Last news in Fakti

4 Януари, 2023 20:50 2 217 26

Бойна мощ! Полша подписа договор за доставка на 116 танка Ейбрамс

  • полша-
  • танк-
  • ейбрамс-
  • нато

След нахлуването на Русия в Украйна през февруари Варшава засили покупките на оръжие, както в страната, така и в чужбина

Бойна мощ! Полша подписа договор за доставка на 116 танка Ейбрамс - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Министърът на отбраната на Полша Мариуш Блашчак подписа днес договор за доставка на 116 американски танка M1A1 Ейбрамс.

На церемония в 1-ва Варшавска бронирана бригада Блашчак заяви, че "танковете ще бъдат доставени тук, във Весола (район на Варшава - бел. ПАП) и ще бъдат доставени в източната част на страната, за да могат ефективно да възпират агресора".

Блашчак припомни, че Полша вече е подписала споразумение със САЩ за доставка на 250 танка Ейбрамс във версия M1A2 СЕПв3, които трябва да бъдат доставени в края на 2024 г.

"Танковете, споразумението за които одобрих днес, ще станат част от полските въоръжени сили през тази година и това е нашето голямо постижение", заяви министърът на отбраната.

Блашчак добави, че Полша е в процес на договаряне на споразумение за доставките на "огромни количества боеприпаси" за танковете.

"Мога да ви уверя, че сме на прав път, за да финализираме бързо второто споразумение", каза той.

Американският шарже д'афер Даниел Лютън заяви на церемонията, че танковете ще бъдат доставени скоро и че споразумението за танковете е част от обещанието на президента на САЩ Джо Байдън Полша да закупува оръжие по ускорена процедура.

След нахлуването на Русия в Украйна през февруари Полша засили покупките на оръжие, както в страната, така и в чужбина.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Делю Хайдутин

    18 11 Отговор
    Поляците ще нахлуят в Германия да си вземат репарациите.

    Коментиран от #23

  • 2 Последния Софиянец

    15 9 Отговор
    На чертежи.
  • 3 Като

    17 12 Отговор
    Нямат полова мощ , да се фукат с бойна ! Полякините знаят защо идват !
  • 4 Хихихи..

    19 11 Отговор
    Поляците,по вековна традиция пак ще ядат ритници от Изток-Запад,имат опит и то квалифициран..
  • 5 Хахаха

    14 6 Отговор
    За назначаване за писачите във Факти трябва да издържиш конкурс по използване на различни силни думи, които прикриват кухи съдържание.
  • 6 МНОГО БОЛЕН ФИЛ.РУС.ТАК

    4 15 Отговор
    Нека нека ,ама тинестите овъргаляни в кал и повръщано братюшки кат издялат по новата Армата 514 и още поновата Сърмата без аналог в мире и ПаК ФА СУ Бракма 59 и фащ и нато ши съ разтреперят и лазеи имат и много тайни чудеса !!!!
  • 7 Исторически парк

    9 5 Отговор
    Тея ще фалират накрая...
  • 8 Адам Хилтън

    8 5 Отговор
    Само за доставката, а за самите танкове ще искат още. Също ще искат няколко-стотин милиона за добре асфалтирани пътища за танковете.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 поляче,полуидиотче

    10 10 Отговор
    Един интересен исторически факт.Хитлеристка Германия превзема Полша точно за 1 месец!Полските самолети са унищожени от германците преди да излетят от летищата!Така че тези стари ейбрамси трябва да ги управлява някой!А танкисти от къде?

    Коментиран от #14, #19

  • 11 Полша

    14 6 Отговор
    Полша е една неадекватна държава, скача високо и обикновено пада върху бетон, ако не бъде смазана от чука и наковалнята.
    Опитват се да седят на два стола, както правеше Украина. Аз не бих искал да си строя къща в такава държава.

    Последно се опитват да рекетират Германия за военни репарации от втората световна. Искат 1 трилион и 300 милиарда да им дадат Германците. Макар че през 1953 подписаха че нямат претенции за репарации от Германия.

    Коментиран от #17

  • 12 Вирус

    1 1 Отговор
    А докато ви ги доставят какво ще правят хиените

    Коментиран от #15

  • 13 Лафонтен

    5 7 Отговор
    Така трябва.На мераците на путя трябват много ку..ве.
  • 14 История

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "поляче,полуидиотче":

    Интересни факти. Руската федерация напада Украйна от няколко напварления. После отстъпва и тн. итн.
  • 15 Българин

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Вирус":

    Прочети колко немски танка имат и спи спокойно,Батковото.
  • 16 СССР

    3 2 Отговор
    Братския славянски народ се въоръжава за война с фашизма!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Е, края на 2024...

    1 0 Отговор
    Я камилата я камиларя.
  • 19 Българин

    6 6 Отговор

    До коментар #10 от "поляче,полуидиотче":

    И заедно с руснаците си я поделиха.А после алкалите избиха полската армия в Катин.Гадно мръсно руско племе.Поляците мнооого ги мразят и през комунизъма даже.
  • 20 Гоуст

    9 4 Отговор
    Сега разбрахте ли защо САЩ водят война в Украйна. Под призраците на войната( Руско нахлуване в Европа) за една година САЩ продаде и договори за продажба на ЕС повече оръжие отколкото е продала за последните 15г. За въглеводороди (горива) да не говорим. За срив на икономиките и зависимости от САЩ не говорим. И това е за ЕДНА година. А за съжаление военните действия в Украйна скоро няма да спрат, а последиците от тях за ЕС ще са още поне 10г след края им.
  • 21 МощИ

    6 1 Отговор
    Цифрите за унищожените танкове в СВО някой гледал ли е? 116 танка са за два дни и една нощ В ОТБРАНА!
  • 22 Артилерист

    4 2 Отговор
    Поляците ни бият по най-преданата американска колония. Те много вряскат като спонсорират американския ВПК, а ние засега само се мазним на американските ни колонизатори, като тихо си им даваме последните си милиарди за нищо...
  • 23 АУУУУУ

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Делю Хайдутин":

    ПО СКОРО ПОЛЯЦИТЕ ЩЕ НАХЛУЯТ И УНИЩОЖАТ БЕЛАРУС.......А ТАМ ПРОСТО ЩЕ БЪДЕ ЕДНА МЕСОМЕЛАЧКА ....ЗА ЕДНА СЕДМИЦА....И БЕЛАРУС ЩЕ СПРЕ ДА СЪЩЕСТВУВА 💥💥💥💥💀💀💀🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣💀💀
  • 24 Коко

    0 0 Отговор
    Само не разбрах за какво са им?!

    Коментиран от #26

  • 25 господарите

    1 0 Отговор
    Полша се превръща във военна база на САЩ. Тя фактически пряко участва и във войната в Украйна, под менторството на англичаните и американците. Полски части, облечени в украински униформи са разположени в Украйна...
  • 26 господарите

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Коко":

    За да воюват с Русия, в защита на американските интереси!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания