Last news in Fakti
  Тема: Украйна

4 Януари, 2023 15:33 7 224 115

Легион от руски бойци се бие за Украйна

  • украйна-
  • легион-
  • руснаци-
  • русия-
  • владимир путин-
  • война-
  • руска армия-
  • партизани-
  • свобода за русия

Руснаци се бият рамо до рамо с украинските войници в Донецка област

Легион от руски бойци се бие за Украйна - 1
Снимка: Facebook, Володимир Зеленський

Точният им брой е строго поверителен, позициите им – недостъпни, а изявленията са добре изпипани. Руснаци се бият рамо до рамо с украинските войници в източната Донецка област. Те служат там в един много символичен легион, наречен "Свобода за Русия", пише БТА.

Когато говорителят им с бойно име Цезар има среща с журналисти, най-често той ги води да видят развалините на един православен манастир в с. Долина – зона, отвоювана от украинската армия тази есен. Разбитият позлатен купол, лъвът, изваян от имитиращ мрамор материал насред отломките, разхвърлените по земята икони са гледка, която идеално представя пред цял свят какви са ценностите на Путин, казва той.

Цезар, който е красавец със стоманеносини очи, винаги използва точните фрази, онези, които поразяват. Той ги изрича на руски и понякога на английски. "Не се бия срещу майката родина, бия се срещу режима на Путин, срещу тиранията"; "Не съм предател. Аз съм истински руски патриот", повтаря той.

Създаден в началото на войната, легионът от руски бойци, чиято емблема представлява стиснат юмрук с изписани над него думи "Свобода за Русия", е част от корпуса на международните доброволци в украинската армия. Легионът, според Цезар, наброява няколкостотин руснаци, които след двумесечно обучение са разположени от май в Донбас, източноукраинския минен басейн, който Москва се опитва да завладее изцяло. Хората му са разгърнати по-специално в Бахмут, една от най-горещите точки по източния фронт, където вече месеци се водят ожесточени боеве между руски и украински войски. Руските доброволци служат предимно в артилерията, командвани от украински офицери.

"Това са мотивирани, професионални бойци, чудесно си изпълняват задачата", уверява украински офицер, пожелал анонимност. Новобранците са минали множество интервюта и психологически тестове, дори са били подложени на детектор на лъжата, за да се избегне всякакъв риск от внедряване на агенти, обяснява той.

Политическо значение

В социалните мрежи като Телеграм, Туитър, Инстаграм и др. легионът "Свобода за Русия" поства най-вече пропагандни видеоклипове и гръмко заявява, че е получил хиляди кандидатури. "Те участват във войната, но без съществен ефект заради малкия им брой", посочва украинският военен експерт Олег Жданов. "Значението им е по-скоро политическо. За Украйна е добра възможност да покаже, че има руснаци, които подкрепят демокрацията и свободата и се сражават на страната на доброто", обобщава той.

Трудно е да се каже какви са точно "руските патриоти" от легиона и техните мотиви. Според Тихий – работник от Толиати, столицата на руската автопромишленост, разположена на 800 км югоизточно от Москва - мотивите на тези хора са по-скоро лични, отколкото политически. Тихий е роден в смесено семейство. Срещнал е жена си в Русия, но тя е украинка.

"Тя не би ме разбрала, ако бяхме останали в Русия", казва Тихий, който има и две деца. Руската инвазия в Украйна го изненадва, когато със семейството си е на посещение в Киев. Той и съпругата му изобщо не се връщат в Русия и Тихий се включва в украинската армия – в легиона с руските доброволци. Тихий почти не поддържа контакти с близките си, останали в Русия, които не разбират избора му. "Малко са им попромили мозъците. Но зная, че те се тревожат за мен", казва той за тях. Споделя, че е скъсал и връзките с приятелите си, които "си седят си на дивана в Русия и разправят как ще освободят Украйна.

Без съжаление, нито емоции, той споделя, че вижда в руските войници "врагове" и че "по-скоро ще се взриви с граната, отколкото да бъде пленен от силите на Москва". Тихий е подал молба за украинско гражданство, но ще може да го получи, едва щом свърши войната. "За момента все още съм с паспорт на врага", казва той.

"Десен националист"

Колкото до Цезар – говорителя на легиона - той е от Санкт Петербург, където е бил кинезитерапевт. Твърди, че е политически мотивиран и се представя като "десен националист", според когото режимът на Владимир Путин може да бъде свален само със сила.

Той няма никакво доверие в опозицията в Русия – по думите му "всички те са марионетки" - и смята, че сънародниците му "не искат нищо да виждат и да чуват". А после рязко отсича: "Русия загива. Идете по селата, ще видите пияници, наркомани, престъпници. Народът страда", казва той. "Това е заради двайсетте години с Путин. Неговата система, неговото правителство, депутатите му, всичко това е пълен боклук. Всичките са загубеняци, корумпирани, крадци, мислещи само как да живеят в охолство и наслада. Така не се управлява една страна", гневно заявява Цезар.

Руското нахлуване в Украйна на 24 февруари е отключило нещата при него – той завел жена си и четирите им деца в Киев. "Те също живеят в страх от бомбардировките и на студено, но са съгласни с моя избор", заявява Цезар, който не крие от екипа на Франс прес лицето си, тъй като семейството му вече е на сигурно място в Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 99 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дойче веле

    71 40 Отговор
    Верно ли
  • 2 пешо

    69 62 Отговор
    абе факти , не ли ви омръзна да пишете глупости

    Коментиран от #39, #54

  • 3 А нидей така

    33 27 Отговор
    Не желаят диктатура
  • 4 Слава на Украйна !

    66 64 Отговор
    Украинските артилеристи унищожиха зрелищно опорен пункт на руските окупатори край Бахмут. Вагнеровците са се опитали да се скрият, но не успели.

    Според генералния щаб в Киев успешната атака е извършена от войници от 28-а отделна механизирана бригада, носеща името " Рицарите на зимния поход "


    Броят на жертвите се уточнява в момента . Попаденията са заснети с дрон .

    Коментиран от #13, #47, #77, #109, #113

  • 5 Професора

    57 47 Отговор
    Българска Тъпанарска Агенция за лъжи
  • 6 Жеко

    63 47 Отговор
    И у нас е. пълно с легиони соросоиди ,воюващи срещу България

    Коментиран от #12, #44

  • 7 Окраин4е

    46 41 Отговор
    Глупостите на БТА и Ф идеално се допълват!
  • 8 ТаУмВзе

    38 42 Отговор
    Бесните Халюцинации са добре ПЛАТЕНИ! Z
  • 9 ТаУмВзе

    50 41 Отговор
    Гражданската война е неизбежна в калната робсия!
  • 10 ДДРОнег

    57 44 Отговор
    И не само руснаци се бият против путин, а и чеченци , както и белоруси !!!
    Всички са против кремълските джуджета, само няколко страни подкрепят рузката "тридневна специална операция" !!!

    Коментиран от #58

  • 11 Минго

    21 36 Отговор
    Много ясно! В Крайна са си руснаци, особено в Донецка област!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Любо

    36 42 Отговор

    До коментар #4 от "Слава на Украйна !":

    "Рицарите на задния отвор" ,току що бяха унищожени с Искандер

    Коментиран от #19, #22

  • 14 Запознат

    41 32 Отговор
    2014 г от Окрайна избягаха в Русия 7000 окраински мъже от спецназ БЕРКУТ. Спецназ БЕРКУТ беше обвинен от фашистите, че били работили за, Виктор Янукович. Спецназ избяга заедно със семействата си в Русия и сега БЕРКУТ се бият на страната на Руската армия

    Коментиран от #20, #111

  • 15 ДДРОнег

    25 18 Отговор
    Това сякаш се отнася и за България след 12-годишното мутренско управление на путинския слуга - тулупа !!!

    " А после рязко отсича: "Русия загива. Идете по селата, ще видите пияници, наркомани, престъпници. Народът страда", казва той. "Това е заради двайсетте години с Путин. Неговата система, неговото правителство, депутатите му, всичко това е пълен боклук. Всичките са загубеняци, корумпирани, крадци, мислещи само как да живеят в охолство и наслада. Така не се управлява една страна", гневно заявява Цезар."
  • 16 Адам Хилтън

    37 30 Отговор
    Зеленски им разбива ауспусите на съдраните ватници!
  • 17 Слава на Украйна !

    25 23 Отговор
    Украинските артилеристи унищожиха зрелищно опорен пункт на руските окупатори край Бахмут. Вагнеровците са се опитали да се скрият, но не успели.

    Според генералния щаб в Киев успешната атака е извършена от войници от 28-а отделна механизирана бригада, носеща името " Рицарите на зимния поход "


    Броят на жертвите се уточнява в момента . Попаденията са заснети с дрон .

    Коментиран от #110

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ДДРОнег

    29 27 Отговор

    До коментар #13 от "Любо":

    Това е само във вашите проядени глави, но истианта е, че руснаците не искат да воюват в Укрйна за имперските амбиции на путин , а вие лъжете за няколко копейки !!!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Хихихи..

    13 18 Отговор
    Много им била "тайна" бройката на тия "руснаци",ужас! Ами да се бият като им се бие,ние с гайдите кво да речем оттук?
  • 22 Стингър

    28 13 Отговор

    До коментар #13 от "Любо":

    Спри тоя антифриз ,не ти действа добре

    Пригожин каза вчера ,че моргите го саботират ,не могат да му поберат ГРУЗА

    Коментиран от #35

  • 23 На руснак вера да нямаш, ей

    16 15 Отговор
    докладват всичко на путин!
  • 24 НОВИНАТА НА ЧАСА

    31 26 Отговор
    Руснаците превзеха Артемовка тук ще ви го съобщят след 1 седмица

    Коментиран от #38, #64

  • 25 Шнайдер

    16 9 Отговор
    Е сега разбрах откъде са избити толко руснаци...
  • 26 Само да питам

    22 23 Отговор
    Сородоидните фалшиви сайтове докато ще раздухвате лъжи?
  • 27 Руснак, живееш в София!

    33 27 Отговор
    Стотици хиляди сме за Свободна Русия!
    И ще ставаме все повече!
    Дните на сатрапа ПУТИН са преброени!

    Коментиран от #41, #65, #69

  • 28 ДДРОнег

    19 19 Отговор
    За чест на България, нека споменем, че и от самото начало на тази инвазия, в Украйна се намира и Български отряд

    Коментиран от #45

  • 29 сирене

    5 6 Отговор
    120 човека максимум ... повече можеш да си навредиш ако пикаеш срещу вятъра.
  • 30 Адам Хилтън

    9 12 Отговор

    До коментар #18 от "Сексманияк":

    Надуваш каквото ти подадат и не питаш, само копейки да ти подвърлят някви!
  • 31 Гост

    23 11 Отговор
    "Точният им брой е строго поверителен, позициите им – недостъпни, а изявленията са добре изпипани.
    Цезар, който е красавец със стоманеносини очи, винаги използва точните фрази, онези, които поразяват. Той ги изрича на руски и понякога на английски."
    Какво повче може да се коментира?! Постановката (при това по холивудски некадърна) е ясна за всеки с повече от две мозъчни клетки!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 ЧВК Вагнер

    22 22 Отговор
    При Вагнер на служеба има 3000 американци бивши военни които мразя Джоузеф Байдън и крадливите Демократи.
  • 34 Жужи

    8 11 Отговор
    Умирам от страх да не се осъзнаят повече,че ще ме напънат...Няма да мога да ги контролирам!
  • 35 До Свинктер

    11 7 Отговор

    До коментар #22 от "Стингър":

    Е да изпратят гробари на специализация в00крайна ,там са специалисти по масови погребения
  • 36 Слава на Украйна !

    16 13 Отговор
    Легионът се казва " Свободна Русия "

    Баджът им е бяло синьо бяло


    Чеченските батальони са 3 .

    Коментиран от #43, #49, #62, #71

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 ТаУмВзе

    22 22 Отговор

    До коментар #24 от "НОВИНАТА НА ЧАСА":

    Хахаха, да много яко напредват на изток алкохолните ватници, груз 200 яко върви с камазите към рашкирията, копейко съдран!
  • 39 А стии си приказвал глупости

    12 8 Отговор

    До коментар #2 от "пешо":

    Вярвам ти,че магазините в Москва са пълни.Глей кво казва руснака-усети по селата и вижте......Теб все не ти харесва истината
  • 40 МакРук

    20 13 Отговор
    "Точният им брой е строго поверителен.....те служат там в един много символичен легион,

    Хе-хе-хе, ама много символичен, бих казал виртуален...

    "...заявява Цезар, който не крие от екипа на Франс прес лицето си..."

    И му снимали подгърбието....

    БТА надмина Зелето...зелето позеленя от завист...
  • 41 Буржоа

    16 10 Отговор

    До коментар #27 от "Руснак, живееш в София!":

    Излезте на един прайд пред американското посолство да ви видим
  • 42 !!!?

    26 16 Отговор
    "Цезар" направо е описал тукашните путинофили - много пищят срещу "укрите" но не отиват в легионите на Кадиров да защитават "православието" !!!?
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Войник

    8 4 Отговор

    До коментар #28 от "ДДРОнег":

    А прибраха се вече- без гащи

    Коментиран от #115

  • 46 Бесен- _Язовец

    13 14 Отговор
    Пръд.ливите козяци се чудят по цял ден какво да си измислят за Русия.
  • 47 За какво слава?!!!

    26 23 Отговор

    До коментар #4 от "Слава на Украйна !":

    За дето гориха живи българи?!!! За убиването им без съд и присъда, дори и до ден днешен?!!! За безследното изчезване на българи до ден днешен?!!! За поругаване на българските знамена и паметници?!!! За забраната да се изучава български език в училищата в областите, населени с българи?!!! Нещо не си у ред, НЕ драги. Сороспийството е заличило всичко човешко в тебе.

    Коментиран от #50, #80

  • 48 Моли

    11 11 Отговор
    Браво на цезар
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 нахилен бгпутлераст се хехека

    4 10 Отговор
    ХЕ ХЕ ХЕ ХА ХА ХА КВАЙ ТАА ПРОПАГАНДА ХО ХО ХО

    Коментиран от #56

  • 52 Инкогнито

    9 6 Отговор
    От Ф пак пр.ъднаха
  • 53 Легион Генерал Колев

    14 15 Отговор
    Водим партизанска битка в Запорожието.
    Десетки хиляди българи за Украйна.

    Коментиран от #83

  • 54 Въпрос

    5 5 Отговор

    До коментар #2 от "пешо":

    Ами като са глупости, що ги четеш ?
  • 55 Антон

    13 10 Отговор
    Първата или втората армия в света върви към първото си поражение... за 2023 г.
  • 56 Бесен- _Язовец

    10 4 Отговор

    До коментар #51 от "нахилен бгпутлераст се хехека":

    Ти си някакъв медиум точно се смеех на глупостите дето някой е пр.ъднал в БТА

    Коментиран от #81

  • 57 Павел Николаев

    12 2 Отговор
    Забравихте да споменете и Глиги :)
  • 58 ДДРОнег

    7 4 Отговор

    До коментар #10 от "ДДРОнег":

    Аз съм диванен стъргач и ми се привиждат много неща, които споделям в сорослямската аудитория.Не ме пускат навън, защото няма да мога да се върна.
  • 59 Пеци

    20 19 Отговор

    До коментар #43 от "МакРук":

    Къде е тази Слава бе русоробчо???Слава да крадът перални, хладилници, ТВ, Слава да изнасилват и убиват деца и цивилни, Слава да разрушават домове.От тази "слава" повече от 8 мил.рускоговорящи украинци бягат от рашистите.Що за Слава е това???поZZор нацистки се нарича тази руска агресия.

    Коментиран от #66, #86

  • 60 Опин

    14 13 Отговор
    Путин праща мюсюлмани да убиват и ограбват християни .. трябва скоро да спре това
  • 61 нищо ново

    15 11 Отговор
    То па тука легион от русофили се бори против България. Предатели винаги е имало и ще ги има. И винаги ще бъдат третирани като предатели от всички страни.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 СССРБарета

    12 9 Отговор
    Да казва ли му джендърския легион! Тоя пропаганден сайт ако го чете човек и му вярва аха аха, и ще каже че утре ще превземат Москва!

    Коментиран от #67, #95

  • 64 виж трагедията на едни глупаци

    6 7 Отговор

    До коментар #24 от "НОВИНАТА НА ЧАСА":

    Тоя го е видел това. Там дето един разправяше,че няма да дават Херсон.

    Коментиран от #68, #85

  • 65 Българин живеещ в Русия

    13 12 Отговор

    До коментар #27 от "Руснак, живееш в София!":

    Връщаме се да освободим България от соросоидно робство ДА ЖИВЕЕ СВОБОДА БЪЛГАРИЯ🇧🇬 ОТ СОРОСОИДНА РОБИЯ
  • 66 МакРук

    7 5 Отговор

    До коментар #59 от "Пеци":

    Пише се "крадат" бе мингян. Ти като му разбираш много от кражби, крал ли си хладилник? Сигурно го слагаш в джоба?
    И какви са тези 8 милиона рускоговорящи, дето бягат? Те език нямат ли си?
  • 67 хахаха

    5 7 Отговор

    До коментар #63 от "СССРБарета":

    Тая барета от превземане на Киев. Само за няколко месеца. Премина към защита на москва.
  • 68 НОВИНАТА НА ЧАСА

    9 4 Отговор

    До коментар #64 от "виж трагедията на едни глупаци":

    За Херсон нищо, фашистите избягаха от него преди 3 дни виж как мълчат козяците не е оферта да се говори.

    Коментиран от #74

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Само да питам

    8 7 Отговор

    До коментар #36 от "Слава на Украйна !":

    Къде тази Слава в Окрайна не виждаш че там всичко се разпаднало държава не съществува.

    Коментиран от #75

  • 72 много е смешно ахха

    9 7 Отговор
    Русофилията може да съществува само в условия на демокрация и либерални ценности. Все неща дето русофилията презира.
  • 73 Дългият

    9 9 Отговор
    Това са хора които имат глави на раменете...не шамандури като болшинството руснаци...Наясно са с имперската политика на Кремъл,..знаят че заедно бяха почти 100 год.и сега да се избиват за хатъра на един деградирал фашист...Браво...
  • 74 хахахах

    1 3 Отговор

    До коментар #68 от "НОВИНАТА НА ЧАСА":

    хахахаха
  • 75 Гост

    9 7 Отговор

    До коментар #71 от "Само да питам":

    Окрайна ...съществува в болният ти мозък,.,,държавата е УКРАЙНА....
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 ела да ти кажа

    7 7 Отговор
    Украинците са руснаци. Точно заради това бият толкова здраво путинофилите.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 да бе

    3 5 Отговор

    До коментар #47 от "За какво слава?!!!":

    това го правите вие, орките

    Коментиран от #99

  • 81 Руснаков

    4 1 Отговор

    До коментар #56 от "Бесен- _Язовец":

    Тетанус...днес в кондиция ли си или пак бръщолевиш глупости...
  • 82 Слава на бойците срещу Путин

    12 8 Отговор
    Слава на бойците срещу тираничното руско Жуже Вова Велики!!!
  • 83 Генерале,

    7 3 Отговор

    До коментар #53 от "Легион Генерал Колев":

    много смел го даваш от диванчето. На 100% съм сигурен, че окажеш ли се във военна, истинска обстановка ще пръснеш памперса от напиняне. Ти и оръжие не си виждал през жалкия си животец, камо ли да си държал.
  • 84 Власовците не се взимат в плен

    3 6 Отговор
    Разстрелват се на място.
  • 85 Трагедията верно е на едни глупаци

    3 3 Отговор

    До коментар #64 от "виж трагедията на едни глупаци":

    И какво викаш за Херсон. На кой е той. Или чакаш Факти да ти съобщи. Много си изостанал. Чакаш само на фалшивата пропаганда. И на кой викаш е Херсон?

    Коментиран от #94

  • 86 Истината

    7 3 Отговор

    До коментар #59 от "Пеци":

    Драги ни Пецко, ти си класически случай на жертва на руска, сексуална агресия. Дано ти мине, инак ще се превърне в рецидив.
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Очевидно

    5 10 Отговор
    Когато псуват или викат майка си (защото са ранени), всички "украинци" са руснаци. Промитият мозък обаче не прощава.
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Няма майтап викаш олигобанан

    0 2 Отговор
    Да така ще да е
  • 91 Кой ви плаща за такива статии?

    9 6 Отговор
    Въпросът е риторичен.
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 !!!

    7 6 Отговор
    Нито пуделите със сините очи,нито овчарките с от куевски псарни няма как до направят.Ще им намерят родата в Русия,-и всичко ще приключи!
  • 94 хахахахаха

    5 4 Отговор

    До коментар #85 от "Трагедията верно е на едни глупаци":

    Вече викам херсон на един джендър русколюбец. Деме на тебе.

    Коментиран от #100

  • 95 Рашка в колапс

    14 7 Отговор

    До коментар #63 от "СССРБарета":

    Баце ,кажи сега за Бахмут .


    Как 7 месеца го превзема "втората армия в света " , даде 10 000 + убити там.


    Вярно ли е ? 😆😆😆😆
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 БеГемот

    2 2 Отговор
    Разплаках са!
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Наблюдател

    7 2 Отговор
    Кирил Романовски ,РИА ФЕН ,приближен на Пригожин е изчезнал . Бил е в Макеевка . Тялото или не е намерено или не е разпознато.
    Това го съобщи Пригожин.
  • 102 И кво?

    4 3 Отговор
    То даже и да има такива, колко са? А за целите на пропагандата иначе, лоши средства няма.
  • 103 Ротмистър

    8 3 Отговор
    Не се изменадвам - като се знае как се гаври с руснаците чеченският башибозук? Вчера още един мобилизиран руский се обесил в Луганск, защото кадировските мръсници го обрали и изнасилили. Оставил предсмъртно писмо до жена си, завалията....

    Коментиран от #106

  • 104 Гюнтер

    14 6 Отговор
    Има и достойни руснаци, които лично ще видят сметката на Путята! Кървавият му режим мачка най-много простия народ в Русия.
    ФАКТИ накрая се сетиха да пишат за легион Свободна Русия, а?!?!?!
  • 105 ами

    6 6 Отговор
    има едни кадри от втората световна война, на които такива разни предатели власовци и бандеровци висят по бесилките...та и тоя "красавец със стоманено сини очи" ще висне на бесилото..или пък да го пратят на оздравителен лагер в Сибир, таме обичат красавците.:)
  • 106 хахаха

    1 2 Отговор

    До коментар #103 от "Ротмистър":

    и жената ти го даде да го прочетеш? :)))))))) малииииииии...:))))

    Коментиран от #114

  • 107 еееей,

    6 2 Отговор
    русофилитиците се пукат ли пукат.а отвътре зловоние!
  • 108 Тоест

    2 7 Отговор
    Украинците се бият за Русия, срещу бандерите и Натовските наемници от Англия, Полша, Франция, САЩ и пр.
  • 109 Ренегат

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Слава на Украйна !":

    Според генералния щаб в Киев? Дрона може би е ваш или плащате наем на Радев?!
  • 110 Ренегат

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Слава на Украйна !":

    Според генералния щаб в Киев?Дрона ваш ли е или може би плащате наем на Радев?!
  • 111 кои бре алоу

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Запознат":

    ако случайно са се били, то вече са опаковани в черни чували, говори в минало време.
  • 112 НАЙ ВАЖНОТО КОЕТО ЩЕ

    2 3 Отговор
    СЕ СЛУЧИ Е ЧЕ УКРАЙНА ЩЕ ОСВОБОДИ РУСИЯ ОТ ПУТИНСКИЯТ РЕЖИМ, КАКТО И НАС НИ ОСВОБОДИХА ОТ ТУРЦИТЕ.
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Ман ава

    0 0 Отговор

    До коментар #106 от "хахаха":

    Ша та изпапкам
  • 115 Колт 45

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "Войник":

    Войник и чест, знаеш ли какво е това?
Новини по държави: