Last news in Fakti

6 Февруари, 2023 11:11 874 4

Премиерът на Сърбия защити позицията на президента Вучич по въпроса за Косово

  • ана бърнабич-
  • сърбия-
  • косово-
  • александър вучич

Съюзът на сръбските общини е това, към което се придържаме, и постоянството в неговото формиране укрепва нашата позиция и отслабва позицията на Прищина всеки път, когато Курти каже "не“, каза Бърнабич

Премиерът на Сърбия защити позицията на президента Вучич по въпроса за Косово - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич заяви, че упоритостта на Сърбия по въпроса за формирането на Съюз на сръбските общини укрепва позицията на страната, докато министър-председателят на Косово Албин Курти отслабва позицията на Прищина всеки път, когато каже "не“, съобщи сръбската национална телевизия РТС, цитирана от БТА.

Коментирайки вчерашното изявление на Курти, че Съюз на сръбските общини в Косово ще бъде сформиран, но само след постигане на споразумение с Белград за взаимно признаване, Бърнабич напомни, че формирането на Съюз на сръбските общини е част от Брюкселското споразумение от 2013 г.

Александър Вучич договори Съюз на сръбските общини с всички правомощия с Брюкселското споразумение и сега може да видите колко умна е тази политика в дългосрочен план, каза Бърнабич по TV Prva. Премиерът заяви, че дори и онези, които не са съюзници на Сърбия по отношение на формирането на Съюз на сръбските общини и са пропагандатори на независимостта на Косово заявяват, че първо трябва да се сформира Съюз на сръбските общини, а след това всичко останало.

Съюзът на сръбските общини е това, към което се придържаме, и постоянството в неговото формиране укрепва нашата позиция и отслабва позицията на Прищина всеки път, когато Курти каже "не“, каза Бърнабич.

Сръбският премиер отбеляза, че основният ѝ извод от заседанието на парламента за Косово е, че и тези, които обичат, и тези, които не обичат Александър Вучич, се молят на Бог той да продължи да ръководи страната колкото е възможно по-дълго, а опозицията е заинтересована само от това да дойде на власт.

"Като съпоставите сериозния му подход към тежките проблеми на страната ни с опозицията, аз съм безкрайно горда, че той е президент на моята страна и че е мой шеф. Видяхме държавник, който защитава интересите на страната в по всякакъв начин и не крие нищо в името на евтини политически дивиденти", каза тя.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 това нещо е джендър

    14 1 Отговор
    а вучо е зле прикрит американски латентенпедерас
  • 3 евлампи

    6 1 Отговор
    Косово е било ,е и ке биде сръпско!!! Шиптърите ке бидат изритани у адриатиката!!!
  • 4 Каквито и сдружения да правите

    1 1 Отговор
    Жестоката реалност е,че в Косово има около 50 000 сърби,главно в Североизточната му част.на фона на 2,2 милиона Албанско население(което продължава да се увеличава) всякакви опити за доминация,за някакъв инструментариум, за политическо влияние в страната са обречени на неуспех!Или тези хора(Сърбите в Косово) трябва да се интегрират в Косовското общество по някакъв начин,или да се маргинализират.Изборът в ваш!
Новини по държави: