‼️
    Не русна.ците, а италиа.нците приб.раха Серг.ей Анто.нов ‼️
    Що не прове.риш , кой го преду.преди да се изнася от Италия ВЕД.НАГА, ама той решил да си вземе довиждане с люби.мата ‼️
  • 27 Реалист

    19 3 Отговор

    До коментар #16 от "Подозрителен":

    Много ли си умен? Абе умник, ако на наша територия има клетки от диверсанти на украинците, които са готови да извършват терористични актове, като взривяват гражданска инфраструктура, какво би станало ако решат да се правят на Кулеба? Оня заплашва и обижда всеки, който не им дава оръжия. Ако утре същите тия украински хрантутници решат да ни наказват, че не искаме да пращаме войници в Украйна и решат да пратят такъв камион на някой от мостовете над Дунав? Я следствието и прокуратурата да покажат синхрон в действията си! И моля борба с тероризма и организираната престъпност, свършете си работата. Очакваме щателно разследване. Такива елементи не искаме и 2 минути да са на наша територия. Няма да търпим терористи в България. И не ми пука от какъв произход са и за какво се борят. Тероризмът вън от България!
  • 28 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    9 4 Отговор

    До коментар #20 от "Сър Пичук":

    Сър, този сценарий е от взривяването на кулите-близнаци, сграда 7, Пентагона и пр. ‼️

    Коментиран от #46

  • 29 факт

    9 5 Отговор
    На 4.10. избухва взрив в завод Арсенал, трима работници губят живота си, а цехът за взривни вещества е напълно разрушен. На 7.10. Путин навършва 70-годишна възраст. На 8.10. сутринта е взривен Кримският мост - построен по искане на Путин през 2019 г., трима души губят живота си. На 9.10. Русия обявява, че камионът с взривни вещества, който е извършил терористичния акт, е тръгнал от България. Има ли връзка между тези събития, преценете сами.

    Коментиран от #49, #52, #53

  • 30 Бамбука

    5 2 Отговор
    Какво се знае ? Имало е експлозия, имало е камион, имало в влакова композиция с цистерни, имало е мост, част от който е паднал в морето. Другото са свободни съчинения по картинка.

    Коментиран от #37

  • 31 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    8 1 Отговор
    Отворете първия попаднал Ви атлас и вижте пътя на товара ‼️
    Кой нормален спедитор би обикалял толкова , вместо да превози товара директно по най-краткия път ❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓

    Коментиран от #33

  • 32 Реалист

    8 3 Отговор

    До коментар #22 от "Ами какви":

    Като са руски граждани да се кажат имената им и да се съдят. Няма да се замесва България в тая помия. И за твое сведение, кой какво казва не ми пука. Искам да знам какво казва следствието. Само в тоя форум се нагледах на хиляди постове обещаващи тероризъм. Та не ми се прави на умен. Я чети колко психо има във форумите, дето хвърлят умствено ракети и избиват кой ли не, та зануляват и цели държави. Психопати бол. Следствието да се намеси. Искаме истината. Руснаци, украинци, все ми е тая. Искам да знам истината и никой да не забърква държавата ми в тая гнус!

    Коментиран от #35

  • 33 факт

    5 3 Отговор

    До коментар #31 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Този, който готви терористичен акт - очевидно тайникът не е направен у нас, тук в него са натоварени взирвните вещества, а тайникът е направен другаде. А и маршрутът му не е трябвало да буди съмнения - товари от една държава, разтоварва в друга и товари с друг товар и така до последната дестинация. Това е нормална практикан а спедиторските фирми, което те учудва?

    Коментиран от #42, #43

  • 34 Орех

    9 0 Отговор
    Що за идиоти са тези искащи ядрена война.За това,че им подхвърлят службица или пачки, от безотчетни пари ,са готови всяка минута да нагнетяват долнопробна истерия,по най- просташки начин.
  • 35 честен ционист

    9 2 Отговор

    До коментар #32 от "Реалист":

    И как мислиш няма да се намеси името на държавата, след като се окаже, че експлозивът е с БГ произход?
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 факт

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "Бамбука":

    Като имаш толкова много известни, не е трудно да откриеш неизвестното. Математика учил ли си?
  • 38 яедр

    13 2 Отговор
    До довечера, трябва да бъдат уволнени шефовете на служби, които допуснаха България да бъде замесена в тероризъм. Ако са замесени и българи на съд и в затвора, а ако почнат да се оправдават, в затвора за това че са проспали подготовка на терористи на територията на България. Няма всички българи да плащат заради една шепа предатели и слуги на чужди разузнавания. До довечера да са в килии некадърниците. Само заплати и превилегии получават търтейте.

    Коментиран от #40

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 госппдине

    11 1 Отговор

    До коментар #38 от "яедр":

    вие май не живеете в българия ? та народа плаща вече 32 години заради шепа продажни некадърници и също така кога сте чули и видяли да уволнят някого на висок пост заради слухове?
  • 41 Мнение

    2 3 Отговор
    Щом не паднал моста изцяло, значи не сме ние. От "ефекта на пеперудата" ще е.
  • 42 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "факт":

    Учудва ме ФАКТА, че коментираш за камион който претоварва няколко товара, а тук става дума за ЕДИН товар, който е претоварван няколко пъти ‼️‼️‼️
    Явно ти е трудно да ги разграничиш‼️
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Русофоб Антисемит

    0 8 Отговор
    Ако информацията е вярна се чувствам горд българин. Най после и ние нещо позитивно да направим, след изгонването на 70 руски шпиони от държавата.

    Коментиран от #55

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Сър Пичук

    2 1 Отговор

    До коментар #28 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    В интерес на истината сценарият е много по-стар, а кой, кога, къде и защо изобщо се е възползвал от него е тема на друг разговор. В момента говорим за приложението му от Русия.

    Коментиран от #57

  • 47 Попов

    1 1 Отговор
    Стотици, ако не хиляди камиони с руска регистрация преминават ежегодно през България. Това , че някои се качват на ферибота в Бургас не новина също. Може би каргото е на……
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "факт":

    Няма
  • 50 Коко

    4 0 Отговор
    Нали затова взривиха Арсенал!
    За да няма следи!
    Както и предните два взрива по нашите складове.
    Че и хора затриха...
    Можете да представите колко сме "независими" и "демократи" !!!
  • 51 Ами

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "руски граждани":

    всяко стадо си има мърша, ето такава като тебе за нашето стадо.
  • 52 Ами

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "факт":

    аз заграждам отговор - НЕ. Пробвай с друга конспиративна теория.
  • 53 Ммм дааа

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "факт":

    Ами НЕ.
  • 54 Факт

    0 0 Отговор
    скоро българи и руснаци ще се бият помежду си, отдавна са ни настройвали, насаждали омраза, не остава много време и скоро ще се бием на бойното поле! Българи, не се поддавайте на провокации, вижте Украйна, какво направи Америка с нея?
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Сър Пичук

    0 0 Отговор
    В Русия живеят 28 хиляди българи, те са на страната на Русия, ще воювате ли и с тях?
  • 57 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 0 Отговор

    До коментар #46 от "Сър Пичук":

    Говориш за СЦЕНАРИЯ ‼️
    "... Този СЦЕНАРИЙ го гледахме със взривяването на два жилищни блока
    в Москва.....
    а по-рано сме го гледали и в Ню Йорк...
  • 58 Сър Пичук

    1 0 Отговор
    Слава на Русия!!!
Новини по държави: