Last news in Fakti
  Тема: Украйна

27 Януари, 2023 22:37 3 021 35

Моравецки: Путин изгражда нови лагери на изток

  • русия-
  • полша-
  • украйна-
  • матеуш моравецки-
  • владимир путин

Разследващи от ООН заявиха миналата година, че са събрали информации за над 400 произволни задържания и безследно изчезване на хора, организирани от руските сили в Украйна

Моравецки: Путин изгражда нови лагери на изток - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Полският премиер Матеуш Моравецки обвини днес руския президент Владимир Путин, че "изгражда нови лагери на изток". Това изявление премиерът направи по повод годишнината от освобождаването от Червената армия на нацисткия лагер на смъртта "Аушвиц-Биркенау". На тази дата се отбелязва и паметта на жертвите на Холокоста, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"В деня на освобождаване на германския хитлеристки лагер на смъртта "Аушвиц-Биркенау", нека си спомним, че Путин сега изгражда нови лагери на изток", написа Моравецки в акаунта си във Фейсбук и призова за оказване на подкрепа за Украйна, за да не се повтори историята.

Още новини от Украйна

Полският лидер не навлезе в повече детайли относно обвиненията си срещу Русия, които напомниха за изказване през октомври на украинския президент Володимир Зеленски. Тогава той говори за затвора в Оленовка, в източната част на Украйна, която е в ръцете на проруски сепаратисти и нарече този затвор "концентрационен лагер, в който нашите затворници са държани".

Разследващи от ООН заявиха миналата година, че са събрали информации за над 400 произволни задържания и безследно изчезване на хора, организирани от руските сили в Украйна.

Различни организации и институции също разкритикуваха атаките срещу гражданското население, условията на задържане на цивилни и на военнопленници, принудителния трансфер на украинци, в това число и деца, към Русия, както и убийствата и сексуалното насилие, които могат да бъдат асимилирани с екзекуции.

"Твърдо и заедно ние трябва да се противопоставим на престъпните демони, които извършват геноцид в Източна Европа", подчерта Моравецки.

Противно на предходните години представители на Русия не бяха поканени тази година на церемонните по повод годишнината от освобождаването на лагера "Аушвиц-Биркенау", като причината за това бе руската инвазия в Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Супер

    54 9 Отговор
    Ще говорим с Путин да приюти и нашите фашаги да ги научи на труд.

    Коментиран от #8, #25, #26

  • 2 Пожелание

    46 11 Отговор
    Надяваме се скоро много поляци начело с Моравецки да ги посетят и много годино да поживеят там!
    Ще се радваме и нашите бесни десни да отидат там.

    Коментиран от #21, #27

  • 3 Сталин се прероди.

    13 40 Отговор
    Лагери за руснаци противници на режима.Заградителни отряди хвърляне на войници в безсмислени атаки срещу картечниците.Нищо ново не е научено нищо старо не е забравено
  • 4 Мдааа

    12 40 Отговор
    Путин докара в Европа отново нацизма!

    Коментиран от #12

  • 5 Хихихи..

    26 8 Отговор
    Има и за шляхтата лагер,ще се казва "Пилсудски"..Кирки,лопати и ръчни колички,вечерта боб-чорба и един ритник за лека нощ..
  • 6 Ами те укри

    21 5 Отговор
    И планове вършиха мръсната работа в лагера

    Коментиран от #14

  • 7 Баба Вуна транс

    28 6 Отговор
    Моравицка ще яде на Путин фюткaта!
  • 8 Хахахаха

    10 25 Отговор

    До коментар #1 от "Супер":

    Аз мисля да говорим с Путин да прибере и нашите русофили! Много ще им се радва!

    Коментиран от #10

  • 9 Чуденка

    46 5 Отговор
    На годишнина от освобождаване налагера "Аушвиц-Биркенау" не присъствали освободителите, а само хитлеристки надзиратели. Ей изроди се тоз свят, бе
  • 10 Давай

    20 3 Отговор

    До коментар #8 от "Хахахаха":

    Ами иди говори с Путин. Много ще ти се зарадва. Ще те начисли за обслужващ персонал на Вагнер или на Кадиров. Голям кеф.🤣🤣🤣

    Коментиран от #13

  • 11 Гориил

    37 5 Отговор
    Огромен пласт от архивни документи за престъпленията на Полша по време на Втората световна война току-що беше публикуван в Русия. Включително срещу затворниците от Аушвиц.Реакцията на Моравецки е предвидима и очаквана в Москва.

    Коментиран от #28

  • 12 Айде бе

    16 6 Отговор

    До коментар #4 от "Мдааа":

    Той чисти нацизма бе , ей пр0мит
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Вярно

    35 6 Отговор

    До коментар #6 от "Ами те укри":

    Най- гнусната и мръсната работа, от която са се гнусели даже нацистите се е вършела от укрите. То им е генно заложено

    Коментиран от #33

  • 15 Баце

    5 2 Отговор
    Еми кво да прай? - то за такива като тебе требва да са крайният изток и мнооого на север, ъхъ.
  • 16 Путин, В. В.

    13 4 Отговор
    Так точно! И товарищ мравкоебски будет первъй в етих лагерях!
  • 17 ......

    0 0 Отговор
    .......
  • 18 И правилно -

    20 5 Отговор
    - много специални лагери ще са необходими на РУСИЯ ,за да вкара там всички прозападни хиени
  • 19 САТЪРА НА ХАНА

    13 4 Отговор
    ХАХА, ПУТИН НЕ МОЖЕ ДА СМОГНЕ
    НА ПЛЕНЕНИТЕ ПШЕКИ НАЕМНИЦИ
  • 20 Павел

    21 5 Отговор
    Лошо няма, в момента руснаците имат много излишна работна ръка. Украинските нацисти пленници наброяват вече 15000 , тези хора трябва да се впрегнат да работят, защото трудът ще направи от всеки нацист хрисим християнин.

    Коментиран от #22

  • 21 Бах

    12 5 Отговор

    До коментар #2 от "Пожелание":

    Нека първо да вкарат в лагерите полските селяни и да напишат над портала , работата ще те направи свободен . А за нашите ние ще се погрижим с радост.
  • 22 Матросов

    8 18 Отговор

    До коментар #20 от "Павел":

    Ватенките и християнство са несъвместими неща. Муджахидина кадиров се говори е покръстил путя отдавна в правата вяра.

    Коментиран от #23, #24

  • 23 Павел

    19 7 Отговор

    До коментар #22 от "Матросов":

    Да, в момента облечените във ватенки украински нацисти по руските лагери са много далеч от християнството, но руските лагери вършат чудеса , и превръщат и най-коравия нацист в мек и пухкав памук.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Прекрасно!!!

    13 6 Отговор

    До коментар #1 от "Супер":

    Тази новина ми грабна сърцето!!! Толкова много либерална гнус, може да се побере единствено в Сибир! Разбира , се че и българските нацисти ще имат едно ъгълче за дърводобив срещу канче борш и 200г хляб!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Гориил

    11 3 Отговор

    До коментар #28 от "Абе":

    Да, Полша определено има какво да крие и от какво да се срамува в своята история. И не участието в разделянето на Чехословакия през 1938 г. поставя черно петно ​​върху репутацията на Полша като жертва, а по-скоро злонамереното, мизантропско и съзнателно съучастие на нацистка Германия в масовото унищожаване на евреите. Няма да сгреша, ако кажа, че една трета от полските евреи са били унищожени или от самите поляци, или с активното и заинтересовано участие на поляците в германските действия на преследване, залавяне и избиване на милиони полски евреи.
  • 30 Катюша

    7 12 Отговор
    Има нещо много гнусно и противно в това, че само промити болшевишки мозъци на БСП.елерасти, зашищават жужето и рашистите му, в избиването на жени, деца и старци. Все пак морала на един болшевишки комуняк, е колкото на един амазонски канибал.
  • 31 Моряка

    6 3 Отговор
    Е,къде да ги строят на запад ли?Споко бе,и вас няма да ви пренебрегнат,но като начало почвайте от немските,и без туй сте свикнали да помагате в лагерите за геноцида.
  • 32 Гориил

    12 2 Отговор
    Публикуването на документи, класифицирани преди това от Сталин за престъпленията на Полша срещу евреите, отваря нова страница в поредица от съдебни дела и правото на евреите на стотици милиарди евро реституция. За да разберете ситуацията, ще ви информирам, че сборникът с документи съдържа 1200 страници и съдържа повече от 700 снимки. Това са ужасни свидетелства за омраза, алчност и загуба на морал. Пред нас се появява кървава хищна държава, лишена от разум, сърце и душа.
  • 33 Сега д-р ген. Суровикин

    3 3 Отговор

    До коментар #14 от "Вярно":

    Известен руски генетик, ги е подложил на генна терапия.
    А, да не забравя, д-р ген. Суровикин е последовател на Грета Тунбата и инм е намалил и въглеродните емисии на украинците.
  • 34 Добре де

    3 3 Отговор

    До коментар #28 от "Абе":

    Без да влизам в дискусии и подробности от написаното от теб, да попитам- украйна къде е била тогава????
  • 35 ГОЧО БУЛГУРА

    3 2 Отговор
    НА КОЙ. НЕ. МУ. Е. ЯСНО. ЧЕ

    ПУТИН. Е. НОВИЯТ СТАЛИН .
    ЕДИНИЯТ. УНИЩОЖАВАЛ. СОБСТВЕННИЯ. СИ. НАРОД , А
    ТОЗИ НОВИЯТ. ВЪРВИ. ПО.
    СТЪПКИТЕ. МУ. ПРЕВЪРНАЛ. Е
    РУСНАЦИТЕ. В. БЛЕЕЩО. СТАДО.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания