Last news in Fakti

17 Януари, 2023 11:41 2 560 20

Вучич предупреди: Ситуацията в региона е сериозна и се усложнява

  • сърбия-
  • косово-
  • александър вучич

Държавният глава посочи, че това е така, защото врагове искат Сърбия да е унизена и на колене, защото е започнала да се надига

Вучич предупреди: Ситуацията в региона е сериозна и се усложнява - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Сръбският президент Александър Вучич заяви, че ситуацията в региона е много сериозна и се усложнява, както и че "изборните игри в региона в следващия период ще означават допълнителни атаки срещу Сърбия", предаде БТА.

Вучич каза пред телевизия Хепи, че физически атаки срещу сърби и сръбски деца се случват в Косово, но също и в Босна и Херцеговина и други места в региона, и че "това означава, че трябва да намерим изход от тази ситуация и да бъдем по-умни".

На Бъдни вечер те нападнаха сръбски деца и за мен е интересно, че никой - от ЕУЛЕКС, американците, германците, до службата на ООН в Косово, не каза, че са били нападнати две сръбски момчета, а граждани на Косово, каза Вучич.

Вучич заяви, че сърби са били нападнати в Сараево, а било заявено, че "таблоидите на Вучич политизират случая" и никой не е посмял да каже, че са били нападнати само защото са сърби. Той посочи, че това е така, защото "искат Сърбия да е унизена и на колене, защото е започнала да се надига".

Вучич добави, че "съществува матрица на лъжата и той винаги е основната цел, защото само слаба Сърбия ги устройва". Той добави, че така е и в Черна гора и че черногорският президент Мило Джуканович и неговите съмишленици непрекъснато го обвиняват без причина.

Трябва да се опитаме да изградим и да успокоим отношенията и да се опитаме да направим тези отношения малко по-добри в региона и с бошняците, и с албанците, надявам се, че е възможно, но не съм голям оптимист, заяви президентът на Сърбия.

Той изтъкна, че веднага след завръщането си от икономическия форум в Давос ще има среща с посредниците в диалога между Белград и Прищина.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    37 9 Отговор
    Краварчето ПАК ни сготви етно религиозна Война в Сърбия!

    Коментиран от #8

  • 2 Абе в тая Америка

    35 10 Отговор
    няма ли вече да има потоп и да ги разкара.
  • 3 Мдаа

    15 36 Отговор
    Вучич повтаря лъжите на Путлер. И той си служеше с "деца", за да си оправдае изродщините. Цинизма на авторитарните режими не знае граници.

    Коментиран от #6

  • 4 ТаУмВзе

    12 38 Отговор
    Но като се замисля сръбския отпадък трябва да се унищожи заедно с посестримата им робсия, Зеленски и Запада се справят блеснящо за сега!
  • 5 мрк

    15 21 Отговор
    Ти какво очакваш бе Глупак?
    Хората просто ей така ще забравят ИЗРОДЩИНИТЕ ви във Сребреница и останалите места!!!
  • 6 ТаУмВзе

    15 26 Отговор

    До коментар #3 от "Мдаа":

    Да, страхливците винаги така действат, трепат само цивилни и то повече жени и деца, в Хага ще ги оправят, милошевич изгни там, путлер и той ще си поживее там!
  • 7 Флипп

    30 8 Отговор
    Или света трябва да се разправи със сатанистите зад океана, или те ще ни загробят!
  • 8 Последния Софиянец

    9 15 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Ти от сърбия ли си, другарю подлогович!

    Коментиран от #9

  • 9 ТаУмВзе

    8 16 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    Не, но винаги съм на страната на враговете на Бълтария, така съм възпитан от дете!
  • 10 Абе

    10 18 Отговор
    ... как така всичките съседи на "Сърбия" я "обвиняват без причина", а само Вучич, приятелчето на Путлер, "казва истината"?

    Коментиран от #12, #13

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Когнитивен Дисонанс

    24 6 Отговор

    До коментар #10 от "Абе":

    Абе я кажи що Косово може да се отдели от Сърбия без референдум и със война, а Крим не може да се отдели от Украйна дори с референдум и без война?

    Коментиран от #14, #18

  • 13 Комунист🇷🇺🇻🇳🇨🇳🇰🇵🇨🇺🇻🇪

    12 2 Отговор

    До коментар #10 от "Абе":

    Завиждат, много са богати и умни и народа им живее в свобода и просперитет и никога не нападат съседите си и мразят войната!

    Коментиран от #17, #19

  • 14 оня с коня

    2 8 Отговор

    До коментар #12 от "Когнитивен Дисонанс":

    Ха ха-добре е да осъзнаеш че Който може,го може!
  • 15 Перо

    12 3 Отговор
    Шовинизмът винаги е присъщ на сърбите! Образователната им система и национална пропаганда внушава на населението, че Сърбия е оградена от всички страни, само с врагове! Не споменават за износа на шовинизъм за македонизма в РСМ! Настройват на сила комшиите против тях! Само “макетата” са им като верни поданици!
  • 16 Боруна Лом

    3 0 Отговор
    ... И ТО БЛАГОДАРЕНИЕ НА СТЕКОВЕТЕ
  • 17 Перо

    5 3 Отговор

    До коментар #13 от "Комунист🇷🇺🇻🇳🇨🇳🇰🇵🇨🇺🇻🇪":

    Питай хърватите, босненските мюсюлмани, черногорците!
  • 18 Абе

    2 11 Отговор

    До коментар #12 от "Когнитивен Дисонанс":

    "Абе я кажи що Косово може да се отдели от Сърбия без референдум и със война, а Крим не може да се отдели от Украйна дори с референдум и без война?" Точно обратното е, путлерастче, Сърбите нападнаха Косово, тъй че война имаше, но беше започната от СЪРБИТЕ. Отделиха го, за да не може да продължат да вършат престъпления там. От друга страна руските фашисти просто си "набраха" Крим, щото са по-силни от Украйна. И след това организираха пародия на референдум под дулата на автоматите си. Но ти тези неща ги знаеше, тъй че истинския въпрос е защо лъжеш?
  • 19 Абе

    3 7 Отговор

    До коментар #13 от "Комунист🇷🇺🇻🇳🇨🇳🇰🇵🇨🇺🇻🇪":

    Такива са си комуниЗЗтите: те докарват държавите си до бедност и тоталитаризъм, и като свърши откраднатото преди, току се напънат да "асвабадят" някоя територия.
  • 20 Абе Вучич

    2 4 Отговор
    Ами ако бяха нападнати две Цигански деца пак ли щеше да врещиш?Тук няма значение етническата принадлежност скъпи мой,а ГРАЖДАНСТВОТО!И ако тези две невинни деца са били граждани на Косово(а не на Сърбия и са нямали съответно Сръбски паспорти) съвсем логично е ЕУЛЕКС, американците, германците, службата на ООН в Косово и който друг се сетиш да кажат,че са нападнати две КОСОВСКИ деца!
Новини по държави: