Last news in Fakti

2 Ноември, 2022 11:11 1 930 1

Разследват схема за фиктивно съжителство

  • гърция-
  • схема-
  • съжителство-
  • брак-
  • атина-
  • египет-
  • чужденци

Повечето от чужденците, които са се възползвали от схемата, са египтяни

Разследват схема за фиктивно съжителство - 1
Снимка: Shutterstock

Адвокатка от гръцкия гръцки остров Родос е обект на разследване от гръцката полиция и прокуратурата, след като властите са установили схема за придобиване на разрешения за постоянен престой в Гърция от мигранти, които сключвали фиктивно споразумение за съжителство с гръцки гражданки срещу заплащане, съобщава местният информационен портал rodiaki.gr.

Според информация на сайта схемата е започнала да действа от 2019 г., а адвокатката е била свързващото звено между членовете на престъпната група. До момента са установени 6 подобни случая, като чужденците заплащали сума в порядъка на 2000 до 3000 евро за фиктивните бракове.

Повечето от чужденците, които се възползвали от схемата, са египтяни, които работят като рибари в района. Установено е участието на 15 души в измамата. Групата първоначално откривала мъже - чужди граждани, които не отговарят на условията за законен престой в страната или нямат право на подновяване на разрешението за престой, а след това влизала в контакт с гъркини и ги убеждавала да сключат фиктивни споразумения за съжителство, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така си е

    2 1 Отговор
    Кво толкоз..... един приятел направи същото преди много години. В България имаше купонна система. Това е борба за живот.
Новини по държави: