Last news in Fakti

20 Декември, 2022 16:20 1 249 1

Пробив! ЕС се споразумя с Великобритания за риболовните запаси в Североизточния Атлантически океан

  • риболов-
  • великобритания-
  • европейски съюз-
  • брекзит-
  • атлантически океан

Евросъюзът посочи, че споразумението ще допринесе за устойчивото управление на съвместно управляваните рибни запаси във водите на Обединеното кралство и блока

Пробив! ЕС се споразумя с Великобритания за риболовните запаси в Североизточния Атлантически океан - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Европейският съюз и Великобритания сключиха споразумение за споделяне на риболовните запаси в Североизточния Атлантик, предаде Ройтерс, позовавайки се на съобщение на ЕС. Правата за риболов бяха ябълката на раздора по време на преговорите за Брекзит.

ЕС посочи, че споразумението ще допринесе за устойчивото управление на съвместно управляваните рибни запаси във водите на страната и блока.

То ще се прилага за повече от 74 вида морски ресурси и ще осигури възможности за риболов от над 350 000 тона за флотилията на ЕС, оценени на стойност около 1 милиард евро.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: