Last news in Fakti
  Тема: Украйна

12 Октомври, 2022 14:11 6 776 85

Русия не разполага с достатъчно ракети

  • украйна-
  • ракети-
  • владимир путин-
  • война-
  • мобилизация-
  • русия

Сега Украйна разчита на системи за противовъздушна отбрана от съветско време

Русия не разполага с достатъчно ракети - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Най-големите въздушни удари на Русия срещу Украйна от началото на войната отнеха живота на най-малко 19 души, накараха хиляди украинци отново да се крият в бомбоубежищата и прекъснаха електричеството в стотици градове и села, пише БТА.

Ударите бяха осъдени на Запад за умишленото им насочване срещу граждански цели. "Ястребите" в Москва обаче ги приветстваха като повратен момент, показващ решителността на Русия в "специалната военна операция", както самата тя определя действията си в Украйна.

Още новини от Украйна

Но западни военни анализатори казват, че ударите са имали тежка цена, довели са до намаляване на изчерпващите се запаси от ракети с голям обсег, не са поразили значими военни цели и едва ли ще променят хода на войната, която се развива зле за Москва.

"Русия не разполага с толкова ракети, че да извършва често подобни нападения, тъй като запасите ѝ се изчерпват, а украинците твърдят, че имат голям успех в прехващането на много от използваните", написа Лорънс Фридман, почетен професор по военни изследвания в Кралския колеж в Лондон. "Следователно това не е нова стратегия за спечелване на войната, а гневен изблик на един социопат."

КАК ТЕЗИ НАПАДЕНИЯ СА ПРЕДСТАВЯНИ В РУСИЯ?

Президентът Владимир Путин описа ударите като отговор на терористичните според него, нападения, извършени от Украйна, включително взрива през уикенда, при който беше повреден моста, свързващ Русия с Крим и построен от нея, след като тя анексира полуострова през 2014 г.

Ястребите в Русия от седмици искаха Путин да засили конфликта, а мнозина от тях похвалиха нападенията от понеделник. Верният на Путин лидер на руската Чеченска република Рамзан Кадиров, който наскоро призова за уволняването на военни командири, каза, че вече 100 процента подкрепя стратегията.

Маргарита Симонян, която ръководи насочения към чужбина руски държавен медиен канал Ар Ти, каза, че Москва е чакала идеалното време, за да покаже силата си. Тя заяви в Туитър, цитирайки една поговорка: "Руснакът впряга конете си бавно, но ги подкарва бързо." Заместник-председателят на консултативния Съвет за сигурност на Путин Дмитрий Медведев каза, че сега Русия ще може да разшири целите си: "Според мен целта на нашите бъдещи действия би трябвало да бъде пълното събаряне на политическия режим в Украйна".

МОЖЕ ЛИ РУСИЯ ДА ПОДДЪРЖА ТОВА?

Украйна казва, че Русия е изстреляла 83 крилати ракети в понеделник и че тя е свалила поне 43 от тях. Москва твърди, че е изстреляла над 70 и че всички цели са били поразени. И двете страни казват, че атаката е била в огромен мащаб, невиждана поне след първоначалната вълна от въздушни удари на Русия в първата нощ на войната през февруари.

Всяка крилата ракета "Калибър" се оценява на над 6,5 милиона долара, което означава, че Москва е изстреляла ракети за около половин милиард долара за един ден. Западни военни анализатори нямат категорични данни колко ракети са останали на Русия, но от месеци посочват показатели, предполагащи, че запасите са ограничени.

МОЖЕ ЛИ УКРАЙНА ДА СЕ ЗАЩИТАВА?

Президентът Володимир Зеленски каза, че осигуряването на още системи за противовъздушна отбрана за Украйна е приоритет номер едно за него. Западни лидери, включително президентът на САЩ Джо Байдън, обещават още системи, макар че тяхната доставка отнема време.

Сега Украйна разчита на системи за противовъздушна отбрана от съветско време като С-300. Вашингтон обеща преди няколко месеца да изпрати своята модерна система NASAMS, но каза в края на септември, че за доставката все пак ще са нужни около два месеца.

На практика според военни експерти Украйна вероятно никога няма да е в състояние да защитава цялата си сухоземна територия – втората по големина в Европа след тази на Русия, от нападения срещу разпръснати нископриоритетни цели.

Комплексите за противовъздушна отбрана като американските ракетни системи "Пейтриът" са предназначени главно да защитават конкретни високоприоритетни цели. Други могат да осигуряват по-широка защита, но над сравнително малък район – като възхваляваната израелска система "Железен купол", която защитава страна с площ около двайсет пъти по-малка от тази на Украйна.

Въпреки това нападенията от понеделник изглежда показват, че Украйна вече съвсем не е беззащитна. Макар твърдението на Киев, че е свалил над половината от ракетите, да не може да бъде проверено, Русия не е поразила никакви цели от най-голяма стратегическа важност – като сгради на държавното ръководство в столицата, които вероятно са най-добре защитени.

КАКВО СЛЕДВА?

Русия все още се сблъсква със същите стратегически трудности, които срещаше преди нападенията от понеделник: деморализирани и зле екипирани сили, разпръснати по протежение на 1000-километрова фронтова линия, с дълги снабдителни линии, уязвими за украински атаки. Първоначалните предимства на Русия, най-вече голямата огнева мощ на нейната артилерия, ѝ позволиха да унищожи и превземе градове между май и юли. Но от септември силите на тежката ѝ артилерия се оказаха неподходящи да защитават окупираните територии от мобилните и все по-добре оборудвани украински подразделения.

Москва все още няма контрол върху въздушното пространство на Украйна, който би ѝ позволил да нанася интензивни удари с изтребители и хеликоптери, помогнали ѝ да разгроми бунтовниците в Сирия и Чечения. Бившият командир на американските сухопътни сили в Европа Бен Ходжис каза, че въпреки нападенията от понеделник Украйна изглежда продължава да е в "необратим устрем" на бойното поле.

"Логистичната система на Русия е изтощена и нито един руснак не иска да се бие във войната на Путин в Украйна", заяви той в Туитър.

/БТА, със съкращения/

/Илиян Могиларски/


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 63 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Окрайна одвободи още 5 селища вчера

    27 56 Отговор
    с ракети или без до до 2030 ще исвободят поне още 5

    Коментиран от #5

  • 2 Вова

    30 71 Отговор
    Ох, май няма да царувам още дълго.

    Коментиран от #7

  • 3 На първо място

    39 82 Отговор
    Русия не разполага с мозък

    Коментиран от #12, #13

  • 4 ъъъ

    114 12 Отговор
    ама пак ли свършиха?
    щото това стана като американски сериал
  • 5 Да Вярно!

    29 75 Отговор

    До коментар #1 от "Окрайна одвободи още 5 селища вчера":

    А Русия леко по леко е изритана! Хаха нито военна нито операция успя да извърши май Хаотично хвърля някакви ракети

    Коментиран от #32, #42

  • 6 ТаУмВзе

    55 8 Отговор
    Важното е, че Бесните Халюцинации са Безкрайни! И ти дреме на розовото пони на Праведната Пропаганда!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Кресна

    81 14 Отговор
    Вчера шефа на разузнаването на Великобритания казва ,че Русия имала предостатъчно високоточни оръжия ,днес някакво НПО от Великобритания казва ,че Русия нямала достатъчно оръжия .Ха сега де,кой знае повече ,шефа на разузнаването или някакво НПО .
  • 9 Диоген

    79 16 Отговор
    Украинците да излязат от мазетата и да отидат и изгорят офиса на СБУ. Тогава няма да има повече терористични атаки организирани от Украинските спец служби, изпълнени от нацисти и продажници и платени от Сащ и Англия.
    Щом няма СБУ , няма да има и руски ракети. Много лесно е , ама са крият отрочетата на Бандера...

    Коментиран от #34

  • 10 Кафява медия

    60 9 Отговор
    Сте вие,жалките списвачи да се готвят за фронта,щото натам отиват нещата
  • 11 Някой

    68 12 Отговор
    Това го четем и чуваме от 3-ти март 2022 поне. Онзи ден руснаците направиха показно - оказа се, че имат още ракети. Днес пак със същата дъвка се захващат медиите.
    Не полягвайте на тая кълка, че да не ви изплющи някоя ракета отзад.
  • 12 Смешник

    26 6 Отговор

    До коментар #3 от "На първо място":

    Ох бедния ми,добре че ти разполагаш ,личи ти от километри как липсва при теб от рождение още .
  • 13 Някой

    27 4 Отговор

    До коментар #3 от "На първо място":

    Да, сигурно е така. Ми, да бяха те потърсили тебе за мозък. Виждам, че пращиш по шевовете от такъв.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ЛилиПутин

    21 44 Отговор
    По-големият проблем е, че и доброволците за солдати на славната и почти непобедима руска армия свършват.

    Коментиран от #24, #37

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Путинче

    14 37 Отговор
    Е нали американците бомбардираха безразборно градове а се оказа че руснаците са тези които го правят. При това нямат такъв голям ресурс от ракети иначи щяха да са сринали няколко града както направиха с Мариопул. Варварите на 21 век 👎🤮
  • 18 Анализатор

    55 13 Отговор
    Интересно, Украйна като няма добра противовъздушна отбрана и далекобойни ракети, и непрекъснато хленчи, че й липсва това-онова, защо, бе джанъм, тормозехте руснаците в Донбас и Луганск и се "дървехте" на мощния си съсед? На Зилински не му ли мина през ума, че е по-дбре да има добросъседски отношения с Русия, а не да рита ръжена.

    Коментиран от #54, #76

  • 19 Аршлох

    51 6 Отговор
    На руснаците ракетите им свършиха още март месец.Но пък марсианците им изпращат,та си гърмят на воля и ще продължават и занапред.
  • 20 Аха

    27 2 Отговор
    А дали е така, кой ще ми каже? Аз вървя под дъжда и подсвирвам си даже...
  • 21 Вирус

    37 4 Отговор
    Хахаха пак нямат ракети ами хайде нападайте ги де гнусно нато вие нали имате ама нещо ви страх
  • 22 Рико

    8 26 Отговор
    Усещането е че това е ария на агонията - ще изгърмят всичко що имат в залп и ... конец.
  • 23 Кансиан

    25 4 Отговор
    Екс-полковникът Кансиан обяви изчерпването на американските запаси от ракети HIMARS за Украйна.
    Бившият полковник от Корпуса на морската пехота на САЩ, старши съветник в Центъра за стратегически и международни изследвания Марк Кансиан заяви, че Съединените щати скоро няма да могат да доставят определени видове боеприпаси на Украйна.
    Кансиан уточнява, че запасите се изчерпват по-бързо, отколкото могат да бъдат попълнени. По-специално това се отнася за запасите от ракети за системите HIMARS.
    „Ако Съединените щати изпратят една трета от тези запаси в Украйна (както беше случаят с Javelin и Stingers), Украйна ще получи 8000 до 10 000 ракети. Тези запаси вероятно ще стигнат за няколко месеца, но когато запасите бъдат изчерпани, за тях няма да има замяна“, заяви Кансиан, който преди това се занимаваше с покупки на оръжие за правителството на САЩ.

    Коментиран от #38

  • 24 щудват скоро

    0 6 Отговор

    До коментар #15 от "ЛилиПутин":

    240 000 са вече

    Коментиран от #30

  • 25 Тра ла ла

    25 1 Отговор
    Повтаряйки няколко пъти и медията вече сам си вярва
  • 26 долу ЕС

    44 6 Отговор
    според Урсула,която публично се присмя в ЕП преди 15 дни, ЧЕ РАКЕТИТЕ БИЛИ С ЧИПОВЕ ОТ РАЗГЛОБЕНИ ПЕРАЛНИ! АМА 30 процента без ток..... още руски перални ще получите и до брюксел ще стигант на центрофуга

    Коментиран от #45

  • 27 Мишел

    46 5 Отговор
    От началото на специалната операция Русия е свършвала ракетите десети пъти и продължава да ги стреля залпово .
    Все така ще издържи още стотина свършвания.

    Коментиран от #55

  • 28 А бе

    37 3 Отговор
    Да во пикая на ФАКТИте -
    Главата на британското разузнаване: Русия все още има огромен запас от оръжия
  • 29 Бензиностанция с ракети

    43 3 Отговор
    Без паника, и бензин има и ракети има, само че бензинът се плаща, при това в рубли, но ракетите ги пращаме даром на всички фашисти. Моля, изчакайте реда си и не се предреждайте, ще има за всички ! Фашистите и неонацистите да минат отпред, те са с предимство!
  • 30 ЛилиПутин

    4 28 Отговор

    До коментар #24 от "щудват скоро":

    И един професионален украински войник е равен на не повече от 10 непрофесионални руски соладата.
  • 31 Има-Няма

    8 24 Отговор
    Няма достатъчно ракети(кой знае) но има достатъчно млади хора за убиване и предостатъчно средновековна комплексарщина в сегашните си "вождове"
  • 32 скоро ще има и други

    19 3 Отговор

    До коментар #5 от "Да Вярно!":

    референдуми
  • 33 Кочо

    24 5 Отговор
    Пророк Понорий още през 9 век предрече, че Украйна ще бъде първата държава в историята, изцяло преминала към зелена енергия! Факт! Нещо, към което целия цивилизован свят се стреми!

    Коментиран от #57, #66

  • 34 Путинче

    4 38 Отговор

    До коментар #9 от "Диоген":

    По добре руснаците да излязат и да потърсят сметка на Путин и кликата му защото техните синове и мъже ги пращат да умират на фронта за незнайно какви точно цели. Ама както им каза Ала Пугачова - преди бяха крепостни а сега са роби и послушно изпълняват. Тия 300 000 дето избягаха ако бяха се организирали Путин падаше ама те предпочетоха бягството. Както и солдат ите в Украйна. Явно бягството е руски национален спорт наред с пиенето 🍷😉

    Коментиран от #40, #49

  • 35 Реалност

    35 3 Отговор
    Русия си имат предостатъчно ракети, а и още Сарматите не са влезли в действие, от друга страна Германия, Франция и Белгия вече оповестиха, че оръжейните им складове са почти празни, на САЩ пък щели да им трябват 10 години да си възстановят загубите.

    Коментиран от #65

  • 36 Жена

    20 2 Отговор
    Надайте се. Те хората са казали на дай се коньо на зелена трева. Та и вие. 🤣
  • 37 Ммм дааа

    11 2 Отговор

    До коментар #15 от "ЛилиПутин":

    Бля, бля, бля............
  • 38 съчинение по руски

    8 32 Отговор

    До коментар #23 от "Кансиан":

    НАТО е най-голямата икономически поддържана сила! Руските ръждиви ракети от времето на Брежнев привършват.За новите нямат чипове! Факт

    Коментиран от #44, #63

  • 39 ЧАПАЕВ

    6 23 Отговор
    ДО НОВА ГОДИНА ЩЕ МИНАТ НА КОПИЯ И СТРЕЛИ, АМА БЕЗАНАЛОГОВИ. АРМАТА, СУ 35 И 37 СА САМО МАКЕТИ? ОЩЕ ЕДИН ДВА ЗАЛПА С РАКЕТИ, КАТО ВЧЕРА И ЩЕ КУПУВАТ ОТ КИМ ЧЕН ИЛИ СИЗИН!
  • 40 тц тц

    31 4 Отговор

    До коментар #34 от "Путинче":

    Не е руски, украински спорт е! 10 милиона укри избягаха още при първата мобилизация на зеления наркоман.
  • 41 КовидманЯк

    32 3 Отговор
    Пак ли им свършиха ракетите и бомбите на руснаците?За кой път вече?
  • 42 Анализатор

    9 2 Отговор

    До коментар #5 от "Да Вярно!":

    Драскайте си за успокоение, ще ви е от полза.
  • 43 Западната диктатура

    24 3 Отговор
    Американският неоколиализъм е към края си. Усеща се по истериите на лакеите му.
  • 44 Прав си

    31 2 Отговор

    До коментар #38 от "съчинение по руски":

    НАТО е такава велика сила, че едни боси афганистански козари с ръждиви калашници ги насметоха за 24 часа:)))
  • 45 ПараШут

    27 3 Отговор

    До коментар #26 от "долу ЕС":

    Укронацистите се жалвали, че руските крилати ракети кръжали доста време в кръг преди да поразят целта си, за да заблудят ПВО- то или да го разкрият. Явно чиповете от перални си оказват въздействие за въртеливото движение и не случайно руснаците ползват такива. Като почнат да слагат и от прахосмукачки не знам колко плачевен ще е резултата за укрите.
  • 46 Госあ

    16 1 Отговор
    Ше ги редуват - ракети, бомби; ракети, бомби…
  • 47 Калчо Димитров Янков – „Калъча“

    5 13 Отговор
    ИЗБИВАНЕТО НА КОМУНИСТИ-ТЕРОРИСТИ ТРЯБВА ДА СЕ ПООЩРЯВА
  • 48 ГАЗ СРЕЩУ ОРЪЖИЯ?

    5 2 Отговор
    СВЪРШИХА ИМ ДРОНОВЕТЕ И СИ КУПИХА ОТ ИРАН? НИЕ НЕ ПРАВИМ РАКЕТИ, ИНАЧЕ ЩЕ ИМ ПРОДАДЕМ! ДА ПОИСКАТ ОТ САЩ, ЩОМ СА НА ЗОР?

    Коментиран от #56

  • 49 Некъпан джендър

    16 2 Отговор

    До коментар #34 от "Путинче":

    300 000 от 150 милионна Русия, сериозно ли, ужасТ и безумие:))) Че то само в България 200 000 укри избягаха бре:)))
  • 50 Реално

    12 1 Отговор
    Може да не разполага с ракети, но разполага с много природни ресурси, които са приоритет за янките.
  • 51 Да живее пропагандата на САЩ

    18 2 Отговор
    Пропаганда за блееши! И то супер елементарна!
  • 52 Taka така

    16 0 Отговор
    Тя според западналите икономики членки на империалистическият съюз нато, вече няма нищо нито ракети нито танкове нито пехота, да им се чудиш на братушките как въпреки всичко мачкат продажбиците на зеления

    Коментиран от #61

  • 53 КАКВА ИРОНИЯ?

    2 13 Отговор
    ИМАТ РАКЕТИ С ЯДРЕНИ ГЛАВИ, НО НЕ ИМ ВЪРШАТ РАБОТА. И УКРАЙНА ГИ ПРЕБИ!

    Коментиран от #60

  • 54 добросъседски отношения с Русия

    10 7 Отговор

    До коментар #18 от "Анализатор":

    са:
    1.Не се противопоставяме,ако Русия реши да "произведе" референдум в Бургас и Варна ,след акостиране на няколко бойни кораба носещи изборните урни.И след това обяви българското черноморие за руско.
    2.Отново започваме да изучаваме задължително руски език и да празнуваме техните празници
    3.Не се противопоставяме,ако Русия спретне още няколко референдума в няколко области на България с въоръжени избирателни комисии и след това ги обяви за изконни руски територии
    4.Не си и помисляме да мислим,че ни е нападнала,ако по улиците гърмят руски танкове,а по главите ни падатат руски ракети-твърдим убедено,че ни освобождава!
    5.Когато президента на Русия реши,че в останалата "Софийска област" трябва да има кмет назначен от Москва,ние не протестираме,а благодарим.
  • 55 Рико

    6 13 Отговор

    До коментар #27 от "Мишел":

    Москва няма партенки за войниците си, ама ще има повече ракети от десетките богати държави, които помагат на Украйна?! Елементарни неща не можете да съобразите! Безмозъчната ви фуклявщина ще ви вкара в гроба.
  • 56 Българин

    14 2 Отговор

    До коментар #48 от "ГАЗ СРЕЩУ ОРЪЖИЯ?":

    Да поискат от САЩ, хахахаха, разсмя ме...я кажи ние колко Ф16 и танкери с газ получихме от Кравария, че не се сещам
  • 57 стоян георгиев

    12 4 Отговор

    До коментар #33 от "Кочо":

    Разбира се Зеленски ще дава зелена енергия на украйна.
  • 58 Важното е....

    7 0 Отговор
    Купони за хляб да имат...че след мечтите за величие, зимата идва !

    Коментиран от #72

  • 59 НОРМАЛНО

    5 7 Отговор
    ДА СИ ЯК КАТО БИК, НО И ТОЛКОВА УМЕН И НЯКАКВА СИ ХЪРБА ДА ТЕ БИЕ? ПОЗОР!
  • 60 123

    13 4 Отговор

    До коментар #53 от "КАКВА ИРОНИЯ?":

    Русия увеличи територията си с 50 000 кв.км., дай боже всекиму такова пребиване:)
  • 61 Рико

    3 14 Отговор

    До коментар #52 от "Taka така":

    Зимата руснаците ги очаква адът да воюват голи и гладни. Пак ще правят световни рекорди по предаване в плен.

    Коментиран от #70, #71

  • 62 ооо

    1 10 Отговор
    Просто Русия си изстреля ракетите преди да дойдат новите противовъздушни системи и да станат напълно безполезни. Обаче и тоя блъф не сработи и не стресна украинците.
  • 63 У ха, ха

    9 1 Отговор

    До коментар #38 от "съчинение по руски":

    Бе ти не четеш ли другаде, само тук ли. Вярваш ли на тези глупости. Боже, боже. Има и световни сериозни сайтове с реалистични обективни данни.
  • 64 Пазарна икономика

    6 0 Отговор
    Корни работи по въпроса.
  • 65 Винету

    1 3 Отговор

    До коментар #35 от "Реалност":

    Къде, на макетчетата ли? Ами те нямат чипове за тестени даже!
  • 66 Прав си

    9 0 Отговор

    До коментар #33 от "Кочо":

    Да, светят като дискотека.
    Сега преминават на ветропоказатели и слъчопек Зелена енергия от зелено гномче.
  • 67 Ехаааа

    13 1 Отговор
    Това го чуваме от два месеца. Ама те пущините на свършват! Руснака може Лади да не произвежда, хляб да няма, ама ракети и пушкала пак ще произвежда. Това поне е сигурно. Друг е въпроса защо в 21 век трябва да се избиват толкова много хора! Борба за ресурси му викат! САЩ и Русия се бият в момента в Украйна защото ги е страх! А кой страда? Европа и най вече Украйна! Всеки път се чудя на тъпите Европейци и вярващите им Украинци! САЩ искат слаба Европа и слаба Русия! Русия иска слаб САЩ и слаба Европа! А можеше преди 20-30 години да е друго! Тъпите Европейци и гладните Руснаци да бяха се обединили икономически и САЩ щеше нда е капут! Но са тъпи и днес и ние и те го ядем големия! В крайна сметка всичко работи в полза на Китай! Двама се карат, третия печели!
  • 68 АКО НЯМА МЕСТА

    0 3 Отговор
    РАДЕВ ЩЕ Я ВЗЕМЕ НА КОЛЕНЕТЕ СИ!
  • 69 Много глупава тактика

    1 10 Отговор
    Е да използуваш тези ракети срещу мирното население.По този начин озлобяваш и мотивираш още повече роднините им на фронта и ги караш да бъдат безпощадни и безмилостни.Осен това не постигаш нищо съществено,освен да начешеш егото на някой,дето никога не е бил на фронта!

    Коментиран от #74

  • 70 Мишел

    13 1 Отговор

    До коментар #61 от "Рико":

    Ъхъ, голи и гладни....😃😃😃
    Тази година Русия събра рекордна реколта от 152 000 000тона зърнени култури, рекордни количества пшеница, елда, царевица. Когато видиш гладен и гол руснак, обади се!
  • 71 Taka така

    12 0 Отговор

    До коментар #61 от "Рико":

    Западнала пропаганда четеш, имат си всичко и се готвят добре за фронта Ако вярваш на ДВ, свободна европа и други доказани лъжци, които плюеха по НРБ значи си елементарен. Хората които искат да отсеят истината, разглеждат всички гледни точки
  • 72 Амиии

    10 1 Отговор

    До коментар #58 от "Важното е....":

    Може Европа и до там да стигне, ако Русия спре пшеницата, която продава на Европа! Не е решила Русия, не е оставила Европа гладна.
  • 73 ежко

    4 4 Отговор
    "На персите ще им свършат стрелите" - Крас в битката при Кари.Останалото е история.......
  • 74 Мишел

    4 4 Отговор

    До коментар #69 от "Много глупава тактика":

    Само много глупав коментар.
    Ракетите, които падат безразборно в градовете на Украйна са от съветски време, които украинското ПВО изстрелва сега, с изтекли всякакви срокове на годност. Тези ракети дават огромен процент дефекти, обикновено двигателят на втората степен отказва, ракетата пада и бойната глава се взривяват на повърхността на земята, като разпръсква почти 5000 поразяващи елементи- стоманени паралелопипеди. Затова Украйна упорито лъже, че Русия ползва ракети С300 за стрелба по наземни цели. Но поразяващите елементи са от ракети БУК .
  • 75 Българин

    1 9 Отговор
    Русия не разполага с достатъчно обувки и униформи, те за ракети пишат.
  • 76 Нормален

    1 6 Отговор

    До коментар #18 от "Анализатор":

    Никой не е тормозил смотаните алкохолици.Всичко е съветска пропаганда.
  • 77 Да да

    5 0 Отговор
    Това от половин година го слушаме.Те още не са започнали
  • 78 Не може да има няколко истини.

    5 1 Отговор
    Ту има оръжие Русия, ту няма. Путин е веднъж в кома, веднъж е с няколко двойника, веднъж е болен от шизофрения, а току-що прочетох, че Байдън го е нарекъл в интервю "рационален играч". Да си изберат едно от тези неща и да се придържат към него, защото човек го заболява главата от всички тези противоречия.

    Коментиран от #85

  • 79 Ссссс

    0 1 Отговор
    Руснаците почнаха още втора мобилизация и тя върви по план, а планът е скоро в Русия да не остане и един мужчина за да може тяхният фюри да го харесват от 1 година до 100 години деца, жени и баби.
  • 80 Словесна плява не компенсира ...

    1 0 Отговор
    ... наличието на "бойни глави" с ефект "страшният съд". Какво правиш в ситуация без изход. Червен бутон. Дано никога не оставят Путин без изход. Без изход, подписват смъртна присъда на много милиони обикновени човеци.
  • 81 Жоро

    2 0 Отговор
    ФАКТИ.БГ
    Вие олигофрени
  • 82 Непознат

    0 0 Отговор
    Незнам кой какво има ама почти изравниха Украйна със земята
    Ако още се зъбите ще ви изравнят със земята ама буквално
    Няма такова нещо като демокрация
    Демократите ползват тази дума за да си мислиш че ти всъщност имаш голям избор
    Наистина го имаш
    Само дето са 6 вида водка а ти пишеш само уиски
    Честито
    Ти си от многото не гласували
  • 83 ами

    1 0 Отговор
    да нито има ракети нито има войска да се чудиш украинците с кой воюват
  • 84 Вирус

    0 0 Отговор
    Абе бта то и то ли стана като прокисналото е за това прав баце мисирки блюблюблю
  • 85 Роко

    0 0 Отговор

    До коментар #78 от "Не може да има няколко истини.":

    Ми можеш да се придържаш към тази Русия има оръжие останало в наследство от СССР, а това е все едно няма както показват военните действия в Украйна. Докато укрите воюваха със същото съветско оръжие предимството беше на страната на Русия (имат повече от него). Когато им дадоха подлежащо на бракуване западно (Стингер, Джавелин, Хаймърс) нещата се обърнаха. Путин бил кома. Ми възможно е при толкова двойници някой от тях или самия Путин може да е в кома. А това че е болен от шизофрения е обществена тайна но признаците на заболяването може да са заради двойниците единия не знае какви ги е дрънкал другия
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания