26 Март, 2023 16:36 1 443 21

Престъпността в Германия миналата година се е повишила с 11,5%

  • престъпност-
  • полиция-
  • германия-
  • престъпления

Ще бъде обърнато внимание на насилието сред децата и младежите

Престъпността в Германия миналата година се е повишила с 11,5% - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Броят на престъпленията в Германия се е увеличил с 11,5% миналата година в сравнение с предходната, съобщи германският в. "Велт ам зонтаг", като се позова на полицейска статистика за престъпността, предаде БТА.

Очаква се министърката на вътрешните работи на Германия Нанси Фезер да представи полицейския доклад в четвъртък, отбелязва ДПА. "Велт ам зонтаг" съобщава, че в цялата страна са били извършени около 5,6 милиона престъпления. Броят на случаите е с 3,5% по-висок, отколкото през 2019 г. – годината преди началото на пандемията. Броят на заподозрените също се е увеличил с 10,7% до около 2,1 милиона в сравнение с 2021 г.

Данните показват увеличаване на броя на непълнолетните лица, заподозрени в извършване на престъпления, като броят им е достигнал 93 095 души, което е увеличение с 35,5%. През 2019 г. те са били 72 890, като една от причините за увеличението е, че ученици разпространяват в чат групи снимки и видеоклипове, съдържащи детска порнография, пише германското издание. Съобщава се, че министърът на вътрешните работи на провинция Северен Рейн-Вестфалия е призовал на следващата конференция на вътрешните министри на германските провинции да бъде обърнато внимание на насилието сред децата и младежите.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дааа

    43 4 Отговор
    Глад и мизерия, гейпаради и еднополови бракове!

    Коментиран от #7

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    34 1 Отговор
    Меркелгостен❗❗❗

    Коментиран от #6

  • 4 Тиква

    37 0 Отговор
    Лошо Маро, лошо…. Имат ли какво да ядат, как са цените? Мигрантите? Или като Англетата ще опаковат по половин краставица?

    Коментиран от #14

  • 5 САЩ се грижи за вас

    50 1 Отговор
    От 20 години, орави регионални войни и тъпче Европа с бежанци! Започнаха атентати и престъпност! Бюджета на Европа вече отделя над 100 милиарда годишно, за да се пази и храни тези гърла! САЩ провокира Англия за брекзит! Обещаха им безмитни търговии и всякакви привилегии! Принципа разделяй и владей! САЩ провокира и докара войната в Украйна! САЩ натисна Европа за самоубийствени санкции! САЩ взриви СП и принуди Еврола да им купува техният газ! САЩ натискат Европа да си дава въоръжението и да спонсорира войната! САЩ върза Европа с договори за трилиони за години напред, за да се въоръжат! И войната в Украйна ще продължи, докато Европа не е на колене и САЩ не са доволни от резултата!

    Коментиран от #17

  • 6 Тиква

    6 19 Отговор

    До коментар #3 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Баба Меркел не я закачай! Никога! Тя направи Европа, но други я разсипаха тотално!

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    21 1 Отговор

    До коментар #6 от "Тиква":

    Танте Меркел бе на къса каишка от СеРеУ и Чичо С(р)ам❗
    Пиша ги отделно , защото чрез КанцлерАкт тя бе контролирана политически, а чрез подслушване на телефона й бе следене и контролирана от службите ❗
    Но в случая става дума за навлеците, които НЕзаконно станаха законни проблеми на дойчовците ❗

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Смешници

    9 0 Отговор
    Фактиданопукнетевсичкивтозисайт

    Коментиран от #12

  • 11 Стоян Александров

    18 1 Отговор
    Русссссссия и Пуууууутин са виновни. Край. Така казаха Господарите Ни, толкоз и точка по въпроса. Сега давайте си стотинките и оръжието да продължават да умират хора за да дойде мирАт.... Ииии не го мислете така Ни казват Господарите значи е така, точка....
  • 12 Стоян Александров

    6 2 Отговор

    До коментар #10 от "Смешници":

    Всички искаме това господине....и ще стане....
  • 13 От страни

    15 2 Отговор
    Ми кой кво надробил това ще папа. Нали даваха заповед да не се пипат мигрантите. Тия свикнаха както там при тех ква коза или овца фане това оправя. А тук цели жени има по улиците. Той в своята страна жена да не е видял никога щото пари немада се ожени, а тук се разхождат свободно па и полицията не пипа.
    Германчета - съвземайте се и го гонете това иначе смърт.
    Това е като вица за Шолц който отишъл в Америка и му казали че има некъв шаман на индианците дето много познавал. Шолц отишъл при шамана и го попитал: "Какво мога да направя страната ми да живее добре?"
    Шамана отговорил: "Изгони мигрантите. Ние навремето пропуснахме тоя проблем......"
  • 14 катран

    13 1 Отговор

    До коментар #4 от "Тиква":

    Гевманистан..какво очаквате от новопокръстени германци-афганистанци,пакистанци...и др.прелести на мюслиманския свят..Всичко тепърво започва..Всички ще избягат от бившата бяра германия ,нарая ще останат само талибани ,идил ,бурки и чалми и пак ще се бият помежду си..канибали на 21век..Меркел ги покани..на гости..ама те решиха да останат завинаги..Благодарение на нпо на сорос всеки ден акостират по европейски брегове хиляди навлеци..Европа ги спасява..колкото повече ще спасите пришелци..толкова ще убиете европейци в близкото бъдеще..по еди или друг начин..

    Коментиран от #15

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Тя вече ще

    5 0 Отговор
    се казва Говноебания, а те германия.
  • 17 Да но от

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "САЩ се грижи за вас":

    това краварите само ще загубят, защото гейропа може да се окаже под руско влияние и да изгонят краварите, както вървят нещата.

    Коментиран от #19

  • 18 Исторически парк

    4 0 Отговор
    А гадж алите им са се увеличили с 11% 😉😏слочайнос не мисла
  • 19 За САЩ

    7 0 Отговор

    До коментар #17 от "Да но от":

    най големият страх, беше сближаването на ЕС с Русия! И се погрижиха за това!
  • 20 Долу евроатлантизма

    5 0 Отговор
    "Да живее престъпния евроатлантизъм" - ето до къде ни докараха, защото престъпността далеч не е само в Германия и продължава да се разпростира с потдържането на фашизма и евроатлантизма.
  • 21 Тарапанов

    3 0 Отговор
    Нека продължават да приютяват братчеди и къпани вълци, пък да видят какво ще се случи с железата на оградките, релсите на Бана им ... и с хората в по-малки населени места, ..., с еко транспорта с животинска тяга, ..., честит им прогрес
Новини по държави: