Last news in Fakti
  Тема: Украйна

12 Октомври, 2022 11:56 2 886 18

Има теч в полския участък на петролопровода "Дружба"

  • полша-
  • дружба-
  • русия-
  • украйна-
  • теч-
  • петролопровод

Говорител на оператора отказа да даде допълнителни подробности

Има теч в полския участък на петролопровода "Дружба" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Полша обяви днес, че е установила теч в полския участък на петролопровода "Дружба", който транспортира петрол от Русия за Европа и заяви, че причината вероятно е авария, предаде Ройтерс. Случилото се обаче може да предизвика опасения за сигурността на европейските енергийни доставки.

Установяването на теча по основния маршрут за транспортиране на петрол до Германия, който операторът на тръбопроводната инфраструктура PERN обяви, че е открил вчера вечерта, се случва в момент, в който Европа се сблъсква с тежка енергийна криза след руската инвазия в Украйна и последвалото прекъсване на доставките, предаде БТА.

Още новини от Украйна

"В тази ситуация можем да говорим за случайна повреда", заяви по телефона пред Ройтерс Матеуш Бергер, високопоставено лице от Полша, отговарящо за енергийната инфраструктура. Той отбеляза, че няма основания да се смята, че течът е причинен от саботаж. PERN съобщи в комюнике, че на този етап точните причини за теча не са известни. Той е бил засечен в участък на тръбата на 70 километра от централния полски град Плоцк.

Говорител на оператора отказа да даде допълнителни подробности. Петролопроводът "Дружба" е един от най-големите в света и доставя руски газ до повечето централноевропейски страни, включително Германия, Полша, Беларус, Унгария, Словакия, Чехия и Австрия. Втората линия на съоръжението и други елементи от инфраструктурата на PERN работят нормално, съобщи операторът.

"На този етап всички структури на PERN (техническа поддръжка, оперативна, вътрешна пожарна команда и защита на околната среда) предприемат действия в съответствие с алгоритмите, които се предвиждат за подобен род ситуации", съобщи операторът. Говорител на чешкия оператор на петролопровода "МЕРО" (MERO) оповести, че не е регистрирал никакви промени в потоците за Чехия. Германската рафинерия "Пе Це Ка Швет" (PCK Schwedt), която доставя 90 на сто от горивото за Берлин, икономическото министерство и регулатора на федералната мрежа не бяха открити за коментар.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Токио

    47 5 Отговор
    Полски саботаж
  • 2 ддд

    38 3 Отговор
    Уж нефтопровод а газ пренася. Малко да си оправите статийката
  • 3 Коментар

    51 4 Отговор
    "Демократизиран" от най-големите "съюзници" на ЕС зад океана?!

    Ако фон дер куклата на конци и останалите васали не бъдат свалени от народите си, Европа не я чака нищо добро!!!
  • 4 Могадишо

    50 2 Отговор
    Поляците работят отдавна срещу Германия!
  • 5 Христо

    35 1 Отговор
    Необясним теч и спиране на доставките към Германия... Тия поляци си искат репарациите

    Вече има писания, че Полша ще стане водеща сила в Европа
  • 6 Пич

    33 1 Отговор
    Пановете са предимно прости , и не се и учат от глупостта си !!! И после маршируват опушени от учудване , към разни гори....
  • 7 веселяк

    22 0 Отговор
    Вчера Баширов и Петров са забелязани в района на тръбопровода с дрелки в ръце!
  • 8 Рошко

    36 1 Отговор
    Саботьора го търсете в американските бази, ма знаем че няма да го откриете, където има англоговорящи там има и проблеми
  • 9 Хихи

    25 1 Отговор
    Яко. Полските нацита ще оставят източните европета без петрол.
  • 10 Полски простотии

    25 4 Отговор
    Полските фашисти и CIA са го повредили. Поляците излязоха много тъпи парчета. Твърдоглави, упорити и глупави. Голям хазарт да за всички. Колко пъти трябва да премажат държавата им за да разберат, че международното общение изисква добронамереност и възпитание. Завършени селяни. Срам, че да славяни.
  • 11 Българина

    20 5 Отговор
    хич не ми дреме, да става по бързо зле и патакламата, за да излезем от ЕС. Държавата като не иска референдуми за ес нато и ез ще стане по втория начин

    Коментиран от #17

  • 12 Ехаас

    4 0 Отговор
    У нас ги дупчат и точат.
  • 13 Помнете историята!

    12 2 Отговор
    На времето Полша беше разделена между Германия и Русия. Сега разбираме защо.
  • 14 Сократ

    8 2 Отговор
    Полша е държава паразит.
  • 15 Мишел

    9 1 Отговор
    Полша се показва майстор на съботажи по чужди тръбопроводи и бързо ще си намери майстора за собствените тръбопроводи и танкери.
  • 16 Стратега

    9 1 Отговор
    САЩ и НАТО пак грумнаха още една тръба. Европа колабира а САЩ БОГАТЕЯТ!
    Пука и на Полша за Европа.
  • 17 Не ти дреме

    7 2 Отговор

    До коментар #11 от "Българина":

    защото не си даваш сметка че ес унищожи цялата ни икономика,селко стопанство.Във всяка една област ни направиха зависими от тях,и сега като едни просяци чакаме да ни отпуснат нещо.Докато на укрия дават милиарди евра,на нас само трохи!Затова ако напуснем ес,щени трябват поне десет години за да си стъпим на краката,ако въобще някой е останал на Територията!

    Коментиран от #18

  • 18 Боже

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "Не ти дреме":

    Ето това се казва промит мозък.България се управлява от българи родоотстъпници, които докараха държавата до дъното.Те пречат на развитието.Коя друга държава, член на ЕС е в такова окаяно положение, след като виновен е ЕС? Отговорът е много прост - никоя държава няма такива прости, корумпирани, лъжливи и крадливи управници ченгета и номенклатурни потомци.Справка Румъния, с която много обичаме да се сравняваме. Отдавна осъдиха и затвориха,свързаните с бившия режим и вървят напред.Тука ни управляват и раздават правосъдие,затова сме ретроградна държава във вечен ремонт,както пътищата и улиците ни. Това го няма в нито една страна членка на ЕС, но той ни е виновен, ама най мразим да мислим, казал Ганьо.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания