Last news in Fakti

19 Февруари, 2023 19:59 1 313 8

Израел обвини Иран за нападение срещу петролен танкер

  • израел-
  • иран-
  • танкер-
  • аятолах али хаменей

Базите данни за корабоплаването свързват танкера с компанията "Зодиак Маритайм", която се ръководи от израелския корабен магнат Еял Офер

Израел обвини Иран за нападение срещу петролен танкер - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Израелският премиер Бенямин Нетаняху каза, че Иран е отговорен за атака срещу петролен танкер, за която беше съобщено преди дни, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Нападението срещу плаващия под либерийски флаг кораб "Кампо скуеър" беше потвърденo вчера от неговия капитан. По думите му на 10 февруари въздушен обект е нанесъл леки щети на танкера във водите на Арабско море.

Базите данни за корабоплаването свързват танкера с компанията "Зодиак Маритайм", която се ръководи от израелския корабен магнат Еял Офер.

"Миналата седмица Иран отново атакува петролен танкер в Залива", заяви Нетаняху по време на редовно заседание на кабинета.

Техеран отхвърли обвиненията.

Британската компания за морска сигурност "Амбри Интелиджънс" каза, че неназовани безпилотни въздушни системи са атакували два танкера и един кораб за насипни товари и че зад нападението стои Техеран. Два от плавателните съдове са израелска собственост, а третият принадлежи на лице от Обединените арабски емирства.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шопо

    28 2 Отговор
    Израел е терорист номер две, терорист номер едно е САЩ.
  • 2 аврам

    19 0 Отговор
    Заслужават да потънат повече танкери

    Коментиран от #8

  • 3 ТрампЛин

    3 4 Отговор
    Не се съмнявайте. Това Няма да се повтори! Явно извършителя е някой аджамия, за да не може да нанесе по-големи щети на беззащитен танкер.
  • 4 Taka така

    12 5 Отговор
    Да го беше утопил. Следващият път по добре браво Иран само така с тия
  • 5 Сталин

    18 3 Отговор
    Тия ционистки изчадия са виновни за смъртта на милиони по света ,уродливи и завистливи не хора
  • 6 РЕАЛИСТ

    8 1 Отговор
    Израел заяви, че ще праща оръжие за Украйна и Русия продава на Иран 24 СУ-35. Още през март ще ги получат. 12 ирански пилота вече са в Русия на обучение. Доставка веднага. Не чакат , като нас Ф-ки незнайно кога.
  • 7 Бу Бу

    4 1 Отговор
    Аз пък съм сигурен, че това е работа на САЩ. На тях им трябва война срещу Иран. Предпочитат да е Саудитска Арабия, ама може и Израел. Ако е Саудитска арабия ще спре петрола, а и подкрепата от другите страни в НАТО ще е нищожна. Но и двете страни са арабски и загубите в Саудитска арабия са приемливи за САЩ и НАТО. Ако е Израел нищо не се губи, но подкрепата от НАТО е гарантирана. И в двата случая САЩ ще продадат много оръжие, в първият случай и много петрол, и нищо не губят.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.