Last news in Fakti

16 Ноември, 2022 13:04 996 3

Увеличава се броят на жертвите на инцидента с потънала лодка

  • бежанци-
  • мигранти-
  • лодка-
  • егейско море

В неизвестност остават 27 души

Увеличава се броят на жертвите на инцидента с потънала лодка - 1
Снимка: Shutterstock

Открито е още едно тяло от инцидента с потъналата лодка с бежанци на 1 ноември между гръцките острови Евбея и Андрос, предаде гръцката телевизия ЕРТ. С това броят на жертвите нарасна на 29 души.

Според бреговата охрана мъжко тяло е намерено вчера във водите на крайбрежния град Каристос на остров Евбея.

Дванадесет души от Египет, Афганистан и Иран са оцелели след потъването на лодката. Оцелелите казаха, че са отплавали от Измир, Турция, с 68 души на борда, след което са попаднали в бурни води между два острова на изток от гръцката столица. Гръцкото правителство е арестувало двама от оцелелите заподозрени в трафик на мигранти, които са идентифицирани като капитан и член на екипажа на плаващата лодка, пише Асошиейтед прес.

В неизвестност остават 27 души. Бреговата охрана, която извършва предварителното разследване, е назначила аутопсия в криминалистичната лаборатория на Атинския университет, съобщи гръцкото министерство на корабоплаването.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 АРЕС

    10 0 Отговор
    Много хубава новина,дай Боже всеки ден такива.
  • 3 умишлено ли е

    0 0 Отговор
    Прогонването на хора от някои държави сякаш е удобно за властите там. По-малко хора,
    по-малко ресурси. Пък и да се разселят по света е може би стратегия някаква. Знам ли, но е жестоко да тръгват, да не знаят къде отиват, и да умират в морета, планини и реки. Казват, че "камъкът си тежи на мястото". И май е вярно.
Новини по държави: