Last news in Fakti

7 Февруари, 2023 18:00 2 165 4

Президентът: Много съм разочарован от поведението на социалистите

  • сърбия-
  • александър вучич-
  • косово-
  • ана бърнабич

Ако бъде взето решение да се отиде на избори в Сърбия, най-реалистично е те да се състоят през октомври или ноември, пише в. "Новости"

Президентът: Много съм разочарован от поведението на социалистите - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Сърбия Александър Вучич каза на среща с ръководството на своята Сръбска прогресивна партия (СПП), че са "останали сами", недоволен от отношенията със СПС, съобщават сръбските медии, цитирани от БТА.

"По-добре да отидем в опозиция, отколкото държавата да се управлява от партийни и частни интереси. Готов съм да отида на избори като кандидат за министър-председател, но няма да се поддам на изнудване нито от Запада, нито от СПС, нито от фалшиви десни партии", каза Вучич на срещата с ръководството на СПП.

Според медии, близки до управляващите, изборите ще се проведат през септември тази година и Вучич ще бъде кандидат за министър-председател. Това било потвърдено за ТВ Пинк от източник от СПП.

Намекът за пълна промяна на политическата сцена в Сърбия се появи по време на последното заседание на парламента, посветено на Косово. Държавният глава и лидер на най-силната политическа партия в Сърбия заяви, че СПП е останала сама в защитата на държавните интереси и че народът е до него, пише вестник "Новости".

"Много съм разочарован от поведението на социалистите, които бяха някъде по средата и искаха да се харесат на всички", цитираха Вучич източници от СПП пред медии, близки до управляващите.

Президентът заяви също, че "му е писнало от корумпирани хора, които искат да забогатеят за сметка на партията, често се позовават на него в мътните си дела и винаги, когато трябва да се бият за страната и за хората, първи им обръщат гръб", пише на сайта си ТВ Пинк.

"Новости" цитира председателя на Изпълнителния съвет на СПП Дарко Глишич, който каза, че "Социалистическата партия на Сърбия продължава ежедневната си практика на флиртуване и ухажване на мръсници от опозицията. Аз ги информирам, че СПП е готова да се присъедини към опозицията днес, но никога няма да бъде част от политически договорки. Нашата политика е любов и работа за Сърбия и за нашия народ, а не кресло на всяка цена", каза Глишич.

Ако бъде взето решение да се отиде на избори, най-реалистично е те да се състоят през октомври или ноември, пише още "Новости". Близките до управляващите медии посочиха септември като възможен месец за избори.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    2 1 Отговор
    Аз пиша едно, моя телефон и той ,,взима,, отношение, накрая се гледаме умно...
  • 2 мдда

    2 1 Отговор
    Той самият също е социалист.
  • 3 Абе

    2 0 Отговор
    Тоя все още ли маха на невидими поддръжници ?

    Коментиран от #4

  • 4 Ха ха ха ха ха

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Абе":

    Ама за сръбския президент пишат, не за американския бай иЗдън, където маха, ръкува се с невидимите:)))
Новини по държави: