23 Януари, 2023 12:54 1 401 2

Рокада в Белград? Вучич е готов да напусне лидерския пост

  • сърбия-
  • александър вучич-
  • косово

В началото на месеца на годишната си пресконференция Александър Вучич обяви, че това е неговият последен мандат като президент на Сърбия

Рокада в Белград? Вучич е готов да напусне лидерския пост - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Сръбският президент Александър Вучич каза на среща с ръководството на управляващата Сръбска прогресивна партия (СПП), че е готов да напусне лидерския пост на тази политическа сила. Това съобщи снощи шефът на изпълнителния комитет на партията Дарко Глишич, цитиран от агенция Танюг, предава БТА.

„Ако президентът Вучич изпълни решението си да подаде оставка, мисля, че това е краят на СПП, краят на кариерата на СПП на сръбската политическа сцена, а мисля, че след това следва най-лошият възможен сценарий за Сърбия, който не смея дори да си представя, каза Глишич в ефира на телевизия Пинк след партийната среща, посветена на решаването на ситуацията с Косово.

Оставката на Александър Вучич от поста лидер на партията не предполага задължително прекратяване на мандата му като държавен глава.

В началото на месеца на годишната си пресконференция Вучич обяви, че това е неговият последен мандат като президент.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оги

    6 1 Отговор
    Аце Вучич сдаде ли, толко е, Сърбия пада.
  • 2 Навалний

    1 0 Отговор
    Този е по хитър о т Орбан и от Рублен!
Новини по държави: