Last news in Fakti
  Тема: Украйна

11 Ноември, 2022 17:34 1 200 12

От началото на инвазията руски граждани са открили 800 компании в Сърбия

  • санкции-
  • фирми-
  • компании-
  • сърбия-
  • русия-
  • украйна-
  • ес-
  • руснаци

На първо място е компютърното програмиране

От началото на инвазията руски граждани са открили 800 компании в Сърбия - 1
Снимка: Shutterstock

От 24 февруари руски граждани са основали 789 компании и 2134 стопански дружества в Сърбия, каза днес директорът на Агенцията за търговски регистри Милан Лучич, цитиран от вестник "Данас".

В момента руските граждани са на второ място по брой регистрирани компании в Сърбия, китайските граждани остават на първо място, а Лучич посочва, че сред първите десет са италианци, хървати и словенци, докато американците са на десето място, пише вестник "Данас".

Още новини от Украйна

Лучич заяви, че повечето компании на руски граждани се занимават с дейности в областта на информационните технологии. На първо място е компютърното програмиране, след това консултантските дейности, свързани с управлението и бизнеса, както и консултациите, свързани с информационните технологии, след това неспециализираната търговия на едро и други дейности като дизайн“, каза Лучич пред сръбската национална телевизия РТС, предаде БТА.

За чужденците, които развиват бизнес в Сърбия, се прилагат същите условия като за местните компании, така че всички данъчни разпоредби са идентични, с изключение на това, че има привилегии за компании от "премиум клас", които наемат топ експерти, които държавата въведе миналата година, посочи той. Лучич отбеляза, че доминиращата дейност в сферата на информационните технологии сред новооткритите компании на новопристигнали руски граждани значително ще повиши конкурентоспособността на Сърбия на всички пазари, на които ще работи.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдаа..

    1 2 Отговор
    Поне една компютърна фирма на инж.Ганев няма ли там?

    Коментиран от #10

  • 2 Башкå бõлит

    10 5 Отговор
    Уошингтън пост:
    Разтърсващи новини: Русия отстъпи от Херсон, мамутът отстъпи пред лицето на смaзващата украинска контраофанзива! Изданието припомня, че Херсон е единственият областен център, който руските войски успяха да превземат от началото на пълномащабна война. Затова отстъплението на руската армия от десния бряг на Днепър „е сериозен удар за руския президент Bлaдимиp Пyтин, който обяви анексирането на Херсонска област“. Ама някой може ли да ми каже- това военна операция ли е, или пълномащабна война, при това с терористични удари? Има ли русофили, които могат да ми обяснят?
    Въоръжените сили на Украйна влязоха в Херсон. Това вече беше официално съобщено в Главното управление на разузнаването на Украйна . Втората армия в света става 102- ра!

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Русофил

    3 2 Отговор
    Сърбите бързо ще вдянат с руснаци на място. Да видим колко бързо ще се извъртят.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Бен Ладен

    6 5 Отговор
    Каква стана тя, Рашастан стана по зле от Авганистан .
  • 7 Иванушка 🇷🇺

    7 5 Отговор
    Три пъти ура каза страхливото джудже за Херсон на Лужники, ура, ура , ура
    Мухахахааа
    Жалките алкохолици бягат и квичат като девачки от 30 рубли, нашите копейковци са в траур, тая зима ще са на кофите отново и завинаги
  • 8 Соломон

    10 8 Отговор
    Стига с тази "ИНВАЗИЯ" !
    Инвазията я започнаха САЩ !

    След като бе разтурен Варшавския съюз, през 1991 г., САЩ започнаха да ПРИТИСКАТ, бившите съюзници на Русия ( СССР ) да встъпват в НАТО !
    НАЛИ ЕВРОПА бе освободена от ВРАГОВЕ !

    И така докато НАТО не стигна руските граници.
    През декември 2013 т., въпреки НАТИСКА от САЩ и ЕС, ЛЕГИТИМНО избрания Президент на Украйна, Виктор Янукович, НЕ ПРИЕ "поканата" за влизане на Украйна в ЕС и НАТО !
    На това действие на украинския Президент, бе отговорено с ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИЯ ПРЕВРАТ в Украйна през 2014 г., ФИНАНСИРАН от САЩ, който доведе на власт МАРИОНЕТЕН РЕЖИМ, изцяло под контрола на САЩ !

    Русия бе ПРЕДИЗВИКАНА да навлезе в БИВШИТЕ си ТЕРИТОРИИ, , след 8 годишен период,, през който ФАШИСТИТЕ УНИЩОЖАВАХА рускоезичното население на територията на Украйна, а САЩ и ЕС трупаха ОРЪЖИЕ и подготвяха армия за нападение на Русия !

    На 24.02.2022 г. Русия БЕ ПРИНУДЕНА на навлезе на територията на Украйна в едни земи, които от СЪЗДАВАНЕТО на Русия са били РУСКИ !

    Сега виждаме, как САЩ водят война срещу Русия на ТЕРИТОРИЯТА на бивша Украинска ССР, използвайки военния потенциал на САЩ и Европа, за да въоръжи НАЕМНАТА си армия !

    Коментиран от #9, #11

  • 9 Далеко от Русия

    4 3 Отговор

    До коментар #8 от "Соломон":

    Добра фантазия показваш, като бивш партиен кадър от БКП.Изкривяеането на истината е вашата специялност .Преди ви слушахме глупостите и по принуда се правехме че ви вярваме ,но сега времената са други.
  • 10 Гошо

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мдаа..":

    Има и то немалко
  • 11 Македонец в космоса

    3 5 Отговор

    До коментар #8 от "Соломон":

    Бла бла блаа.. какви са тези съчинения . Укрите ако са избивали руско население в Украйна, за 8 год един рускоезичен нямаше да остане. Истината е че Украинците не са избивали никой ,а руската пропаганда бълваше лъжа след лъжа. САЩ дават трохи та Украйна в сравнение на това което даваха на Русия през ВСВ
  • 12 Котка ученият

    0 0 Отговор
    Това не отменя правата на Русия върху нейните продукти и технологии.
Новини по държави: