Last news in Fakti

5 Април, 2023 11:33 2 134 6

Въздушна тревога! Иран осуетил атака с дрон срещу комплекс на министерството на отбраната в Исфахан

  • исфахан-
  • иран-
  • аятолах али хаменей-
  • израел

В миналото Техеран е обвинявал своя върл враг Израел за подобни атаки, включително атака с дрон срещу военна фабрика близо до Исфахан през януари

Въздушна тревога! Иран осуетил атака с дрон срещу комплекс на министерството на отбраната в Исфахан - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Иран е осуетил нападение с дрон срещу комплекс на Министерството на отбраната в централния град Исфахан през нощта, съобщи иранската информационна агенция "Тасним" на фона на нарастващото напрежение между Ислямската република и Израел, предава Ройтерс.

В миналото Техеран е обвинявал своя върл враг Израел за подобни атаки, включително атака с дрон срещу военна фабрика близо до Исфахан през януари. Израел нито е потвърдил, нито е отрекъл отговорност за тези атаки.

"Комплексът "Амир ал-Моменин" в Исфахан беше цел на неуспешна атака от малък дрон, който беше осуетен от отбранителни системи", съобщи иранската полуофициална новинарска агенция Tasnim, добавяйки, че при нападението не са нанесени никакви щети.

Това става само дни след като израелските въздушни удари в Сирия удариха свързани с Иран цели, при което бяха убити най-малко двама членове на Корпуса на стражите на иранската революция (КСИР), които са служили като военни съветници в Сирия.

През януари индустриален център на Министерството на отбраната също беше обект на атака с дрон, която Иран каза, че е е била неуспешна и извършена от "наемници на ционисткия режим".


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТИЯ(......)

    1 19 Отговор
    СА ЗАМЕРЯЛИ
    ДРОНЧО
    С
    ТЮРБАНИ
  • 2 Знайко

    26 4 Отговор
    Тези израелци-американци и араби-персийци няма да мирясат.
    Следващата "специална операция" ще е на територията на Израел. Също и на теритжрияга на Тайван. На територията на САЩ пък ще има "вътрашно жражданска специална операция".
    Вероятно и територията на Европа ще пострада, защото се напълни с емигранти "муджахидини", дошли да си търсят "работа" като вземат участие в джихад.
  • 3 Павел пенев

    26 2 Отговор
    Браво персийци, но вие също имате дронове. Какво ги гледате гнусните юдеи,независимо дали признават или отричат своята фашизирана политика.
  • 4 Антифашист

    27 2 Отговор
    Евреите зорлем ръчкат Персите да станат ядрена сила. И после ще бягат от остъклената Обетована земя. Докога ще се толерира агресията на Израел към всичките му съседи?
  • 5 Сталин

    12 1 Отговор
    Унищожете тези ционистки боклуци в гизраел
  • 6 Тони

    1 2 Отговор
    Някое хлапе е останало без дронче.