Last news in Fakti

10 Февруари, 2023 22:00 2 383 43

Г-7: Таванът на цената на руския петрол постига целите си

  • петрол-
  • нефт-
  • г-7-
  • санкции-
  • русия

Важно е да не се взимат прекалено насериозно руските коментари от последните дни за солидно намаляване на добива, тъй като самата Русия няма интерес от това

Г-7: Таванът на цената на руския петрол постига целите си - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Налагането на таван на цената на руския петрол продължава да постига целите си и всяко намаляване на добива от страна на Русия само ще повлияе негативно на пазарите и ще навреди на развиващите се страни, съобщи представител на Г-7, цитиран от Ройтерс, информира БТА.

По думите му значителни количества руски петрол са били изнесени с танкери в съответствие с наложения таван. Според него е важно да не се взимат прекалено насериозно руските коментари от последните дни за сериозно намаляване на добива, тъй като самата Русия няма интерес от това.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    52 10 Отговор
    Ктетени.... вярно постигна целите си !!! Но не вашите , евроджендърски.....
  • 2 Финансист

    43 4 Отговор
    Целта беше да почнат да повишават петрола от близкия изток който носи инфлация хахаха хахаха хахаха
  • 3 Урюрвкос

    32 7 Отговор
    имаш скъпи суровини връзваш двата края, имаш евтини суровини имаш конкурентно предимство, просто като гъбена чорба. Когато двама се карат (ЕС и РФ) трети печели САЩ и КНР
  • 4 Сатана Z

    50 5 Отговор
    В момента се води Информационна война,която е по-страшна от горещата ,в която знаеш кой е врага.В България сме изложени на Информационен тероризъм 24/7 от страна на фашистките медии на режима.
    Информирайте се от чужди източници.
    Русия е запазила нивото на износ на нефтопродукти от февруари 2022.Нищо не се е променило.

    Z

    Коментиран от #12

  • 5 Бесен- _Язовец

    47 4 Отговор
    В държавите където купуват руски газ и петрол инфлацията е минимална само информативно. В Обора нямат петрол на изпарения са в ЕС няма газ.
  • 6 Реалист

    45 3 Отговор
    Абе по добре слушайте какво говорят от Москва защото ОАЕ и Салдитска Арабия слушат Кремъл
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Верно ли

    52 2 Отговор
    Хахаха, абе всички ги разбрахме вече тези цели - бедни, гладни и бездомни, а "господарите" ще ни хранят с хлебарки! Сик.ир!
  • 9 ПИ.КА

    2 17 Отговор
    ....МИ ВИЖ ДНЕШНИЯ КУРС
    ....74.06 руб./1.💵.....
  • 10 анализ

    26 1 Отговор
    Как? Като се покачва цената на борсата ли?
  • 11 Някой

    37 2 Отговор
    "е важно да не се взимат прекалено насериозно руските коментари от последните дни за сериозно намаляване на добива, тъй като самата Русия няма интерес от това." Аман от пишман анализатори. Вие ли ще кажете от какво има или няма интерес Русия. И да припомня, когато количеството на търсена стока намалява цената и се вдига. Та толкова за таваните.
  • 12 Да, бе да

    7 32 Отговор

    До коментар #4 от "Сатана Z":

    Нищо не се променило само дето цената на която го подава е наполовина. Само трябва да се смъкне още малко тавана и продажната цена ще стане равна на себестойността за добив плюс транспортните разходи.
  • 13 Да бе да

    31 2 Отговор
    Светът продължава да се интересува от руските суровини.

    Веднага след като Западът спря да купува енергийни ресурси от Русия, се намесиха нови купувачи. Както се казва в статията, въпреки санкциите, Европа продължава да не може да се справи без руския газ. Страни като Франция, Белгия, Холандия и Испания продължават да получават руски втечнен газ, според лобистката група Future Gas.

    По този начин търговските забрани съществуват само в документи, а санкционните режими са предназначени да впечатлят избирателя, а не руския президент Владимир Путин, заключава авторът.

    Западните страни са изправени пред нарастващи цени на енергоносителите и скок на инфлацията поради въвеждането на ограничения срещу Москва и политиката на отказ от руското гориво. На фона на поскъпването на горивата, предимно на газа, промишлеността в Европа до голяма степен загуби своите конкурентни предимства, което се отрази и на други сектори на икономиката.

    Коментиран от #21

  • 14 Бесен - _Язовец

    43 1 Отговор
    В Германия всичко е скочило квартири от 400 евро са станали по 700 евро, разходите по квартирата от 100 евро са скочили на 250-300 евро, само храната е по евтина, обаче заплатите не са скочили вс е Ок наиграхате се хахаха хахаха

    Коментиран от #18, #40

  • 15 Гориил

    31 1 Отговор
    Статистиката показва неумолим ръст на производството и продажбите на петрол от руските компании. Резервоарите ви още са пълни с руски бензин. Сега този бензин се нарича смес. Не ставайте жертва на неморална и цинична пропаганда.
  • 16 мдам

    27 1 Отговор
    европа става по бедна, САЩ фалират по бавно. дооре.
  • 17 и какво постигна

    29 2 Отговор
    Русия обяви съкращение на добивите и изпрати цените на нефта нагоре .
    Русия обяви, че планира да намали производството си на петрол с около 5% следващия месец .
    Цената на нефта скочи с 6долара за барел .
  • 18 гледай

    17 1 Отговор

    До коментар #14 от "Бесен - _Язовец":

    ZDF относно храната... Американско, демократично качество!
  • 19 ще броиме пилците на есен

    27 1 Отговор
    След Русия, Иран, Китай и Африка, сега Югоизточна Азия се обединява, за да се откаже от американската валута. Централната банка на Индия стартира механизъм за сетълмент в рупии за международна търговия през юли 2022 г., а индийските рафинерии започнаха да плащат за по-голямата част от руския петрол в дирхами .

    В АСЕАН, петте водещи икономики Малайзия, Индонезия, Тайланд, Сингапур и Филипините свързват платежните си системи и изхвърлят долара.

    В Африка: Правителството на Гана заяви, че обмисля приемането на стратегия, според която ще плаща за петролни продукти със злато, а не с долари.

    Зимбабве реши да използва златото в борбата си срещу инфлацията. Планът на правителството е да намали зависимостта на местната икономика от долара, като работи за обвързване на валутата си със златото.

    Египет се присъединява към Новата банка за развитие на БРИКС – т.е., към към кампанията за дедоларизация на БРИКС.

    В Латинска Америка: на 22 януари 2023 г. Луиз Инасио Лула да Силва, президентът на Бразилия, и Алберто Фернандес, неговият аржентински колега, обявиха, че ще започнат подготовка за обща валута, което вероятно ще доведе до пълен валутен съюз.

    Същевременно Лула да Силва призова страните членки на БРИКС и Меркосур да обмислят приемането на обща валута, която да се използва в обмена между тях, и да спрат да разчитат на американския долар. Меркосур е най-голямото междудържавно обединение в Южна Америка, с 250 милиона население и повече от 75% от общия

    Коментиран от #23

  • 20 направо много са подействали санкциите

    24 1 Отговор
    Бразилия и Китай създават безналичен разчет между двете страни. Подобни меморандуми за създаване на клиринг на трансгранични плащания Китай подписа с Пакистан, Казахстан и Лаос.

    Япония! Тя пък изтеглила значителна част от доларовите си резерви. „Страните се опасяват, че в бъдещи конфликти фаш и техните съюзници могат да конфискуват средствата им....... хвърляйки цялата вина върху (окрадена) Русия, която на практика отвори очите на много американски „съюзници”, какво ще последва, ако кажат НЕ...
  • 21 момче

    12 6 Отговор

    До коментар #13 от "Да бе да":

    западът са 35 държави от над 150... колко време, според теб, на няква летяща топка в нищото (космоса) може да продължи това, докато онова което ни пази (атмосферата) не се откаже от нас... ние през това време, ще си ги мерим чрез хартийки от специални принтери. Тва ли ти е развитието?
  • 22 Путинодебил

    6 24 Отговор
    Ватниците връщат часовника на човешката еволюция. 18 век е близо!

    Коментиран от #25

  • 23 $$$$$$$$

    6 25 Отговор

    До коментар #19 от "ще броиме пилците на есен":

    Доларът няма да умре въпреки апокалиптичните ти прогнози, защото комунистите по света независимо в какво се разплащат, каквото откраднат в долари обръщат и евентуално Евро и децата си пращат в САЩ и европа.

    Коментиран от #24, #26

  • 24 то краварите сами ще фалират долара

    25 2 Отговор

    До коментар #23 от "$$$$$$$$":

    Тая година пак тавана на дълга нагоре , с нови два трилиона . И така всяка година .

    Коментиран от #27

  • 25 така да бъде

    26 3 Отговор

    До коментар #22 от "Путинодебил":

    Руснаците Ще върнат часовника в 18 век ама за кравите и техните пудели .

    Коментиран от #29

  • 26 ДИД

    24 1 Отговор

    До коментар #23 от "$$$$$$$$":

    Ще, ще. Те западните демокрации щяха да подпомагат Украйна със замразените руски активи. Само дето не могат да установят кои са и къде са
  • 27 $$$$$$$$

    3 13 Отговор

    До коментар #24 от "то краварите сами ще фалират долара":

    Ти предполагам в рубли спестяваш.

    Коментиран от #30

  • 28 Г-17

    22 2 Отговор
    СВО на руснаците същи. Света бега от долата и западните банки. Все повече се търгува в местни валути и злато. Да видим кой ще издържи

    Коментиран от #32

  • 29 Путинодебил

    3 25 Отговор

    До коментар #25 от "така да бъде":

    Ватниците са като туземци. Без технологии откраднати от запада нищо не могат да направят.

    Коментиран от #31, #41, #42

  • 30 само заеми имам

    21 2 Отговор

    До коментар #27 от "$$$$$$$$":

    Какво да спестявам . То Кирчо и кокорчо с Лена от Харварда окрадоха паричките .

    Коментиран от #33

  • 31 интересно

    16 2 Отговор

    До коментар #29 от "Путинодебил":

    Че какви технологии има запада ?

    Коментиран от #34

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 $$$$$$$$

    1 9 Отговор

    До коментар #30 от "само заеми имам":

    В смисъл влезнах у вас и ти откраднаха бурканите, фалираха и ограбиха банката в която спестяваш?
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 киро

    5 1 Отговор

    До коментар #34 от "Путинодебил":

    научи първо как се пише

    Коментиран от #36, #37

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Оги

    12 0 Отговор
    Вярно ги постига, бензинът поскъпна.
  • 39 ежко

    9 0 Отговор
    Какви цели?Целокупно да обедняваме здраво , а някой персони да рязко да забогатяват ли?Да постига ги!На чужд груб и 100 тояги са малко!
  • 40 Това

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Бесен - _Язовец":

    Беше преди две,три години.Сега наемите са от 700евро нагоре, като много от често надхвърлят 1100,1200 евро.Но пък за сметка на това заплатите не мърдат,общо взето инфлация от 30% -40% че и нагоре нищо че властите обявяват само десетина процента.Кризата в Европа е жестока а бъдещето е мрачно, затова и всички са изнервени.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Хахаха

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "Путинодебил":

    Като си драскаш съчинения дали си вярваш?Любимият ти запад има не една и две агенции за кражба на технологии.Нямя по големи крадци от тях на света,егати и цървулите
  • 43 пенко

    0 0 Отговор
    ТЪ ПИО ТИТЕ НЕ ЗНАЯТ -КАКВО Е ---ПЛАЩАНЕ "ПОД МАСАТА " !!!!!!!!!!!!!!!??
Новини по държави: