Last news in Fakti

26 Март, 2023 13:53 3 712 33

Кисинджър: Не трябва да се стига до катастрофален сблъсък

  • си дзинпин-
  • сащ-
  • китай-
  • джо байдън-
  • хенри кисинджър-
  • студена война

Вашингтон и Пекин имат общото задължение да направят така, че да не се стига до катастрофален сблъсък

Кисинджър: Не трябва да се стига до катастрофален сблъсък - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Втората студена война може да се окаже по-опасна от първата, предупреждава бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър в интервю за в. "Мундо", публикувано снощи, предаде БТА.

Втората студена война може да започне между САЩ и Китай, прогнозира бившият държавен секретар. Според Кисинджър една от причините, поради които Втората студена война може да се окаже по-опасна, е обстоятелството, че Китай и САЩ разполагат със съпоставими икономически ресурси - нещо, което, по думите на бившия държавен секретар, не е било налице в Първата студена война.

Вашингтон и Пекин имат общото задължение да направят така, че да не се стига до катастрофален сблъсък, изтъква Кисинджър.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 2020

    60 10 Отговор
    Човекът говори, говори, ама онзи ппамперс е глух и не чува. Мирът е най-ценното благо. Какво прави ООН-то????????

    Коментиран от #19

  • 2 РЕАЛИСТ

    39 8 Отговор
    Хенри Кисинджър се е срещал с Путин в Санкт Петербург още когато е бил чиновник там. Препоръчал го е на Елцин. Всяка година се е срещал лично с него. Аналитици смятат, че Путин за ги е изиграл всички. Правил се е на умряла лисица и Америка му е проправила пътя към властта и са смятали, че ще продължи делото на Елцин и Горбачов.

    Коментиран от #10, #21

  • 3 Петьо Петров комуниста

    42 13 Отговор
    В тая кравария само мъртъвци се изказват. Пропаднала нация като ганьова бг
  • 4 Последния Софиянец

    48 7 Отговор
    Макрон отива да целуне ръка на новия световен лидер Си в Пекин.
  • 5 Пич

    60 13 Отговор
    Шепа руснаци , разказаха играта на милионната " суперармия " на Украйна , и осветлиха безпомощността на милиарди натовци....!!!
  • 6 РЕАЛИСТ

    46 4 Отговор
    Хенри Кисинджър предупреждаваше , никога да не се допусне сближаване на Русия и Китай, защото това ще е пагубно за САЩ. Не го послушаха .
  • 7 След посещението

    27 4 Отговор
    На Кисинджър в пекин започна възходът на китай
  • 8 ЦРУ

    0 44 Отговор
    Вашингтон трябва да си върне Филипините и Куба, както запази Гуам и Пуерто Рико и трябва да се обърне към политиката на световно владеене на територии и съответно превръщането им в американски щати само с експанзия САЩ са били силни и винаги когато либералите не са обмисляли война и анексия винаги САЩ са били слаби а да са все силни трябва да завладее поетапно всяка част на планетата а това включва и ликвидиране на конвенцианлния тактически стратегически икономически енергиен ресурсен военен цивилизован геостратетически ядрено целия останал свят заедно с самчия Запад ЕС Британия БРИКС ШОС ОДКС ОНД Евразия и Ориента

    Коментиран от #31, #33

  • 9 Българските турци

    47 7 Отговор
    Кошмарът на Хенри стана реалност ! Затова паниката във Вашингтон е толкова явно осезаема ! Дали "горкият стар вълк" ще го преживее това или май отдавна се беше примирил с действителността ?!...
    "Всяко действие има противодействие" - Постулатът от материализма може да се измени за по модерно на "Всяка санкция има противосанкция" ! Паниката възникваща след срещата Путин Си е доказателство че "кошмарът на Кисинджър" става реалност ! А каква беше "Доктрината на Хенри" ?!... - "Който държи Хамбара на света в ръцете си ще притежава и хегемонията над света"... - Затова кошмарът му беше "сближаването между Китай и Русия" ... затова предлагаше "Подхвърлете кокалче на Путин и приключете Украинската авантюра" ! Затова хората за сетен път ще се убедят , че мъдростта на белобрадите старци не е мит- нищо че този старец има и рога, и копита, и скрита опашка !!!

    Коментиран от #16

  • 10 мдам

    39 6 Отговор

    До коментар #2 от "РЕАЛИСТ":

    Путин опита да влезе в НАТО за да няма сега подобни ескалации, не ги взеха. Със хранителните продукти пак стана така, не им разрешиха да си внасят западни продукти и започнаха сами да си правят, после 2014та и ето ни днес.

    Коментиран от #14

  • 11 Стоян Александров

    38 9 Отговор
    Напротиввввв. Светът се нуждае неистово от една ядрена бомба, само една. Тя ще отрезви абсолютно всички Господари и най- вече техните роби. Бомбата трябва да падне точно в центъра на Лондон, да,да на Лондон. Тогава Света ще разбере, ЧЕ Е ПОГОЛОВНО ЛЪГАН И ЩЕ СЕ ОТРЕЗВИ ЗА ПОНЕ 100 ГОДИНИ. Иначе войните ще продължават и милиони хора ще умрът каквато е и целта им....Милярди ще страдат. А с Лондон просто ще е показателно всичко това...

    Коментиран от #29

  • 12 Хегемонията на ФАЩистите

    38 4 Отговор
    Приключи и те няма така лесно да пуснат кокъла.
    Дано наглостта и лицемерието им не раздразнят Дракона до степен на невъзвръщаемост.
  • 13 чудно

    25 3 Отговор
    Кога се сети бе? Като разбра,че идва дебелия? Май само от това разбурат?
  • 14 Мишел

    22 7 Отговор

    До коментар #10 от "мдам":

    САЩ няма да допусне втора супер сила да го конкурира в изцяло подчинения му пакт.

    Коментиран от #17

  • 15 българин

    16 7 Отговор
    Старост - не радост, годините никому не прощават, едни оглупяват, други изтрещяват, дори и да не ви се вярва, някои поумняват и помъдряват, този от кои ли е, комай от първите?!

    Коментиран от #23

  • 16 въобще

    33 1 Отговор

    До коментар #9 от "Българските турци":

    не са го предвиждали тоя ход- Китай и Русия, кошмара на щатите беше, германската индустрия с руските ресурси, затова и от прибалтика до нас станахме санитарен кордон за да се попречи на това сближаване между Русия и Германия.

    Коментиран от #20, #26

  • 17 Българските турци

    16 2 Отговор

    До коментар #14 от "Мишел":

    Тогава не му остава друго освен да се примири, втората супер сила да го конкурира със създаващия се бъдещ опонент срещу "изцяло подчинения му пакт".
  • 18 к'вото дойде

    9 2 Отговор
    Е то никой не гом иска, дори русия и Путин, но едиствено от тях зависи! Ако те не го предизвикат засега друг не се очертава. Стигне ли се обаче до там, не знам дали ще има някой от притежателите на ядрено оръжие, който би се въздържал. Всеки ще се стреми да отмъсти на първия, който си го е позволил макар никой да не е защитен от последствията. Така или иначе щом някой вече го е употребил страдат всички, а нова употреба ще означава само повече страдания на невинни, които някой безрасъдно си е позволил да предизвика и всички без изключения вече са жертви.
  • 19 Емил

    2 7 Отговор

    До коментар #1 от "2020":

    Za Путин ли говориш?

    Коментиран от #32

  • 20 Българските турци

    19 1 Отговор

    До коментар #16 от "въобще":

    Германците и японците са все още без зъби и са с американски намордник и докато е така, не са заплаха !...Заплаха за Сащ е всичко , което е контролируемо за тях !

    Коментиран от #22

  • 21 Емил

    6 16 Отговор

    До коментар #2 от "РЕАЛИСТ":

    По-вероятно е тогава Кисинджър да е вербувал Путин - никой нормален руснак не би причинил това на Русия! От тази война печели само САЩ и Китай, затова скоро няма да свърши!

    Коментиран от #28

  • 22 Смех 😆🤡🤣

    12 3 Отговор

    До коментар #20 от "Българските турци":

    А какви да са Япония и Германция са минитчийски държави и без Сащ Китай и Русия съответно ще ги схрускат за секунди.Ти твоя пинчър дет го разхождаш всяка вечер на каишка ли го водиш или го пускаш срещу питбулите
  • 23 Българските турци

    10 0 Отговор

    До коментар #15 от "българин":

    Този не е нито от едните , нито от другите ... Ако беше възможно да се живее над сто на земята все още щяха да "чаткат копита и въртят опашки"!...Женският вариант си отиде...скоро и този ще трябва да се прибере...
  • 24 ха ха

    18 0 Отговор
    Един от дедовците на Давос се загрижил за тандема Русия-Китай. Ами, нали ти си му дядо, бре! Нали твоите предадоха индустрията на Запада на Китай? Надявахте се да управлявате света. Изтърбушваме средната класа на запад, замогваме послушния Изток и дърпаме конците на цивилизацията от Давос. Оказа се, че източните феодали не слушкат когато папкат. А, Западният човек се пробужда.
  • 25 От страни

    6 1 Отговор
    Дрътия Хенри да се радва ако остане само студена че как са го подкарали може и да се стопли. И да се оправят да се омитат от Украйна и от България.
  • 26 От страни

    6 0 Отговор

    До коментар #16 от "въобще":

    И двамата сте прави - няма противоречие в вашите коментари. И двете са били предвиждани и двете неща са кошмара на САЩ.
  • 27 Бай Кисинджър, ти къде си

    6 1 Отговор
    Видял някой да отнеме кокала от друг по мирен начин??? При разпадането на соц. блока, жертвите които дадохме, бяха повече отколкото през предишните войни - като загубено население и икономическа разруха!
  • 28 Абре

    9 0 Отговор

    До коментар #21 от "Емил":

    Емилчо, какво печели САЩ? Че финансовата му система е под натиск? Че Русия и Китай проправиха път на петроюана ли? Че ако не вдигнат САЩ тавана на дълга ще трябва да обяват фалит според техния финансов министър.. И призовава Републиканците да отстъпят, защото Републиканците са да не се вдига тавана.. Защото с вдигането на тавана става невъзможно на САЩ да обслужват дълга си, заради неговия размер... А когато не може да се обслужва дълга се обявява фалит.
  • 29 Аз предлагам

    0 2 Отговор

    До коментар #11 от "Стоян Александров":

    ..Мацква
  • 30 Пловдив 1912

    5 0 Отговор
    Хенри старата лисица , Хелмут Кол , Франсоа Митеран уникални политици , хитри за девет села , барабар с лисиците и чакалите...Не като Урсула , Шолц , и дядката по външната политика Борел-кухи та чак вдлъбнати...това , което постигна Америка до 2000 година, сега се стопява като пролетен сняг и страданието тепърва предстои, а Бай Дън е доказателство, че да си стар не значи, че си печен политик...Меркел беше последния качествен държавник в Европа, само трябваше по малко арабески да допусне в ЕС....
  • 31 Тачър

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "ЦРУ":

    Я няма , ако искат да загубят и това където имат . Ще са икономи на пакита и индийци . Готвачи и сервитьори .
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.