Last news in Fakti

31 Август, 2013 21:34 3 554 0

САЩ са готови за атака срещу Сирия и без одобрението на ООН

  • сирия-
  • обама-
  • сащ-
  • готови

Обама ще иска одобрението на Конгреса

САЩ са готови за атака срещу Сирия и без одобрението на ООН - 1
Снимка: ЕПА / БГНЕС

САЩ са готови да действат в Сирия и без одобрението на Съвета за сигурност на ООН. Това заяви в телевизионно обръщение към американския народ президентът на САЩ Барак Обама.

Той уточни, че ще иска одобрението на Конгреса за удари срещу режима на сирийския президент Башар Асад.

Обама изтъкна, че нападението с химически оръжия в Сирия е най-тежкото през 21-и век. По думите му това е нападение срещу човешкото достойнство и представлява сериозна заплаха за националната сигурност

"САЩ трябва да удари Сирия. Подготвени сме да го направим, когато преценим", каза президентът на САЩ в обръщението.

Сирийската армия е готова за потенциални чуждестранни удари срещу страната и държи „пръст на спусъка”, каза премиерът Уаел Халки в коментар, излъчен по държавната телевизия, предаде АФП. „Сирийската армия е напълно готова, пръстът й е на спусъка, готова да посрещне всяка трудност и сценарии, който те искат да реализират”, категоричен е Халки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА