Last news in Fakti
  Тема: Украйна

29 Март, 2023 13:54 13 255 147

Как Путин размаха среден пръст зад гърба на Си

  • беларус-
  • владимир путин-
  • си дзинпин-
  • китай-
  • русия-
  • война-
  • евгений дайнов-
  • среден пръст-
  • ядрени оръжия

Си Дзинпин е длъжен да предприеме нещо

Как Путин размаха среден пръст зад гърба на Си - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Коментар на Евгений Дайнов:

Олексий Арестович, майор от украинската армия и колега политолог, не се уморява да повтаря, когато го попитат нещо за руснаците: "Да не забравяме, че си имаме работа с идиоти". Оня ден мимоходом спомена, че намерението на Путин да разположи тактически ядрени оръжия в Беларус е равносилно на размахването на среден пръст зад гърба на току-що отпътувалия от Москва Си Дзинпин.

Още новини от Украйна

Да видим, за какво става дума и какво следва от поредния ход на кремълските "идиоти".

И Китай видя колко струват споразуменията с Русия

Китайският лидер Си беше в Москва. След съответните разговори той подписа съвместен меморандум с Путин. Документът не адресира никоя важна стратегическа болежка на Русия, но изрично изреди всички стратегически болежки на Китай. Тази липса на баланс разкри пред света, че Путин е по-малкият брат в "скъпото приятелство" със Си.

Путин призна своята маломерност в сравнение с Китай, но, едва видял гърба на Си, се опитва да постигне реванш. Обяви, че праща ядрени заряди в Беларус, макар в комюникето му със Си да пише следното: "Всички държави с ядрено оръжие трябва да се въздържат от разполагане на ядрени оръжия извън техните територии и трябва да изтеглят тези, които са разположени извън техните територии."

Още Бисмарк е предупредил, че никой договор с Русия не струва колкото хартията, на която е написан. Официална Русия просто смята, че юмрукът е по-силен от хартията и няма как да бъде спрян от нея. Подписва се под договори предимно тогава, когато ѝ трябва някакво време, за да се подготви с юмрука. А после действа, както реши - каквото и да пише на въпросната хартия.

Още с първото нахлуване в Украйна през 2014 година Владимир Путин илюстрира тази специфика на руската политика. През 1994 година Русия подписва документ - Меморандума от Будапеща - с който гарантира териториалната цялост на Украйна, срещу което тя праща в Русия всички атомни оръжия, наследени от времето на СССР. През 2014 година Русия напада точно държавата, на която е гарантирала териториалната цялост. Нямаше да го направи, ако украинците си бяха запазили ядрения арсенал. Хартията от Будапеща просто бе ползвана, за да отслаби Украйна и да засили Русия така, щото след време втората да може да превземе първата.

Как Путин показа среден пръст зад гърба на Си

Случаят със Си обаче не се вписва в типичното за Русия действие по повод подобни "хартии". Очевидно не е изминало време, в което Русия някак да укрепне, Китай някак да отслабне и Кремъл да се възползва от това. Скъсването на съвместното комюнике дойде два дни след подписването му. Тогава?

Тогава да си дадем сметка, че тук става дума за двойна специфика: на руската политика, от една страна, и на самия Владимир Путин - от друга. Нека видим действието в светлината на онова, което знаем специално за Путин.

Преди две десетилетия, докато даваше изобилни интервюта за детството си, Путин често споменаваше, че е бил улично гаменче "из подворотни" ("от улицата" - б.р.). Това е ключът.

Уличното гаменство има своя собствена, доста отчетлива йерархия. Най-знатният гамен например ходи по средата на улицата като "петел по греду", както казват трънчани. Покрай него напето крачат неговите приближени гаменчета. Онези "из подворотни" не са с тях. Това са гаменчетата неудачници. Всички ги бият и те са принудени да се промъкват крадешком покрай огради, стени и входове - да не са много видими, за да не ядат много бой. Когато обаче някой по-горен в йерархията гамен се окаже с гръб към тях, те моментално му показват среден пръст.

Абсолютно същото направи тия дни Путин със Си. Докато Си беше в Москва, именно той крачеше "като петел по греду", а Путин се усукваше покрай него, гледайки го подлизурски отдолу-нагоре. Когато Си вече го нямаше - той размаха среден пръст.

Си Дзинпин е длъжен да предприеме нещо

Това, разбира се, e "идиотско" поведение по дефиницията на Арестович. Изобщо не е ясно какъв конкретен резултат преследва Путин - освен ако заплахата за вкарване на ядрени ракети в Беларус не е блъф, който да подкани китайците да влезнат в някакви нови преговори, от които Путин да излезе с по-висока репутация. Дори и така да е, Си няма как да остави нещата в сегашния им вид. По време на посещението си в Москва той спечели "лице" както пред народа си, така и пред цяла Азия. След анонса на Путин за ракетите в Беларус, той губи това "лице". Подобна загуба е нещо, което никой азиатски владетел не може да си позволи, ако иска да продължава да е владетел.

Си е длъжен - просто няма друг избор - да направи нещо, с което да си върне "лицето". Това нещо, каквото и да е то, не може да бъде отлагано дълго време. Докато е със загубено "лице", Си ще търпи всекидневни политически щети.

Очевидната опция е Си да суспендира караницата със САЩ и заедно с американците да намери начин да натика Путин обратно в "подворотня". Внезапното стопляне на отношенията с американците обаче също е рисков ход. След толкова години постепенно изостряне на отношенията, Си рискува да загуби още "лице". Остава опцията "думам ти дъще - сещай се снахо". Съществува поне една такава.

Ако Си реши да "помири" Русия и Япония?

Една от ролите, които Си много иска да играе в геополитиката, е тази на помирител. Вече успя да помири Иран и Саудитска Арабия, враждували в продължение на поколения. Носеха се слухове, че след посещението си в Москва ще се опитва да помири Украйна и Русия. Пита се: има ли около самия Китай държави, спрямо които той да може да изиграе ролята на помирител и същевременно да реши въпроса с Путин?

Отговорът е - да, има. Япония и Русия така и не са подписали мирен договор след края на Втората световна война. От юридическа гледна точка, те са все още в състояние на война една с друга. Причината за това състояние е руската окупация на част от японските Курилски острови. Докато руснаците са там - състоянието на война съществува.

А какво е Япония в тихоокеанска Азия? Най-близкият съюзник на САЩ, нещо като прокси на американците. Вместо да играе директно с американците, Си може да направи това опосредствано чрез японците. Мога да си представя ситуация, в която - за да лиши от "лице" Путин и върне собственото си "лице" - Си обявява следното: "Нека Русия върне островите на Япония и между двете държави най-сетне да се подпише мирен договор. Какво е това, другари, безобразие, две наши съседни държави се намират в състояние на война от почти столетие! Нека ги помирим в интерес на обединеното човечество!"

При този ход, разбира се, ще трябва да бъде намерен начин Путин да бъде притиснат до степен да отстъпи Курилите на японците, което едва ли ще е много лесно. Онова, в което съм убеден, е, че в последните дни, включително в тази секунда, китайски чиновници загряват телефоните, за да си говорят не само с американците, но и с японци, корейци, иранци, беларуси и може би дори - с украинци.

Знаел ли е Си за плановете на Кремъл?

Съществува, разбира се, вариантът Путин да е предупредил Си, че ще стовари атомни ракети в Беларус просто за да сплаши Запада. И че това няма отношение към "скъпата дружба" между Китай и Русия. Но и при такъв вариант сметката не излиза. На публичната арена Си пак губи "лице" и е длъжен да си го възстанови. Самият факт, че китайското външно министерство вече реагира на хода на Путин, като призова всички към дипломация и "успокояване на ситуацията", е намек към кремълския главатар да спазва договореното.

Става интересно, но не и непредсказуемо. Защото се знае, какво обикновено се случва на онова гаменче "из подворотни", което покаже среден пръст на някой по-знатен гамен. Просто знатният гамен, разбирайки за жеста, събира още няколко себеподобни, с които спукват от бой извършителя "из подворотни".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 160 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петьо Петров

    124 26 Отговор
    Забелязвам последните години индивиди които могат да могат да идентифицирани като теле-зависими или зависими телета. Сякаш родени в инкубатори. От неизвестни родители без значение номер 1 или 2. За тях няма и значение, от бика ли бозаят или от кравата. Подават им нещо и те го захапват и цоцат ли, цоцат. Било истинско мляко или мазна, бяла и лепкава смес наречена мляко или пропаганда, за тях няма значение. Важно е да поемат и да мучат доволно или не в зависимост от внушеното им възприятие към правилния вкус. А Кой, Кой всъщност определя правилния вкус? Собственият ни разум или както се изрази един колега тук, интелектът равен на стайната температура? Няма да уточняваме стайната температура по зимен европейски стандарт ли ще се измерва през лятото без климатик или поне вентилатор. При вторият вариант явно става дума вече за свръхинтелект.
    Не можете ли да мислите бре хора, самостоятелно, да четете между редовете, критично и да асимилирате кое е истина и пропаганда? Да чувате неизказаното, а не заученото за пред камерите?
    Който не може, да пълзи при някой номер родител и да бозае и да мучи според нуждите си. Някога може и да получи рога, стига да мучи в правилната посока.

    Коментиран от #9, #12, #65, #78, #103

  • 2 Последния Софиянец

    66 17 Отговор
    Тези комплекси с ТЯО са в Беларус още от лятото.Тогава ги заснеха на влакове за Беларус.
  • 3 Пич

    162 25 Отговор
    Оставете вие , гърба на Си , и вижте какво размахва Путин пред лицето на Байдън и Урсула !!!

    Коментиран от #55, #84, #114

  • 4 Дойчи зели

    139 21 Отговор
    третият пол като види среден пръст и му се иска да си запълни някоя дупка.
  • 5 Коментар на Евгений Дайнов:

    150 26 Отговор
    ударихте дъното ДВ ХАХАХХХАХХХАХАХА

    Коментиран от #58

  • 6 Музика за моите уши

    147 25 Отговор
    е безпомощен соросоиден квич да чувам..

    Коментиран от #64

  • 7 Теле

    157 23 Отговор
    Кой идиот писа това

    Коментиран от #24

  • 8 Стойко

    56 112 Отговор
    Жълтурите само чакат удобния момент да забият ножа в гърба на джуджето и да окупират Русия с цел завземане на природните й залежи ....

    Коментиран от #10, #13, #25

  • 9 Българин

    38 115 Отговор

    До коментар #1 от "Петьо Петров":

    руска под..га

    Коментиран от #35, #39

  • 10 Дааас

    44 97 Отговор

    До коментар #8 от "Стойко":

    Както ги нападнаха края на 60-те години и избиха много рашняци за острова и дори СССР поиска разрешение от САЩ за използване на ядрено оръжие срещу Китай защото имаше договор за неизползване между СССР ,Англия и САЩ , но президента Никсън не се съгласи. Жълтурите никога не забравят кой е искал да ги унищожи и както си взеха след това острова от Русия и скоро ще си я вземат цялата

    Коментиран от #14

  • 11 Простоватичко

    80 14 Отговор
    Доста доста простоватичко, нот Женя какво да очакваме
  • 12 Петьо Петров

    23 27 Отговор

    До коментар #1 от "Петьо Петров":

    предварително написах няколко реда локуми-празни приказки и алабализми-нямащи нищо общо с темата-но обичам да се изявявам .....
  • 13 Александър Григориевич

    47 7 Отговор

    До коментар #8 от "Стойко":

    А САЩ и ЕС искат да помогнат на Россия и да раздадат права и свободи на руснаците. 😀
  • 14 Стойко

    32 75 Отговор

    До коментар #10 от "Дааас":

    Жълтурките гледат с кеф изтощаването на Рашките, вече 200 хиляди от тях бяха денацифицирани в Украйна и след това ги почват територия или война!

    Коментиран от #19, #122

  • 15 Хахахахаах

    46 5 Отговор
    Ейййй мнОооо сте простией.....ама вий си знаете....
  • 16 Джамбaза

    76 9 Отговор
    Дайнов германски патриот ли , та пише за Дойче веле?
  • 17 Ти ли си?

    59 6 Отговор
    Басарбовски фронт??
  • 18 DW - Пропаганден машинен

    90 17 Отговор
    Цитират Олексий Арестович eдин от големите укрaински клоуни!?
    DW е дъното на "журналистиката"!

    Коментиран от #44

  • 19 Никаква милост

    19 55 Отговор

    До коментар #14 от "Стойко":

    То сега остава да започне да ми е жал първобитните путяроби...Нека жълтурите да ги анексират и затрият завинаги
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Дай Нов

    75 15 Отговор
    Да четеш Дайнов и да ровиш в улична тоалетна е равнозначно. Смрад, погнуса и отвращение.
  • 22 Хаха

    59 11 Отговор
    Тоя комунист където се прави на демократ ми идва в повече господин почивка ти бил ли си там и знаеш ли за какво са си говорили, ами ако Си знае за това. Ама на такива набедени либералчета нещо сивото вещество ви отбягва. От както е това в Украйна, винаги след тяхното виждане се започва нещо ново там и явно и двамата знаят за това. Не е чак да си много умен, а само да проследи нещата и ще схванеш нещата. Ама високия концентрат убива мозъчните гънки.
  • 23 горски

    65 10 Отговор
    Този съвсем изтрещя.Посещението на Си и залезът Зелен,отприщиха доста демони в душите на западните джендовезци.И започнаха да се блъскат в стъклата и вместо да пеят,вече вият ....

    Коментиран от #141

  • 24 КАк кой?

    49 7 Отговор

    До коментар #7 от "Теле":

    Люся Арестович, оказал се достатъчно голям iдиот дори и за укрите та го махнаха.
  • 25 Ами

    22 56 Отговор

    До коментар #8 от "Стойко":

    Те вече са окупирали цялата източната част на Русия, но не с армия, а икономически. Там са основните залежи на суровините. При удобния момент просто Китай ще заяви прехвърлянето на собствеността от Русия на Китай. Русия няма да има какво да направи в този случай освен да се премери.Интересното е само в кой момент Си ще информира своя “най-добър приятел” Путлер за своето виждане за съдбата на източната част от Сибир. Все пак това са си “изконно китайски територии” населени с китайци ще дойде времето да се анексират от Китай. С запада сделката е ясна Китай ще забрави за Тайван, а те няма да пречат за признаването на източен Сибир за китайски.

    Коментиран от #28, #31, #137

  • 26 пешо

    62 10 Отговор
    Евгени Дайнов е подсмърчащ келеш в ъгъла на стаята и мнението му е изначално скопено от всякаква интелектуална значимост. Като добавим към това и прекрасното му жувуркане по времето на социализма, коментара е излишен.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Чиче, то така лесно ли става

    57 6 Отговор

    До коментар #25 от "Ами":

    да и кажеш на ядрена държава, че ще и вземеш териториите?

    Коментиран от #42

  • 29 Мда

    34 4 Отговор
    "Да не забравяме, че си имаме работа с идиоти"
  • 30 Пучо Капучо

    47 8 Отговор
    По цял пропаганда от западните медии. И какво постигнаха? Нищо.
    Спряха ли фалитите по света? Не, напротив. Тръгна инфлация за чудо и приказ, която още повече ускори фалитите. Спомогнаха ли Украйна вече да е спечелила войната? Мне, краят даже не и се види на тази война. А през това време банките на запад взеха да дават накъсо. И това е само началото.
    И каква полза от тез медии, бълващи денонощно пропаганда? Никаква, демоде манипулация, която не върши работа в настоящето. Обаче, те пак продължават.. като тази дойче зелева вУня, която няма нищо общо с реалността и фактите...

    Коментиран от #46, #50

  • 31 Такъв стартег, такъв мислител!

    35 4 Отговор

    До коментар #25 от "Ами":

    Ти явно работиш в мозъчния тръст на Америка - Ранд корпорейшън.
  • 32 гост1

    44 5 Отговор
    Среден пръст ... идиоти ...иди на х.....да им имам дипломатичния език на укрополитолозите и политици , пък и на нашите , които ги цитират. Всичко се разпада.
  • 33 Евгени и ии

    48 7 Отговор
    Всички го видяхме този среден пръст но той беше насочен на запад и не беше пръст а ракета
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 койчо от койнаре

    38 5 Отговор

    До коментар #9 от "Българин":

    Това че редовно те тъпчат с минуси не ти ли показва колко куха лейка си или си гьон сурат ?
  • 36 Пенчо

    45 6 Отговор
    дойче веле чупят тъпомера ама и факти не се дават!
  • 37 Айде бе

    16 29 Отговор
    Кога ше пишете за сваления руззки СУ 24М над бахмут ? Или бахмут е превзет за кой ли път ?
  • 38 Жълтите хора

    31 9 Отговор
    Се канят да забият ножа в гърба на каубоят и да му вземат кравите
    Това ще стане в следващите 15-20 години
  • 39 Българин

    14 16 Отговор

    До коментар #9 от "Българин":

    до Ганьо, за да не си помисли някой, че всички сме еднакви. Ние Българите сме можещи, независими и мислещи хора. И най-важното толерантни и не обиждаме само защото нямаме аргументи. Ти не си нито едно от тези неща. Така че Ганьо ти отива повече.

    Коментиран от #41, #61

  • 40 Джаба хатянина

    27 2 Отговор
    Спрете с простотиите бе!!!
    Нашите коментари триете а словоблудствата на ,,авторите,, ви кой да трие...
  • 41 Петьо Петров

    7 19 Отговор

    До коментар #39 от "Българин":

    другарю-комсомолски секретар-иди на х..
  • 42 Антипутлерист

    20 34 Отговор

    До коментар #28 от "Чиче, то така лесно ли става":

    Китай също е ядрена държава, но освен че е ядрена държава има и армия да вярно не е безаналогова, но е реално съществуваща за разлика от парадната на Путлер. А много по-важното от наличието на ядрени оръжия е икономическата мощ. Унищоженото на Русия няма да е ядрено нито дори военно, а икономическо. Точно както се разпадна СССР поради икономическата загуба на студената война точно по същия начин ще се сучи с Русия сега.И СССР беше ядрена сила даже с повече оръжия от Русия, но това не го спаси от разпада и след този разпад света продължи да съществува и даже стана много по-добър. Има какво да се подобри още разбира се и поредния разпад ще е една голяма крачка в правилната посока.
  • 43 ХА ХА ХА

    44 6 Отговор
    АБЕ. ДАЙ - НОВ. РУСИЯ НЕ Е РАЗМАХАЛА СРЕДЕН ПРЪСТ НА СИ РУСИЯ ГО ПОКАЗВА НА ТАКИВА КАТО ТЕБ И ЗАПАДА ЗА ДА СЕ РАДВАТЕ КОГАТО ГО ВИДИТЕ , А НЕ ДА ПРАВИТЕ ГЛУПАВИ КОМЕНТАРИ И ДА РАЗБЕРЕТЕ , ЧЕ ИДИОТИТЕ СТЕ ВИЕ А НЕ РУСИЯ !
  • 44 Джаба хатянина

    34 4 Отговор

    До коментар #18 от "DW - Пропаганден машинен":

    Дзеле не е част от журналистиката а от пропагандата
  • 45 Живял съм при соца

    42 4 Отговор
    Тогава имаше масирана антиамериканска пропаганда
    Сега е обратното има масирана антируска пропаганда истерична до крещендо
    Вероятно предполагат че хората са идиоти и преди мислеха сега ама сега са убедени

    Коментиран от #101

  • 46 30ти

    15 28 Отговор

    До коментар #30 от "Пучо Капучо":

    Ами като няма полза що я четете бе тролове Санкт Петербургски, или май не ви харесва каквото се казва и всячески се опитвате да го оборите, ако не е истина защо си тук, копейките не стигат ли ти ? Пак ли ще фаалирвате гнилия запад, ония ден ви обясниха тука за пенсионната реформа във Франция а се оказа че руззнаците въобще у не доживяват да пенсия ? За това не ви харесват новините май

    Коментиран от #94

  • 47 Ега ти медиите

    30 2 Отговор
    Ега ти глупавите заключения и коментари от такива професори !!!!!!!!!!!!
  • 48 Даа!

    38 4 Отговор
    Прочетох заглавието.И ми замириса, на жътите издания от -90- те.Но поглеждайки и автора на този елементарен пасквил,с речников запас ,на каруцар от стара Конъовица не продължих и ред надолу! Спирай пиенъето бре,ще гъбясаш!
  • 49 Бесен- _Язовец

    28 6 Отговор
    Окраински кр.тени фашизоидини и козяшки подлоги бг време ви изтече!
  • 50 Много си наивен.

    33 0 Отговор

    До коментар #30 от "Пучо Капучо":

    Нито санкциите, нито цената на газа, нито войната е основната причината за инфлацията това е просто удобното оправдание. Инфлацията вече беше започнала да набира скорост и преди войната в Украйна. Причината са напечатаните пари които се раздаваха като “помощи” за икономиката след ковид и неадекватните действия на правителствата. Инфлацията е желано явление за тези с големели кредити защото тези кредити се обезценяват, а всички правителства на развинтете страни са такива. Разбира се за обикновените хора това означава обедняване, но това е част от всичко.
  • 51 Предлагам

    27 3 Отговор
    На всички пишещи тук и мислещи хора да обсъдим въпроса дали няма да е по-правилно ако примерно сайта на ИЗМИСЛИЦИ
  • 52 Реалист

    32 11 Отговор
    Важното е, че Руската армия денацифицирваа с невиждани темпове окраинските фашисти и НАТО
  • 53 Бесен- _Язовец

    23 4 Отговор
    Факти козяк шшшпермосмучещите
  • 54 Ето го

    11 5 Отговор
    номера на подворотни.

    Коментиран от #98

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Петър

    35 13 Отговор
    Скъпи Евгений дайнов, маломерния глупак си ти. Русия е огромна и мощна държава. Но ти дребния балкански субект не можеш да го осъзнаеш.

    Коментиран от #115

  • 57 еалиста

    24 10 Отговор
    Всеки път поглеждайки във Факти си мисля, че този път са ударили тъпомера! Но се оказа лъжа! Спомням си как незаменимият директор на БНТ - нито е българска , нито е национална , но пък за сметка на това гледана само от профашиски настроените недоразумения! Та думата ми беше Кошлуков ,показваше среден пръст, един политолог връл гербаджия по времето на протестите преминавайки сред хората от колата си показваше среден пръст на недоволните от властта на мутрите! Китай и Русия са сила, която с вашите фантазии няма да промените дружбата им!
  • 58 Хахахаха

    2 15 Отговор

    До коментар #5 от "Коментар на Евгений Дайнов:":

    паваротнава.Отбягвам да говоря,чета рускава,а случването ме дразни.Отбягвам рускава
  • 59 Къде сте бе копейки долни

    15 24 Отговор
    измекяри гнусни
  • 60 Вирус

    21 4 Отговор
    Хахаха вкиснато зеле и оня немотия вият от злоба и безсилие
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Матей преображенски

    25 5 Отговор
    Типични укро просто-тии и ци-га-нии,спукана им е работата и затова се ли-га-вят като изо-гал-вени.Щели да правят настъпление,може би,колкото да излязат на припек и да ги изтрепят руснаците до крак.И в Западна Европа и самите сащ всичко е на вили и на могили,упадък и материален и морален и се напъват да помагат на укронацистите.Скоро те самите ще трябва да се молят за помощ,излагациите им са супер,с извратения морал и хищнически нрави.Държавите с кани-бал-ски уклон постепенно биват изолирани от останалите,които са огромно мнозинство и ще ги оставят да се изяждат взаимно,да си правят мър-со-тии и ци-га-нии.
  • 63 Бесен- _Язовец

    21 5 Отговор
    Дайно некъпания алкохолик кло.шар
  • 64 Хаха

    11 26 Отговор

    До коментар #6 от "Музика за моите уши":

    Като чета, само русофилско квичене има тук. Дойче веле квииии! Дайнов квииии! Пропаганда квииии!
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Владимир Путин

    26 6 Отговор
    Дайнов сложих ти сре.ден от,зад

    Коментиран от #140

  • 67 Професора

    29 6 Отговор
    Дайнов е една дърта евтина соросои.дна хра4ка
  • 68 Реалността

    16 27 Отговор
    Путин: "Твърдението, че можем ще навлезем в суверенна държава не е нищо повече от западна пропаганда и гнусна лъжа".
    Ден по - късно Путин нападна суверенна държава.
    Всичко друго е празни приказки.
  • 69 Истината

    28 5 Отговор
    На Евгени Дайнов на фейса му личи, че е алкохолик подпухнал който пие евтини пстрончета дори спирт от аптеката.
  • 70 Ернесто Гевара

    29 4 Отговор
    Дайнов не изтрезнявал от години вечно е спиртосан
  • 71 Гост 89999

    25 4 Отговор
    Толкова глупости на едно място, ммогат само дойчето
  • 72 ЗАВЕТА

    23 4 Отговор
    Евгени живее в едно мазе в кв Кремиковци
  • 73 Дойче веле

    20 5 Отговор
    То пак добре,че среден пръст.Ако беше си го изкарал и показал китаеца щеше да му завиди.
  • 74 Арестович

    27 6 Отговор
    Е долен наркоман и идот който неможе да говори нормално. фъфли прекъсва си по средата изреченията и не се разбира какво иска да каже . Всички нормални хора по света разбраха че така наречените окрайнци трябва да получат Божие наказание за това което причиняват като избиват хора вече 9 год

    Коментиран от #82

  • 75 Халтура

    19 4 Отговор
    Небивалици и фантасмагории...
  • 76 Станчо

    21 2 Отговор
    журналята! - смешни ставате
  • 77 Исмет и Реджеп

    16 1 Отговор
    ние сме баш немци, ама сега живеем в Пловдив
  • 78 Един

    17 7 Отговор

    До коментар #1 от "Петьо Петров":

    Хайде сега след тази словесна диария прояви малко интелект и кажи какво си искал да кажеш?
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Бам Бам

    21 8 Отговор
    Украйнският наследник на бандерландия и вторият райх скоро ще бъде капут, немски ми пропагандатори :)

    Коментиран от #86

  • 81 Читател

    10 3 Отговор
    Какво ли би казал Бисмарк, за "Пакт за ненападение" м/у Германия и Съветския съюз...
  • 82 Да бе

    19 5 Отговор

    До коментар #74 от "Арестович":

    Излиза ,че всички наркомани са срещу Путин ,или всички срещу Путин са наркомани... Интересно алкохолиците в кой лагер са ?!
  • 83 Тежка е съдбата на некадърните руснаци

    12 17 Отговор
    Сорос,Ротшилд и Китай си поделиха раша,взеха я на концесия за стотинки
  • 84 Киркор

    13 3 Отговор

    До коментар #3 от "Пич":

    Ние виждаме те какво размахват на Путин,ти виждаш ли или се правиш ,че не виждаш??

    Коментиран от #110

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Плитки игри

    10 17 Отговор
    Ватниците са искали бомби от Китай и им е било отказано и сега се правят на бабаити със подръчни средства
  • 88 Полк.Марков

    19 5 Отговор
    Още съм махмурлия,напивам се всеки ден,нищо не ми измисля простата кратуна да напиша в сайта на алкохолизираната шизофрвничка Томова,ама като пийна към 22 часа ще надраскам някой пасквил срещу англосакса и извънземните

    Коментиран от #99

  • 89 Статията

    9 18 Отговор
    можеше да спре до : "Да не забравяме, че си имаме работа с идиоти". То ва описва достатъчно точно КаГеБистан.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 дойновото

    15 4 Отговор
    скато го лапна целия с саламурага.....
  • 92 Иван Иванов

    8 7 Отговор
    Вижте инфото за господина в нета и преценете сами.
    В Уикипедия например.
  • 93 васИк атанасова

    11 7 Отговор
    този не е путин
    истинския е в бункера
    този носи маска
  • 94 случаен

    6 7 Отговор

    До коментар #46 от "30ти":

    чакаме да видим докъде стига наглоста ви да пишете очевадни тъпотий,които явно пишете за нас,щот вие сте наясно с всичко
  • 95 Zа родину

    15 8 Отговор
    поръчкова статия , подла пропаганда. Да не е светил някой на Путин та да знае
  • 96 Така е

    12 15 Отговор
    Наистина, големи идиоти са руснаците. А, освен, че са идиоти, са коварни, зли, отмвъстителни, бедни, отвратителни, агресивни, жестоки.Голи като пушки, а искат да владеят целия свят.Но ще си намерят майстора! Ще се появи един такъв като Рони и ще им види сметката. На зло куче-зъл прът!
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 информативно

    14 4 Отговор

    До коментар #54 от "Ето го":

    Русия и Белорус са подписали определени договори, съгласно които, те на практика са обединени. ЯО не са предадени на беларуските военни, защото има отпреди това сключени международни договори за ограничаване на ЯО, по които Русия е участник. Така че ситуацията е малко нито риба, нито рак. Само че я го сравни с американското ЯО по целия свят, включително Германия и Турция - не може и дума да става за сранение.
  • 99 681

    3 6 Отговор

    До коментар #88 от "Полк.Марков":

    Кажи му го в очите, смели деаскачо. Ш са одрищиш яката
  • 100 681

    12 4 Отговор
    Дойчи зели видиш ли, пропагандата е сигурна. Няма нужда да се чете дори
  • 101 Дядо Гъдю

    15 4 Отговор

    До коментар #45 от "Живял съм при соца":

    По времето на соца пропагандата беше произведена качествено,от професионалисти.Българинът знаеше,че е пропаганда,но уважаваше труда производителите на този жанр.Бавно и сигурно си изгради защитно поле. Сега се опитват да му пробутват всякакъв бъл...воч от разни аматьори под формата на пропаганда.
    Аз самият се обиждам от този нискокачествен була-мач.
    Може би това е стандарта на ЕС-а?!
  • 102 Самогон Идиотович Пиянцов

    8 12 Отговор
    145 години руско владичество ражда русороби

    Коментиран от #109

  • 103 стоян

    8 11 Отговор

    До коментар #1 от "Петьо Петров":

    До 1 ком - путинофилчо статията излиза в 13.54 часа и ти си побликувал в 13.54 часа - коментара трябва да е по статията ама явно на първите путинофилчовци плащат повече
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 хихи

    8 4 Отговор
    Добре, че беше Доколенко та да ми разтълкува, какво е Направил Путим
  • 106 Закривай

    5 13 Отговор
    Украйна попиля раша и съюзниците и Беларус,чечения,ислямска държава,Иран
  • 107 хихи

    10 3 Отговор
    Това сега е Пропаганда на ниво ЗКПЧ на взвод
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Курций Руф

    17 3 Отговор

    До коментар #102 от "Самогон Идиотович Пиянцов":

    Споко,бе!
    Сега за тридесет години станахме наполовина,след още петдесет години от братската прегръдка на новия господар,никой няма да си спомня,че ни е имало.
  • 110 Размахват

    9 1 Отговор

    До коментар #84 от "Киркор":

    Това , което всички джендъри размахват !!! Утки ( патици ) !!!
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 АЙДЕ ГЪЧ

    14 1 Отговор
    ДО ВЧЕРА ДРАЩИТЕ ЧЕ СИ МУ ПОКАЗАЛ СРЕДЕН ПРЪСТ , СЕГА ...ОБРАТНОТО ....НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ И ДАМАТА ВИ ПОКАЗАХА ....СРЕДНИЯ ...!
  • 113 изтрит

    8 2 Отговор
    овче блее не се уморява да ръси глупости
  • 114 Рф.таралясник

    6 15 Отговор

    До коментар #3 от "Пич":

    Хубава работа ама Путлерска
  • 115 Мммм да

    6 3 Отговор

    До коментар #56 от "Петър":

    Да граничещ с такава държава си е смъртоносно
  • 116 сноу

    12 4 Отговор
    Зеле ли е я вкиснато ,я вмирисано ..изобщо сценаристите от цирка на зеленко...
  • 117 незнайко

    16 8 Отговор
    За НАТО може за Путин не може ! Тази политика на ЕС е във всички сфери ! Не разбраха ли, че ДЕМОКРАТИЧНИЯ КАПИТАЛИЗЪМ вече си отива ! Народите вече са наясно накъде го водят лъскавите придобивки след като в света умират хора от глад ! Бунтовете ще стават все повече там където се насажда неравенство .
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Коментатор

    19 4 Отговор
    Името "Факти" на този сайт изисква да се публикуват факти, а не мнения на някой си "Олексий Арестович, майор от украинската армия " може и да не съществува такъв.
    В този ред на мисли Факти има възможност да публикува и мненията на българите за войната в украйна и световните стратегии.
    Поне в България всички разбираме от жени и политика повече от този Олексий Арестович, майор от украинската армия
  • 121 Бинго

    15 1 Отговор
    Когато се прекръстиш от Алексей на Олексей, повече от ясно е кой е идиота!
  • 122 куку

    10 5 Отговор

    До коментар #14 от "Стойко":

    А..не така..цифрите гледаме само от Урсула..преди 5 месеца каза че укроармия загубила 100 000 герои. .днеска сигурно вече 500хл..Бахмут ги зове..Артилерия 1 към 5..в полза на Русия..това е стряскащо..Знаеш че отиваш като пушечно месо,но сащ искат и последния украинец..сигурно ще успеят....Накрая кравари ще кажат..с каквото можахме помогнахме..но решение за подписване на капитулация ще вземе Зеленото баш украинче..а той не бърза..Иска да унищожи максимално повече бандеровци..Все пак е евреин..и връща на нацисти за тяхното престъпно минало..
  • 123 от протокола

    12 2 Отговор
    по скоро средния пръст е влязъл във ASSA на Дайнов, а и дойчовеле - лека нощ....
  • 124 въобще няма да чета тази тъпотия

    15 4 Отговор
    Искам да ни давате клипове с клоуна-артист и наркофашист!!! Той е интересен.
    А иначе Западът не може да преглътне срещата на двамата велики лидери на велиди държави и ВСЕ ЗА ТЯХ пише.
    Пишете за байдънчо и последните му изяви, както и за неговия син - ще връща ли пари, също за акушерката и 71 милиарда за ваксини. Ние сме в нато и ЕС и тези хора ни интересуват.

    Коментиран от #125

  • 125 Ако престанеш да пишеш тъпи коментари

    3 10 Отговор

    До коментар #124 от "въобще няма да чета тази тъпотия":

    Ще е още по-добре.
  • 126 666

    11 1 Отговор
    Зелето пак се е вкиснало...

    Коментиран от #132

  • 127 Констатираща

    8 2 Отговор
    Страхотни мечти и варианти на сънища като на "гладната кокошка" и на "кибритопродавачката". Тези "утешителни" за опонентите на Русия варианти, се опитват да подскажат на себеподобните, как трябва да действат срещу Русия. Добре ще е, според тях, да си раздаде завоюваните земи и да отстъпи от Украйна. Така ще изглежда по-малка и безопасна за страхливите евроатлантически държави.
    Едно е интересно - как Япония се унижава да бъде приятел на САЩ, когато по всичко ги превъзхожда, а не би трябвало да забравя и горчивото си минало, което са й причинили.
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Много точен анализ на Дайнов

    3 9 Отговор
    Путин си призна че при посещението си миналата година в Пекин, не споделил със Си Дзипин, намерението си да нападне Украйна, защото Китай от миналото е много чувствителен на тема за руска инвазия и още не е признал окупирания и анексиран Крим за руска територия...!!!
    Само слепи русороби не виждат , че Китай унижава Русия и е против инвазията и войната на Русия в Украйна и че от раздухваната руска пропаганда за "историческото" три дневно посещение на Си Дзипин в Москва не се състоя, а Си Дзипин въпреки угодническото поведение и раболепие на Путин си замина от Москва още на втория ден...!!!
    В съвместната декларация на Китай и Русия изрично се говори за спазване на принципа на запазване териториалната цялост на страните и за неупотреба и неразпространение на ядрено оръжие в други страни, Но Путин реши да наруши декларацията с Китай и да разположи в Беларус тактически ядрени оръжия и ракети...!!!
    От друга страна,след като напусна Москва, СиДзинпин веднага свика среща на държавите от Централна Азия,с която демонстрира надмощие над Русия,защото на тази среща бяха поканени все БИВШИТЕ СЪВЕТСКИ РЕПУБЛИКИ, в отговор на това,че Путин обяви,че ще разположи ядрени ракети в Беларус и заяви твърдите си намерения и интереси да върне към Китай исторически изконните китайски земи и територии, отнети и окупирани от Русия в миналото, като промени руските им наименования с китайските имена и град Владивосток вече се казва Хайшенвен, а остров Сахалин - Куедао,...!!!
  • 132 F 16-блок 2025 Г. - СКРАП!

    10 2 Отговор

    До коментар #126 от "666":

    Даа, ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ Е ВКИСНАТО!!? Защото"Русия винаги е смятала, ЧЕ ЮМРУКЪТ Е ПО-СИЛЕН ОТ ХАРТИЯТА!" Не винаги, А В ОПРЕДЕЛЕНИ МОМЕНТИ КАТО ТОЗИ, ЗАПОЧНАЛ ОТ 2014 ГОД.. ЗАЩОТО, ОТТОГАВА СЕ ВОДИ БИТКА, БОЙ, ИМАШЕ ХАРТИЯ/Миндкото споразумение.. /ИМАШЕ И ДУМИ, ДУМИ, ОБЕЩАНИЯ, А ХОРАТА ЗАГИВАХА ПОД ОБСТРЕЛА НА" АЗОВ" И РЕДОВНАТА УКРО-АРМИЯ. И, ЩОМ Е ЗАПОЧНАЛА БИТКАТА, ЯСНО Е, ЧЕ НАИСТИНА ЮМРУКЪТ ВЕЧЕ ЩЕ "РАБОТИ".. 😄 Май и ФАЩ не се бият с ИДИЛ, ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА, с терористите по света "С ХАРТИЯ".... 😄
  • 133 зеленски

    3 0 Отговор
    не се уморява колегата защото е казано луд умора няма
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 МмАаХх

    6 2 Отговор
    Когато никой не иска да застане с името си зад писанието, пише просто "Дойче Веле"
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Миазмите

    3 1 Отговор
    от вкиснатото зе.е стават все по зловонни
  • 140 А бе

    1 0 Отговор

    До коментар #66 от "Владимир Путин":

    Няма как нали е във тебе.
  • 141 Бат Котьо

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "горски":

    А бе много те вълнуват тези джендъри? Ела да ти прецизирам настройките?
  • 142 Боко праните гащи

    0 1 Отговор
    Тва жуже е по-болно и от мене
  • 143 Дайнов пак манипулира

    3 0 Отговор
    "Още Бисмарк е предупредил, че никой договор с Русия не струва колкото хартията, на която е написан" ама пропуснал края на същия цитат- "Защото с Русия трябва да се играе или честно или никак"

    Хитреца Дайнов не казва причината за разполагането на тези тактически оръжия и в отговор на какво са.
    Надявайки се отчаяно да създаде интриги между Путин и Си! Хранещите го опитват това от безсилие и паника.
  • 144 Някой

    2 0 Отговор
    И това ако не бла бла бла. Бабини дивотии. В днешно време всеки се изживява като анализатор. Големите играчи не действат импулсивно а премерено. Нищо от написаното в този материал не е обмислено освен ако е с цел провокация ,но и така да е е много плитка.
  • 145 Гошо петров

    2 0 Отговор
    Без да съм получил и една копейка, не мога да не забележа усложливото забравяне на всички медии в следствие на кое изказване дойде коментара на Путин за разполагането на ЯО в Беларус...а именно на британския военен министър "че ще доставят на Украйна снаряди с обеднен уран" , как така всички пропускат тази заплаха пък забелязват нейния отговор?
  • 146 хахаха

    2 0 Отговор
    щом "политологът" от Миндя има за колега Люся Арестович, не ми говори...:)))
  • 147 хаве

    1 0 Отговор
    докога ще давате думато на тоз изкукал? студентите му дали са от бавноразвиващи се??
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания