Last news in Fakti

9 Януари, 2023 10:13 1 035 5

Болсонаро: Бунтовете в столицата нямат нищо общо с демокрацията!

  • бразилия-
  • болсонаро-
  • президент-
  • демокрация-
  • щурм

Това заяви бившият президент на Бразилия в "Туитър"

Болсонаро: Бунтовете в столицата нямат нищо общо с демокрацията! - 1
Източник: БГНЕС

"Бунтовете, които се случиха в столицата на Бразилия, нямат нищо общо с демокрацията и трябва да бъдат прекратени." Това заяви бившият президент на Бразилия Жаир Болсонаро в "Туитър".

"Мирните демонстрации в законна форма са част от демокрацията. Но грабежите и завладяването на обществени сгради, които се случиха днес, както и тези, практикувани от левицата през 2013 и 2017 г., не попадат под действието на това правило", категоричен е Болсонаро.

По думите му през целия си президентски мандат той винаги е уважавал и защитавал законите, демокрацията, прозрачността и свободата.

Припомняме, че бразилските правоохранителни органи освободиха сградата на парламента от протестиращите, които преди това нахлуха в институцията.

По-рано привърженици на десния бивш президент на Бразилия Жаир Болсонаро нахлуха в Конгреса. Полицията използва сълзотворен газ в опит да отблъсне демонстрантите. Няколко часа след началото на протестите бразилският президент Лула да Силва обяви извънредно положение в столицата заради безредиците, пише Агенция "Фокус".


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 републикански Москвич

    4 3 Отговор
    Е какво да каже. Тръмп каза:"Борете се за демокрацията!", и либерастите го изкараха терорист.

    Коментиран от #3

  • 2 не знам кой да защитя

    2 2 Отговор
    кой беше копейката от двамата , че не помня ?

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Хи хи хи

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "не знам кой да защитя":

    Силва е копейката. .Силва при встъпването си в длъжност, Болсонаро отлетя за САЩ.
    Ама сега фащ се подмазват на Силва,щото Силва се включва в проекта на Брикс наречен анти Западния свят. А фащ се опитват со кротце да извадят Бразилия от този проект.. Ако им мине номера..
  • 5 Ха ха ха

    2 1 Отговор
    "И ти ли, Бруте!"
    Същия страхливец като тръмп.
Новини по държави: