Last news in Fakti

20 Януари, 2023 12:05 1 668 3

Разследване! Човешка грешка е причината за "приземяването" на вътрешните полети в САЩ на 11 януари

  • сащ-
  • самолет-
  • въздушен транспорт

Предварителен доклад показа, че подизпълнителят е изтрил файлове относно синхронизацията на основна и помощна база данни, което е станало причина за случилото се на 11 януари

Разследване! Човешка грешка е причината за "приземяването" на вътрешните полети в САЩ на 11 януари - 1
Снимка: Shutterstock

Компютърната "авария", която принуди американския регулатор за гражданско въздухоплаване да преустанови временно вътрешните полети в САЩ на 11 януари, се дължи на човешка грешка на подизпълнител, който е изтрил файлове, предаде Франс прес, като се позова на изявление на американския регулатор, съобщава БТА.

Регулаторът вече бе споменал, че бъгът се дължи на повреда във файл в база данни.

Предварителен доклад показа, че подизпълнителят е изтрил файлове относно синхронизацията на основна и помощна база данни, което е станало причина за случилото се на 11 януари. Тогава хиляди вътрешни полета бяха анулирани или закъсняха.

Разследването засега не е открило умисъл в действията на подизпълнителя. А регулаторът взима необходимите мерки да не се стигне до подобна ситуация.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 отново

    10 0 Отговор
    Тоест виновни са Путин и Русия
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ЕХАА! МНОГО

    3 1 Отговор
    ИМ ВЪРВИ НА КРАВАРИТЕ НА ЕДИНАЙСТИ... "ВОДЕЩИЯТ" АНТИХРИСТ. НЕКА ИМА ОЩЕ МНОГО ЕДИНАЙСТИ ЗА ТЯХ У ВСЕ В ТОЗИ ДУХ !!!