Last news in Fakti

7 Март, 2023 16:27 834 11

Италианска организация спаси 105 мигранти край бреговете на Либия

  • италия-
  • средиземно море-
  • мигранти-
  • либия

В съобщението на организацията в Туитър се посочва, че корабът на "Имърджънси" е получил разрешение да акостира в югоизточното италианско пристанище Бриндизи

Италианска организация спаси 105 мигранти край бреговете на Либия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Италианската спасителна организация "Имърджънси" каза, че в ранните часове днес е спасила 105 мигранти от надуваема лодка, останала без гориво в международни води в близост до либийския бряг, съобщи ДПА. Сред мигрантите е имало и бременна в седмия месец жена, 29 непълнолетни, 25 от които без придружител, информира БТА.

В съобщението на организацията в Туитър се посочва, че корабът на "Имърджънси" е получил разрешение да акостира в югоизточното италианско пристанище Бриндизи. Очаква се той да пристигне там в петък.

Дванадесетметровата надуваема лодка "е имала сериозни конструктивни проблеми и се е пълнела с вода", каза представителя на "Имърджънси" Емануеле Нанини. Той допълни, че ситуацията е била прекалено опасна за хората в лодката и освен това метеорологичните условия са се влошили.

Нанини сравни ситуацията с потъването на лодка с мигранти край южните брегове на Италия преди малко повече от седмица. Потвърдените смъртни случаи от това бедствие достигнаха 71, след като спасителите откриха тялото на 3-годишно момиче във водите в близост до морския курорт Стекато ди Кутро. Около 80 души оцеляха след инцидента, но други все още се водят изчезнали, припомня ДПА.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не оставяйте

    9 0 Отговор
    мигрантите да се движат с такива примитивни лодки и корабчета. Пращайте им круизни кораби с капацитет по 5-6 000 души по двама в каюта. Хем бързо, хем безопасно и подобаващо луксозно - все пак не са тръгнали да мизерстват както в собствените си страни. Басейни, момичета (бели), рум-сървис, да свикват.
    По време на пътуването се прави интервю с всеки - къде предпочита да живее, каква религия изповядва, каква помощ за безработни да получава, какво жилище, каква кола иска, какъв тип жени харесва и.т.н. По-евтино ще излезе отколкото да ги гони по морето "Фронтекс", да ги претоварва на други кораби, да издирва удавените, да се плаща за заплати, горива, приемни центрове и др. подобни харчове.
  • 2 БгТопИдиот🇧🇬

    9 1 Отговор
    "италиянската" организация ще е тяхната "хамерика за италия".

    Добре дошли в евроколхоза !!
  • 3 Въпрос

    13 0 Отговор
    Защо като са били близо до либийския бряг ги карат в Италия? Откъде накъде? Това е трафик на мигранти! Няма как по друг начин да се нарече!
  • 4 Съдията Дред

    8 0 Отговор
    Не са ги спасили, а са се срещнали, за да се прекачат на техния кораб и да го откарат в Италия. Като са ги спасили до бреговете на Либия, по нормите на международното право трябва да ги откарат в най близкото пристанище, в случая - либийското. И едва ли им е свършило горивото, просто толкова са сипали, колкото да излязат от либийски териториални води, където ги чакат соросоидите. Тия са като таксита за нашествениците.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Хм,хм

    7 0 Отговор
    Аз пък си мисля за тази организация че са каналджии на които са им платили да вкарат в италия 105 имигранта. Да докаже някой че не е така
  • 7 Иван

    8 0 Отговор
    Щом са край брега на Либия защо не ги е оставил там само питам
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Павел пенев

    1 0 Отговор
    Браво на италианците. Добре работят, успели да спасят 105 и да удавят 100 броя по данни на БНР.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Край бреговете на Либия

    0 0 Отговор
    Е защо не са ги върнали в Либия. През 90 години да вземеш виза за Германия , Австрия минаваш през щателна проверка все едно си най-закоравелия престъпник. Сега с кораби си карат кво ли не
Новини по държави: