Last news in Fakti

6 Февруари, 2023 16:51 3 486 14

ЕК: Да се поставят нови изисквания за Шенген пред България и Румъния е нечестно

  • шенген-
  • румъния-
  • европейска комисия

Комисията е в готовност да отпусне средства за ремонт и разширяване на граничните пунктове, за средства за наблюдение на границата и за тяхната поддръжка, за нови компютърни мрежи и за обучение на граничари

ЕК: Да се поставят нови изисквания за Шенген пред България и Румъния е нечестно - 1
Снимка: Shutterstock

Да се поставят нови изисквания пред България и Румъния за присъединяване към Шенген не е честно, заяви днес заместник-председателят на Европейската комисия Марош Шефчович след заседание на Съвета на ЕС по общи въпроси, съобщава БТА.

Той направи този коментар в отговор на въпрос за допълнителните условия, поставяни от Виена и Хага. Многократно заявихме, че България и Румъния изпълняват всички условия да бъдат приети в Шенген, двете страни наистина правят всичко възможно, за да се подготвят добре за членство. Изразихме готовност да работим в тясно сътрудничество с Виена и Хага, за да може България и Румъния да бъдат приети възможно най-скоро, добави Шефчович.

По неговите думи на днешното заседание е било обсъдено очакването на няколко страни ЕС да осигури бюджет за оградата по границата между България и Турция. ЕК цели да осигури европейски бюджет там, където това би донесло най-голяма добавена стойност, поясни Шефчович. По неговите думи комисията е в готовност да отпусне средства за ремонт и разширяване на граничните пунктове, за средства за наблюдение на границата и за тяхната поддръжка, за нови компютърни мрежи и за обучение на граничари.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Какви

    8 5 Отговор
    нови , като старите не са изпълнени още ?
  • 2 2235

    7 0 Отговор
    Тия от ЕС ще отпуснат пари за ограда само при условие Валери Винкелов да е главен изпълнител. И една друга ограда имаше от две нишки бодлива тел пак за милиони да спира дивите прасета с африканска шума.
  • 3 честен ционист

    5 3 Отговор
    Като за начало, да се върнат всичкият камилар с първа странат на регистрация в България.
  • 4 Шопо

    12 14 Отговор
    Не ви щем еврото, не ви щем шенгена, и евроатлантически ценности не щем.
    Референдум за ЕС и НАТО.
  • 5 Боли ме фара

    8 8 Отговор
    За шенгена ви

    Коментиран от #11

  • 6 верно ли бе

    0 2 Отговор
    Това дето го е срупясал тоя е пълен .......ак .
  • 7 За Украйна пари има,

    8 5 Отговор
    за европейската граница няма. Айде да излизаме от ЕС и хърватска да им става външна граница на западните туземни племена.

    Коментиран от #10

  • 8 Тото

    13 0 Отговор
    Абе нечестно нечестно ама не ни приемат!Лъжци,мошеници и негодници!!!!!
  • 9 Тот

    4 0 Отговор
    Само ако обявим,че повече няма да пазим десницата на Шенген да да си търсят кой да я пази ,още утре ще искат да ни приемат.
  • 10 Баро

    4 5 Отговор

    До коментар #7 от "За Украйна пари има,":

    Недей да дрънкаш глупости че пак че пак ще чакаш 15 години за лада и ще работиш у кремиковци и сов строй 10 години софийско жителство а 2 000 000 ще трябва да се върнат на село да копат картофи с мотиката

    Коментиран от #13

  • 11 Баро

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "Боли ме фара":

    Мене също но не искам да се върна преди 89 та да ми обясняват как сички са равни и политбюро да строи вили и прогимназий а аз да бачкам на конвейр за тях и да живеем в гарсониера у люлин която съм зел с още един договор за 10 години у кремиковци хора(русофилите) вие несте у ред
  • 12 Владимир Владимирович

    2 1 Отговор
    Е вие до есента ще сте се разпаднали бе,какъв Шенген?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: