Last news in Fakti

25 Януари, 2023 11:01 4 581 142

Враг пред портите на Русия! Американската армия подсилва присъствието си в Румъния

  • румъния-
  • пентагон-
  • сащ-
  • черно море

Американските войници са готови за битка, а НАТО има строго отбранителна позиция в северната ни съседка

Враг пред портите на Русия! Американската армия подсилва присъствието си в Румъния - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Една от най-мощните въздушнодесантни сили в света - 101-ва въздушнодесантна дивизия на САЩ, може да се прегрупира в Румъния, след като във военновъздушната база „Михаил Когълничану“ край Констанца пристигат генерал с две звезди и щабни офицери, за да координират американските войски и оръжейни системи, пише днес румънският вестник „Адевърул“, цитиран от БТА.

Пентагонът обяви почти едновременно, че удължава срока на разполагане в Румъния на бригада от известната 101-ва въздушнодесантна дивизия и изпраща в базата край Констанца двузвезден генерал и няколко щабни офицери. Според анализатори, потърсени за коментар от в. „Адевърул“, това е много важен ход.

Контраадмирал (р) д-р Константин Чоробя, бивш заместник-началник на отдел "Информационни операции" в щаба на НАТО в Италия, каза, че „ако се наложи, този двузвезден генерал ще бъде готов да командва цялата 101-ва дивизия (между 10 000 и 15 000 войници - бел. ред.) в Румъния, а не само една бригада (около 4000 войници - бел. ред.), колкото е разположена в момента“.

„Възложена му е мисия и за да бъде готов за бой, той пристига в Румъния заедно с щабните си офицери, които ще трябва да изпълнят жизненоважни задачи. По-конкретно, те ще провеждат серия от разузнавания на място, за да определят спецификата на района, в който ще действат в случай на необходимост. Те ще записват подробности за терена, климата и дори обичаите на местните хора. Много важно е, че те ще определят направленията, в които ще действат в бойни мисии, ако е необходимо, и ще взаимодействат по-интензивно с румънските военни", обясни Константин Чоробя.

Той допълни, че изпращането на двузвезден генерал с неговите щабни офицери толкова близо до зоната на бойните действия ще позволи да се вземат бързи решения за разположението на войските и оръжейните системи.

Чоробя открои като много важен елемент това, че 101-ва въздушнодесантна дивизия разполага със собствена авиация, собствени танкове, всякакъв вид бронирани машини и по време на битка няма нужда да иска друга въздушна подкрепа.

„Тази мобилност и способност за нанасяне на удари на 101-ва въздушнодесантна дивизия е източник на голямо раздразнение за Москва, а назначаването на генерал за командващ американските военни в Румъния, със сигурност ще създаде допълнителни главоболия на Кремъл", коментира контраадмиралът, цитиран от „Адевърул“.

Според военния анализатор Аурел Казаку пристигането на генерал от такъв ранг с щабните му офицери изпраща две послания към Москва – от една страна, че американските войници са готови за битка, а от друга – че НАТО има строго отбранителна позиция в Румъния, тъй като въпросният генерал досега е бил в 10-а планинска дивизия, така че е от армията на планинските бойци. Казаку също откроява като предимство бързината, с която ще могат да се взимат оперативни решения, тъй като персоналът ще бъде в базата „Михаил Когълничану“, а не в Германия например.

Новината за изпращане на военен с по-висок ранг в Румъния дойде няколко дни след като САЩ взеха решение да удължат с още девет месеца периода на разполагане на бригада от известната 101-ва въздушнодесантна дивизия в Румъния, считано от януари 2023 г. Бригадата, която в момента се намира в базата „Михаил Когълничану“, включва около 4000 военнослужещи и е планирано да смени военния си състав в срок от два месеца. Войниците ще бъдат заменени от друга бригада, пристигаща от САЩ, от същата дивизия, пише „Адевърул“.

Понастоящем Пентагонът има значително военно присъствие в Румъния. 101-ва въздушнодесантна дивизия започна мисията си след решение, взето на срещата на върха на НАТО в Мадрид. В базата край Констанца има още около 2000 американски войници, като част от тях са от 2-ри кавалерийски полк "Страйкър", които пристигнаха в Румъния след нахлуването на Русия в Украйна, с бронирани машини "Страйкър". Тогава към тях се присъединиха около 700 други американски войници, организирани в бойна група, оборудвана с транспортьори "Страйкър", бойни машини "Брадли", танкове "Ейбрамс" и хеликоптери "Блек Хоук" и "Апачи", припомня „Адевърул“.

Официално, в още две бази в Румъния има американски военни. Става дума за Девеселу, където е разположен противоракетният щит „Еджис Ъшор“ (Aegis Ashore), и Къмпия Турзий, където са разположени безпилотни самолети „ЕмКю-9 Рийпър“ (MQ-9 Reaper) в подразделение, специализирано в мисии за борба с тероризма, което преди това е действало в Близкия изток, пише румънското издание.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 52 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Абе

    51 111 Отговор
    Руснаците не смеят да мръднат, че да не настъпят тигъра за опашката.

    Коментиран от #14, #33, #74

  • 3 Русофил

    52 110 Отговор
    Примката около вратлето на руснаците се затяга.

    Коментиран от #12, #50

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 КОТарАК

    39 84 Отговор
    всъщност не точно Русия , а РФ-200 народа и националности са там и повечето нямат нищо против да ги освободи запада. както и доста руснаци

    Коментиран от #24

  • 6 Мутата

    46 13 Отговор
    200 мегатона и........

    Коментиран от #122

  • 7 Тото

    104 39 Отговор
    Значи соросите няма да се укротят докато някой не изяде дървото,аз само Немога да си обясня Путин Ко ги чака още тия джендъри.

    Коментиран от #21

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 честен ционист

    57 17 Отговор
    Само ускорява приемането на Румъния в БРИКС, та и косвено и на Ганчо.
  • 10 Бачовски

    33 43 Отговор
    Не пускайте такива новини, че пут ин ще се издруса в куфарчето.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Колю Гаубицата

    84 27 Отговор
    Имам чувството, че скоро румънците ще гледат тъпо!
    Някой знае ли как е на румънски "прилетьела"?!!!
  • 14 Мда

    19 64 Отговор

    До коментар #2 от "Абе":

    А са бомбили танковете за Украйна, а са гризнали дръвцето.
  • 15 Руснаците са си най-големите

    34 67 Отговор
    врагове ! Те са тези, които стоят пред чужди порти! Нали другари джуджефили?
  • 16 немо

    9 21 Отговор
    Пророк Даниил за северния цар( кой ли е той?) в края на времето
    "44 Но известия от изток и от север ще го смутят; затова ще излезе с голяма ярост да погуби мнозина и да ги обрече на изтребление.
    45 И ще постави шатрите на палата си между моретата, върху славния свет хълм; но при все това, ще постигне края си, и не ще има кой да му помага."
  • 17 Шойгу

    20 34 Отговор
    При това положение подаваме молба за членство в НАТО.
  • 18 А НЕ БЕ....

    29 5 Отговор
    ....ДА АМА ПУ.ИН ИМА „ВОЙНИЦИ” С.....
    ...БРАДИ.....😀😀😀И ДУХОВ ОРКЕСТЪР

    Коментиран от #28

  • 19 пешо

    84 23 Отговор
    краварите ще запалят балканите , нямат никаква работа тука
  • 20 Аз съм от ссср

    59 21 Отговор
    10 000 войнци е нищо,за една седмица руснаците ще ги изпапкат.

    Коментиран от #47

  • 21 Чака

    16 8 Отговор

    До коментар #7 от "Тото":

    Да му пуснат мултики с новите супер мупер оръжия
  • 22 !!!!300

    14 49 Отговор
    ПУ..Т..ЛЕР.. В БУНКЕРА -ГОЛЯМ СТРАХ !!!!!! ААААААА????
  • 23 Да питам

    96 10 Отговор
    Като Нато има строго отбранителна позиция, какво правеха Натовските генерали в бункерите на Азовстал? Ако някой не знае, да отбележа, че Азовстал се намира в Украйна, която не е член на Нато! Какво отбраняваха там Натовските генерали?

    Коментиран от #133

  • 24 Аз съм от ссср

    42 19 Отговор

    До коментар #5 от "КОТарАК":

    От къде я имаш тази информация не знам,да не би лично от Путин.Тези 200 националности си живеят векове наред заедно и ако са искали да избягат от Русия сега да са на запад но те още са си там.Малко гънки имаш и не коментираш нещо което не знаеш че се излагаш.

    Коментиран от #123

  • 25 Румънците

    22 37 Отговор
    Румънците са обединени, гледат на запад, а не на изток като нас, страната им се развива бързо, магистрали, индустрия, строителство, често минават през Румъния, навсякъде виждаш строителни площадки, когато пресечеш Дунава в Румъния, усещаш разлика в цивилизацията, от за съжаление за нас
  • 26 И нас ни трябва една американска

    19 44 Отговор
    дивизия и еднопосочен билет на джуджефилите към русия. И тогава - скоро ще надминем е Гърция. Реки от мед и масло ще потекат без кражбите на руската по произход българска мафия !
  • 27 ...

    57 4 Отговор
    "Двузвезден генерал". То щото руската армия е комадват редници. Голям смех!!!

    Коментиран от #65

  • 28 Точно

    56 11 Отговор

    До коментар #18 от "А НЕ БЕ....":

    Духовия оркестър на Русия попиля в Соледар най елитните части обучавани в Англия и водени от Натовски командири... Ха ха ха. Това Нато не е и за смях, ами направо за учебниците във военните академии... Да учат как някога имало едно страшно Нато и един духов оркестър го направил за смях пред цял свят...
  • 29 КОНТРАТА

    45 8 Отговор
    Черноморския боен флот на Руската армия ще гинпопиле само да получат задача и от 101 незнайно известната няма да остане и стрък!
  • 30 Запознат

    53 7 Отговор
    Е тези бягаха по летището в Кабул от 101 десанта
  • 31 ами

    40 5 Отговор
    дивизията на крещящите орли са готови да крещят, току виж се уплашили руснаците
  • 32 Крава с парашут

    30 4 Отговор
    Идваме в Румъния
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Аршлох

    45 8 Отговор
    Ще си запалят мама ли гарите държавицата май.Много скоро забравиха как руските танкове ги мачкаха при Сталинград.По спомени на някои танкисти,танкове са били червени,познайте от какво.Който не се учи от грешките си ги повтаря.
  • 35 Враг пред портите на Русия!

    42 8 Отговор
    Я, кравите стоплили какъв ще е изхода от СВО !
  • 36 Фрон

    41 10 Отговор
    В Приднестровието има 80 хил руска армия с 10 000 единици бойна техника елате руснаците ви чакат!
  • 37 руZофилите V шOк!

    14 37 Отговор
    Руската мечка се е препарирала от страх.
  • 38 Ами сега

    13 16 Отговор
    Ах,другари.Какво заглавие.?Пък като го прочетеш...кошмар.!Какво доживяхме другари..Врагът на портите ни чука.Ами сега..?

    Коментиран от #52

  • 39 Наркомандо

    35 5 Отговор
    носете си новите дрехи, че не се знае колко време ще ви оставят американските господари да мърсите света им
  • 40 Тия бяха ли в

    32 3 Отговор
    Афганистан?
    Май бяха.
  • 41 Ерик Пърделко

    38 3 Отговор
    след крещящите орли идват смърдящите петли
  • 42 Голем смех

    44 7 Отговор
    Разпасаната сбирщина от негри и латиноси затворници били готови за битка. Нелепици. Тези могат само да се напиват в кръчмите и да си лягат с местните ромки.
  • 43 Националист

    5 26 Отговор
    Накрая Путин ще се оплеска здраво
  • 44 Хасковски каунь

    26 2 Отговор
    Абе...
    да не вземе да се опита да влезе през тия порти. Афганистан ще му се стори като компютърна игра.
  • 45 питам аз

    49 7 Отговор
    Какво правят мазните кравари на хилади километри от краварника????
  • 46 Жигули

    9 24 Отговор
    Постоянно пищят че воювали с НАТО , ако продължават така може и да им се сбъдне кошмарът

    Коментиран от #57

  • 47 ГЕОРГИ

    7 23 Отговор

    До коментар #20 от "Аз съм от ссср":

    Много си филмиран - В Сирия помниш ли как 1200 тръгнаха срещу 30 . Какво се случи ,помниш ли ?

    После Ердоган им дава самолети да си извозят труповете. А американците не дадоха и една жертва

    Коментиран от #51

  • 48 руснаците

    8 25 Отговор
    Американците и парите им отиват в Румъния от много години, румънците не обичат руснаците като българите

    Коментиран от #54

  • 49 джи- пи

    32 0 Отговор
    иде време страшно ще се топлим с леопарди То тигри и пантери не останаха
  • 50 На твоя на твоя

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Русофил":

    Се затяга и на други места може да вл...
  • 51 Суровикинннннннн

    18 2 Отговор

    До коментар #47 от "ГЕОРГИ":

    Приключи с ИДИЛ това помня
  • 52 Амиии

    31 3 Отговор

    До коментар #38 от "Ами сега":

    Ами сега, първо ще проверим дали врагът пред портите ни е с добре епилирани крака и лакирани нокти:))))
  • 53 Невероятно,но истина

    28 3 Отговор
    Двама се карат, третия печели! Като са решили твърдо американците и тях да ги няма на земята заедно европейците, които за съжаление нямат думата, така да бъде!

    Коментиран от #63

  • 54 Амиии

    8 12 Отговор

    До коментар #48 от "руснаците":

    А пък ЦРУ в докладите си отбелязва, че България била русофилска... Една шепа, която е на копанкята на американските НПО били грачели с джобовете си де, срещу Русия... Значи, много са прости тия от ЦРУ щом смятат така...
  • 55 Хихихи..

    26 1 Отговор
    От мамалигите боец,колкото от магарето жребец..В Сталинград оттам пробиха фон Паулус че до 02-02-1943,дер капитулишен..
  • 56 ЖЕКО

    20 4 Отговор
    ЧИЧКО АТОМ ЩЕ ИЗРАВНИ СИЛИТЕ
  • 57 Ха че

    18 1 Отговор

    До коментар #46 от "Жигули":

    Не те пищят, а Бербок каза, че воюваме с Русия.....
  • 58 Нацистките

    1 25 Отговор
    вопли на путлер продължават! Шах и мат! Руснакът по-добре да не играе шах. Това не е игра за него. Е ако пешките му бяха 50 или 100 срещу 8 на противника може би щеше да имат успех, но само ако САЩ е зад него.
  • 59 Ото Фон....Еди кой си...

    2 21 Отговор
    Къде изчезна мечката????

    Коментиран от #77

  • 60 гого

    22 1 Отговор
    От едноименният филм знаем какво се случи с тези, които бяха пред портите .... хахахаха

    Коментиран от #69

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Махмуд

    1 24 Отговор
    Американците се виждат не косъм от мечтата си да владеят целия свят и еднополюсния си модел. Видяха, че руснаците са супер слаби и ултра немотивирани да се бият и могат да ги смачка за дни и нищо чудно да ги превземат изненадващо. Ще им блокират ядрените оръжия още преди да са подали сигнал за изстрелване и готово. А и руснаците са супер ниско технологични.

    Коментиран от #67

  • 63 Така е!

    4 13 Отговор

    До коментар #53 от "Невероятно,но истина":

    На путлер остана само ядрената карта. Това доказва колко сте безсилни и жалки, малки нацистчета!
  • 64 Джони

    18 1 Отговор
    Всъщност врага е пред портите на Европа
  • 65 Баро

    6 0 Отговор

    До коментар #27 от "...":

    Даже не знам защо написа това а пък в америка си имат ливайс
  • 66 Не пускайте повече...

    2 20 Отговор
    Такива статии и снимки, защото русофъснята започва да отделя някаква кафява субстанция и вонята е нетърпима.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Баро

    0 8 Отговор

    До коментар #60 от "гого":

    Случи се защото ги подпря америка и хитлер е бил тъп
  • 70 Народее ????

    24 2 Отговор
    БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД Е С РУСИЯ И РУСОФОБИТЕ ЩЕ ГО РАЗБЕРАТ ПО БОЛЕЗНЕНИЯТ НАЧИН И ЩЕ ГИ БОЛИ МНОГО....

    Коментиран от #76

  • 71 Коментар

    24 1 Отговор
    Лелеееееееееееее каква страшна сила!
    А някой да сподели една успешна война на краварите?
    От всякъде се изнизват като,,,,
    Само като изгледа един нормално мислещ човек рекламата на Пентагона за набиране на военни в армията и вече знае , че от тази армия нищо хубаво не може да се очаква. Пълна е с разни джендъри ,офицери в поли и най много -чернокожи емигранти от други страни без никакво образование ,а в същото време се пропагандира ,че армията им е високо технологична!
    Та това "експертизата" за прехвалената армия на краварите!

    Коментиран от #78, #80

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Баро

    0 5 Отговор

    До коментар #68 от "ведсев":

    А бахмут кога
  • 74 Отговор

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "Абе":

    Ти да не настъпиш някое лай...но докато си вириш високо сполливия нос нависоко от радост , че краварските джендери , пардон военни са страхотни?
  • 75 Ако

    1 15 Отговор
    САЩ искаха това, отдавна да са го постигнали, но целта им е само един нормален свят. За разлика от тях тов е изконната мечта на путлер и русия - да владеят света. Надявам се това никога да не стане.

    Коментиран от #141

  • 76 Баро

    0 14 Отговор

    До коментар #70 от "Народее ????":

    А цивилизованият български народ е с европейския съюз и сащ а вие сте само 11% с копейката и 10% с бсп а тия процента са са процент от 30% от българския народ ходи да пасеш

    Коментиран от #81, #87

  • 77 Нали

    8 2 Отговор

    До коментар #59 от "Ото Фон....Еди кой си...":

    Скоро ще бъде в Берлин, Париж и Вашингтон.
    Ти си намери харлупа да се криеш когато се появи в България ,за да отидеш по желание в Белене!

    Коментиран от #103

  • 78 Това, че

    1 11 Отговор

    До коментар #71 от "Коментар":

    днес милееш за путлер, означава, че преди 80 години щеше да си привърженик ха хитлеристка Германия. осъзнаваш ли, че си неонацист или не знаеш какво правиш?

    Коментиран от #91, #98

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Баро

    0 5 Отговор

    До коментар #71 от "Коментар":

    Ти кога беше в американската армия да знаеш какви са
  • 81 Ха ха ха ха ха

    13 1 Отговор

    До коментар #76 от "Баро":

    Барчо ммаин, със САЩко сте само една шепа, които седите на копанкята на американските НПО.. Българският народ е с Русия! Това е истината, която и американците признават... Не ги мисли чак за толкова залюхани американците, че да не го виждат! Вярно е, че американците не се славят с интелект, ама чак до там не са залюхани!

    Коментиран от #86

  • 82 Ташунко

    16 1 Отговор
    Значи скоро да очакваме и румънски бежанци. Тях по зимните курорти ли ще ги настаняваме или по санаториумите?
  • 83 Жалкари от Османската Империя

    14 3 Отговор
    Гледам в коментарите е пълно с платени русофобски тролове... Вие се радвайте, че са били руснаците, че днес щяхте да ходите с шалвари, фесове и да маате всеки ден баклави, тулумби и да се казвате мехмед и ахмет НЕщ@стници такива...

    Коментиран от #94, #107

  • 84 Пропаганда за напреднали

    9 1 Отговор
    Роби зомбирани хайде че идва вашият край, ще има облачета със формите на гъби ако продължават така нещата!
  • 85 Ха-ха

    8 1 Отговор
    Орли? Какви орли са потомците на сви нари, които днес наричаме кра ва ри? Истинските орли са били Гетите, а Соколите - Сармати, от което племе са и Россите. За туй двуглавия орел е герб на Россия. От вълците ликийци, пък гринговците заимстват републиканската си конституция. Ние пък мизи и гети сме орли и лъвове. Плюс мирмидони наричани АкиВой (1 към 10 човека) - АхиФои. Тия гринговци си нямат престава на кои стари народи предават номера? Гетите с ново име славЕни са само една малка част, от едно мощно формирование с боен вик Ура. Това е час по История!

    Коментиран от #89

  • 86 Аз значи

    2 8 Отговор

    До коментар #81 от "Ха ха ха ха ха":

    според теб не съм от народа, защото съм против путлер. Само вие руските нацисти може да си присвоявате правото да говорите от името на народа. Жалки сте!

    Коментиран от #92

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 властелини

    12 3 Отговор
    Краят наближава! САШ искат голяма война в Европа, за да останат властелини на света, но този път няма да им се получи. Ще си получат заслуженото за всички злини, причинили на човечеството!

    Коментиран от #95

  • 89 Ужасна

    5 0 Отговор

    До коментар #85 от "Ха-ха":

    е образователната система напоследък. Вместо да четат хората са научени да пишат, каквото им дойде. Неграмотна работа. Такива хора обикновено се подават на нацистка пропаганда и са жертви. Съчувствам ви!

    Коментиран от #108

  • 90 ЕвроАтлантик

    5 8 Отговор
    Румънците са надеждни, позицията им е твърда анти Рашистка, докато БГ-то е обладано от прокремълски подлоги !!!
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Ха ха ха ха ха

    10 1 Отговор

    До коментар #86 от "Аз значи":

    В коментара ясно пише: Една шепа, които са на копанкята на американските НПО..
    Това сте агентите на САЩ.. Работите за интересите на САЩ в ущърб на българските интереси! За това ви плащат в НПО! Или казано накратко:това сте петата колона в България!

    Коментиран от #102

  • 93 А руснаците

    2 3 Отговор
    даже не стоят пред чужди порти,строшиха портите преди една година и влязоха с оръжие в друга държава,защото в тази държава не позволявали видите ли "техни граждани??!" да преминат в РФ със все територията на чуждата държава щото били "руские"
    ами че тогаз българите да си спомним ли,че когато от нашата държава са отнемани територии и заради Западните сили ,и заради Русия със все българското население там? Ами нашите "болгарские"?Или "правото на по-силния и правото на джунглата" си е ценност в руския мир?
  • 94 Ами

    2 0 Отговор

    До коментар #83 от "Жалкари от Османската Империя":

    кой плаща на останалите?
  • 95 АнтиПутлераст

    4 4 Отговор

    До коментар #88 от "властелини":

    хахахахаааа, малиййй, царството на злото се паникьоса .................
  • 96 Тиква

    5 1 Отговор
    Стайков пак се изцвъка ненужно. Но той само това може де!
  • 97 Не допускайте

    3 8 Отговор
    този форум да се превърне в путлеро-нацистка трибуна. Това трябва да се изкорени от цивилизована България, защото е срамно петно!
  • 98 Амиии

    8 0 Отговор

    До коментар #78 от "Това, че":

    В Украйна Азовите батальони са признати от американското правителство за нацисти, още през декември месец на 2021г ! Сега ти осъзнаваш ли? Че нацистите в Украйна срещу Русия!
  • 99 Кико

    2 5 Отговор
    А ние си чоплим носа и чакаме да дойдат "братушките" да ни освобождават от пералните :)
  • 100 Тръмп 2023

    4 1 Отговор
    Връщам се на бял кон, за ужас на русофоби, либерасти, LGBT, любители на войните и всякаква подобна анти-човешка паплач...
    За добри отношения с Русия, Европа, и на първо място за американеца и икономическия растеж. Но не на последно място мир и просперитет. Джо (катафалката) биден се видя, че не става за президент.

    Коментиран от #101

  • 101 Хи хи хи

    5 0 Отговор

    До коментар #100 от "Тръмп 2023":

    Абре той Джо не знае, че е президент...
  • 102 Баро

    3 5 Отговор

    До коментар #92 от "Ха ха ха ха ха":

    На изборите ще ви видим колко сте копейки и корнелчовци

    Коментиран от #105

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 еалиста

    5 0 Отговор
    Сащ дърпат руските подводпици да се обърнат към тях!
  • 105 Продължаваме позора/ погрома

    7 0 Отговор

    До коментар #102 от "Баро":

    Поредния тиквеник гласоподавател на ПП-та, ДБ-та и др такава сган, която до предо 1989 бяха ярко червено боядисани и викащи за БКП и кланящи се на Тошо. Тези смешници днес се опитват да ни разсипат. Колко анализатори и хора с капацитет съм гледал да коментират, че тия ПП-та и ДБ-та са толкова зле, че дори Борисов крадеца изглежда класи над тях, което е показателно, че тия НИЩО не става от тях.. А такива овце, като тебе са седнали да говорят... Хващайте се на парапета с лена и кирото и да ви няма от България, че ни видехте сметката за 2 години 0лиг0френи такива...

    Коментиран от #112

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Баро

    5 6 Отговор

    До коментар #83 от "Жалкари от Османската Империя":

    А руснаци бягат в турция сигурно обичат шалварите
  • 108 Явно още не си разбрал

    4 0 Отговор

    До коментар #89 от "Ужасна":

    кои са будини (вудино - венети), анти и алани (сармати - маса-гети). По късно нарекли се росси! Чети батьовото, чети. Ти ако си мислиш, че в България има образователна система, много ааако си се объркал!
  • 109 Ветеран от Протеста

    2 6 Отговор
    Ами руския Агресор ги разби "Портите "и атакува независима държава с 45 милионно население ,за да ги Окупира с оръжие и Война....И съседните държави да водят с Агресора Диалог ли,като нашия Президент....Диалога на Оръжията може да спре един Агресор..Само Оръжията!!!
  • 110 Фори

    3 7 Отговор

    До коментар #106 от "Бойкот на алчните О.Л.Х.":

    Когато имаш агресивен съсед като русия която може да те нападне винаги трябва да се защитават държавите
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Баро

    1 2 Отговор

    До коментар #105 от "Продължаваме позора/ погрома":

    Тепърва започваме да ви гледаме сметката

    Коментиран от #134

  • 113 Щом така става...

    1 5 Отговор
    Сега са на ход русофилите, трябва веднага да изровят мечката от някоя кална дупка при Бахмут, да я поизмият от калта, да и дадът някакво лекарство против дi.@.ри.я, и тя ревне гороломно против американците във Влашко, и те ще избягат, само така могат да спечелят войната.
  • 114 Базар БГ напред..

    0 2 Отговор

    До коментар #106 от "Бойкот на алчните О.Л.Х.":

    Проблемът е, че 0LX са доста напред и всички ползват този сайт. И въпреки факта, че последните месеци 0LX брутално лаги и едвам зарежда и постоянно отлогва от профила, пак е по посещаван от Базар за жалост. Имаше един сайт Магазинера, беше досущ, като Пр0давалник обаче за жалост нямаше почти никаква посещаемост и загина.

    Правиш 10 профила в 0ЛХ и си ти човека, че последно време гледам има ограничение в обявите още по голямо, пробит сайт.
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 анатоли

    3 0 Отговор
    мойто момче не ставаш за журналист.отивай в кръчмата
  • 117 Баро

    0 6 Отговор

    До коментар #106 от "Бойкот на алчните О.Л.Х.":

    Леопардите ще дойдат и f-16 също дай боже и тома хоук
  • 118 Само питам

    3 8 Отговор
    Какви порти, какви пет лева? Румъния няма обща граница с фашистка Русия!

    Коментиран от #119

  • 119 пооо

    9 1 Отговор

    До коментар #118 от "Само питам":

    А Черно море не е ли обща граница с Русия дийбаТвойтаКожа евроатлантическа

    Коментиран от #120, #129

  • 120 Само питам

    0 4 Отговор

    До коментар #119 от "пооо":

    Руските к...и и от география ли разбирате?
  • 121 Спете спокойно, овце!

    7 1 Отговор
    Подготвят Ни за война Румъния, България, Полша, Украйна срещу Русия ! Евреите в сащ ще Ни пуснат за пъшечно месо!
  • 122 некаф селяк

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Мутата":

    200 мегатона и замина и Европа...ама ти изглежда си прекалено прост за да го разбереш
  • 123 аахахахааа..

    1 4 Отговор

    До коментар #24 от "Аз съм от ссср":

    Абе ти като имаш много гънки я ми обясни, тия хора ако не искат да бягат а искат да си останат там,що любимците ти от Кремъл затварят границите на "прекрасната" Рассия?Затварят ги щот някой иска да избяга и да се оттърве от мобилизациите на изкуфелите старчета от Кремъл, или щот някой иска да влезне в тоя "рай" наречен Рассия. Ама като те гледам май няма да може да обясниш щот мозъка ти е като един аспирин, толкова голям и с толкова гънки.

    Коментиран от #126, #132

  • 124 Бого Мила

    6 0 Отговор
    Няма да се спре докато не избухне 3та световна, това си е. Но някой си мисли че ще оцелее в бункерите. Няма. Атомната радиация стои над 200 години. Ако някой си мисли че може да оцелее с деца и внуци над 200 год под земята много е сбъркал. Това би довело до тежки мутации не само в биологията, но и в психиката. Та не повтаряйте грешки на човешката раса от преди хилядолетия. Няма да свърши хич добре.
  • 125 Хъхъ

    1 5 Отговор
    Това е доста далече от Руската кочина. Оправете си русофилското заглавие моля !
  • 126 Зевзека

    9 1 Отговор

    До коментар #123 от "аахахахааа..":

    Стига се пъна бе човек. Ако това продължи ще има мобилизация и за тебе. Ти какво си мислиш, че няма да те метнат на фронта ли? Ако тая война не спре до 2 месеца, Европа гори в световна война. Опитат ли се да притиснат Русия в ъгъла, световната атомна война е в кърпа вързана. Както и да го гледаме горим. Ние, децата ни, близките ни, домовете ни, живота ни. Горим. Не че на някой му пука де. Но логиката изисква поне на нас да ни пука, нали?
  • 127 Бай Лисан

    3 1 Отговор
    Аууу, много ли е страшен този двузвезден генерал?
    И защо само две, по-многозвезден генерал нямахте ли?
  • 128 Айдее

    5 0 Отговор
    СаЩ вкара и Румъния във война. А америка -кога?
  • 129 Тия евроатлантичета

    5 2 Отговор

    До коментар #119 от "пооо":

    пращят от мисли, като вождът си про100 Киро, взел Харвардска диплома на близката лафка за наркотици. Тия морските граници не ги броят за нищо - ха-ха! А туй се учи в час по География, а не в Харвард.

    Коментиран от #131

  • 130 Мдаа

    2 2 Отговор
    За разлика от "натовска" България, в която трябваше да се намери един МОШЕНИК, за да свърши нещо, с което да защити репутацията ни на бяла държава, в Румъния отдавна са станали нормална държава и драпат напред. Там нормалните са нормални.
  • 131 Обаче

    0 3 Отговор

    До коментар #129 от "Тия евроатлантичета":

    . ... такива като теб говорят за "евроатлантичета", а не знаеш елементарни неща. Морска граница имаме с Турция и Румъния, с Просия нямаме такава, защото има международни води между нашата морска граница и тяхната.
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Грешиш

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "Да питам":

    Азовстал е в Русия. А натювските генерали са там на обмяна на опит с водещата армия в света.

    Коментиран от #135

  • 134 Определено

    4 0 Отговор

    До коментар #112 от "Баро":

    Няма да имате тази възможност... Защото господарите ви ще ви изпратят на фронта, а там духовия оркестър на Русия ще види вашата сметка, както видя сметката на най елитните натовци обучавани в Англия и водени от американски командири в Соледар.

    Коментиран от #137

  • 135 Да питам

    1 0 Отговор

    До коментар #133 от "Грешиш":

    Да, прав си, че Азовстал е в Русия :) грешката е моя.... Но ти я поправи...
  • 136 Дернев

    3 0 Отговор
    БГ вън от НАТО, докато все още не са ни въвлекли напълно във войната.
  • 137 Баро

    0 2 Отговор

    До коментар #134 от "Определено":

    Аз съм на фронта борим се с улигофърикатотебе и ми се получава

    Коментиран от #138, #139

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Кафяви гащи

    2 0 Отговор

    До коментар #137 от "Баро":

    Аз знам какво ти се получава, да оцапаш гащите, като ти дадът оръжие, че вие козяшките драскачи само това можете..
  • 140 дядото

    3 0 Отговор
    нови цели на руските хипери с ядрени бойни глави.но са тук,до нас,а не в сащ
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Виц

    0 0 Отговор
    Попитали радио Ереван може ли човек да пръцне,в момент когато избухне ядрена бомба. След минута мълчание, последвал отговор: Да! Може,ако си намери задника?Кого ще напада руснака бе, та сте толкова" отбранителни"? Земя има в излишък.Ресурси за две планети.Вода,дървесина да ви залее.Марионетките не вижадт ли,че ги тласкат към война? Да гори Европа- те надалеч.Отвъд локвата.Играят фурвенския номер.Знаят прекрасно,че ЯРС е финалния стадии.Който ще изпепели човечеството.Ще ни натикат в една конвеционална касапница,но нас- жителите на Европа.Те отдалеч- ще " помагат" със скраб и мижав, човешки ресур.Предимно от мигранти.Разчитат на това,че няма създадена система ( конвенционална) която да стигне до тяхна територия.
Новини по държави: