Last news in Fakti

24 Януари, 2023 09:21 24 260 133

Нидерландия: Ветото ни за Шенген беше само срещу България, не срещу Румъния

  • шенген-
  • румъния-
  • българия-
  • нидерландия-
  • австрия-
  • ес-
  • вето-
  • богдан ауреску

Нидерландия е потвърдила подкрепата си за присъединяването на Румъния към Шенген

Нидерландия: Ветото ни за Шенген беше само срещу България, не срещу Румъния - 1
Снимка: Shutterstock

Румънският външен министър Богдан Ауреску е имал двустранна среща с нидерландския си колега Вопке Хукстра в кулоарите на Съвета по външни работи вчера, по време на която двамата са обсъдили перспективите за напредък на процеса на присъединяване на Румъния към Шенген след решението на Съвета по правосъдие и вътрешни работи от 8 декември, се посочва в съобщение на румънското външно министерство, цитирано от Аджерпрес, предаде БТА.

В съобщението се отбелязва, че нидерландският външен министър "отново е потвърдил подкрепата на Нидерландия за присъединяването на Румъния към Шенген, повторил е факта, че нидерландският вот от 8 декември не е бил срещу Румъния, а само срещу България, и е посочил, че ще участва активно в очертаването на европейско ниво на решение за присъединяването на Румъния".

Ауреску е информирал своя колега за текущите действия на румънската страна, споменавайки положителния диалог с шведското председателство на Съвета на ЕС, което "е ангажирано приоритетно с въпроса за присъединяването и решено да допринесе активно към усилията за идентифицирането на конструктивни решения, които да доведат до приемането на решение за присъединяването на Румъния към Шенген, включително чрез инициирането на консултации в предстоящия период", отбелязва министерството.

Първият дипломат на Румъния е напомнил за интензивните контакти с министрите на външните работи на останалите страни членки на ЕС, предприети от началото на тази година, които са довели до потвърждаване на подкрепата за целта на Румъния да стане член на Шенген, а също така е информирал Вопке Хукстра за динамиката на диалога с австрийската страна, целящ преразглеждане на позицията на Австрия по тази тема.

В тази връзка Ауреску е споменал срещата си с австрийския външен министър Александър Шаленберг в кулоарите на състоялия се наскоро Международен икономически форум в Давос и е напомнил за решението на румънската страна да изпрати отново румънския посланик във Виена - "един жест на откритост, който потвърждава както интереса на нашата страна за сътрудничество в европейски дух, така и очакванията австрийската страна да се ангажира отново с двустранния диалог по тази тема по конструктивен начин".

Двамата официални представители са обсъдили и аспекти, свързани със солидното двустранно сътрудничество, особено в областта на отбраната, като са отбелязали съществения принос на нидерландските войници в рамките на Бойната група на НАТО в базата Чинку, окръг Брашов, се посочва още в съобщението.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 76 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Сменям си ник-а

    292 30 Отговор
    Товарене бежанците/ украинците също/ във вагони и за Нидерландия.

    Коментиран от #78, #84

  • 3 Обективно

    358 14 Отговор
    Тия открито и честно не ни смятат за хора.

    Коментиран от #38, #103, #126

  • 4 Бамбука

    217 3 Отговор
    Оставаме сами, да се борим със себе си.

    Коментиран от #10, #39

  • 5 ДДРОнег

    131 216 Отговор
    За да бъде премахнато ветото за Шенген, трябва и ние да премахнем рузките и мафиотски партии като ОПГ герПдпс, бсп, иЗЗраждане, БВ и др. !!!
    И да избираме истински проевропейски партии, с които България да настигнем поне Румъния !!

    Коментиран от #29, #83, #114, #115

  • 6 Аз са чудя

    173 15 Отговор
    Ка изобщо беше прието бегето у европата

    Коментиран от #12

  • 7 Стига са ни мачкали

    365 27 Отговор
    Крайно време е другите да започнат да се съобразяват с нас. Холандските тирове да се проверяват възможно най-щателно. Минимум 8 дена проверки на всеки. Вето на македонците, докато не се научат къде им е мястото. България имаше развита енергетика и беше сериозен износител на електроенергия, но от много послушание, скоро ще сме вносител, защото тия дето ни затвориха реактори и централи, сега се надпреварват да си стороят същите. САЩ ако много знаят да се месят в темата за македонците, деликатно да им се намекне за безплатните бази, че стават вече платени. Всички ни мачкат, защото от векове никой не е искал сила като нашата в центъра на Балканите, а ние имаме целия ресурс да накараме другите да се съобразяват с нас, вместо да я караме на поддаяния.

    Коментиран от #17, #18

  • 8 Тъп русофил

    105 173 Отговор
    За троянските коне на Русия, Шенген, НЯМА !

    Коментиран от #13, #52

  • 9 Никой

    157 23 Отговор
    не желае Ганьо ! Къде е Румъния , къде е той , затъналия в корупция и всевъзможни далавери ?!

    Коментиран от #14

  • 10 Народна мъдрост

    154 2 Отговор

    До коментар #4 от "Бамбука":

    "Помогни си сам , за да ти помогне Господ."
  • 11 удри по масата ако не те разберат

    153 13 Отговор
    по други места .Тия пък сега искат в война с Румъния ли да ни вкарат ? Това е благодарение на меките ни китки политици !!!
  • 12 Сменям си ник-а

    76 1 Отговор

    До коментар #6 от "Аз са чудя":

    За да пазим външната граница на ЕС
  • 13 кюмюря от Драгалевци

    133 14 Отговор

    До коментар #8 от "Тъп русофил":

    Недей да прехвърляш проблема от болната на здравата . Това че си човек без достойнство и търпиш целия ЕС да те унижава , друг не ти е виновен . Това са твоите политици , от тях зависи в какви съюзи и сдружения ще те допуснат , т.е от тяхната тежест в ЕС това е и резултата . Анадън му или нищо не разбра пак !
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Роки

    180 22 Отговор
    Ако имахме истински дипломати, трябва да налагаме непрекъснато вето в Брюксел срещу всеки холандски интерес, докато не докажат, че нито един холандец не употребява наркотици и на тяхна територия няма нито една проститутка. Доказани българомразци, които ги е страх, че влезем ли в Шенген стоките от Изтока ще потекат през наша територия и ще им секне транспортния бизнес.

    Коментиран от #43

  • 16 Некой си

    149 8 Отговор
    Някой изненадан?
    Особено след като ЛУКойл спря да плаща данъци в Нидерландия и започна да плаща в България.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 соломон напасания

    68 6 Отговор

    До коментар #7 от "Стига са ни мачкали":

    Чудесен коментар , браво !
  • 19 ...

    65 41 Отговор
    До къде докараха държавата Мунчо и новите красавци чегъртачи....
  • 20 Ушанков

    125 6 Отговор
    Митничарите на Видин и Дунав мост ,се молят всяка вечер да не ни приемат в Шенген.
    Че ще спре яката лапачка
    Хаха

    Коментиран от #25

  • 21 Хъхъ

    100 37 Отговор
    Ветото е срещу Борисов, защото знаете че е престъпник !
    А ГЕРБ е неговата партия от корупционери, даже се чудя как ни търпят все още в ЕС !

    Коментиран от #27, #28

  • 22 И...

    48 53 Отговор
    ....правилно, поздравления за коментара Г-н Рюте! Дано не се отметнете от думите си под натиск. Никакво пробито евро и Еврозона, нулево пазене на границите и скоро вън от непотребният ЕС. На БГ му трябва да търгува само с Щатски долар или Швейцарски франк и да е в НАТО. Всички други ЕСССР тип съюзи са пагубни за България. незабавно въвеждане на ЮС доларът за официално разплащателно средство на БНБ, единствената стабилна валута последните 100 години! Колкотъо по-скоро излезем от ЕСССР, толкова по-добре, сваляне на мита за внос износ от Щатите и търговия само с тях!
  • 23 ъъъъ

    97 6 Отговор
    Да изсипем всичките афгани и брадясалци на границата с макетата и сърбия и наркоманит. холандски да го д.хат
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 77777777777

    37 3 Отговор

    До коментар #20 от "Ушанков":

    20 човека крадци са по-незначителни от авторитета на цялата държава, която ще бъде равноправен член в шенгенското пространство!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 попътен вятър

    15 9 Отговор

    До коментар #21 от "Хъхъ":

    Вземи се обесиии от некое по височко дърво шопандур
  • 28 ти да видиш

    11 9 Отговор

    До коментар #21 от "Хъхъ":

    язък че те правихме 10 човека
  • 29 Пловдив 1912

    79 14 Отговор

    До коментар #5 от "ДДРОнег":

    Явно нищо не си разбрал...всичко е за много пари и интереси , изобщо не им пука на джендърите за твоето правителство...става въпрос на първо място за портовете в Бургас и Варна, които ще станат много конкурентни на джендърските портове, а оттам и голяма парична загуба .......

    Коментиран от #48, #64

  • 30 стария моряк

    56 6 Отговор
    Белгия , Нидерландия , САЩ (особено западното крайбрежие) , Англия и Франция , това са държавите чийто пристанища не искам да посещавам. Надявам се , че колегите споделят моето мнение. Същото важи и за западна и северна Африка , но тези поне знаят какво искат и като им го дадеш те оставят на мира!
  • 31 Шенгенски синдром

    108 5 Отговор
    Щом като при изпълнени условия ни налагат вето трябва да започнем да налага е вето на всяко предложение на Австрия и Холандия. Щом играят мръсно и ние го можем стига да има политици с топки. Както Турция си гледа интереса и спира Швеция за НАТО без да я интересува общия интерес и ние трябва да правим същото иначе ще сме мачкани рая която само кима и се свива в ъгъла.

    Коментиран от #59

  • 32 НИК

    72 22 Отговор
    ХОРА ТОВА Е РЕЗУЛТАТА ОТ ГОДИНИ УПРАВЛЕНИЕ ГЕРБ,ДПС,БСП И СИЕ. НИЕ СМЕ СИ ВИНОВНИ ,ЧЕ ПАК ИЗБИРАМЕ ТЕЗИ КОЙТО НИ НАТИКАХА В БЛАТОТО. КЪДЕ БЕШЕ РУМЪНИЯ 90-ТЕ ГОДИНИ КЪДЕ Е СЕГА. НЕРАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ С ГЕШЕВ НЯМА ДА СТАНЕ.

    Коментиран от #37

  • 33 Ужас

    68 6 Отговор
    А можем ли накрая да ви оставим сами да се оправяте ? Елате и пазете вие границата с Гърция и Турция тогава като много знаете. Минд@ли ксенофобски.
  • 34 заради

    63 10 Отговор
    един еднокнижник холандците ни лепнаха черно петно, дори македонците ще ни изпреварят за шенген.

    Коментиран от #42

  • 35 Мдаа

    26 14 Отговор
    И Румъния ще го яде суров! Няма да и се размине!
  • 36 Исторически парк

    48 13 Отговор
    Хахах казаха ли ви го бе гербаджииии сега с новата тройна коалиция гроб бсп дпс ще видите шенген през крив макарон ;)

    Коментиран от #100

  • 37 Шенгенски синдром

    78 4 Отговор

    До коментар #32 от "НИК":

    Колкото сме виновни ние толкова и ЕС. Същия тоя Борисов им беше много изгоден на ЕС защото беше послушко и правеше каквото му кажат. Като станеш дума за съдебна власт, корупция и обвързване на властта с престъпността ЕС с половин уста дава някакви препоръки и после пак се прегръщат с Баце. САЩ отвъд океана виждат какво става тук и наложиха забрана по закона Магнитски на маса хора тук но в България нищо не се промени и никой не си мръдна пръста - Шиши си е в парламента. А ЕС дето уж ни наблюдава също никаква реакция. Лицемерна работа.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Русофил

    43 10 Отговор

    До коментар #4 от "Бамбука":

    Мхм 30 години ви оставиха на самотек и си самозатрихте държавата
  • 40 Това е началото

    44 9 Отговор
    ... на разделянето на България и Румъния за оценяването им за влизане в Шенген. С ДСари на власт това я чака България.

    Коментиран от #44

  • 41 хаха

    15 29 Отговор
    Браво , на холандците .
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Торквемада

    33 3 Отговор

    До коментар #15 от "Роки":

    А от Румъния, викаш, не ги е страх. Браво! Страхотна логика
  • 44 хамсал

    18 14 Отговор

    До коментар #40 от "Това е началото":

    "С ДСари на власт..." Това оправдание остаря! Ако ДСар преди 33 години е бил на 40-50 години, за да е на сравнително висок пост! То днес такъв трябва да е с памперси в някой хоспис, ако не и на по-закътано местенце!

    Коментиран от #77

  • 45 пламен

    39 29 Отговор
    Нормално...бг е руска база за шпионаж с пробити служби и съдебна система, полицаи, трафиканти, президент пионка на мутрафонова.
    Румъния е друга бира, там няма данък русия и минималната заплата е 1200 лева.
  • 46 Соваж бейби

    49 8 Отговор
    България да ги съди за дискриминация !Нидерландия е една пропаднала държава дрога и проституция.На тези никой ли не им търси сметка ,как всяки уикенд ходят улави хора на наркоманско легално парти се надрусат на воля от Англия са най много клиентите.Или ги е страх България да не ги конкурира с по достъпни цени и хотели ?
  • 47 Г-ца каприз

    33 4 Отговор
    Холандските наркоси определено има много какво да учат от нас.......защото циркът при тях е доста по голям ..
  • 48 ТОЧНО

    13 1 Отговор

    До коментар #29 от "Пловдив 1912":

    си му го казал, но нали сега е модерно да се плюе...без да разбира за какво
  • 49 ашколсун, бре

    26 7 Отговор
    То какво ли има в шенгена, ама щом всички са там и ние да сме в кюпа
  • 50 Безгръбначни

    74 3 Отговор
    Ами нормално, румънците веднага им отговориха с реципрочни действия и на Австрия и на Холандия. И ония клекнаха. България не реагира и още ни гаврят. Просто в Румъния има политици, а тука има безгръбначни

    Коментиран от #117

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Гост

    19 19 Отговор

    До коментар #8 от "Тъп русофил":

    РУСОФОБ =БЪЛГАРОФОБ
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 ахххх

    23 25 Отговор
    Какъв Шенген докато Решетников ни реди правителството сънувате? Веднъж вече се минаха в НАТО с троянски кон и това е за урок на ЕС.
  • 55 Ка Морган

    17 11 Отговор
    БУЛ екзит

    Коментиран от #56

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 вятъра на промяната

    35 26 Отговор
    Мястото ни е в тинята докато допускаме мафиоти и русофили да управляват държавата ни. Ние сами си заслужаваме съдбата. Природа, климат прекрасни, хора боклук. Как за толкова време не попаднахме на шепа честни и доблестни родолюбци които да изведат държавата на други висоти. Калпаво племе сме и това е.
  • 58 Така ще е

    22 21 Отговор
    С тези руски саботьори пропити в обществото ни

    Коментиран от #60

  • 59 Пловдив

    39 5 Отговор

    До коментар #31 от "Шенгенски синдром":

    Това трябваше да стане, преди да нарежем всички ракети, които имаше и бяхме важни, преди да се баталясат всички едри производства, преди смачкването на селското стопанство и тн...
    Продахме се много евтино и сега сме зависими от всичко и всички...
    Турция има най развитата лека промишленост , силно земеделие, силна военна промишленост и то съвременна...къде изобщо сега сме ние ,всъщност ние сметам , където падат плюнките от кавала, дори не сме и последната дупка на кавала, заради политици, които са схемаджии и крадци...територията е вече почти обречена за жалост...
  • 60 Светослав

    30 34 Отговор

    До коментар #58 от "Така ще е":

    По добре към Русия,отколкото джендърска Европа.Не помня преди 30г такива катастрофи,такива измислени баровци,работа за всеки имаше.Ромите не смееха в център да припарят,а сега Европа -и какво ни даде????
  • 61 шампиона

    18 4 Отговор
    Слугите нямат място на масата с господарите.
  • 62 Богито

    26 9 Отговор
    Наркоманията и проституцията в Нидерландия им е замъглила мозъците ОТДАВНА...
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Некой си

    39 1 Отговор

    До коментар #29 от "Пловдив 1912":

    Не толкова Варна и Бургас, колкото Солун и Пирея. За това гърците ни искат най-много в Шенген. А нашите тъпанари вместо да се възползват от силното гръцко лоби, се правят на големата работа..ми не са . Ганчо си е Ганчо..и тва си е..
  • 65 вятъра на промяната

    29 1 Отговор
    За да има успех една държава всичко трябва да се постига чрез конкуренция, конкурси, търгове и доказани лични успехи. Хора незнайни до момента стават депутати. Длъжностите се дават на шуробаджанаци и резултата е на лице.
  • 66 джаба

    18 5 Отговор
    браво точно в десятката български цървули
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Винкело

    24 5 Отговор
    Есествено. Никой не ще конкуренциия на Амстердам като входна врата на наркотиците за Европа.
  • 69 Мнение

    25 6 Отговор
    Е, така е. Ние пък си имаме Гешев, Пеевски, толупа, Доган...и стотици още крадци. Всички отбор юнаци-крадци. И, според соц.проучванията, Буци и шайката му отново се гласят да ни управляват. Никой не ни е виновен, заслужаваме си съдбата. Как един от тази мафия не беше осъден и вкаран в затвора, НИТО ЕДИН?!!! Напротив. Те са на първа линия по телевизията, овладели са всички институции, общини, министерства... Заслужено изпадаме от всички касации.

    Коментиран от #79

  • 70 Американско говедо

    31 2 Отговор
    Типичен пример за евросолидарност....Холандия не иска Солун и Пирея да имат сухопътна шенгенска връзка със западна Европа.
  • 71 Шенген ,ама...

    33 6 Отговор
    ...,,през крив макарон,,
    Отсам Дунав няма да има Шенген.
    Гърция е там,но няма сухопътна граница и това е решаващо.
    Костадинов от Възраждане ще излезе,че е прав.
    Трябва преразглеждане на договора с ЕС,а не ,,навеждане,, на всяка цена.
    Трафика пре съседните ни държави казват,че е поголям,
    но отказа е за България.
    Да кажем НЕ на ,,задникомиячите,,
  • 72 Гринго

    22 3 Отговор
    Колониалният манталитет на извратените холандци не е изчезнал.
  • 73 Тома

    12 9 Отговор
    А юмручето други работи ни разправя че на есен ще ни приемат с агент буда агент сава и милиционера каскетски
  • 74 Ти си

    36 1 Отговор
    Всъщност ветото е срещу Гърция . Ако България и Румъния влязат в шенген пътя на стоките пристигащи през суеция канал от гръцките пристанища до Централна Европа е по-кратък и по-евтин . В тоя случай Нидерландия увисва ......
  • 75 Нестандартно

    26 5 Отговор
    Ако Турция влезе в Евразийския, да влезем и ние. Те са ни единствената заплаха и с тях трябва да сме в един съюз, приятели, не врагове.
  • 76 оня с коня

    23 3 Отговор
    Холандия със Сигурност ще бъде натисната много яко от Европейската Управа да си махне Ветото,щото е напълно безсмислено Румъния да бъде приета,а ние - не.А здравата логика е че на практика ще застанем между Шенгенска Гърция и Румъния/т.е. останалите Шенгенски държави / със ГРАНИЦИТЕ СИ и съответното безкрайно бавене на Товари по Митниците ни.А Умните глави са го формулирали много точно:"Политиката е външен Израз на Икономиката",т.е. казано по Народному "Кой каквото и да ти приказва,да знаеш че става дума за ПАРИ" и НЕ МОЖЕ нькаква си ЛАЛЕлна Държавица да оспорва Световните неписани Закони!
  • 77 безпартиен

    10 8 Отговор

    До коментар #44 от "хамсал":

    Прав е човека-без закон за декомунизация и лустрация,все така ще е !За лустрация е късно,защото вече властта е в децата и внуците на тези за лустриране!Цели 45 години градихме "развит социализъм" за един вагон хора взели властта с оръжие в ръка!Сега вече 33 години правим "демокрацията" за децата и внуците им!Пропуснахме това което направиха румънците преди 33 години и така и не взехме поука!
  • 78 Чичо

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "Сменям си ник-а":

    Ого не сё притеснявай украинците са вече там и по всичко личи, че ще останат.
  • 79 ЧИЧО СТААМАТ ШУМКОВ

    17 5 Отговор

    До коментар #69 от "Мнение":

    А ПП,,ДБ, БСП, ИТН,какво направиха като взеха властта.В началото почти един месец избираха председател на НС , шефове и членове на комисии защото там е келепира.След това два месеца бистриха маг.ХЕМУС и арестуваха БОЙКО.После докарваха,, евтиният,, американски и ,,гръцки газ,,и когато СЛАВИ им ритна столчето КИРЧО и КОКОРЧО се сетиха.че имало да се приемат 22 закона във връзка с плана за ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ.ЗА СЕДЕМ МЕСЕЦА ПП НАПРАВИХА ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО.
  • 80 ДОКО

    11 3 Отговор
    ПОПИТАЛИ РАДИО ЕРЕВАН..КОГА ЩЕ ПРИЕМАТ РБ В ШЕНГЕН...АМИ КОГАТО ГЕНЕРАЛА БОКЕВ ВЪРНЕ КИНТИТЕ ОТ ЧЕКМЕДЖЕТО ОТГОВОРИЛО РАДИОТО И СЕ ИЗВИНИ ЗА ФАЛШИВОТО МАГИСТРАЛ НА РБ КОИТО ПОДЛЕЖАТ НА ОСНОВЕН РЕМОНТ ВО ВЕКИ ВЕКОВ..

    Коментиран от #85

  • 81 Джендерландия

    21 4 Отговор
    след петдесетина години ще са изцяло под вода,ние още ще сме тук
  • 82 Петко

    24 1 Отговор
    Значи,ние да ги пазим от бежанци,с цената и на човешки жертви,като външна граница на. ЕС,но няма как да бъдем допуснати до шенгенското пространство.И това го твърдят представителите на една страна,в която проституцията,и разпространението на наркотици е безпроблемно.Затова вдигайте бариерите,и пускайте всички мераклии за достъп до запада.
  • 83 Петко

    13 3 Отговор

    До коментар #5 от "ДДРОнег":

    И кои са тези партии?Соросоидите от ДБ и пионките от ПП.
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Боко Биби

    12 7 Отговор

    До коментар #80 от "ДОКО":

    Е затова няма да ги връщам.Дори още ще гепя за да се махнеме и от ЕС и от НАТО.
  • 86 Руснаков

    16 1 Отговор
    Това се получава от ...бездействието на всички Правителства...,относно,..промяната на корумпираната Съдебна Система...
  • 87 Българин

    10 8 Отговор
    Комунистически идеи никога няма да ни приемат ЕС
  • 88 Анинимен

    12 2 Отговор
    Атака да се видят нашите управници всички до сега какво представляват голямата работа заради тях пати целия български народ боклуци мръсни мястото не ви е там а там където изтезаваха капитан Петко войвода при плъховете
  • 89 Гост3

    10 15 Отговор
    Кой ще ни приеме нас, като сме русофилска сбирщина
  • 90 Честно казано

    9 4 Отговор
    Въобще не ми дреме 😆😆😆
  • 91 Опа

    8 3 Отговор
    Никой не иска да се занимава с чужди проблеми /корупция, кражби на високо ниво, бездействие на закона, низки доходи и т.д /
  • 92 Радко

    9 9 Отговор
    Кой ще вземе русофилска България в Шенген?
  • 93 Долу фашизмът на ЕС и Сакскобурготите

    20 6 Отговор
    България няма нужда от "Шенген" ,нито от ЕС,а от силна национална политика,която да възстанови правото ни да се договаряме като Суверен.В момента именно ЕС и САЩ ни зажраняват да имаме икономика.Превърнаха ни в консуматори на стоки "втора употреба" и развалени западни храни.Интересно как ЕС толерира антиропопейска Турция! Интересно как Мароко и Алжир пълнят пазара в Европа!Интересно как ЕС и САЩ толерират в България само ne.до.филският туризъм,про
    с
    титуцията,хотелиерството...все браншове на мафията. Сега е момента България да напусне ЕС и сключи собственни договори с държави,с които имаме общи интереси.ЕС е една арабска мултинационална касапница.

    Коментиран от #102

  • 94 Глупар

    10 1 Отговор
    От 70 години страдаме от мързеливи,лъжливи и крадливи политици!И за когото и да гласуваш,те все еднакви-никаква разлика,все една марка!С избори нищо не става,до избори не може да се добере нормален човек,една сган само и компрометирани и корумпирани партии.Жалка картинка и тъп и прост народ!
  • 95 нормален

    14 5 Отговор
    Не виждам за какво ще се молим на тези джендъри и лгбт трябва да преосмислим бъдещето на държавата ни вече 30 години от лошо към по-лошо вървим и не се вижда светлина в тунела към момента единственото спасение е възраждане умни хора които мислят за българия а не за чужди интереси
  • 96 Христо

    6 18 Отговор
    Не си изливайте първосигнални реакции наподобяващи на мисъл!!! Запитайте се Защо?? Ами отговорът е ясен - вижте каква е политическсата помия в България. Колебаят се за оръжие в Украйна, говори се за референдум за излизане от Нато и ЕС, не искат Шенген, референдум за Евро, пълно с русофили.... В коя европеиска държава се избират партии като Възраждане, парттии на чалгари, на комунисти в парламента от 30 години... Не Шенген - само Евразия и руски ботуш....

    Коментиран от #101

  • 97 пенко

    12 1 Отговор
    БГ "ШЕНГЕН " СРЕЩУ НИДЕРЛАНДИТЕ - ЩЕ ГИ НАКАРАМЕ ДА СЕ ЗАМЕСЛЯТ !!! ВСИЧКИ ТЕХНИ КАМИОНИ СЪС СТОКИ НА ИСТОК - ПОД 5 ДНЕВНА ПРОВЕРКА И + -ДО ДУПКА РЕПРЕСИЯ --- НИЕ СМЕ НА " ПРОХОДА " -НЕ ЕС - ДОЙЧЕ И ФРАНСЕ / НО НИЕ СМЕ И ЕС /!!!!!!!!!!!!!! ШМАЛИ БИЗНЕС В БГ - ДА СМЕ ГИ КАНИЛИ !!!!!!!!!!!!!
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Алекс

    8 7 Отговор
    Все си търсм оправдания. САМО ние и никой друг не е виновен, че не сме в ШЕНГЕН. САМО ние сме виновни, че позволихме да си съсипем икономиката, САМО ние сме виновни, че не произвеждаме НИЩО вече. Ще ви дам пример, щом си мислиш че може да караш кола спокойно на половиш шише ракия, значи нямаш нищо против от КРАДЕНЕ, РУШВЕТИ, КОРУПЦИЯ. В Западна ЕВРОПА хората мислят и следват законите. Само ГАНЪО си мисли, че надхитри останалия сват. И убеден в това съсипва собствената си държава и сънародници.
  • 100 Пентагончев

    6 2 Отговор

    До коментар #36 от "Исторически парк":

    Не бе казаха ви го на всички вас които управлявахте 32 години . И на оня от Драгалевци дето все нямало банани за дъщеря му !
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 соломон напасания

    7 2 Отговор

    До коментар #93 от "Долу фашизмът на ЕС и Сакскобурготите":

    Прав си но дали не изпуснахме момента . Сега никой няма да ни позволи да напуснем ЕС , всички ще се правят на ударени с мокър парцал ако им говориш за референдум . Вече напълно сме загубили независимостта си и аз лично мисля че процеса за съжаление е необратим и винаги ще сме последната дупка на кавала в ЕС
  • 103 Ало Ваньо

    14 2 Отговор

    До коментар #3 от "Обективно":

    Нормален човек няма как да хвърля 5 пъти подрет за Тиквата! В Румъния Тиквата вече щеше да е с присъда и щеше да е излежал 10г от нея.
  • 104 Идиота Тиква от Банкя

    11 3 Отговор
    Докато 🎃 от Банкя, Тулупа е още в политиката Шенген ще го сънувате. Нали на Сретен Йосич , Буци от Банкя заедно с един друг му откраднаха много милиони и затова го търсеше на 🎃🎃🎃. 3 млрда Тулупа подари газопровод, гол го снимат с кюлчета в шкафчето, на плейметки им подарява къщи в Барселона, с чували пари изнасяше в Дубай от магистрали. Какъв Шенген докато 🎃🎃🎃Буци още не е при бай Ставри
  • 105 Румъния

    12 5 Отговор
    Румъния е бързо развиваща се страна, те вече надминаха Унгария, често минавам през Румъния и виждам как расте от ден на ден, красиви села, добри пътища, имат 500 км магистрала в процес на изграждане, която ще бъде завършена до 2-3 години . Честито ! Къде сме българите?

    Коментиран от #122

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Факти

    7 0 Отговор
    Е супер като пишеш истината се трие.
    Мисля че негър и циганин са си нормални епитети.
    Това е като индианец в америка.
  • 110 Факти

    6 1 Отговор
    Еми представете си какво значи Българин в македония и после триите.
  • 111 Трътлю

    12 5 Отговор
    България да излезе от ЕС!

    Коментиран от #125

  • 112 Иво

    9 5 Отговор
    Румъния с нищо не ни превъзхожда. Корупцията е като у нас -особено по границите.
  • 113 пешо

    6 2 Отговор
    На тези дрогирани холандски маймуни в мозъците им е останало само каша .Май Сретен ще трябва да им намали до минимум белото и тогава ще влезем в Шенген,дето изобщо не ни е нужен.Достатъчно е Румънците да влязат и тогава нямаме проблеми с останалите шенгенски държави.В момента Австрия има КПП с Унгария,Германия с Австрия,Дания с Германия и т.н. А ние,българите,както е тръгнало ще ги оправим и без КПП-та!
  • 114 Мразим комунета

    5 8 Отговор

    До коментар #5 от "ДДРОнег":

    Тук е пълно с русоРОБИ и комунета друже. няма смисъл от коментари.
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Да да и да

    3 0 Отговор

    До коментар #50 от "Безгръбначни":

    Много правилно. Политиците, а и оттам държавата е като бивше домашно, а сега бездомно куче. Все гледа да се прикрепи към някой да го храни, не лае, не хапе, да не би да го наритат и набият. Тъжно ми е за България, тъжно ми е за това което мислят за България в Европа. Тъжно ми че че същите тези политици са приели закони в тяхна угода. Демокрацията НЕ съществува в България.
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 ганю

    5 0 Отговор
    нашите са корумпирани Кьовеши ги вкара румънците в пътя
    нашите са за зандана щот са шарлатани
    не можете да баламосвате брюксел както
    мотаете нас
  • 120 Румпел Щилтсхем

    2 0 Отговор
    Една причина сигурно е че имаме голям паричен дълг към тях
  • 121 иис

    6 6 Отговор
    Докато Румен Радев е президент няма как да стане. Брутално неуважение на закона. Изборни машинации.
    Все недъзи въведени в българското общество от недостойния за заеманата длъжност.
  • 122 иис

    6 1 Отговор

    До коментар #105 от "Румъния":

    В България строежа да магистрали се счита за корупция съгласно неколкократните изказвания на Асен Василев от ПП. По тази причина в България не се строи нищо. Само се раздават пари взети на заем за да фалираме по-бързо.

    Коментиран от #123

  • 123 Карлсон

    3 0 Отговор

    До коментар #122 от "иис":

    Колкото и да се гъзим , ако ще магистрали до Луната да направим на тия хейове пак няма да угодим . Още от приемането ни в ЕС ни правех проблеми .
  • 124 Мъка мъка

    2 0 Отговор
    Ако не ни приемат на есен България категорично трябва да посочи дискриминационното отношение на друсалките от ниската земя.От там идват вещества в цяла Европа а тези нещастници които минават границата основно бягат от талибаните и перспективата им за живот там по модата от времето на пророка Мохамед.Това е несправедливост и ние ясно трябва да им заявим че е така и няма да подкрепяме техни инициативи особено в областа на джендъризма.
  • 125 Гест

    2 2 Отговор

    До коментар #111 от "Трътлю":

    И като излезе от Евро съюза ,не ви ли се струва на вази ,че тогава Ер Доганчо може бързо да ни налази.,,Когато останем само в НАТО няма да имаме защита и от САЩ.Защо ли.!?Когато възникне конфликт между две натовски държави Америка е заявила ,че не се меси.Така ,че по добре да си стоим в ЕвроУниона.

    Коментиран от #132

  • 126 ДЯДО ПОП

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Обективно":

    Че ти какво очакваш от наркомани, меки китки и жени от витрини ?!!
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 ммм

    1 1 Отговор
    така е щом мафията превзе държавата и каскета се съюзи с гербавите крадци те са най големите виновници за разрухата и хаоса в Родината ни -и както пееше ТОДОР КОЛЕВ КАК ЩЕ ГИ СТИГНЕМ И РУМЪНЦИТЕ затова хора гласувайте и да не позволим на шайката гербава и олигарсите окол тях да ни завладеят че тогава от 5 милиона ще останем 3 милиона а може би точно това целат продажниците политици начело с тиквата и резидента
  • 130 Дай ба и

    4 0 Отговор
    Пее расите ви холандски !
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Симо

    0 0 Отговор

    До коментар #125 от "Гест":

    Съмо да напомня че във спора между Турция и Гърция ЕС се направи че нищо не е чул и видял. Така че асо разчитаме на защита от ЕС сте тотален наивник. ЕС не е военна организация ,а политико-икономическа. Нико няма да се мръдне пръста за нас. Такъв навитет е опасен. Съберете се...
  • 133 димитър

    0 0 Отговор
    Нека поне да не спираме Румъния , по напред са от нас във всяко отношение.Да ,унизени сме ,но вината наполовина си е наша.За организираната престъпност и за двойните позиции спрямо това ,кой е агресор и кой е жертвата във войната в Украйна ,така българина все още не е на ясно.
Новини по държави: