Last news in Fakti

5 Април, 2023 15:57 1 877 7

Скандал в Единбург! Съпругът на Никола Стърджън е арестуван по разследване за финансиране на Шотландската национална партия

  • никола стърджън-
  • шотландия-
  • питър мърел

Полицията съобщи, че 58-годишният Питър Мърел е бил разпитан, извършени са били и претърсвания в редица имоти

Скандал в Единбург! Съпругът на Никола Стърджън е арестуван по разследване за финансиране на Шотландската национална партия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бившият главен изпълнителен директор на Шотландската национална партия (ШНП) Питър Мърел, съпруг на бившия първи министър на Шотландия Никола Стърджън, е бил арестуван от полицията в Единбург във връзка с разследване около финансирането на партията, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Полицията съобщи, че 58-годишният Мърел е бил разпитан, извършени са били и претърсвания в редица имоти.

Мърел се оттегли от поста главен изпълнителен директор по време на неотдавнашната кампания за нов лидер на ШНП.

Полицията разследва изразходването на средства, които са били предназначени за кампанията за независимост на Шотландия. Мърел се ожени за Стърджън през 2010 г., припомня ДПА.

"Днес, сряда 5 април, 58-годишен мъж беше арестуван като заподозрян във връзка с продължаващото разследване около финансирането и финансите на Шотландската национална партия. Мъжът е задържан и е разпитван от полицейски детективи в Шотландия.

Полицейските служители извършват и претърсвания на редица адреси в рамките на разследването", се казва в изявлението на шотландската полиция.

Заради продължаващото разследване полицията в Шотландия не съобщава повече подробности.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сандо

    16 2 Отговор
    Независимата Шотландия вече е само мираж.
  • 2 Шпеки Леки

    15 1 Отговор
    Пакистанците не си поплюват.
  • 3 ЕВРОРОМА

    19 2 Отговор
    Това Шотландия щат в Индия или в Пакистан е ?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Освалдо Риос

    7 1 Отговор
    Кой е съпругът, коя съпругата?
  • 6 Наблюдател

    13 1 Отговор
    Те затуй бързо я натириха от длъжност и на нейно място назначиха муслим препечeн за лидер на шотландската националистическа партия. Много лaeше за нов референдум и й запушиха устата, а сега и мъжа й на топло ще пратят.
  • 7 Гал

    9 1 Отговор
    Педали на колело сър.
Новини по държави: