Last news in Fakti

27 Октомври, 2022 14:19 1 055 8

Ще застанем изцяло зад сръбския народ в Косово, каза Вучич

  • косово-
  • александър вучич-
  • сърбия-
  • балкани-
  • сърби

Готови сме да продължим разговорите, каза сръбският президент

Ще застанем изцяло зад сръбския народ в Косово, каза Вучич - 1
Снимка: Shutterstock

Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви след заседанието на Съвета за национална сигурност днес, че властите в Белград ще застанат изцяло до сръбския народ в Косово и че заплахите на Прищина да изпълни решението за смяна на регистрационните номера "застрашават стабилността, мира и оцеляването на нашия народ в Косово", съобщи сръбската национална телевизия РТС, предаде БТА.

"Готови сме да продължим разговорите и преговорите за всичко, съгласихме се да направим всичко по силите си, за да запазим стабилността, да направим всичко възможно за деескалация на ситуацията, но ще застанем до нашия сръбски народ, ако бъде нападнат и вярвам, че ще има достатъчно разум в Прищина и в онези, които ги подкрепяха във всяко престъпно решение, което взимаха, да не тръгват срещу мирния сръбски народ, който просто иска да живее в своята държава Сърбия в съответствие с Хартата на ООН, Резолюция 1244 и международния ред", подчерта Вучич.

Той посочи, че е била обсъдена и ситуацията във въоръжените сили, като там са предприети адекватни мерки, които спадат в сферата на поверителното и висшата държавна тайна. Разгледахме френско-германския план, има неща, които не можем да приемем, отбеляза сръбският президент. Планът, подкрепен от САЩ, е бил обсъден на заседанието на Съвета за национална сигурност и в рамките на 24 часа Вучич ще запознае тези страни с отговора.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сащ

    10 3 Отговор
    спонсорираха цялата тая простотия там
  • 2 Сърболяка е по-човек

    13 8 Отговор
    от Нас..Предадохме ги на Щатите да ги бомбардират и се радвахме ехидно..

    Коментиран от #4

  • 3 За кой народ става дума?

    3 2 Отговор
    Че то в Косово дали има вече два файтона сърби?И гледайте като заставате до(или ЗАД тях) да сте с каски и бронежилетки,че е пресен споменът още от една операция наричана "Благородна сила".Та думата ми е да не се повтори пак,че историята има навика да напомня отново на онези дето не са разбрали урока си!
  • 4 фурнаджийски лопати

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Сърболяка е по-човек":

    А пък те си предадоха генералите на съда в Хага Даже обявиха награда от десет милиона за информация за Ратко Младич Мууу ха ха ха
  • 5 Балканджия с ракия

    5 1 Отговор
    Една шепа сърби останаха в Косово, албанците ги победиха тотално на одъра. А ко, прайм с десетките хиляди българи в Западните Покрайнини и Югоизточна Сърбия. Дйоде видов ден и за най големите върти Опашки на балканите.
  • 6 ВИКАЙТЕ РУСИЯ И СИ ЗИМАЙТЕ КОСОВО !

    6 4 Отговор
    .......................................................................................
  • 7 Българин

    4 2 Отговор
    Косово е историческото наказание за Сърбия заради това, което причиниха на македонците! Нека сега те да изстрадат късане на жива територия и население от държава!
  • 8 Иванушка 🇷🇺

    1 0 Отговор
    Съдрани са и сърбето като алкохолиците от пр00сия, реват на умрело и те като жужака от бункера, разпадат като джамахирията пияна!
Новини по държави: