Last news in Fakti
  Тема: Украйна

7 Декември, 2022 19:55 7 386 114

Катастрофално: бивш руски войник за тежкия провал на руската армия

  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • войници

Павел Филатиев наскоро е избягал от Русия и се крие някъде около Париж, защото у дома го грозят тежки санкции

Катастрофално: бивш руски войник за тежкия провал на руската армия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Той е гневен очевидец на разложението в уж най-великата армия на света - руската. Бившият руски войник Павел Филатиев описва в книга тежкия провал на армията на Путин. "Опитваме се просто да оцелеем като някакви твари."

"Изпитваш гадно чувство от всичко наоколо, опитваме се просто да оцелеем като някакви твари. Командването ни е поставило в такива условия, че дори противник не ни е нужен…" И един цитат на руски: "Нас на**али, простите".

Още новини от Украйна

Това са редове от документалния разказ "Зов" на бившия руски десантчик Павел Филатиев. "Зов. Един забранен разказ." тази седмица излиза на немски и на още поне 11 езика. За книгата вече писаха "Ди Цайт", "Ню Йорк Таймс", "Гардиан", "Франс Прес" и ДПА, а в Ютюб 140-те страници на руски вече имат над 600 000 читатели. "Къде са онези измишльотини от пропагандата по телевизията?! Армията на Руската федерация е някакъв боен бардак" - цитира го украинският сайт "Новости". А всеки, който прочете поне откъси от книгата на руски, веднага ще установи едно: тук пише един професионален войник, станал гневен очевидец на разложението в уж най-великата армия на света; на корупцията и безхаберието, на хаоса и примитивността. И го пише на съответния език: груб, суров, често пъти вулгарен.

Най-великата и непобедимата армия ли?

Павел Филатиев наскоро е избягал от Русия и се крие някъде около Париж, защото у дома го грозят тежки санкции. Репортерката на германския седмичник "Ди Цайт", която се е срещнала с него във френската столица, предпазливо описва един 34-годишен мъжкар, който дълго избира кафене (защото повечето му изглеждат прекалено "момичешки"), а после в 10 часа сутринта си поръчва двоен коняк и през 10 минути излиза навън да пуши цигари. И между другото, докато разказва как осъзнал манипулациите на руската пропаганда, Павел мимоходом признава още нещо: когато преди години бил в Бавария по някаква работа като коневъд, все се оглеждал зад кой ли ъгъл ще го приклещят гейовете…

"Най-великата и непобедимата" - още когато отново облича униформата през 2021 година в Крим, Филатиев осъзнава каква измишльотина е това. Той описва древното и негодно оборудване, катастрофалното снабдяване и корумпираното ръководство, което изобщо не се интересува от съдбата на низшите чинове, пише "Ди Цайт". Вестникът разказва как за десантчика първо не се намерило легло в казармата, та трябвало да спи на хотел, а после, когато на 19 февруари 2022 неговото подразделение тръгнало към Украйна, той нямал нито спален чувал, нито благонадеждно оръжие. Нямал и никаква представа какво става: "Дали стреляме по настъпващите украинци? Или пък по НАТО? А може би ние нападаме? (…) Или Украйна е нападнала нас? И НАТО ѝ помага?"

На 24 февруари военната машина на Филатиев, натъпкана с боеприпаси, катастрофира в една ограда, спирачките ѝ отказали, радиостанцията не работела, никой не знаел какво става. По-късно той разказва: "Половината от моите момчета се облякоха в украински униформи, защото те са по-качествени и по-удобни - нашите са износени. А нашата велика страна не е способна да облече и нахрани своята велика армия. (…) Достатъчно е да сравниш аптечката на руския войник с американската, на каквито често попадаме в украинската армия: все едно да сравняваш жигула с мерцедес", пише Филатиев в книгата си.

"Безнадеждно изостанала и морално разложена"

Руската армия е безнадеждно изостанала в техническо отношение и морално разложена, обобщава десантчикът. Филатиев разобличава така наречената "специална операция", която Путин стартира уж срещу нацистите в Украйна, като същински фарс, пише агенция ДПА. Руските войници убиват цивилни хора, които са се вдигнали срещу окупаторите, безсмислено се разрушават цели градове, разказва Филатиев. Всъщност, същинският противник лъсва още на първите страници, пише "Ди Цайт": "Това е собственото командване, на което изобщо не му пука за момчетата в окопите и след превземането на Херсон си изгражда комфортна командна централа на летището, докато обикновените войници тръгват да мародерстват из улиците, защото вече от дни не са яли нищо. Противниците всъщност са добре облечените господа в Москва, Путиновци, Лавровци, Шойгуйовци, които - без да имат каквато и да било представа за състоянието ѝ, изпращат руската армия в пъкъла. За Филатиев тази война показва най-вече изконното презрение на елитите към собствения народ", обобщава германският седмичник.

Авторката Щефани Флам добавя и обяснението на самия Филатиев: причината е вътрешно политическа, руското ръководство иска да обедини хората срещу мнимата "непрестанна опасност": "Срещу декадентния Запад, който, според пропагандата, бил заграбил Украйна и нямал нищо против Русия също да се превърне в декадентна, гейолюбива държава, управлявана от идиоти, където принуждават дори малките деца да си сменят пола."

Бащата на Павел също бил професионален военен, прибрал се у дома с минимална пенсия и на 52 години починал от рак. Пред репортерката на "Ди Цайт" Филатиев споделя нещо, което му направило впечатление във Франция: как до късно през нощта в кафенетата и ресторантите седят толкова много възрастни хора, които ядат, пият и се смеят. "В Русия нормалните хора на 60-70-годишна възраст вече не излизат никъде. На тази възраст те или са бедни като църковни мишки, или пък са много болни. Или и двете", казва Павел. Или пък покойници - като собствения му баща.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 123 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    98 118 Отговор
    Дезертьор страхливец!Пу

    Коментиран от #21, #25, #97

  • 2 О-краiнец

    99 73 Отговор
    Дойче Веле така подкрепяше и Великият Фюрер през ВСВ! Сега е време и нас Бандерите да ни подкрепя!
  • 3 Анонимен

    127 78 Отговор
    От къде ги намирате такива разказвачи на украински народни приказки бе? Браво!

    Коментиран от #17, #103

  • 4 ти да видиш

    109 69 Отговор
    "Павел Филатиев наскоро е избягал от Русия и се крие някъде около Париж"
    A вие, какво очаквате да "напише" един ДЕЗЕРТЬОР!? Естествено, ча такива глупости, ще пише да се подмаже на новите си господари за къшей хляб!
    То е ясно, че руската армия не е цветя и рози, но ако случайно можеше да се види великата" натовска" армия на какво дередже е и особено американската, която шепа афгански козари опухаха, като чували!

    Коментиран от #46, #109

  • 5 Има нужда

    91 37 Отговор
    Желаната мелодия за ушите на всички подкрепящи Украйна и поредна надежда за скорошна победа. До следващата такава статия.
  • 6 Раданч Татлъту

    70 53 Отговор
    Пак ли предатели ни пробутвате?🙉🤡🙉
  • 7 избягал

    69 39 Отговор
    и трябва да се яде, ще пише каквото искат, пазарна икономика, кво да прави!
  • 8 плюс минус

    72 36 Отговор
    Не очаквам дезертьор да хвали бившата си родина.
  • 9 карамфила

    73 36 Отговор
    Преди да прочета всяка една статия чета кой е източника.Първо си помислих че е джамбаз ага но излезе че е доиче зеле,това ми беше достатъчно.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ЕТА ВСЕ ПРАВДА.

    40 31 Отговор
    ПЛОХА ТОВАРИШЧИ!
  • 12 СТАТИЯ

    34 26 Отговор
    Пия си кафето, още съм сънен и чета новините.
    В ежедневния анализ за ситуацията в Украйна на американския т.н. Институт за изследване на войната (ISW) се посочва, че „украинските сили планират да продължат настъпателните операции през следващата зима, за да се възползват от последните успехи на бойното поле и да попречат на руските сили да възвърнат инициативата във войната“, понеже, забележете, „нискокачествените мобилизирани новобранци и персоналът на групата „Вагнер“, набран от руски затворници, не са подготвени за битка през зимата“.
    Отварям и сайтовете на „врага“, за да сверя информацията за „настъпателните операции“ на всушниците и чета:
    0:25 В редица източни региони на Украйна е обявена въздушна тревога. Сирените звучат в Днепропетровска, Полтавска, Сумска и Харковска области, както и в контролираните от Киев райони на Запорожие, Херсонска област и Донецката народна република.
    0:32 Мощни експлозии в Краматорск: руската армия атакува склада с ракетни и артилерийски оръжия на въоръжените сили на Украйна. В промишлената зона се взривяват вражески боеприпаси.
    01:22 Експлозии в град Запорожие, който е под контрола на Киев. Взривяват складове за боеприпаси, военна техника, огневи позиции на въоръжените сили на Украйна, както и инфраструктурни съоръжения, използвани за военни действия.
    02:58 Серия от експлозии и силен пожар в Кривой Рог. Стълбове дим над града. Съобщава се, че е имало до 6 експлозии.
    Междувременно си представих как 2 милиона киевчан

    Коментиран от #15, #22, #30, #34, #39, #41, #106

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ПАЧЕМУ БЕ ДЖАНЪМ?

    24 19 Отговор
    НЕ ДА Е ПУТИН ИЛИ ПУТИНАКА 100 000 СА ГИ ОПАКОВАЛИ В ЧЕРНИ ЧУВАЛИ?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 С.П.

    36 32 Отговор
    А ако знаете какво пише бившия украински командос Володимир за украинската армия и за живота в Украйна, косите ще ви настъхнат...този Павел ако прочете, ще се кръсти хиляди пъти и ще благодари на Бог, че е бил в ВС на РФ, а не във ВСУ.

    Коментиран от #104

  • 20 моля, не четете.!!!!!!

    42 29 Отговор
    всичко ит ДВ е пълна неистина и пропаганда с измислени и съмнителни източници и тенден ионални внушения

    Коментиран от #32

  • 21 Стариа Софеанец

    41 17 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Путин дава гражданство на всеки , записал се ... Оставяй 17-те ресторанта и заминавай , да го заместиш ...🤭
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 от Пловдив съм

    25 18 Отговор

    До коментар #17 от "Бай Яни":

    на трима руснаци се падат 300 Окраинци. децата и жените не ги броя.
  • 24 Хохо Бохо

    19 10 Отговор
    Вече не чета коментарите...
    Тролове, пишете си, каквото искате.

    Коментиран от #29

  • 25 мое мнение

    35 21 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    По време на война си проличава окончателно кой какъв е . Не ,че не е прав за олигархията в страната си или по правилното е да се каже че е абсолютно прав . Корупцията и в Русия и в Украйна е пропита по всички етажи на властта и това че се обвиняват взаимно в тия неща е направо смешно , разликата е само в това че в Украйна освен корупцията замирисва и на зараждане на фашизма което вече е в повече .

    Коментиран от #43

  • 26 Като видиш източника

    24 17 Отговор
    и може да не четеш натам! Та дали има въобще дезертьор, мисля да не си правя труда да се интересувам с този източник!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Ха ха ха ха ха

    29 21 Отговор
    Божееее, много сте елементарни. Пълна измислица! Ако аз контролирам медиите, мога да си пускам подобни разкази по всички медии, колкото си поискам... За Джон едикой си, за Иван Иванов , заа Драган и пр.
  • 29 Абе ти

    6 5 Отговор

    До коментар #24 от "Хохо Бохо":

    друго не може ли да измисли "умната" ти кутийка, та все едно иэ също дращиш?
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Верно е казал човека

    13 8 Отговор
    Добре стана на летището при Херсон
    двете украински су-та като им разцепиха петите
  • 32 мдаааа

    21 10 Отговор

    До коментар #20 от "моля, не четете.!!!!!!":

    Четете само ТАСС !!! Защото Соловьов и Скабеева почнаха да дават заден ...

    Коментиран от #35

  • 33 Ха ха ха ха ха

    21 9 Отговор

    До коментар #17 от "Бай Яни":

    А тии как разбра, че са руснаци? Украинците също говорят руски език!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 А това

    9 6 Отговор

    До коментар #32 от "мдаааа":

    Къде го прочете? Няма ли вече да мислим или още ще го караме по глупави опорки?

    Коментиран от #89

  • 36 ОТ ХУМАТА

    1 6 Отговор

    До коментар #14 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Да ти избомбиме "реактора" с бракята ше ти го заредихме бесплатно
  • 37 Дойче зеле е тук отново

    22 12 Отговор
    Дойче зеле е тук ...хайде на хибридките.....две на цената на една .....Тези защо не се видят какви глупости правят в Германия..... Стават толкова жалки и смешни, че не са за коментиране
  • 38 Магриб

    14 5 Отговор
    Опитваме се да оцелеем под мостовете на Сена. Трплим се един друг с братята руснаци бежанци
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Глупости

    21 12 Отговор
    Катастрофите на Факти ги четем всеки ден, Незнам като приключи всичко къде ще си завирате главите, заради всички неверни, еднопосочни и целенасочени статии които пускате.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Такова въображение

    21 13 Отговор
    Може само дойче веле да прояви
    Даже и да съществува такъв войник сложили са в устата му думи които той въобще не е изричал
    На Всичкото отгоре очевидно е пияница рано-рано бил си поръчал сутринта още много пиене и излизал през 10 минути да пуши
    Ако е реален човек това е някакъв мизерник който дойчовците как ли са го намерили като той толкова много се е криел

    Коментиран от #92

  • 43 А ти в Русия бил ли си?

    20 14 Отговор

    До коментар #25 от "мое мнение":

    Ако си контактувал поне с 2, 3ма руснаци ще знаеш що е то расизъм, нацизъм и фашизъм и то от най-чист вид!

    Коментиран от #98, #114

  • 44 Кой разбрал, разбрал!

    30 0 Отговор
    Не знам кой какво си мисли, като чете горното, но благославям съдбата, че не се е наложило да воюваме с някого. С едни и същи управляващи, които от десетилетия сами си избираме, че изчакваме и чак следващите избори за да ги "накажем" и които в мирно време се отнасят с народа като със животни, не мога да си представя съдбата на наша войска на фронта и в окопите.
  • 45 на пързалката

    22 17 Отговор
    БГ русофила най баламия русофил в света
  • 46 Диамантената ръка

    21 21 Отговор

    До коментар #4 от "ти да видиш":

    Ами явно е дезертирал щото това, което е написал е вярно, никой не бяга от хубавото. А тия дето не са дезертирали, няма как да го напишат, не щото не е вярно, а защото не могат. Човекът е разбрал безсмислието на това, което върши и за чий го върши и е преценил, че неговия живот му е по ценен от на тия дето са го пратили да мре, заради тях.
  • 47 Диамантената ръка

    12 16 Отговор
    Ами явно е дезертирал щото това, което е написал е вярно, никой не бяга от хубавото. А тия дето не са дезертирали, няма как да го напишат, не щото не е вярно, а защото не могат. Човекът е разбрал безсмислието на това, което върши и за чий го върши и е преценил, че неговия живот му е по ценен от на тия дето са го пратили да мре, заради тях.
  • 48 Режимът на Путин

    20 27 Отговор
    Поредния тежък провал на Русия,цената пак ще я плаща обикновенния тънещ в глад и мизерия руснак,ако не бяха Запада,САЩ и велика Британия да ги спасяват,досега раЗия да е изчезнала от картата на света
  • 49 Бесен- _Язовец

    19 20 Отговор
    Катастрофално смешен сайт катастрофално

    Коментиран от #51, #53, #90

  • 50 Бивш руски войник

    13 11 Отговор
    и ШвабскиЗелки в едно? Освен да ви меля на кайма, за друго не ставате. Най-истинската истина от нацисти, Боклуци!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Путин и сос от гъби

    8 5 Отговор
    Отивам да се беся!
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Абе

    7 3 Отговор
    Знае ли някой Габровски от Габрово ли е?
    Че ми требва некоя услуга.

    Коментиран от #56

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 И аз така

    7 6 Отговор

    До коментар #54 от "Абе":

    Се чудя за някои личности от ФейткиБг и за адресите им.
  • 57 Колю

    15 14 Отговор
    На Дойче Веле трябва да се вярва повече от папата. Еийти нещастниците. Поразителен бълвоч.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Рико

    21 21 Отговор
    Изненадан съм че има изненадани от това че няма годна руска войска. Някой да е видял нещо качествено направено от руснак? Ама щели войска да имат, чудесия! Войската по време на война концентрира всичко което има държавата - когато събереш много минуси няма как да получиш плюс, получаваш огромен минус.

    Коментиран от #68, #108

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Токсик

    22 12 Отговор
    Очевидец описва в книга....Бла, Бла...истинските руски бойци са на фронта, а не пишат блудкави книги финансирани от англосаксонците и соросоидите зад граница. Утре и наш Кирчо ще пише книги от Канада и фашизоидите ще го хвалят.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Мдааа

    17 2 Отговор
    От написаното разпознавам Българската реалност също, защо ли ?
  • 64 А Павката….

    6 4 Отговор

    До коментар #53 от "Надявам се да срещна":

    ….Филатиев не искаш ли да срещнеш? Ей, няма грам промяна в партизанското мислене на комунягите!
  • 65 Източна ромелия

    13 8 Отговор
    Като се чете Дойче зеле и ви кажат от там добро утро ,първо погледнете дали слънцето е изгряло
  • 66 Читател

    18 9 Отговор
    Един забранен разказ." тази седмица излиза на немски и на още поне 11 езика. За книгата вече писаха "Ди Цайт", "Ню Йорк Таймс", "Гардиан", "Франс Прес" и ДПА, а в Ютюб 140-те страници на руски вече имат над 600 000 читатели.

    И не ми стана ясно кога този дезертьор се е бил в Украйна и кога е успял да види какво става на фронта и кога е избягал някъде около Париж и кога е успял да напише книга от 140 страници пък са я успели да я преведат на 11 езика че и 600 000 читатели да я прочетат пък и после сума ти соросоидни медии да пишат за нея.

    Ами за всяко действие ако трябва само по седмица това са поне 5 години а СВО няма още година.

    Защо ми се струва че дойчовците пак лъжат.
  • 67 ДОИЧИ ЗЕЛИ

    12 9 Отговор
    ЗАМАЗВА ПРОВАЛИТЕ НА КРАВАРИТЕ И ЦЯЛОТО НАТЮ В УКРАИНЕ
  • 68 така де...

    6 6 Отговор

    До коментар #59 от "Рико":

    Точно така, но нали уж това беше причината да са посредствени в други области и в човешките потребности, защото огромните средства отиваха за въоръжаване, а не за по добър живот на населението? Накрая всичко се оказа един голям балон, който се спука още преди да е надут напълно.Нито въоръжението им въоръжение, нито армията им армия. Макар, че с каквото и модерно оръжие да разполагаш ако войската ти е от мизерници, а само команващшите живеят охолно, няма шанс за победа.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Стоян Александров

    8 10 Отговор
    Лъжа, долна лъжа. Няма такъв войник. Чиста пропаганда. Другаря Т. Живков се върти в гроба си като вентилатор. Такава жалка и долнопробна пропаганда през Комунизма е била само мечта. Сега е реалност, реална ПРОПАГАНДА, ЛЪЖЛИВА ПРИ ТОВА...ПОЗОР ЗА ВСЯКА ЖУРНАЛИСТИКА

    Коментиран от #96

  • 71 Механик

    10 8 Отговор
    Зеленски сутрин: Убиваме ги! Торим земята с руски тела.
    Зеленски вечер: Мамоооо, бате ме бие!
    Дойчевеле сутрин: Успехите на ураинската армия са огромни.
    Дойчвеле вечер: Трабва да даем още оръжия на Украйна, за да обърне хода на войната.
    ------------кой разбрал, разбрал!
  • 72 Феник

    8 8 Отговор
    Кой ли му е платил?
  • 73 Госあ

    5 10 Отговор
    Много нелепа пропаганда. Все едно писана за умните и красивите. Принципно, корупцията в Русия е пословична действително. Но също така много добре се знае къде са Москва и Ленинград по стандарт на живот в класациите. За планктона, който сравнява Москва със София - тези два града са винаги в челото. Всъщност, запада направи на руския народ като спря да купува суровини от Русия на ниска цена заради корупцията.
  • 74 Чичак

    7 8 Отговор
    Павел Филатиев наскоро е избягал от Русия ......казва му се дезертьор ! Каквато и да е Русия такива елементи във всяка държава по света никога не са за пример. Няма уважение за такива и от двете страни ......никога!

    Коментиран от #77

  • 75 Чичак

    5 8 Отговор
    Факти, какви хора давате за пример на нашите младежи бре? Осъзнавате ли какво въобще правите?
  • 76 КУРЕКТИВ

    7 8 Отговор
    И ЗА ТАКИВА СТАТИИ ВИ ПЛАЩАТ?
  • 77 Дезертьорите….

    4 3 Отговор

    До коментар #74 от "Чичак":

    ….разкриват истинското лице на Сатаната!
  • 78 Уса

    6 5 Отговор
    Дойче веле е несереиозна медия с нисък рейтинг
  • 79 Бесен- _Язовец

    5 8 Отговор
    Соросн.ята лошо катастрофирахте в Русия
    милиарди го коментират.
  • 80 Бесен- _Язовец

    7 8 Отговор
    И аз видях как краварите бегаха от Авганистани и как седят мирно НАТО докато Руската армия слага ред у фашиската окрайнина

    Коментиран от #82

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Перо

    2 3 Отговор
    Закъснял десидент, емигрант с 50 г. и познатите стари истории от студената война! Руснаците участват предимно с чеченска и наемна армия и тези глупости нямат нищо общо с редовната армия от Южния или Централен военен окръг. При наемниците се допускат и някои извращения,особено между чеченци и местни ционисти от режима!

    Коментиран от #105

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 В.В.П.през К@ра ми е за ЕС..

    3 8 Отговор
    Сигурно са го изнасилили гайовеете..тоз мъжкар .Ако ,Русия нямаше армия сащ и Англия щяха да нападнат на момента ..Рф се гаври с НАТО ..Ай стига с простотиите..
  • 86 Читател

    4 5 Отговор
    Наистина хубава статия, вярно украсена с доста западна пропаганда. Но най-много ме озадачи как такъв човек като г-н Филатев не може да намери отговор защо Руските пенсионери не са като френските. Отговора се крие в миналото и настоящето на двете държави. И защо г-н Филатев е избягал във Франция, а не в ЮАР или Бразилия например. Точно в същото се крие отговора на въпроса му за пенсионерите.
  • 87 В.В.П.през К@ра ми е за ЕС..

    0 3 Отговор
    В Париж и мене много мъъ приклещваха гайовеете..Чакаха на ред ,даже се и караха за мене..първо искат да видят колко ти е голям гууйеяя..после по реда..
  • 88 РУ.КИ ШЕФЕ,

    2 1 Отговор
    МИ ТИ СИ ЧАКАЛ (.......)В ГЕРМАНИЯ ХОМОСЕКСУАЛНИ ДА ТЕ НАПАДНАТ.....А ТО КВО ТЕ(.......)ГЕЬОВЕТЕ СА ТИ БИЛИ ....КОМАНДИРИ НА НИСКО И ВИСОКО НИВО😱😱😱В РУ.ИЯ,БЯ🤔
  • 89 мдаааа

    0 2 Отговор

    До коментар #35 от "А това":

    Не го четох никъде ... Аз гледам всякакви сайтове . И руски даже
  • 90 да питам

    1 0 Отговор

    До коментар #49 от "Бесен- _Язовец":

    Е , колко да е "катастрофален" , като висиш тука денонощно ...🤭
  • 91 Баце

    9 8 Отговор
    Хем десантчик, хем го е "страх да не го приклещят гейовете" по-голяма простотия едва ли може да роди нормален мозък, целият тюрюлюгювеч може да бъде само плод на пиян наркоман с не много високо IQ, но с комплекси за писател...
  • 92 Бай дъни яко.

    4 4 Отговор

    До коментар #42 от "Такова въображение":

    До Такова въображение.Не е важно дали изобщо го има този дезертьор.Важното е че това което е написано за руската армия е вярно.С каквото се хване Русия изчезва.Къде им е комунизма,С.С.С.Р.Къде са комунистическа България,Източна Германия,Полша,Унгария,Чехия,Литва,Латвия,Естония,Румъния,Албания,Северна Македония?Избягаха от Русия на запад.Русия е прокълната държава..Държавите около нея са винаги в опастност.
  • 93 Коментар

    4 9 Отговор
    Този Павел Филатиев обикаля всички западни медии и разказва все различни истории.Последно четох с него интервю как си бил запалил документите,т.е. без документи не се знае дали е руснак или украинец.На снимките на украинец повече прилича.В едно от интерютата се беше изпуснал колко му било мъчно,че родината му била разрушена,т.е. си е украинец,защото Украйна е разрушена ...представя се за руснак да взима пари от интервютата и за пропаганда.Руснаците и украинците са си еднакви и му се връзват някои.
    На DW им е любимец и само му въртят измислиците за "Лека нощ,деца".
  • 94 Иванушка 🇺🇸

    11 4 Отговор
    Не казва нищо ново. Свободния свят отдавна знае какво е русия. Алкохолици почти 80% мизерия глад и фалшива пропаганда. Няма да ме разплаче някакъв руски мародер и убиец. Истината е по страшна от този разказ.
  • 95 Калина

    3 10 Отговор
    Павел Филатиев наскоро е избягал от Украйна но пропагандата обръща имената и държавите. И всъщност описва положението в украинската армия.

    Коментиран от #101

  • 96 666

    8 0 Отговор

    До коментар #70 от "Стоян Александров":

    Прав си руската пропаганда е най жалкото нещо което съм виждал. Гледаш някакви идиоти с изцъклени очи и пяна на устата,изкривени от злоба лица и се питаш тези дали са хора.
  • 97 Иванушка 🇺🇸

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Браво софиянец. Готов си за фронта не се крии в България като плъх.
  • 98 Хахаха

    8 0 Отговор

    До коментар #43 от "А ти в Русия бил ли си?":

    Той и у Украйна не е ходил, ама драска тъпизми. След Путлер, а той ще си замине, гледайте да не стане като 1989 да излезне че царя е гол (комунизмът не струва). Пак ще има вайкане, пак запада, Сорос, САЩ и луната с пингвините ще са ви виновни.
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Верто

    7 0 Отговор
    Гнусните рубльовци да четат и да прозрат низостта и простотията си...
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Хахаха, подлоги кремълски

    1 1 Отговор
    Ти си "украинка"-та, нали руска мръшо???
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 До СП

    4 2 Отговор

    До коментар #19 от "С.П.":

    Другарю СП,след като косите ми трябва да настръхнат от плачевното състояние на украинската армия,защо любимата ти руска армия още не е победила Украйна?Беше завзела около 1/5 от украинската територия,но след контранастъплението на украинците при Харков и Херсон загуби половината. Но дори и след като руските окупатори бъдат изгонени от Крим и Донбас,такива като тебе ще продължават да превъзнасят военнопрестъпника Путин.

    Коментиран от #113

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Младши серж

    2 2 Отговор
    Който е бил в казармата през соц-а знае, че човекът казва истината. Нашата армия беше по съветски образец. С други думи като има учебна тревога през зимата, един час преди това се обаждат в поделението, шофьорите сипват в радиаторите гореща вода, защото антифризът е откраднат. Половината камиони излизат на буксир, защото нямат масло, закъсват на пътя, защото някой е източил ГСМ-а и бензинът е малко. Пък в артелното е останало само сланина, защото старшинката е дошъл с москвича и напълнил багажника. Някой ти е откраднал чаршафа, за да си направи партенки. Искат те подстриган, но бръснаря в поделението взима пари. Постоянно трябва да си с чиста якичка за 20 стотинки, но месечната заплата варира от 1,20 до 2,40 лева за редник до мл. сержант. За мизерията да не говорим.
    Ти се чудиш как да оцелееш при тия условия, а те на война те пращат.

    Коментиран от #111

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Ще видиш

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "ти да видиш":

    ти..за къде бързаш. Тия козари едно време бяха причината да се разпадне най-голямата Империя , съществувала на Земята. А сега иде ре и на Русия..така че, не бързай...всяко нещо по реда си. За 9 месеца профаните Путлер и Шойгу успяха да ликвидират 10 армии, почти пет пъти повече, отколкото загинахав Авганистан за 10 години.. така че не бързай, всичко по реда си...
  • 110 Дъ-Ге

    2 0 Отговор
    Не четох цялата дрънканица, но не знам какво очаква Филатов, когато отива на война. Сигурно е гледал Апокалипсис сега и си мисли че ще е нещо подобно. Наркотици, рок и кучки. Войната е или жега или студ и мор, болести, недохранване, всякакви убийства, много неправда и т.н.
  • 111 Дъ-Ге

    1 1 Отговор

    До коментар #107 от "Младши серж":

    Не знам в коя казарми ти си бил и в коя армия си служил, но си наполовина прав. Нафта и бензин се крадеше, храна се крадеше и то защото бяха в изобилие. Аз служих две години и след като се уволнихме, ни върнаха за още 2 месеца. През цялото това време нито един боец не е бил лишен от нито едно хранене по три пъти на ден. Чаршафи имаше и дрехи напълно достатъчно за още две армии. Ако не вярваш, може да погледнеш няколко обяви в едни сайтове в които се продават и днес необличани въшкарници, летни униформи, чорапи, юнашки фланелки, , чаршафи, одеала, походни легла, шорти, цинти, кубинки, баки и всякакви военни изделия от онова време. Нали се сещаш, че от онази армия са минали има нема 42 години, а все още има. По онова време имаше да облечеш, обуеш, нахраниш и въоръжиш в резерв поне 5 пъти армията. В нашето поделение преди да се излезе се проверяваше всичко по превозните средства и нито една машина не излиза ако няма резервоар пълен до горе и 4 туби по 20 литра, както е по устав. От 20 машини, оставаха на пътя една или две и то не защото са скапани, а защото се караха от учение до учение. Тези, които се караха редовно, нямаха проблеми, защото всеки знае, че превозно средство, което не се кара се разваля само от седенето.
    За несгодите на войниците на учение и на война не е прецедент, а факт и той е във всяка армия, която се грижи за оцеляването на бойците си. Повече пот в строя, по-малко кръв във боя. Учения се правеха като удареха таваните и подовете на термо

    Коментиран от #112

  • 112 Дъ-Ге

    1 1 Отговор

    До коментар #111 от "Дъ-Ге":

    Учения се правеха като удареха таваните и подовете на термометрите за съответния сезон. И да ти кажа, друже, по онова време нямаше армия на която да им се чудехме дали да ги мачкаме, независимо дали са турци, гърци, сърби, румънци и т.н. Сега е друго. Сега сме джендърчета и чакаме друг да ни оправи и ни оправя, но както на него му е желанието.
  • 113 Дъ-Ге

    0 0 Отговор

    До коментар #104 от "До СП":

    Пилците, батка се броят наесен, дето има една дума. Когато нещата приключат, чак тогава може да се приказват стойностните неща. Сега коментираме все едно футболен мач и ако не си забелязал Крим и голяма част от двете републики са в ръцете на руснаците, а не на украинците. Тази битка е достигнала до момента в който няма да има спиране докато или едните не измаршируват на Червение площат или другите на Майдана.
  • 114 Тагилски правила!

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "А ти в Русия бил ли си?":

    Аз живея руснак в Урал, никога не сме имали политическа коректност, ние наричаме негорийците черни, гейовете педали, всички националности имат жаргонни имена, включително самите руснаци, украинците са гербове, руснаците московчани и т.н. ... и това е нормално без лицемерието и фалша за добро вън с национализма и изкривяване! Нямаме религиозна вражда, обичаме мюсюлмани и евреи!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания