27 Март, 2023 21:15 1 932 30

Орбан каза "да"! Унгарският парламент одобри присъединяването на Финландия към НАТО

  • унгария-
  • нато-
  • виктор орбан-
  • фидес

Финландия и Швеция подадоха молби да се присъединят към трансатлантическия военен съюз миналата година в отговор на руската инвазия в Украйна

Орбан каза "да"! Унгарският парламент одобри присъединяването на Финландия към НАТО - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Унгарският парламент одобри днес закон, позволяващ на Финландия да се присъедини към НАТО, след като молбата ѝ за членство бъде ратифицирана от всичките 30 държави в съюза, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

С това беше сложен край на продължило с месеци бавене на въпроса от страна на управляващата партия "Фидес".

Законът за приемането на Швеция в НАТО остава блокиран в унгарския парламент.

Финландия и Швеция подадоха молби да се присъединят към трансатлантическия военен съюз миналата година в отговор на руската инвазия в Украйна. Процесът по присъединяването им обаче беше блокиран от Турция и Унгария.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОРБАН КЛЕКНА

    19 15 Отговор
    Иде ред и на Ердоган....

    Коментиран от #4

  • 2 Владолф Путлер

    24 15 Отговор
    Ужас и подлогите ми ме изоставят вече! Вече никой не се съобразява с мен. Каква я мислих каква стана.Всичко се обърка и провали в специалната ми военна операция, станах за посмешище. Дори ме обявиха официално за военнопрестъпник.Издадоха и заповед за ареста ми. Мита за силната и модерна руска армия рухна и вече на моя шантаж никой не се връзва. В дългосрочен план ще претърпя тотална загуба и ще трябва и Крим да върна на Украйна. Укрепих и направих НАТО още по-силно и единно даже предизвиках и разширението му. Съсипах икономиката на страната си и обрекох всички руснаци на мизерия и бедност. Принудих света да мрази Русия и руснаците. Ще предизвикам скоро и разпадането на федерацията. Май единственото достойно нещо което мога да направя е да се самоубия в моя бункер, като идола ми Адолф Хитлер, чието съвременно копие съм реално аз. Обаче тъй като нямам нито доблестта нито смелостта да го направя ще чакам да ми спретнат някой атентат достойни руснаци.
  • 3 Е как да не каже да?

    6 7 Отговор
    Тук българската махала РСМ влезе, че държави европейски ли да не влязат? Питайте компетентния вардарски честен ционист, с една диагонална сонда ще ви обясни всичко!
  • 4 Да, бе

    8 8 Отговор

    До коментар #1 от "ОРБАН КЛЕКНА":

    Клекнала е майка ти върхи Орбан и му готви татарски кюфтаци натюр в мъжка пот....
  • 5 Казах!!!!

    7 8 Отговор
    Ще клекне!
  • 6 Лавъра

    7 7 Отговор
    3/4 от света подкрепя многополюсното ми раз стройство ....
  • 7 Русофил

    15 11 Отговор
    Да е честита 1000+ километрова граница с НАТО на руснаците. Те от това най се страхуваха.

    Коментиран от #8, #14

  • 8 Бойко

    15 5 Отговор

    До коментар #7 от "Русофил":

    Колко бой са яли по тази граница ватниците
  • 9 Рушофил в шок

    12 9 Отговор
    И сега за какво беше целия цирк и бой дето ядоха в Украйна?
  • 10 Тото

    10 11 Отговор
    Фините казаха високо и ясно че без Швеция те във НАТО няма да влизат.Изобщо няма и да влязат ,защото са много тънки и хитри.Говорят глупости и обещават всичко но когато стане дума за действие винаги си намират някакво извинение както ще направят и сега.

    Коментиран от #13

  • 11 ОБесен- _Язовец

    9 5 Отговор
    Русофилията и комунизмът е тумор който се заражда във всяка демокрация. Лечението е просто, ако се хване навреме нещата се оправят със скалпел и химиотерапия, ако го изпуснеш нещата стават като в русия,,,,,,, необратими и смърт.
  • 12 Гориил

    1 3 Отговор
    Моят аквариум със златна рибка каза не.
  • 13 хаос

    10 3 Отговор

    До коментар #10 от "Тото":

    Ти не се притеснявай,,,,, и двете ще влязът и двете, не го мисли. Ти мисли за други опорки, тези издишат.
  • 14 Гориил

    7 9 Отговор

    До коментар #7 от "Русофил":

    НАТО получи тази граница и сега трябва да я защитава с всички сили на България, Унгария, Черна гора и Хърватия.

    Коментиран от #15, #16

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Абе

    16 6 Отговор

    До коментар #14 от "Гориил":

    Финландия и Швеция имат едни от най-големите и модерно въоръжени армии в Европа. Тази граница не е никакъв проблем да се охранява от армията Финландия както до сега, обаче новото е, че територията на Финландия ще под закрилата на член 5 и става недостъпна завинаги за кремълска агресия. НАТО е единствената спирачка за варварските кремълски имперски амбиции. Която страна е в НАТО тя става територия която е недостъпна завинаги за кремълските имперски амбиции и затова Путлер толкова го боли при разширяването на НАТО

    Коментиран от #26

  • 17 Гориил

    6 6 Отговор

    До коментар #15 от "ДА ДА":

    Сега правилата за дълбочината на защитата влизат в действие. Дълбочината на отбраната на Русия е двадесет пъти по-голяма.

    Коментиран от #18, #22

  • 18 ДА ДА

    6 3 Отговор

    До коментар #17 от "Гориил":

    И си вярваш нали,,,, браво браво, вярвай си и само гледай.
  • 19 Как да не каже да

    3 4 Отговор
    След като фините клекнаха на ердоган. Да се готвят шведите и да слагат наколенките 🤣
  • 20 Гориил

    5 1 Отговор
    Може да се изненадате, но по отношение на стратегията, колкото по-близо е, толкова по-зле за Европа.

    Коментиран от #21

  • 21 ДА ДА

    5 5 Отговор

    До коментар #20 от "Гориил":

    ще те почерпя за тази приказка,,,,, колкото си по далеч от русия, толкова по добре,,,,,, ще ти стисна ръката за тази приказка.
  • 22 Антипутлерист

    9 6 Отговор

    До коментар #17 от "Гориил":

    Правилата за дълбочина на защита на Путлеристан не представляват интерес за никого. Като гледаме какво правят вече украински дронове на путлеристанска територия ще трябват нови правила израняващи се в преместване на столицата на по-безопасно място някъде в централен Сибир. Лошото е, че това не помага за защита от ракети с голям обхват. Украйна няма такива, но НАТО има и с дълбочина на защита е свършено трябва да се мисли за друга планета може би защото за путлеристанския режим място на тая няма да има.

    Коментиран от #28

  • 23 Не знам за нато

    2 0 Отговор
    Но в момента западните тюрки мачкат балканските тюрки с 2:0
  • 24 НАБЛЮДАТЕЛ

    2 1 Отговор
    Toй от Путин изкрънка каквото можа. Баста. Получи отсрочка за държавните енергийни плащания . В личен план - не е ясно какво. Сега е време да си седна на задните части за да не повреди това от което идва 80% от дохода на държавата и да не дразни допълнително контрагентите, че и техните нерви имат граници, а юмрукът им е голям и джоба пълен. Та харчилъка на Путин все чурук. Кой е изработен повече ще се види след година. Ако гръмнат Путин, надеждата на Орбан е и да гръмне унгарския дълг. Абе каквото и да се приказва - става дума САМО за пари
  • 25 Коментар

    6 0 Отговор
    Заплашили са Орбан със санкции.Урсула подготвяла нов пакет,който ще е срещу онези,които заобикалят предните санкции и естествено Орбан е на мушката.
  • 26 Българските турци

    3 7 Отговор

    До коментар #16 от "Абе":

    От къде си сигурен че "територията на Финландия ще е под закрилата на член 5 "?!...А не може ли примерно да се дефинира и така "територията на Финландия ще е под окупацията на член 5 "?!..

    Коментиран от #27

  • 27 Абе

    6 2 Отговор

    До коментар #26 от "Българските турци":

    Не, не може да се дефинира така.
    За да говориш за някаква окупация трябва нещо да се случва насилствено въпреки желанието на Финландия и мнозинството от населението . В случая Финландия желае да е в НАТО и ще бъде. Заслугата за това желание е на Путлер и неговата имперска политика и военна агресия.

    Коментиран от #29

  • 28 Гориил

    0 2 Отговор

    До коментар #22 от "Антипутлерист":

    Напразно. Бих посъветвал заинтересованите.
  • 29 Матей

    0 8 Отговор

    До коментар #27 от "Абе":

    Мъничка грешка,не Финландия,а някоя си Сана Марин,отличничка при Сорос желае това . Фините не са толкоз изпростели,ще я разкарат и ще си върнат неутралитета

    Коментиран от #30

  • 30 Абе

    6 2 Отговор

    До коментар #29 от "Матей":

    Грешка няма никаква.Ако само някой управляваш иска нещо което е против желанието на мнозинството от хората в една демократична страна това нещо няма как да се случи. Мнозинството от населението на Финландия иска да е част от НАТО. Има достатъчно красноречиви социологически проучвания. Ако те не са истински и мнозинството от населението не искаше членство в НАТО то щеше да е както сега е това на Израел на улицата и властта щеше да е принудена да се събрали с него. Разбира се има и хора които не искат членство, но те са малцинство и точно затова няма масови протести срещу членството в НАТО в Филандия.Колкото и да е кресливо и агресивно едно малцинство то не може и не трябва да определя какво се случва в дадена страна.
Новини по държави: