Last news in Fakti
  Тема: Украйна

25 Ноември, 2022 09:41 5 435 117

Страшно е да живееш до глутница хищници

  • бесарабски фронт-
  • владимир путин-
  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • хищници-
  • виталий портников-
  • адолф хитлер-
  • втора световна война-
  • военни престъпления

Германците след Втората световна война твърдяха, че не знаят нищо за зверствата на Хитлер

Страшно е да живееш до глутница хищници - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Огън по щабовете
© Виталий Портников

Почти от първите дни на войната, която започна Владимир Путин срещу Украйна, руски политици и пропагандисти многократно заплашваха да ударят „центровете за вземане на решения“, ако Украйна не капитулира, ако продължи да се съпротивлява на изнасилвачите, убийците и грабителите, дошли на земята ни по заповед на господаря си, обезумял от пари и кръв. И сега тези заплахи се изпълняват. Огън по щабовете, по "центрове за вземане на решения". Но за какви?

В Киев живея близо до родилен дом. Продавачката в близкия магазин ми каза, че имало масово изкупуване на вода - след поредния ракетен удар няма достатъчно вода в родилния дом. Това е щабът, в който се цели Владимир Путин. Това е „центърът за вземане на решения“, който искат да унищожат. Русия е във война с родилките. Русия е във война с бебета. Русия е във война с крехки старци, които иска да остави на студено и тъмно, които принуждава да куцукат по леда до бюветите и да стоят на студа с часове. Каква ужасна, жестока страна, която е загубила дори остатъците от човещина!

Да, именно страна. Разбира се, лесно е да се каже, че за всичко е виновен Путин. Но на фона на гробното мълчание на руския народ, на фона на безразличието към съдбата на онова малцинство, което все още смее да гласува против войната, на фона на смелите телевизионни репортажи, че в Украйна вече няма ток и вода, това системно унищожаване на съседна държава е национално престъпление. Германците след Втората световна война твърдяха, че не знаят нищо за зверствата на Хитлер, за концентрационните лагери, за Холокоста. Съюзниците им направиха обиколки и те припадаха. Наистина концентрационните лагери не са показвани по телевизията, броят на жертвите на Холокоста не е съобщаван по радиото. Възможно е не просто да не знаеш. Можеш да се преструваш, че не знаеш.

С руснаците това няма да мине. Те гледат Холокоста на живо - и или се радват, или се опитват да превключат на нещо по-приятно. Моя бивша колега от работата в една от най-демократичните медии от близкото минало, заслужил театрален критик, обиколила цяла Европа, в първите дни на войната, когато ракетите падаха върху главите на украински жени и деца, се оплакваше че европейците сега не искат да слушат музиката на Пьотр Илич Чайковски. И имам логичен въпрос: защо хора като нея изобщо ходят на театри и концерти, ронят сълзи там и скърбят за мъката на измислените герои, а когато Русия започна да унищожава живота на истински, живи хора - в Грузия, в Крим, в Донбас, а сега и в цяла Украйна, че и в Молдова, която също решиха да оставят без ток - само пристиснаха устни и започнаха да скърбят за съдбата на Чайковски. Няма нужда. Чайковски е починал отдавна, вашите прадядовци благополучно са го докарали до гроба, както и всички други, на които вие сега се възхищавате със затаен дъх. И ако всички тези герои на руския народ внезапно възкръснат, вие отново бихте изпратили Пушкин при Дантес, Достоевски на ешафода, а Чайковски, в духа на новия морал, в затвора за гей пропаганда.

Но вие сега убивате тези, които са все още живи. Колко неродени Чайковски са унищожени от вашите ракети и вашите щикове? Колко деца не оставихте да се родят, колко жени бяха малтретирани, колко престъпления още подготвяте - целият ви безразличен народ? И не става въпрос за колективна отговорност, в която не вярвам. Става дума за колективно безразличие. Когато войната свърши, Русия ще живее със срама от това безразличие десетилетия. Територията на срама ще започне точно от нейните граници. Не Чайковски, а Буча ще бъде главното руско "културно" постижение. Човек, който гледа по телевизията колко щастливи са да се потопят в мрака на Киев или Харков, който знае, че неговият възрастен болен роднина куца по леда за вода, че неговата приятелка, която току-що е родила, се опитва да стопли бебето в студен апартамент - и мълчи или се възмущава, че там ще се инатят и не искат да капитулират - престава да бъде човек.

Страшно е да живееш до глутница хищници.

Източник: graniru org

Бесарабски фронт


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 81 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ксаниба

    49 32 Отговор
    Източник: graniru org
    Бесарабски фронт

    поредни изнасилени мисли, на некви фейкпропагендатоеи ала америказабългария.
  • 2 Теле

    38 23 Отговор
    Вземете си тоалетна хартия, явно ви е нужна
  • 3 бай Кольо

    51 28 Отговор
    Поредния соросоиден бълвоч!
  • 4 САЩ

    33 14 Отговор
    Да, страшно е. Но е по-страшно, когато поканиш глутницата у дома.

    Коментиран от #39

  • 5 др Гей Билтс

    35 13 Отговор
    Цивилните жертви в тая "война" за 9 месеца са 4 пъти повече от уморените пенсионери в един УМБАЛ на БГ областен център.

    Коментиран от #8

  • 6 Русия - държавата терорист !

    31 40 Отговор
    Ще бъде изолирана и наказана за зверствата
    над невинни жертви - майки, деца и възрастни хора ! Възмездието идва !

    Коментиран от #12

  • 7 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    44 24 Отговор
    Смените малко репертоара ‼️‼️‼️
    Това с Буча
    Това с Краматорск
    Това с жената от Родилния дом
    ОТДАВНА СА ДОКАЗАНИ МАНИПУЛАЦИИ ‼️‼️‼️
  • 8 Теле

    9 4 Отговор

    До коментар #5 от "др Гей Билтс":

    Пазарджик?
  • 9 Какво се прави с хищник ?!

    20 15 Отговор
    Унищожаване на мига !
  • 10 Бесарабски приказки-1001 лъжи и манипула

    30 21 Отговор
    Още по страшно е да дразниш глутницата и да се опиташ да се сложиш пръста в за....ка на алфаводача! Трябва да си много тъп, трябва да си направо украинец!
  • 11 Руснаците

    25 20 Отговор
    Наистина стрелят по родилния дом основно в киев но онзи родилен дом който роди неофашизма и който ние се престрували че е демократичен фашизъм
  • 12 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    41 16 Отговор

    До коментар #6 от "Русия - държавата терорист !":

    Нищо лично,
    само ще спомена ,
    че ЗАПАДНалИЯ свят без свян показа
    - разрушен мост в Югославия , като ударен от руснаци в Украйна
    - зала с ковчези на удавени мигранти , като жертви от ковид-19,
    - епруветка с прах за пране , като откраднато от Садам опасно ОВ ‼️‼️‼️
    ( не искам да продължавам списъка )

    Коментиран от #51

  • 13 Рано или късно всеки си получава

    19 19 Отговор
    Заслуженото ! В Хага чакат с нетърпение !
    Килиите са отворени !
    Бай ви Ставри.

    Коментиран от #17, #29

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Украйна е фашистка държава

    28 18 Отговор
    И укрите се правят, че не знаят за Донбаския геноцид и сегашните зверства на укрофашистката хунта на Зеленски! Не знаят и за русофобията и неонацистката идеология, насаждана дори в учебниците, не знаят и за забраната на руския език. Не знаят и за призивите да се убиват руснаци навсякъде по света... И всичко това идва от Американския бандит в стремежа му да унищожи Русия. Само да напомним, че Русия не една от десетките държави, които бандитът потопи в кръв и страдания. И бандитът може да бъде потопен!

    Коментиран от #23

  • 16 ха ха

    18 18 Отговор
    И сега? Путя няма къде да ражда след като му скъсаха шортите на бойното поле? Ще му изпратят униформени в Кремъл - просто е.
  • 17 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    19 7 Отговор

    До коментар #13 от "Рано или късно всеки си получава":

    Те в Хага ги
    ИНФАРКТират ‼️‼️‼️
    /Сл. Милошевич/
  • 18 Руската мечка 🐻 !

    23 22 Отговор
    Излезе буболечка !
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Така е ..

    22 25 Отговор
    Браво ! Тава е ужасната истина.Русия ще бъде изритана от всякъде , без уважение и достойнство за десетилетия напред с убита икономика и бедност.Това е великата победа на Путин над народа си. Какво не им харесваше преди войната ?

    Коментиран от #95

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Ха ха ха

    15 16 Отговор

    До коментар #15 от "Украйна е фашистка държава":

    А Русия е терористична държава.....
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Някоя си

    25 16 Отговор
    Нещо не успях да пророня сълза.....защо въпросния господин мълча 8 години преди това ....защо украинския народ мълчаха или се радваха на случващото се в Домбас... Защо никой не чу предупрежденията на Путин....опитите му да привлече общественното внимание ...опитите му да реши въпроса по мирен и цивилизован път...

    Коментиран от #43, #86

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Токсик

    17 15 Отговор
    Благодарение на своите фашизоидни ментори от колективния запад, които искаха да разпарчетосат и завладеят Русия чрез бясните си кучетата , наречени украинци, сега остатъците от бивша Украйна много скоро ще се превърнат в държава без излаз на море и без всякакво значение, която ще носи името Североизточна Македония. Въобще не ни занимавайте повече с бълнуването на укрофашистите, защото дните им са преброени и никой няма да страда за тях.
  • 29 Ъхъ

    19 15 Отговор

    До коментар #13 от "Рано или късно всеки си получава":

    В Хага, Владимир Владимирович ще влезе като победител! Може да вдигне паметник на Милошевич, ей така за кеф!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 УШАНКА - вид хищник!

    19 22 Отговор
    Краде перални, тоалетни чинии, посуда
    Смърди,та се не трае!

    Коментиран от #60

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 зор

    17 19 Отговор
    И след 50 гд руски туристи с автомобил няма да минат през украйна и полша за да влязат в европа до там докара омразата чекиста путин

    Коментиран от #40, #75

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Гадно

    11 16 Отговор

    До коментар #4 от "САЩ":

    А още по-гадно е когато комунистическата Глутница ти се прави на интересна и ще ти правела Прехода към ...
    Нашите БУЗЛУДЖАНСКИ Изроди направиха преврата на 09.09.1944 и си взеха властите, после се видя че са некадърни и си направиха пореден дворцов преврат.
    А същите Бузлуджански изроди хвалят и защищават Фюрера Владолф Путлер.
    А ние ходим да им гласуваме и избираме комунисти и терористи. не е само цената 8лв/глас за Партия, но и ги търпим.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Никой не е мълчал

    14 16 Отговор

    До коментар #25 от "Някоя си":

    просто света игнорираше руските престъпления, 8 години. Но вече не може.

    Коментиран от #58

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 !!!

    16 11 Отговор
    Куев да поразпита Донбас как те оцеляваваха осем години.
    Всеки ден и сега украйна ги убива.Мирното население.
    Ама няма чест тази украйна да го признае.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Наште путинофили са в ШОК !

    15 15 Отговор
    Хвана ги АМОК !
    Разбраха, че ПУТИН е МУШМОРОК !

    Коментиран от #64, #70

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Реплика

    9 7 Отговор
    Емоционално написана статия,вменяваща вина на руснаците,все едно някой ги пита съгласни ли са да воюват.Портников удобно пропуска,че политиката не се ръководи от емоции,а при война има собственици на индустрии,които печелят.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Някоя си

    16 9 Отговор

    До коментар #43 от "Никой не е мълчал":

    Явно нещо не си наясно.... 8 години укрия стреляше и бомбеше част от собствената си територия само защото там живееха хора от Рускомалцинствената група...нацистки теоризъм в чист вид....

    Коментиран от #65

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    20 1 Отговор

    До коментар #31 от "УШАНКА - вид хищник!":

    Колко перални АЕГ се събират в един руски танк ❓❓❓
    /за един прЕател питам /
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Павел

    13 10 Отговор

    До коментар #52 от "Павле, Павле":

    Прав си , всички видяхме как 200 хиляди руснаци и опълченци размазаха 1 милион украински нацисти с цялата им техника и помощи от НАТО. А иначе Путин от никого няма да иска разреу, за да стигне докъдето си поиска, защото той диктува играта и той вече определя правилата.

    Коментиран от #91

  • 63 Циониста чучелото путин

    12 14 Отговор
    Русия са стадо добитък кви хищници кви 5лева
  • 64 Не знам бугарските путенофили

    8 12 Отговор

    До коментар #50 от "Наште путинофили са в ШОК !":

    какво ще се оправдават след Капитулацията на четвъртия райх!

    А Четвъртия Райх трябва да приключи и и да се мисли за забрана на Атомните оръжия.
    Защото и Пакистан бил искал, Иран и те обогатявали до 60% (а още малко помощ от Путлеристите и ще стигнат 90% Обогатен Уран).
    А Другаря Си Дзин Пин ще стане пореден Мао Дзе Дун като го изберат още 1-2-3- пъти.
    И нещо мерака да хапнат Тайван се отлага за след Победата на Путлеристите!

    Въобще Комунизма и Комунистите са си тъпнята на Света!

    Коментиран от #73

  • 65 Да бе я виж РТВ

    7 10 Отговор

    До коментар #58 от "Някоя си":

    руснаците за периода са избил над 14000 украинци, свалиха пътнически самолет, самия Гиркин се хвалеше и се хвали за това. Русия е докладвала само за 8 убити в съвета за сигурност.

    Коментиран от #76

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Траперът

    9 10 Отговор
    Хищникът се лови с капан за мишки !
    Мужиците са вид гризачи !
  • 69 Украинец

    20 10 Отговор
    "Украйна вече няма ток и вода, това системно унищожаване на съседна държава е национално престъпление."

    Къде бяхте бе бесарабски фронт когато бандерите оставиха Крим без ток и вода, когато фашистки формирования запалиха живи протестиращи в Одеса, когато неонацистки батальони като "Азов" обстрелваха мирните жители на Донбас - там нямаше ли родилки.

    Или нямаше кой да плаща за пропаганда а сега заработвате яко с разни пасквили изсмукани от пръстите.

    Коментиран от #74

  • 70 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    9 6 Отговор

    До коментар #50 от "Наште путинофили са в ШОК !":

    🇱🇷🇱🇷🇱🇷🇱🇷🇱🇷
    В шокинг е ПВО-то на Бай НАТьО над Окрйна, дето от 100 ракети изгледа 100, че и негова падна в Киев ‼️‼️‼️‼️
  • 71 Руската жестокост

    12 11 Отговор
    и към свои, и към чужди е култивирана от векове. За тия извратени справедливост означава правото на властимащите да мачкат надолу по веригата. Системно безчовечие. Индивидуалният човек се брои за разходен материал - "бабите ще народят още", а децата отрано са обработвани за тази си съдба. Крепостничеството в Русия не е отменено де факто.

    Коментиран от #99

  • 72 Последния Софиянец

    11 12 Отговор
    робсия е котило страхливи мишки, начело с изпердашеното жуже с ботокса и пълнине гащи
  • 73 Четвъртият райх

    9 6 Отговор

    До коментар #64 от "Не знам бугарските путенофили":

    Са съединените щати

    Коментиран от #78

  • 74 Опоркин

    6 13 Отговор

    До коментар #69 от "Украинец":

    дай някакво доказателство бре. Щото аз съм гледал "запалените в Одеса", как сега в Москва обясняваха, че са стреляли с автомати по украинците на площада.

    Коментиран от #83, #115

  • 75 Няма да съм жив

    5 16 Отговор

    До коментар #34 от "зор":

    за да видя колко години ще бъде презрението над РУСНАЦИТЕ!

    А дали руснаците ще се чувстват гузни, си е техен въпрос на менталност и ПРЕЦЕНКА!

    ПОНЕ 40 ГОДИНИ СЛЕД 1945 ГОДИНА СЪМ УСЕЩАЛ Германците избягваха Темата за ВСВ и защо са ИЗБРАЛИ АДОЛФ ХИТЛЕР за канцлер!!!!

    Комунистите се доказаха като вредни, тъпи, некадърни и Смрад!
  • 76 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    12 5 Отговор

    До коментар #65 от "Да бе я виж РТВ":

    За кой самолет става дума ❓❓❓❓
    Да не е за онзи , дето бе отговорност
    на Украинското РВД,
    на когото Украинското РВД нареди да промени посоката на полета,
    на когото Украинското РВД нареди да се снижи с над 2000 метра
    .......
    за него ли ❗❗❗
  • 77 Факти, колкото и да плюете по Русия,

    17 6 Отговор
    нищо не постигате, ставате все по смешни и жалки. Като си пеете Факти, кой ли ви чува!? Кучето си лае, Русия си постига целите.
  • 78 САЩ си избират Райхсканцлер на 2 мандата

    4 8 Отговор

    До коментар #73 от "Четвъртият райх":

    Докато посткомунизма и сега Путлеризма се чуди как да праправи "Конституцията" им , за да може Фюрера владолф Путлер да остане ПОЖИЗНЕН "лидер"!

    Явно нещо не им върви на руснаците на управия, държава, държавност и "лидери"!

    Ама и ние не можем да се очистим от комунистическата смрад и либералната фекалия.
    Едните били нужни за да имаме Лявото, а доганистите пък били непреодолим ФАКТОР!
    Егати прехода, егати възможностите за развитие.
    С Комунистите и терористите по властите , е его това нещо -МИЗЕРНИЦИТЕ на ЕС-то!

    Коментиран от #88

  • 79 Верно ли

    13 5 Отговор
    Потников е нашия Дайнов! Бесарабски фронт е нещо средно между ПиК и "Лична драма"! Значи вие немате проблем да трепете донбаските деца, ама сега руснаците били хищници! Да, хищници са, и то от най-големите - а вие сте малки хиенки, дето сте ходили да ги подръпвате по опашките! Сега ще си сърбате попарата!
  • 80 Мимчят

    11 4 Отговор
    За да сте добре,от вас зависи.Най големия ви враг е зеления клоун,който продължава да ви измъчва.Вдигнете се съборете го и го накажете.Тогава всички мъки ще свършат,а заедно с Кличко.Сменете ги...
  • 81 Доста ниско ниво от бесарабски фронт или

    15 5 Отговор
    Лъжи и небивалици от фашистка Украйна! Лекари ви трябват за болните мозъци!
  • 82 Акушер

    12 2 Отговор
    А дали осколките в родилния дом не са случайно от германска ПВО ракета?
    Същия ден няма нито една руска ракета насочвана към Киев.
    Питайте САЩ. Там всичко гледат на екран.
  • 83 Украинец

    10 3 Отговор

    До коментар #74 от "Опоркин":

    Това ли са ти новите опорки - доказателства колкото искаш стига да не ги търсиш при извършителите - там няма.

    Няма и разследване от украинската власт - защо ли?
    Няма и разследване за Майдана - пак защо ли?
  • 84 Реалност

    10 2 Отговор
    Виждаш на първия ред в статията Потников, вече знаеш, че накрая ще пише Бесарабски фронт, остава ти само да прочетеш източника и да се смееш от сърце:))))
  • 85 Валентин

    10 2 Отговор
    Ех тоя Бесарабски фронт до скоро не знаехме че съществува, а сега не минава ден да не го преписвате. Докъде паднахте. Жалка картинка
  • 86 д-р Косев

    6 9 Отговор

    До коментар #25 от "Някоя си":

    Мълчаха, щото им беше изгодно да купуват руски нефт и газ. Въпросът по-скоро е защо сега не мълчат. Отоговорът е, че петролната ера приключва и войната в Украйна беше използвана като повод да се ускори процеса. Без рашките в ролята на плашило би било доста трудно и болезнено да обяснят на изнежените и свикнали на охолство западняци, че трябва да се откажат от личните си автмобили и екзотичните екскурзийки. Единствената пробойна в тази схема, че рашките се оказаха такива слабаци и некадърници, че вече май никого не могат да уплашат.
  • 87 тц тц

    14 4 Отговор
    Буча ще бъде запомнена като най слабо режисираната театрална постановка в историята - мъртвите не само ходеха, но и пушеха цигари, а една от "убитите" дори се похвали за това във Фейсбук:)
  • 88 Американец

    13 4 Отговор

    До коментар #78 от "САЩ си избират Райхсканцлер на 2 мандата":

    Сигурен ли си че в САЩ си избират нещо си (кой да ги управлява) и мислиш ли че това нещо наистина управлява.

    Кой нормален избирател ще избере дементен старец който се ръкува с духове да го управлява - ти бе ли го избрал. Коя нормална партия ще заложи на такъв кандидат. Да не мислиш че нормалните хора които наистина могат да управляват са свършили в САЩ - но тези несменяемите които управляват в сянка не им трябва нормален президент на САЩ.
  • 89 Кръпката

    12 2 Отговор
    Факти, вие сте се оженили за този "бесарабски фронт". Пълните сайта си с твърдения, които са пропаганда и неистини. Е, и няма да ги четем. Не съм готов да споря задочно с пропагандатори на фашизъм и фашисти. Но има хора, вече зомбирани, които четат с удоволствие глупости и фалшиви мелодрами. Явно добре плащат!!
  • 90 Матей преображенски

    10 3 Отговор
    Охоо,обърнаха вече на тънката струна,жалостиво,нямало ток,вода и прочие.В Донбас отдавна свикнаха,време е и украинците да видях хубаво ли е,няма какво да се оплакват,каквото повикало,такова се обадило.Разгромът им е гарантиран,какво се маят ,та не са капитулирали безусловно.Скоро всичко ще им спре и минават на животинска тяга,на свещи,на отопление с дърва,без храна,лекарства,без нищо.Домовете им поне остават цели,с изключение на ударените от собственото им ПВО.
  • 91 опълченец

    3 5 Отговор

    До коментар #62 от "Павел":

    Та как точно ги размазаха! Гледам "размазаните" контраатакуват и влязоха и в Херсон.

    Коментиран от #94, #98

  • 92 Източник: graniru org

    6 2 Отговор
    забравихме да кажем че под болницата е щаба на 2 армия, просто много водка изпихме вчера

    Коментиран от #109

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Верно ли

    7 2 Отговор

    До коментар #91 от "опълченец":

    Контраатакуват??? :))) "Контраатакуващите" даже не искаха да влязат в града, след изтеглянето на руснаците! Контраатакували били...

    Коментиран от #102

  • 95 М3 голд

    7 3 Отговор

    До коментар #20 от "Така е ..":

    Какво лошо има в това, от Лисабон до Владивосток да е една общност: индустриална, културна, туристическа, хуманитарна? Защо се изгражда или изгради нова "стена" западно от Русия? Защо взривиха тръбите за газ СП1 и 2 и компрометирано газоподаването през Окраина, откъдето: Европа ще чувства битово дискомфорт, а производството й спира, забавя, емигрира. Защо на САЩ им трябва раздробена и слаба Русия? Защо фашизмът в Окраина се поддържаше, хранеше и развиваше, за да стане там национална политика? ... Отговори си на тези въпроси и ще разбереш отговора на въпроса си.

    Коментиран от #101, #110

  • 96 информиран

    5 2 Отговор
    Поредните сълзливи фейк новини, е няма да ви мине номера американски подлоги!
  • 97 Дончо

    5 2 Отговор
    Колкото повече украинците отстъпват на фронта и губят жива сила, толкова повече пропаганда се лее.
  • 98 В грешка си

    5 2 Отговор

    До коментар #91 от "опълченец":

    Бяха допуснати. По някакво споразумение с някого. Но ще стане ясно. Ще бъде търсена отговорност за това от наследниците на тия 700 изчезнали след влизане на окраинците и тогава ще има бомбен килим където трябва, както правят САЩ.

    Коментиран от #103

  • 99 Ха ха ха

    5 4 Отговор

    До коментар #71 от "Руската жестокост":

    Тя една човечност у англосаксонците, та свят да ти се завие. Човечно изтребиха индианците, човечно колонизират и ограбват, човечно пуснаха атомните бомби над Хирушима и Нагасаки, човечно бомбардираха Либия, Югославия, човечно ни крадат златото ... голяма човещина.
  • 100 стоян георгиев

    6 7 Отговор
    Тази статия е и за българския бурят.той без орално подкрепя диктатора радваики се че избива невинни.та буряти вие сте същите като руския ватника,но сте по лоши даже от него щото не живеете в Русия и не сте подложени на натиск.просто сте си роби по душа .

    Коментиран от #105, #113, #114

  • 101 опълченец

    7 2 Отговор

    До коментар #95 от "М3 голд":

    Кратък курс по "Що е това фашизъм"
    Фашизма се крепи на 3 основни стълба:
    - Национализъм- нацията стои над човека, гражданските права са силно ограничени, личната свобода е отнета и всеки един индивид трябва да бъде безгласна буква в цялото (нацията)
    - Тоталитарна политическа ситема- държавата се управлява от една политическа сила. Партията е силно идеологизирна. Политиката се определя от идеологията, липса на рационални политически решения.
    - Партията и държавата се управляват еднолично от авторитарен лидер, дуче, фюрер. Около него задължително се издига стена от митологии, той има свръх сили, той е непогрешим, той е незаменим и тн..
    Сега хубаво пимисли коя държава и коя политическа система отговаря на тези критерии?
  • 102 опълченец

    4 1 Отговор

    До коментар #94 от "Верно ли":

    Добре, бе, за да има мир и съгласие " Руснаците отстъпват смело", а "Украинците плахо настъпват" :-)
  • 103 опълченец

    4 1 Отговор

    До коментар #98 от "В грешка си":

    И аз знам едни неща дето ми ги казаха едни хора. Но всичко ще стане ясно един ден, истината ще видите, че е точно такава, каквато ви я казвам тука. Само да ви кажа, че хората не са случайни, а нещата са сериозни, многоооо сериозни. Има и документи, които се крият в едни специални чекмеджета, а една част и на едни други места. А от съвсем други хора знам, че на тези хора може да се има пълно доверие. Важното е да се пишат конкретни неща а не да си разтягаме лакърдии, гачи сме в бръснарница :-)
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 В грешка си

    4 5 Отговор

    До коментар #100 от "стоян георгиев":

    Ние тук си пишем и нищо. Но Нинова и сие им продадоха косвено боеприпаси. САЩ и ЕС им пращат оръжие, обучават ги. Кого? Фашистите! Та не напрягай много примитив си мозък, да не му стане нещо

    Коментиран от #108, #117

  • 106 Нов

    6 1 Отговор
    Няма нужда да се повтаря. Това си е холокост и геноцид.
  • 107 Нов

    3 2 Отговор
    робството още не е отменено в някои региони на Европа. За съжаление!
  • 108 Това

    6 1 Отговор

    До коментар #105 от "В грешка си":

    са хора, които бранят живота си от варварите.
  • 109 Сега разбирам

    2 4 Отговор

    До коментар #92 от "Източник: graniru org":

    втора армия на ВСУ се ръководи и е сътавена от бебета до 2 годинки! Тежко им на противниците.
  • 110 Защото

    3 1 Отговор

    До коментар #95 от "М3 голд":

    олигарсите не обичат демокрацията. За това!
  • 111 Зелаещите

    3 4 Отговор
    да живеят като варавари, да заповядат в москв...
  • 112 Хихата

    5 4 Отговор
    Леле, мале, къф прчувстен пасквил, напън да се сътвори нещо в стил "Клетниците". АФторът обаче е мноо далече от стила на Виктор Юго, та вместо сълзоизтисквачка се е получило нещо от рода на "смешен плач". Натрапчиво-пропагандния тон на писанието предизвиква по-скоро раздразнение отколкото съжаление към "жертвите", т.е. ефектът е точно обратен!
  • 113 Буряти

    3 4 Отговор

    До коментар #100 от "стоян георгиев":

    са всички които не са съгласни с преврата в Киев , чистките в Донбас и разширението на НАТО
    до руските граници . Няма нужда да си русофил за да са ясни рисковете за България .
    В Унгария и Германия няма русофили . Има национални интереси .
    Не са русофили и много политици и сенатори на САЩ които виждат риска от ескалацията с Русия .
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Киев

    0 0 Отговор

    До коментар #74 от "Опоркин":

    даде докаателството с твърдението че е станал инцидент и обвиниха проруският кмет и
    демонстрантите които не искали да излязат . А кой не иска да излезе когато гори ?

    Така че прибери PR туршията в мазето . Не става .
  • 116 ДДРОнег

    3 1 Отговор
    Поддръжниците на терористичния руzzки режим също са ТЕРОРИСТИ !!!
  • 117 фашистки мозък

    1 0 Отговор

    До коментар #105 от "В грешка си":

    Русофилите са с фашистки мозъци, като този на Путен!!!
Новини по държави: