Last news in Fakti

30 Декември, 2022 17:20 2 001 6

COVID заплаха! Страни от ЕС настояват общоевропейско решение за здравните мерки за пътуванията от Китай

  • коронавирус-
  • пандемия-
  • китай

Представители на страните от Евросъюза вчера обсъдиха въпроса, без да стигат до решение, допълват медии

COVID заплаха! Страни от ЕС настояват общоевропейско решение за здравните мерки за пътуванията от Китай - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Белгийските здравни власти ще заседават в първия работен ден на новата година, за да преценят дали има нужда от мерки, свързани с опасността от пренасяне от Китай на нов щам на вируса на ковид, съобщиха местни медии. Отбелязва се, че белгийският министър на здравеопазването Франк Ванденбрук засега не вижда необходимост от въвеждане на изследвания за пристигащите от азиатската държава и очаква общоевропейско решение.

Министърът уточнява, че белгийските национални експерти ще преценят какви стъпки да бъдат предприети, за да има необходимата готовност, ако се наложи пристигащите от Китай пътници да бъдат изследвани и да се следи за нов вирусен щам. Белгия може да реши сама да предприеме изследванията, но трябва преценка дали това е необходимо, заявява Ванденбрук.

Белгийското правителство вчера призова гражданите на страната да не пътуват до Китай, освен ако нямат основателен повод. Причината за призива е наблюдаваният ръст в броя на заразените с ковид китайци след отпадането на досегашните ограничения в тяхната страна срещу разпространението на болестта. Представители на страните от ЕС вчера обсъдиха въпроса, без да стигат до решение, допълват медиите.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    23 8 Отговор
    КОВИД е създаден в БИО ЛАБОРАТОРИИ

    Коментиран от #5

  • 2 Адам Хилтън

    8 11 Отговор
    Европа спря да брои заразените си, и сега се самоопределя като "нискозаразна" в сравнение с Китай.
  • 3 ЕС фен

    6 24 Отговор
    Карантина в хотел за 12 дни и тест след това. Иначе умираме завинаги.
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    26 3 Отговор
    сезоните ГРИПОВЕ не са КОВИД
  • 5 Майна

    4 14 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Да, в руски такива .
  • 6 един от многото

    3 3 Отговор
    Много лижерно започнахме да гледаме на Ковида. При положение , че всичко започна с единични заразени в Китай , и след това всички знаем какво последва по целия свят. Сега при положение , че само за ден са заразени 37 милиона китайци , нас ни занимават повече с това как страдали и студували украинците , опасявам се да не кършим пак пръсти и да се питаме , ама защо стана така!
Новини по държави: