Last news in Fakti

28 Март, 2023 16:04 2 281 11

Екшън в Париж! Френската прокуратура обискира няколко банки по подозрения в пране на пари и финансови измами

  • франция-
  • банки-
  • сосиете женерал

Прокуратурата посочи, че се водят пет разследвания за т. нар "кум-кум" практики, даващи възможност на богати клиенти да избягнат плащането на данъци върху дивиденти посредством сложни правни еквилибристики

Екшън в Париж! Френската прокуратура обискира няколко банки по подозрения в пране на пари и финансови измами - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Представители на френската прокуратура са претърсили офиси на няколко големи банки във Франция, сред които "Сосиете женерал" (Societe Generale), "Бе Ен Пе Париба" (BNP Paribas) и Ейч Ес Би Си (HSBC), по подозрения в пране на пари и финансови измами, съобщи говорител на прокуратурата, цитиран от Ройтерс, информира БТА.

От "Сосиете женерал" потвърдиха обиските, а представители на другите две банки не бяха открити за коментар.

Говорителят на прокуратурата потвърди по-ранните информации на в. "Монд", според който проверките са свързани с т. нар. порочна практика "отстраняване на дивидент" и е засегнала и инвестиционните банки "Ексан" (Exane) и "Натиксис" (Natixis).

Прокуратурата посочи, че се водят пет разследвания за т. нар "кум-кум" практики, даващи възможност на богати клиенти да избягнат плащането на данъци върху дивиденти посредством сложни правни еквилибристики. В операцията участват 15 разследващи съдии и 150 агенти.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    34 7 Отговор
    Либерастията умира......но ще разбере последна !!!
  • 2 В България

    38 4 Отговор
    ги изнасят с чували от банките и НИЩО !
  • 3 12343211

    29 4 Отговор
    Франсетата умеят да изместят темата на деня.

    Коментиран от #6

  • 4 Тома

    31 2 Отговор
    И тука има кум кум но каскета ги пази
  • 5 ХАХАХА

    25 2 Отговор
    Пуснаха димката, че ето на борим се с богатите ,когато се облагодетелстват с неплащане на данъци и затова се наложи да се вдига пенсионната възраст! ХАХАХА има ли още дебилитети да се връзват на това ? Също като при нас с бомбите по училищата ,ма защо не се обадиха за детски градини,че бебетата няма как да ги пуснат по улиците ,та там бомби няма.
  • 6 ТИРбушон

    31 1 Отговор

    До коментар #3 от "12343211":

    Преди два месеца френска банка ми спря превод към белгийска само защото името на наредителя звучи по руски.... След сто проверки все пак беше освободен. Мисълта ми е че от широкорекламираните рестрикции страдат бедните, богатите правят каквото си искат.

    Насред ковида Франция беше блокирана. Блокирана ама за автомобили.... За хеликоптерите не беше!!!
  • 7 Хаха

    20 5 Отговор
    Или казано по разбираемо пари нема дйствайте. Дори се говори в монд, че имало и практики като при нас от 90 години и в тяхните банки на добрия запад хаха." Ще има пирамиди фараони и балъците за милиони" . Сгромолясването с някой тъпи и пре тъпи политики на запада е неизбежно. А докато наливат в черната дупка осрайна пар, ще дойде много по бързо от очакваното.
  • 8 Да, да

    2 11 Отговор
    Хибридна руска атака!

    Коментиран от #11

  • 9 Хахаха...

    11 2 Отговор
    Щом допряха да разследват банки значи се чудят откъде да взимат.Народа обеднява - няма как да го дерат,защото няма. Остават богатите.Атакуваме банките.
  • 10 Би Би си

    0 0 Отговор
    Аре отклоняваме нещата от фалитите . Парите са отишли при зеления но как да кажем на вложителите , ще кажем че някой брокер ги е окрал .
  • 11 Доктор

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Да, да":

    ХаХа , ти не беше ли онзи ден Наполеон или Цезар.
Новини по държави: