Last news in Fakti

21 Ноември, 2022 17:40 1 720 20

Страхове за зимата! 60 процента от британците се притесняват от спирания на тока

  • великобритания-
  • ток-
  • електричество

В случай на прекъсване на електрозахранването малко под половината от анкетираните считат, че са подготвени да се справят с подобна ситуация, докато на обратното мнение са 45 на сто

Страхове за зимата! 60 процента от британците се притесняват от спирания на тока - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

С оглед на нарастващото потребление на енергия и предупрежденията от страна на енергийни компании за предстоящи прекъсвания на електричеството във Великобритания, почти 6 от всеки 10 британци са загрижени заради възможни спирания на електрозахранването в районите, в които живеят, през настъпващата зима. Това показва изследване на компанията за пазарни проучвания "Ипсос" (Ipsos), проведено в началото на ноември сред 1072 респонденти в Обединеното кралство.

От анкетираните британци 57 на сто са изразили притесненията си относно евентуални прекъсвания на електричеството тази зима, докато 40 на сто нямат подобни тревоги.

Въпреки че мнозина се притесняват от потенциални прекъсвания на електричеството в районите, в които живеят, малко под половината (48 на сто) намират за вероятни евентуалните прекъсвания в страната като цяло, а 41 на сто смятат, че прекъсвания са възможни конкретно в техния дом.

В случай на прекъсване на електрозахранването малко под половината от анкетираните (49 на сто) считат, че са подготвени да се справят с подобна ситуация, докато на обратното мнение са 45 на сто.

Запитани за мнението им за въвеждане на мерки за икономии на енергия във Великобритания по примера на Европейския съюз - доброволно намаление с 10 на сто на общото потребление на електроенергия между 1 декември и 31 март, както и допълнително задължително намаление с 5 на сто в пиковите часове през същия период - повечето британци подкрепят подобни действия.

Сред участниците в проучването 56 на сто са били на мнение, че такива мерки са нужни и в родината им, докато само 11 на сто са против въвеждането им, а 25 на сто не са изразили позиция по въпроса.

"Въпреки че мнозинството от британците са загрижени от перспективата за спирания на тока тази зима, само около един на всеки десет смята, че е "много вероятно" те наистина да се случат", коментира данните Кийран Педли, директор на проучванията в "Ипсос".

"В този контекст не е изненадващо, че мнозина се чувстват неподготвени за подобни ситуации", добави той, като предупреди, че политиците трябва да работят усилено, за да помогнат на обществото да се подготви за последствията, ако най-лошият сценарий стане реалност.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 уaйтнoйз

    13 1 Отговор
    кърито ше мирише по-малко на ледени буци... бъдете оптимисти

    Коментиран от #7

  • 2 Адам Хилтън

    15 1 Отговор
    Обикновеното кралство си е добре докато кралското (крадливото) семейство е на топло - селяните да се оправят сами както тука.
  • 3 червен

    12 0 Отговор
    НИЕ сме спокойни за зимата защото сме по добре икономически скъпи британски другари.
  • 4 хмм

    17 0 Отговор
    Евроатлантиците водят народите си към мизерия.
  • 5 Котка ученият

    14 0 Отговор
    Москва е скептична към принципите и морала на британците От края на февруари във Великобритания са пристигнали 39 танкера с руски петрол. Стойността му се оценява на 1 милиард долара. Санкционната реторика е продължаващ опит да бъдат измамени съюзниците.
  • 6 Учуден

    5 4 Отговор
    Е какво толкова са се притеснили ? Температурите не падат под 5 градуса, нищо няма да им стане.

    Коментиран от #8, #12

  • 7 Чукча писатель ...

    0 6 Отговор

    До коментар #1 от "уaйтнoйз":

    Лед в Англия е като мозък в путлерофил .

    Коментиран от #9

  • 8 уaйтнoйз

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Учуден":

    ти 5 градуса на острова не ги сравнявам с тия 5 тука. еле па у хамбург да поседиш на 5.. ше плачеш за бай тошо и скотландия
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Бритите

    5 0 Отговор
    С тая наглост гповедението си
    Могат да бъдат подпомогнати от путин за да усетят какво е зима
  • 11 Биг Мен Гяволето

    11 0 Отговор
    Големия страх на британеца - ако се събуди изтрезнял да не са му спрели кабелната с порното и газа...
  • 12 Ще им стане

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Учуден":

    Те са разглезени
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ХА ХА ХА

    2 0 Отговор
    АБЕ ИНГИЛИЗИ НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙТЕ ОТ РЕЖИМ НА ТОКА , ДАВАЙТЕ ОЩЕ ПОВЕЧЕ МИЛИАРДИ ПАУНДИ НА УКРО НАЦИСТИТЕ И ПРАВЕТЕ ПОВЕЧЕ ЛЮБОВ ЗА ДА СЕ ТОПЛИТЕ И ЗИМАТА ЩЕ МИНЕ !!!!!!! ХА. ХА. ХА !!!!
  • 16 Санкции.....Санкцииии.....и пак Санкциии

    2 0 Отговор
    Кои на кои ги налага ??????
  • 17 Екватора

    3 0 Отговор
    Изключително силно ми е 30Р дали британците ще останат на студено или като цяло за тях. Даже нека останат, гнилиякапитализъм ги докара до тука. И мисълта, че си повече от другите.
  • 18 Закс

    1 0 Отговор
    Горките ! Сега пак ще емигрират у нас ???
  • 19 Е ДА

    0 0 Отговор
    НЕМА СТРАШНО ТАТЕ ЦЕПИ ДРЪВА НА ДВОРО ШАРО ЛАЕ НА ВУК А НИЕ МАЕМЕ ПЪРЖОЛИ С ЛУК И ЦЪРВЕНО ВИНО С МАМА И КОМШИЯТА КРИЗА Е ИМАРОДЕРИТЕ СЕ ЗОБЯТ ЯКО
  • 20 ивелин

    1 0 Отговор
    Надменни, високомерни,алчни,коварни, хитри, подли колонизатори пирати ( с закон който е приет в Английският Парламент разрешава на всички пирати да заемат различни постове и да служат в Военоморските сили на Великобритания --- като същите участвали във войната срещу Китайската Империя заедно с Французите до Пекин не оставили камък върху камък разрушили всичко).Убихте милиони грабихте всичките континенти и това заграбеното го носехте в Англия изглежда не остана континент или колония за грабене.Русия има огромни територии но как да заграбите богатствата им е трудно..?
Новини по държави: