Last news in Fakti

5 Ноември, 2022 13:15 819 12

Италия отделя още 30 милиарда евро за подкрепа на бизнеса и домакинствата заради нарастващите разходи за енергия

  • италия-
  • джорджа мелони-
  • марио драги-
  • газ

Рим също така планира да разшири добива на находища на природен газ край бреговете на Италия, заяви министърът на енергетиката Джилберто Пикето Фратин

Италия отделя още 30 милиарда евро за подкрепа на бизнеса и домакинствата заради нарастващите разходи за енергия - 1
Снимка: Shutterstock

Новото крайнодясно правителство на Италия е готово да похарчи още 30 милиарда евро (29,9 милиарда долара) за подпомагане на семействата и бизнеса да се справят с растящите разходи за енергия, заяви премиерката Джорджа Мелони късно снощи, след като министерството на енергетиката обяви планове за добив на повече природен газ, съобщи ДПА.

Общо 9,5 милиарда евро ще бъдат заделени тази година за противодействие на нарастващите цени на електроенергията и газа, каза лидерката на крайнодясната партия "Италиански братя". Двадесет и един милиарда евро ще бъдат включени в бюджета за 2023 година.

За да финансира мерките, правителството на Мелони планира да изтегли още заеми през 2023 г. и следователно очаква дефицит от общо 4,5% от БВП вместо 3,4% за следващата година според министъра на финансите Джанкарло Джорджети. Бюджетният дефицит трябва отново да падне до 3% до 2025 г., добави той.

Продължаващата енергийна криза в Европа и начините за смекчаване на последиците от нея доминираха предизборната кампания на новата крайнодясна коалиция на Италия преди парламентарните избори през септември.

Рим също така планира да разшири добива на находища на природен газ край бреговете на Италия, заяви министърът на енергетиката Джилберто Пикето Фратин, който очаква добив от над 500 милиона кубични метра газ в краткосрочен план. През следващите 10 години добивът може да се увеличи до около 15 млрд. кубични метра газ, който да се предлага на енергоемките производства на по-добра цена, добави той.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Теле

    5 1 Отговор
    Дека е жамбаза, да оплюе нещо русия. Скука
  • 2 А нашите си крепат оная работа!

    4 0 Отговор
    Никаква подкрепа!
  • 3 А Ганьо

    19 0 Отговор
    купи самолети за милиарди , които няма да доживее да ги види !
  • 4 Ляв плюс

    10 0 Отговор
    Сега богатите държави от ЕС ще отделят достатъчно пари за да съхранят икономиките си, а България "ще си смуче палците". То и икономика нямаме, тъй че проблем не съществува. По-важното е да пращаме оръжия на Украйна.
  • 5 А България

    13 1 Отговор
    тегли милиарди долари,за да ги подари на сащ,за социални дейности!Е нема по прости от нас по света!Ако не броим укрите и макетата!
  • 6 ежко

    2 1 Отговор
    За 30 милиарда колко слънчеви панели могат да се инсталират?Инсталирайте и херчете евтин ток!:)
  • 7 Италия

    3 1 Отговор
    да отдели още 30 милиарда евро за подкрепа на бизнеса на техните приятели в бункера барем преборят руския мечок
  • 8 там мислят за народеца

    6 1 Отговор
    а тук заббблуддени мирряни избират едни и същи хубавци които ще подарят много оръжие на укр, ще дадат още милиарди нова серия за виртуалките ф16 и ще ни вкарат насила в еврозоната където инфлацията ще върви все нагоре
  • 9 С печатане на

    4 0 Отговор
    хартийки няма да стане. Хартийките не се ядат. Трябва да се произвежда.
  • 10 Ами,да

    5 1 Отговор
    само ние отделяме още три милиарда за подпомагане на обора...
  • 11 Коко

    0 0 Отговор
    Каква подкрепа бе лим онки? Нали напролет още ще си ги вземат с по големи данъци? Италия отдавна е фалирала!
  • 12 Вирус

    0 0 Отговор
    Много интересно как всички отделят откъде бе печатницата работи и после що инфлация плана се спазва ще привикваме към базовия доход хаха
Новини по държави: