Тема: Украйна

19 Октомври, 2022 21:21 1 440 25

Путин обяви военно положение в четирите окупирани от Русия украински области

  • русия-
  • украйна-
  • крим-
  • донбас-
  • владимир путин

Стопанинът на Кремъл заяви, че разпоредените от него стъпки ще увеличат стабилността на руската икономика и промишленост и ще стимулират производството в подкрепа на военните усилия

Путин обяви военно положение в четирите окупирани от Русия украински области  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският президент Владимир Путин заяви днес, че въвежда военно положение в четирите окупирани от страната му украински области, за които Русия миналия месец заяви, че вече са нейна територия, предаде Ройтерс.

ТАСС съобщи, че указът, подписан от Путин, влиза в сила от утре, 20 октомври.

Още новини от Украйна

По руската телевизия беше излъчено изказване на президента на заседание на националния Съвет за сигурност. Путин нареди на правителството да създаде специален координационен съвет под ръководството на премиера Михаил Мишустин, който да работи с руските региони за укрепване на военната мощ на страната.

Руският президент посочи, че указът му ще бъде изпратен незабавно на Съвета на федерацията за одобрение, а Държавната дума ще бъде информирана за решението му.

Пакетът от мерки, предприети близо осем месеца след началото на войната в Украйна, бележи най-новата ескалация от страна на Путин, за да противодейства на поредица от поражения, нанесени на руските сили от украинската армия от началото на миналия месец, отбелязва Ройтерс.

Публикуваният указ на Кремъл разпорежда "икономическа мобилизация" в осем региона, граничещи с Украйна, включително Крим - полуостров, който Русия анексира през 2014 г. Документът въвежда ограничаване на движението към и от тези региони.

Путин заяви, че предоставя допълнителни правомощия на ръководителите на всички над 80 региона на Русия, за да защитят критично важни съоръжения, да поддържат обществения ред и да увеличат производството в подкрепа на "специалната военна операция" в Украйна.

Мерките бяха предприети в същия ден, в който назначените от Русия администратори в Херсон, един от четирите окупирани региона, съобщиха, че цивилното население в някои райони ще бъде евакуирано възможно най-скоро в очакване на предстоящо украинско нападение.

Путин заяви, че разпоредените от него стъпки ще увеличат стабилността на руската икономика и промишленост и ще стимулират производството в подкрепа на военните усилия.

"Работим по решаването на много сложни, мащабни задачи, за да осигурим надеждно бъдеще за Русия, бъдещето на нашия народ", каза той.

Днешното заседание на Съвета за сигурност на Руската федерация продължи с обсъждане на новите предизвикателства и заплахи пред страната в условията на изостряне на глобалната миграционна криза, съобщи ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    5 5 Отговор
    Пак ли?
  • 2 МИХО

    11 4 Отговор
    ЗАЩОТО ЩЕ ПУСКА ГОЛЕМИТЕ БОМБИ ПО УКРИТЕ

    Коментиран от #9

  • 3 Марионетката зеленски и

    11 8 Отговор
    сатанинските му господари от острова много скоро ще се наиграят !!!Мръсните сатанисти ще ходят при шефа си в ада !!!

    Коментиран от #21

  • 4 Пучо Капучо

    10 5 Отговор
    Чистката започва, окраинец няма да остане в тези области...
  • 5 Хаха

    6 10 Отговор
    голямо важно, хаймарски ще има за всички от блатная
  • 6 КВИН КУНС

    4 8 Отговор
    Руснаци ,Амдриканци, цял свят дава мило и драго да е и с двете , само българите се опитват да се държат глупова и да подражават на долните и мръсни гръцки изроди , дори Турците Румънците Сърбите всяка нация по света ненавижда гадните долни мръсни гръцки боклуци ,само българина като пръв будала се лепнал за тия византийци долни мръсни тъпи......цял свят мрази гърците защото са наказани и болни умствено изостанали дебили
  • 7 оня с коня

    11 14 Отговор
    Путин може да обявява Война на Украйна,но НЕ и Военно положение на Територията й.

    Коментиран от #10

  • 8 Майна

    11 5 Отговор
    Военната операция преминава в нещо..друго, нормално е да се погрижи за гражданите на Русия, това е
  • 9 Промит мозак

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "МИХО":

    За това ще да е
  • 10 КВИН КУНС

    6 6 Отговор

    До коментар #7 от "оня с коня":

    Дай малко и на КОНЯ да пише на телефона ти, може и по умно нещо да,напише от теб ....

    Коментиран от #15

  • 11 Спрете войната

    8 7 Отговор
    Не се страхувайте. Руската федерация не съществува вече, така че всякакви напъни и укази на московските ченгета и техните заплахи изглеждат жалки и не на място. Херсон ще бъде върнат на Украйна до края на месеца. После следва Крим и окупираните земи. Очаквам Путин да бъде свален януари февруари до към май.
  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 3 Отговор
    АГРЕСОР
    а и който сее ВЕТРОВЕ ще жъне БУРИ

    Коментиран от #19

  • 13 Дедо

    6 4 Отговор
    Поръчваш Наполеон от Али Баба........получаваш Путин.

    Коментиран от #16

  • 14 само го лъжат

    6 7 Отговор
    Никой тпябваше да каже на путллер че там отдавна се води война и няма нужда от военно положение.
  • 15 МАФИЯ

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "КВИН КУНС":

    това е СТАМАТ
  • 16 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Дедо":

    РЕШЕНИЕТО е МИР не и ВОЙНИТЕ
  • 17 Зет

    2 1 Отговор
    Вече руски , т.е.
  • 18 Преводач

    6 6 Отговор
    Това значи, че руснацие се готвят да извършват геноцид в окупираните области, а в самата Просия се очакват репресии срещу всички противници или въображаеми противници на режима на диктатора в Кремъл. Това е смисъла на "заповедта".

    Коментиран от #20

  • 19 Солей

    7 4 Отговор

    До коментар #12 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Така е. Русия я чака катастрофа.
  • 20 пак ще има врагове на народа

    4 3 Отговор

    До коментар #18 от "Преводач":

    Сега по стар сталински обичай ще започне филтрация.
  • 21 Не е точно така!

    0 3 Отговор

    До коментар #3 от "Марионетката зеленски и":

    Кажи по-добре,че видяла жабата,че подковават коня и тя си дигнала крака.Тия,които се съответствуваха на русиа и СССР беха балтийските страни.Вие им казвахте ПРИбалтийски-русизъм,влезъл в наш език.Аз Бех първият,който почна да употребява думата БАЛТИЙСКИ държави В Торонто гледам хора се събрали,ама мноо хора(91-ва,май беше напреднала пролет) и брошури раздават.Та БАЛТИЙСКИ пишеше,не прибалтийски!Иначе гасти(л)ница Прибалтийската в Ленинград?Знаем я.Та,по темата.Дълго време се употребяваше думата ПРИБАЛТИЙСКИТЕ ...,чак наподледък от как Асен Василев и компанията му почна да променя в по- правилно произношение думите Или пък глей ся!ПРИЧЕРНОМОРИЕТО!!!Е ся,историци,които лазеха на Партията и обърнали палачинката отдавна,ама не се коригирали.Толко не може да кажеш северен черноморски бряг?Помня Варна имаше булевард Приморски,понеже е при морето,но приперноморски може да има в руско място.А бе,език роден и правилно изказване.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Владимир Путин

    3 1 Отговор

    До коментар #22 от "Сталин":

    ЛАПАМ ГОЛЕМИ ПИШ...КИ
  • 24 Богдан Хмелницки

    1 0 Отговор
    Демек Путин е решил че населението на Херсон и Запорожие не трябва да се евакуира към Русия, а трябва да се мобилизира за отпор срещу украинската армия. Много странно решение! Тези две територии са почти изцяло под украински контрол, но това не попречи на Русия да ги обяви за свои. А сега иска населението, което се смята за украинско, да воюва срещу Украйна???
  • 25 Путинче

    0 0 Отговор
    Война няма ама обявява военно положение 😄😄😄 Тоя ботоксен старчoк става все по смешен ден след ден. Уж някаква си там специална военна операция провеждаме ама видиш ли ще мобилизираме едни поне 300 000 и после военно положение ще обявим ама няма да кажем че това е война и даже ако някой нарече тая война война го съдим и вкараме в затвора😲😦🤣🤣 Е това не ви ли говори че тоя не е със всичкия си😵‍💫😵‍💫😵‍💫
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания