Last news in Fakti

19 Декември, 2022 15:30 2 586 5

Служители на иранските сили за сигурност бяха убити при нападение

  • иран-
  • протести-
  • права на жените-
  • техеран-
  • полицаи

Кърваво нападение в Югоизточен Иран

Служители на иранските сили за сигурност бяха убити при нападение - 1
Снимка: Shutterstock

Четирима служители на иранските сили за сигурност бяха убити при нападение в Югоизточен Иран, предаде днес иранската новинарска агенция ИРНА, цитирана от Франс прес и Ройтерс. Атаката е била извършена в провинция Систан и Белуджистан, която граничи с Афганистан и Пакистан и в която през последните месеци имаше епизоди на насилие.

"Четирима членове на Корпуса на гвардейците на Ислямската революция" бяха убити при нападениe в района на град Сараван, който се намира близо до границата с Пакистан, се казва в информацията на ИРНА. Нападателите "се опитаха да влязат от Пакистан в Иран, за да извършват диверсионни операции", заяви Хосейнали Фарахи, командир на иранските граничари в Сараван, предаде БТА.

"Извършителите на атаката. . . избягаха в Пакистан, след като по тях бе открит огън", заяви Корпусът на гвардейците на Ислямската революция, цитиран от ИРНА. Систан и Белуджистан е една от най-бедните провинции на Иран. В нея живее белуждското малцинство, което изповядва сунитския ислям, а не шиизма, който доминира в Ислямската република. Тя често става сцена на сблъсъци между силите за сигурност, белуджски бунтовници, екстремистки групировки на сунитите и наркотрафиканти, отбелязва Франс прес.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 джон

    2 9 Отговор
    Така трябва да бъди
  • 2 Панов

    12 0 Отговор
    Половината от населението на Иран не са Перси. Това са азери, кюрди и други.За пример са азербайджанците, повече азери има в Иран от колкото в Азербайджан
  • 3 СКОРО

    2 10 Отговор
    Аятоласите ще клекнат
    И тиквите ще им омекнат

    Коментиран от #5

  • 4 щатски юдомасон

    7 1 Отговор
    украйна, косово, турция, иран... да обяснявам ли как в каварника излизаме от криза?
  • 5 Арррр

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "СКОРО":

    клякат евтини продажници, като нашитеутайкисамонабедилисезаелит. хора които мислят за бъдещето на държавите си не се излагат по подобен начин, дори и в случая да не са много прави, но кои сме ние да ги учим как се управлява държава, още повече в онзи регион