Last news in Fakti

2 Ноември, 2022 11:06 3 028 8

Дронове са снимали сръбски военни казарми

  • сърбия-
  • ана бърнабич-
  • сръбска армия-
  • дронове-
  • казарми-
  • александър вучич

Вучич нареди всички вражески дронове да бъдат незабавно унищожени

Дронове са снимали сръбски военни казарми - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Сръбският премиер Ана Бърнабич съобщи, че дронове са заснели една от сръбските позиции в сухопътната зона за сигурност (край границата с Косово), двете им казарми и че президентът Александър Вучич е дал "заповед за увеличаване на полицейската защита във въздуха", предаде агенция Бета.

"Тази заповед е постоянна и ако подобни неща се повторят, ще свалим всеки такъв самолет, това би направила всяка страна", каза Бърнабич пред сръбската държавна телевизия (РТС). Тя не пожела да каже чии са дроновете и добави, че повече за това могат да говорят Вучич или министърът на отбраната Милош Вучевич, предаде БТА.

Президентът на Сърбия и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Александър Вучич нареди снощи всички вражески дронове на територията на централна Сърбия да бъдат незабавно унищожени, съобщи "Вечерне новости". Вучич се решил на тази стъпка след инцидент, станал в района над Мердаре и в околностите на Рашка, когато неизвестни дронове наблюдавали казармите и позициите на сръбската армия, пише вестникът, като се позовава на свои източници.

За да се предотвратят по-нататъшни вражески действия, сръбските изтребители МиГ-29 бяха вдигнати за проследяване и евентуално атакуване на вражеските самолети. Не след дълго наблюдаваните обекти напуснаха въздушното пространство на Сърбия и ако не бяха го направили, щяха да бъдат унищожени, тъй като върховният главнокомандващ издаде заповед за незабавно действие със зенитни оръжия, съобщава "Вечерне новости".


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    23 4 Отговор
    Американски разбира се.
  • 2 честен ционист

    11 6 Отговор
    Вучката още малко и към Белия дом ще изпрати МиГ-овете

    Коментиран от #3

  • 3 Капитализъм

    23 3 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    ... в действие!!! След конфликта Русия -Украйна, може да очакваме подобен между Сърбия и Косово!!! Империализмът е виновен за случващото се!!! Насъскват брат срещу брата, извеждат патриотизма до шовинизъм и после се правят, че ни лук яли, ни лук мирисали, почват да "защитават" едната страна и опозоряват другата!!!
  • 4 ТаУмВзе

    8 2 Отговор
    Да позлатим с доброволни дарения Паметника на Съветската Армия!
  • 5 Ей Сърбета!

    5 8 Отговор
    Спрете се и не се набутвайте между шамарите!Или Ви беше малко пердаха по времето на Милошевич?
  • 6 Караджата

    1 2 Отговор
    Рашъните шоеонират.Те са като мухите.Няма отървани.
  • 7 Емил босилеград

    1 2 Отговор
    Чиста руска пропаганда
  • 8 Елена Ефремова

    1 3 Отговор
    Искам да работя изцяло с чистокръвни сърби-руси и синеоки като баща ни! Ще дам на съд всяка медицинска сестра и Асеновградски с водни! И тук, и в Сърбия! И баща ми ми е свидетел, че ще се ОМЪЖА за рус и синеок сърбин!
Новини по държави: