Last news in Fakti

6 Март, 2023 11:48 638 6

Оптимизъм в Пекин! Китай е уверен в постигането на целта си за икономически растеж през 2023 година

  • китай-
  • икономика-
  • пандемия-
  • си дзинпин

Целта за около 5 на сто съответства на текущия икономически импулс и ще помогне на всички страни да се съсредоточат върху качеството и ефективността на икономическото развитие

Оптимизъм в Пекин! Китай е уверен в постигането на целта си за икономически растеж през 2023 година - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Китай е уверен в постигането на целта си за икономически растеж през 2023 година, тъй като потреблението набира скорост, заяви днес заместник -председателят на държавния орган за планиране, цитиран от Ройтерс, след като парламентът си постави скромната цел да разшири втората световна икономика с "около 5 на сто", съобщи БТА.

Местните борсови индекси откриха с понижение днешната търговия, след като премиерът в оставка Ли Къцян не си постави по-амбициозна цел за икономически растеж тази година след началото на Народния конгрес в Пекин.

Китайската икономика регистрира едно от най-слабите си представяния миналата година, когато брутният вътрешен продукт (БВП) е нараснал с едва 3 на сто заради строгите анти-ковид мерки, кризата в сектора на недвижимите имоти и енергичните мерки срещу частното предприемачество.

Благодарение на промените в мерките за превенция и контрол на КОВИД-19 възстановяването на мобилността на хората и стоки се възстановява, каза на пресконференция Чжао Чънсин, заместник-председател на Комисията за национално развитие и реформа (NDRC).

Туризмът, ресторантьорството и продажбите на дребно са се подобрили значително, подхранвайки сектора на потреблението от Китайската Нова година и силно начало на икономиката , добави той.

"Китайската икономика неотклонно се подобрява" заяви Чжао, добавяйки, че са "изпълнени с доверие" за постигането на целта за икономически растеж през 2023 година.

"Целта за около 5 на сто съответства на текущия икономически импулс и ще помогне на всички страни да се съсредоточат върху качеството и ефективността на икономическото развитие", коментира той.

Междувременно правителството ще "координира развитието и сигурността и да отстрани рисковете, свързани с недвижимото имущество, финансите и дълга на местното правителство по подходящ начин", отбеляза Чжао.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Водка и Чай

    2 2 Отговор
    правят Силата.И Енергията,разбира се.Путин я има в Изобилие,Китай е бъкан с копи-технологии,алъш-веришът,дето Щатите му викат business,е в пълен ход.Източното полукълбо печели Третата Световна,с малко бой и по терлички...
  • 2 Аспарух

    4 0 Отговор
    Китай, който има многомилиарден експорт в ЕС и САЩ, растежа ще му зависи от Западният свят.Ако тръгне към Просия където експорта е в пъти по малък,го чака просешка тояга и ще се върнат във времената на Мао където виновни за глада бяха врабчетата и започна масова борба против бедните птички.
  • 3 Хехе

    2 1 Отговор
    Масово изтегляне на западни компании и технологии.Увеличение на лихвите в световен мащаб.Огромни задължения на китайските компании който не могат да обслужват.Само война ще спаси другаря Си.Ама другаря Путин пробва и лошо ще сврши.
  • 4 Те ще успеят!

    2 3 Отговор
    Западът с алчността си, дълги години ги използва, да им работят за жълти стотинки. Китайците вече се научиха на всичко и са вече независими от запада. Имат и огромни човешки и индустриални ресурси, а сега пък и с евтината енергия и ресурси от Русия, няма кой вече да ги спре! Сащ и западът си вкараха голям автогол с тази бясна атака към Русия! Китай разбра вече, че СЛЕДВАЩИТЕ, ако падне Русия, са ТЕ! НО и за Русия пък е важно, Китай да им помогне сега, ако може да се измъкнат БЕЗ тотална ядрена война! Понеже запада са НЕАДЕКВАТНИЦИ и вече искат даже и ЯДРЕНА война! НО и Китай не иска такава и на Русия също не им трябва да умре с 50-половите малоумници... Ядящи червеи и хлебарки... Русия са градивна цивилизация, не са убийци като ФАЩ и запада, които само с войни и грабежи живеят! Китай и Русия са два континента с всякакви огромни ресурси! Дори и само те, без останалия свят, могат добре да си живеят!

    Коментиран от #5

  • 5 Факт

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Те ще успеят!":

    Китайците ви остават едни примитивни крадци на технологии.Сащ ги създадоха за да убият профсъюзите и правата на работниците.

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания