Last news in Fakti

8 Декември, 2022 16:26 1 715 11

Великобритания поръча противотанкови ракети, за да замени дарените на Украйна

  • ракети-
  • великобритания-
  • украйна

Новият договор ще увеличи доставките на NLAW за Великобритания с няколко хиляди през 2024-26 г., в допълнение към 500-те единици, предвидени през 2023 г. чрез отделна поръчка

Великобритания поръча противотанкови ракети, за да замени дарените на Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Великобритания заяви, че е поръчала хиляди нови противотанкови оръжия в сделка за 229 милиона британски лири с шведския производител "Сааб", за да възстанови запасите, след като изпрати хиляди от тях в Украйна, предава Ройтерс.

Британското министерство на отбраната заяви в сряда, че е предоставило големи количества от системите леки противотанкови оръжия от следващо поколение (NLAW) на Украйна тази година, за да подпомогне съпротивата им срещу руските сили.

Министърът на отбраната Бен Уолъс каза в изявление, че оръжията вече са изиграли "решаваща роля" в подкрепата на украинската армия.

"Ние продължаваме да изпълняваме ангажимента си към НАТО, като гарантираме, че нашите въоръжени сили ще получат постоянни доставки на тези оръжия през следващите години", каза той.

Великобритания, под ръководството на трима различни министър-председатели тази година, предостави на Украйна набор от различни оръжия, включително пакет за противовъздушна отбрана, за да помогне за свалянето на дронове, и помогна да се осигури обучение на въоръжените сили на Украйна.

Новият договор ще увеличи доставките на NLAW за Великобритания с няколко хиляди през 2024-26 г., в допълнение към 500-те единици, предвидени през 2023 г. чрез отделна поръчка.

NLAW ще бъдат сглобени в съоръжение в Белфаст, Северна Ирландия и доставени на британската армия.

Това е ракетна система, изстрелвана от рамо, която може да се управлява от един войник, за да атакува силно защитен модерен основен боен танк на разстояние от 20 до 800 метра, се казва в изявлението.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путин

    7 2 Отговор
    Ще целят Сармат с противотанкови оръжия.

    Коментиран от #4

  • 2 Да, бе

    7 3 Отговор
    Велико Саксония ще е следващата Атлантида. Историята се повтаря.

    Коментиран от #6

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 2 Отговор
    В ФИЛАДЕЛФИЯ САЩ полицията опитаха да пуснат РОБОТИ убийци но след НАТИСК от ОБЩЕСТВЕНОСТА се ОТКАЗАХА
    ИНТЕРНЕТ
  • 4 Факт

    9 10 Отговор

    До коментар #1 от "Путин":

    В Англия имаме достатъчно ядрени глави, подводници и самолети за да отвърнем на ядрен удар срещу Русия. Имаме и истински съюзници, с които не се нападаме в гръб. Имаме и коледни бонуси от 1500 паунда. Много поздрави от Лондон 🕺

    Коментиран от #7, #8

  • 5 Дън Бай

    3 1 Отговор
    Ще подкрепям войната до последния украинец!
  • 6 Факт

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "Да, бе":

    Атлантида никога не е съществувала в историята, вече чисто сте изкукуригали там

    Коментиран от #9

  • 7 Некой си

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Факт":

    Много са ви жалки бонусите, бе, драги.
  • 8 Путин

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Факт":

    Ще отвърнете от Райските порти.
  • 9 Да, бе

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Факт":

    И за тоя остров така ще говорят след няколко хилядолетия.
  • 10 Мишел

    0 0 Отговор
    В медии на САЩ се появи прелюбопитен материал с анализ на ефективността на американските оръжия Джавелин и Стингер в Украйна.
    В материала твърдят, че в Мариупол с изстреляните Джавелини (и NLAW) не е унищожен нито един руски танк. (Косвено потвърждение на този факт са думите на Байдън от този период: " Разузнавателните служби ми докладват, че на фронта за унищожаване на един руски танк украинските военни изстрелват поне 9 Джавелини, което е извънредно много.")
    Авторите твърдят, че причина за нулевата ефективност на тези оръжия е изстрелването им от твърде близки разстояния - навик от тренировките с РПГ.
    Стингерите също са показали изключително ниска ефективност - свалени са само 60 самолета, за което е изхабен изцяло 13 годишен запас на САЩ от това оръжие. Причините за ниската ефективност са, че самолетите са снабдени с нови типове ловушки и защити, които ефикасно отклоняват старите ракети .
  • 11 Чочо

    0 0 Отговор
    За Англия трябва един Сармат за да се спре англосаксонското господство на света и удтанови многополярен свят без господството на долара.
Новини по държави: