3 Април, 2023 17:49 655 0

Крачка назад! Нетаняху отлага освобождаването от длъжност на министъра на отбраната

  • йоав галант-
  • израел-
  • ликуд-
  • бенямин нетаняху

Бенямин Нетаняху заяви на 26 февруари, че уволнява Йоав Галант, който ден по-рано каза на пресконференция, че няма да подкрепи съдебната реформа на правителството

Крачка назад! Нетаняху отлага освобождаването от длъжност на министъра на отбраната - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Заради усложнената обстановка в Израел премиерът Бенямин Нетаняху реши да отложи освобождаването от длъжност на министъра на отбраната Йоав Галант, предаде Ройтерс, като се позова на обществената телевизия "Кан", пише БТА.

Нетаняху заяви на 26 февруари, че уволнява Галант, който ден по-рано каза на пресконференция, че няма да подкрепи съдебната реформа на правителството.

"Заради усложнената ситуация около сигурността Нетаняху ще се занимае с въпроса за министъра на отбраната по-нататък", заяви източник, цитиран от телевизията.

Нетаняху ще посети израелски войници заедно с Галант, каза сътрудник, цитиран от Ройтерс. Според двама израелски служители, пожелали анонимност, премиерът и министърът на отбраната ще посетят довечера две военни бази, за да поздравят военнослужещите по случай празника Пасха. Подробности за подобни посещения обикновено не се съобщават предварително от съображения за сигурност.

Политически източници заявиха, че през последните дни се полагат усилия за преодоляване на разрива между Нетаняху и Галант, чието уволняване предизвика тревога в управляващата партия "Ликуд", в армията и сред западните съюзници на Израел.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА