Last news in Fakti

6 Април, 2023 13:18 760 6

Италианският външен министър Таяни: Спокойно, състоянието на Берлускони е стабилно!

  • италия-
  • форца италия-
  • силвио берлускони

Според италиански медии, сред които "Кориере дела сера", АНСА и "Република", той е болен от левкемия, но засега няма официално потвърждение от медиците на тази информация

Италианският външен министър Таяни: Спокойно, състоянието на Берлускони е стабилно! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони е в стабилно състояние след прекарана нощ в интензивното отделение на клиниката "Сан Рафаеле" в Милано, заяви италианският външен министър Антонио Таяни, който е високопоставен представител на партията на Берлускони "Форца Италия", предаде АНСА, цитирана от БТА.

Пред радио "РАИ Уно" Таяни заяви, че е говорил с професор Дзангрило, който е личен лекар на Берлускони и началник на анестезиологичното и интензивно отделение в "Сан Рафаеле". Медикът е казал на Таяни, че Берлускони е прекарал спокойна нощ и че състоянието му е стабилно.

Таяни разказа също, че допреди две вечери Берлускони е работил активно. "Надяваме се, че Лъвът ще се завърне наскоро начело на партията, той никога не се предава. Той е лидерът на нашата партия", заяви Таяни.

АНСА съобщава и, че Берлускони е успял днес да позвъни на висши съпартийци, в това число и на самия Таяни и им е припомнил, че Италия се нуждае от "всички нас". Той е призовал водещите фигури на "Форца Италия" да проявят максимална ангажираност с парламентарната си работа и те са го уверили, че ще спазват неговите инструкции и че остават лоялни към него. Водещите политически кадри са пожелали на Берлускони бързо възстановяване.

Берлускони, който има редица прякори, като Кавалера, Лъва, Каймана, както и Безсмъртния заради дългогодишната му политическа активност, от вчера е в клиниката в Милано. Според италиански медии, сред които "Кориере дела сера", АНСА и "Република" той имал левкемия. Засега няма официално потвърждение от медиците на тази информация.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жалко, тъкмо се зарадвахме, че тоя

    3 1 Отговор
    долен тотален простак, педофил и изнасилвач му е време да го прибере Господ....но явно мъките сега ще започнат за него
  • 2 хммм

    1 0 Отговор
    да не вземе да се гътне... че какво ши праим?!?
  • 3 Фергюсън

    0 2 Отговор
    Само поздравления и здраве за него. На никой шапка не сваляш, а чаршафи те му МАЧКАХА класни и остава ха задоволени.
  • 4 ха ха ха

    0 0 Отговор
    като крик във пясък
  • 5 Макс

    2 0 Отговор
    Малко преди фаталния край е така , човек се подобрява , а после рухват всички сили . Берлускони е на пределна възраст все пак.
  • 6 Захарова

    1 0 Отговор
    Приятелят му Путин няма да присъствува на траурната церемония, поради риск да бъде арестуван .
Новини по държави: