Last news in Fakti

15 Ноември, 2022 21:41 1 139 7

Революционно! Италианските депутатки ще може да... кърмят в парламента

  • италия-
  • парламент-
  • джилда спортиело

Правилникът, според който единствено депутати имат право да присъстват в залата по време на заседания, ще бъде променен и вече ще позволява присъствието на малки деца и техните майки

Революционно! Италианските депутатки ще може да... кърмят в парламента - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Италианските депутатки ще могат да водят и кърмят бебетата си в Камарата на депутатите (долната камара на италианския парламент), предаде ДПА, цитирайки решение на парламентарна комисия от днес.

Правилникът, според който единствено депутати имат право да присъстват в залата по време на заседания, ще бъде променен и вече ще позволява присъствието на малки деца и техните майки. Ще бъде отделена и специална зона за кърмене в дъното на пленарната зала на долната камара на италианския парламент.

Джилда Спортиело, представителка на парламентарно представеното Движение "Пет звезди" и вносителка на проекторешението, заяви пред италианската агенция АНСА, че се надява промените да влязат в сила до края на годината.

"Най-накрая!" написа в Туитър Личия Рондзули, лидерката на консервативната партия "Форца Италия" в Сената (горната камара на италианския парламент).

Тя стана обект на внимание на два пъти в Европейския парламент с присъствието на дъщеря ѝ Витория - в първия случай още като бебе, а след това и като малко момиченце, играещо с плюшените си играчки.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много късно

    13 0 Отговор
    Ако беше станало по рано, и Чичолина можеше да си цоца всеки ден!
  • 2 много яко

    15 0 Отговор
    сигурно ще могат и бебета да им правят на Дупeтатките в парламента, то си е човещина
  • 3 БОЛШЕВИК

    13 0 Отговор
    Италианските депутатки може да решат и да зачеват в парламента, като ги гледам италианките в какво мръснишко порно се снимат, не се учудвам.
  • 4 Биберончо

    13 0 Отговор
    У нас депутатите и депутатките кърмят редовно.......фирми,приятелски кръгове,братовчеди и тем подобни.
  • 5 кочо

    2 2 Отговор
    Плагиатстват италианците. Кабаева кърмеше в Държавната Дума още през 2010.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Олег

    1 0 Отговор
    А да ги търбушат депутатките ще може ли? Или това вече си го правят така или иначе. Един як групов в парламента.
Новини по държави: