Last news in Fakti
  Тема: Украйна

11 Април, 2023 11:48 8 356 102

Украйна разкри какъв е бил планът на Русия за превземане на Киев

  • руски терористи-
  • киев-
  • украйна-
  • война-
  • русия-
  • олександър павлюк-
  • киевска област-
  • владимир путин-
  • гостомел

Тридневната операция по превземане на Киев навлезе в ден 412

Украйна разкри какъв е бил планът на Русия за превземане на Киев - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руските окупатори са планирали да превземат Киев за 3 дни, да свалят правителството на Володимир Зеленски и да проведат парад на улица „Крешчатик“. Както е известно обаче, всичко това се обърква грандиозно и „безаналоговата“ армия на военнопрестъпника Владимир Путин вече 412 дни не може да достигне до украинската столица.

Заместник-министър на отбраната на Украйна Олександър Павлюк разкри в интервю за „РБК-Украйна" какъв е бил планът на руските агресори, които на 24 февруари 2022 г. започнаха непредизвикана пълномащабна война срещу Украйна.

„Първоначалният план за превземането на Киев беше разработен за краткосрочна операция с продължителност 3-5 дни. Подобен план е използван от СССР в Унгария през 1956 г., Чехословакия през 1968 г. и Афганистан през 1979 г. Окупаторите са планирали бързо кацане на силите за специални операции и десантните сили в покрайнините на Киев - на летищата „Гостомел“ и „Василков“. Врагът искаше с ракетни и въздушни удари да унищожи нашата система за противовъздушна отбрана, командните пунктове на военните части на въоръжените сили Украйна, Националната гвардия и критичната инфраструктура. Освен това, в случай на дезорганизация и в случай на колапс на системата на управление, те планираха да превземат правителствения квартал в Киев и да ликвидират или арестуват украинското ръководство и вместо него да инсталират свои протежета-марионетки“, каза Павлюк.

Зам.-министърът на отбраната на Украйна заяви още, че в унищожената техника на нашествениците е била открита пълна парадна униформа. Това показва, че нашествениците наистина са разчитали на парада по „Крешчатик“ и не са се подготвяли за улични битки.

„По-късно, разбира се, този план се промени, тъй като намеренията на врага бяха напълно разбити от отбранителните сили. Руските войски се прегрупираха и се опитваха да превземат столицата: напълно да обградят и блокират града, да посеят паника сред местното население с огневи удари и по този начин да го принудят да се предаде", отбеляза Павлюк. Руските нашественици обаче не успяха и чрез своя терор да убият съпротивата на украинците.

Олександър Павлюк разкри и кой е бил най-критичния момент в битката за Киев: „Когато нашествениците превзеха (за кратко) „Гостомел“, те искаха да превърнат летището в база за по-нататъшни атаки срещу столицата. След като подразделенията на 35-та общовойскова армия на Руската федерация достигнаха там, бойната техника на агресора остана без гориво. Украинските съпротивителни сили започнаха да унищожават конвои с цистерни с гориво и им попречиха да достигнат до войските, които бяха готови да обкръжат Киев. Вражеските войски започнаха военни действия за превземане на град Ирпин. Битката за Ирпин продължи месец и се оказва повратна точка в битката за Киев. Най-критичният момент от операцията за защита на Киев бяха боевете в село Мощун. Силите за отбрана отблъснаха нашествениците и не им позволиха да преминат река Ирпин и да стигнат до столицата през най-краткото разстояние до площад „Шевченко“. В резултат на унищожаването на вражеските бронирани превозни средства и голяма част от пехотата близо до Макаров, които се опитаха да напреднат към Ирпин, окупаторите загубиха половината от войските си. Победата при Макаров и Мощун е в основата на поражението на врага - и щурмуването на Киев се провали“.

„В района на Киев втората половина на март може да се нарече началото на тяхната отбрана и нашето настъпление“, каза Павлюк. След като блицкригът на руските окупатори се проваля, украинците преминават в контранастъпление и разгромяват руската армия в Киевска област. Тя е принудена панически да избяга обратно към Русия и Беларус, откъдето на 24 февруари навлиза в Украйна. „След успешно отблъскване на вражеската атака срещу столицата, украинските военни започнаха да освобождават градовете и селата в региона. И още на 2 април Министерството на отбраната на Украйна обяви освобождаването на Киевска област от руските нашественици“, припомни Павлюк.

Павлюк отговори и на най-важния въпрос – как Украйна успява да победи руските окупатори, въпреки че те я превъзхождат по численост и военна техника: „Няма да спра да го повтарям: защото руснаците не очакваха толкова мащабна съпротива, те подцениха възможностите на нашите войски и колко координирана може да бъде борбата на военни и цивилни, когато става въпрос за нашата Украйна. Ние изтощавахме окупаторите и те понасяха значителни загуби в личен състав и техника. По този начин тяхната боеспособност и активност при водене на бойни действия намалява. Чрез провеждането на засади по вражеските маршрути успяхме да нарушим системата им за логистична поддръжка. Унищожени бяха колони от камиони с гориво и боеприпаси, а авиацията и артилерията умело поразяваше техните контролни пунктове, складове и др. Създадени бяха всички предпоставки за обкръжаването на значителна част от руските окупационни войски. След което бяха принудени да се оттеглят бързо“. Олександър Павлюк разкри, че 70 000 руснаци са нахлули в Киевска област от Беларус през 2022 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 98 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПалавНИК

    91 39 Отговор
    Само малко да се отбахмутят и тръгват за Киев. Оттам ей го къде е Лисабон. 😆😆😆

    Коментиран от #10, #18, #56, #61

  • 2 Определено

    19 45 Отговор
    тези живеят в XV век...И едните и другите!

    Коментиран от #90

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Екстрасензор

    35 33 Отговор
    Пак имаме видения с више. Дали трябва бял катализатор през носа или сами се явяват?
  • 5 Ако е имало такъв план

    78 91 Отговор
    По добре за самата Украйна щеше да е, ако беше се осъществил. Поне щеше да е цяла. Сега бавно и методично я изравняват със земята. А и най вероятно ще изчезне от картата.

    Коментиран от #26, #28, #71, #89

  • 6 Джамбазовски

    52 28 Отговор
    къде тръгна при нашите медии:
    На 27.02.2022г. , генерал Марк Мили, председателят на Обединения комитет на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ , след като докладва в Конгреса на САЩ за специалната операция на Русия в Украйна, отговаря на въпроса " В състояние ли е руската армия да превземе Киев и за колко време може да го направи?" .
    " Руската армия може да превземе Киев с с армейска настъпателна операция за три дни. Двете страни ще понесат загуби - Украйна- 15 000 военни, Русия- 4 000."

    Това изказване е отразено в множество медии на САЩ от тази дата.

    Коментиран от #92

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Шенбас

    55 25 Отговор
    Я питай Путин що махна Суровикин.
    Щото оня започна да я води войната както трябва и им намали въглеродните емисии с 40% за два дена.

    Коментиран от #91

  • 9 Пич

    49 48 Отговор
    Хайде малко да вдигна завесата ! След Великден ще видите ново отношение към към ситуацията , от страна на Русия ! И за НАТО ще е много тегаво !!!

    Коментиран от #47

  • 10 мдаааа

    21 25 Отговор

    До коментар #1 от "ПалавНИК":

    Има , нема 50 години ... Ама ние няма да видим , "успеха"
  • 11 САЩ са агресор

    30 41 Отговор
    Амери пропаганда та зацикли, повтарят едни и същи лъжи през ден.След демилитаризацията на укрия през 3/2022 следва демилитаризация и на Матю.
  • 12 8496

    84 48 Отговор
    Ами да, ,видяхме. Наистина бяха вторият ден до Киев. Зеленски си свали гащите и се моли за преговори. Те бяха представени в Истанбул. Русия изтегли войските си от Киев. Не искаше много. Мирът предвиждаше автономия на Донецк и Луганск. Толкоз. САЩ и Англия не се съгласиха и принудиха Украйна да воюва. Сега охраняват Зеленски, да не вземе да подпише някакъв мирен договор. Ние мислим с главите си не с телевидението.

    Коментиран от #97

  • 13 Интелектуалец

    55 49 Отговор
    Специалната операция продължава с небивал успех. Руската армия е превзела двора на къща с външна тоалетна в Бахмут. Битката за самото жилище все още продължава с подкрепата на ЧВК Вагнер. Силите на Рамзан Кадиров са били подлъгани от украинските войски които са пуснали няколко кози в гората и чеченците са напуснали битката и тръгнали подир козите. Във видео в Тик Ток Рамзан Кадиров заяви, че козите ще бъдат наказани. Кадиров лично ръководи операцията чрез смартфон от дома си в Грозни.

    Коментиран от #23, #46, #93

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Едал, Русия беше ли на третият ден там,

    47 34 Отговор
    беше, и ако искаше можеше и да остане, но не това им беше целта. Ще разбереш скоро какво ще се случи с Украйна.

    Коментиран от #20

  • 16 Планът на путин

    25 23 Отговор
    Не е бил да превземе киев за три дни
    Съгласно разкритите документи на американското разузнаване руският план е бил да се превзема киев за три минути и 15 секунди
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 В Лисабон

    25 16 Отговор

    До коментар #1 от "ПалавНИК":

    Около 3 000 година.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Браво чугун

    19 24 Отговор

    До коментар #15 от "Едал, Русия беше ли на третият ден там,":

    Ей го този явно си говори всеки ден по телефона с путлер, знае всичките му намерения и мисли, браво другар, дерзай с троленето!
  • 21 НМД

    21 16 Отговор
    Е нищо де. Малко ще отложат парада във времето

    Коментиран от #41

  • 22 Ццц

    16 20 Отговор
    Можете да проверите истинността на всяко изявление на тези долнопробни лъжци в интернет. Пишете "строго секретни документи" в Гугъл и четете всичко, с което ЦРУ разполага. Самият автор на статията може да преброи колко непроверен главобол е публикувал за 412 дни. Верно е, че се посмяхме с него, за което благодарим! За Зеленски остава опцията да си търси друга работа. Според източник, пожелал да остане анонимен, е одобрен за главната роля на филма "То" 3. Предимството му пред другите кандидати е, че няма да ползва грим за ролята на клоун.

    Коментиран от #29

  • 23 Тимур

    22 19 Отговор

    До коментар #13 от "Интелектуалец":

    Отворко, вас джендърите ще ви се види светът малък, когато срещнете истинските войни. Унищожавате единствената страна, която пазеше вашата цивилизация!
  • 24 тцъ..тцъ

    24 25 Отговор
    Тия дни укрите съобщават,че наблюдават голям брой руски войници помъкнали тоалетни чинии напазарувани от Бахмут.Предполагат,че руснаците се готвят за "жест на добра воля или героично отстъпление".

    Коментиран от #36

  • 25 Както съобщиха

    21 16 Отговор
    Официалните власти на киев разкритите секретни американски документи налагат да се отложи контра настъплението което украйна предвиждаше да започне на 14 април да се отложи с малко повече от три-четири години и няколко дни
  • 26 гост

    33 29 Отговор

    До коментар #5 от "Ако е имало такъв план":

    Еех , мечти , мечти на хора с тикви вместо глави , хайхай !! Украйна вече отново изнася ток !!! След цяла зима напъни за " унищожаване" на енергопроизводстяото и !! За което Раша плати колкото за 3 (ТРИ) чисто нови АЕЦ за ракети и дронове !! На това ако му викаш унищожена страна , здраве му кажи , хахха !! Украйна и в момента има по- голям БВП на глава от Раша !! Вярно със помощите от запад , ама те ще продължат още десетки години и даже ще се увеличават , а след победата и ще станат реки от пари !! И то половината руски за репарации !! Ти мисли за матушката , Украйна не и бери грижа !!

    Коментиран от #33

  • 27 Интелектуалец

    29 10 Отговор
    Междувременно Медведев заяви, че е започнал специална операция по заличаване на Финландия. Според руски източници повече от половината от еднолитрова бутилка водка Финландия вече е денацифицирана от Давид Ааронович Мендел познат като Дмитрий Медведев и операцията продължава.

    Коментиран от #88

  • 28 Ветеран от Протеста

    35 14 Отговор

    До коментар #5 от "Ако е имало такъв план":

    Това е руския план - да поставят втори Лукашенко в Украйна ,след което да се заемат с Молдова,Полша и скандинавските държави..Трябват им Буферни държави на тяхно подчинение,където да разположат ядрените си оръжия...Даже Путин нагло издаде Плана им за връщане на ситуацията от 1997 ма,където и всички бивши Окупирани са Извън НАТО....Абе нов СССР ама наречен Евразийски съюз.И комунистите в България потриваха доволни ръце в очакване на новата Окупация на България!!!

    Коментиран от #31, #35

  • 29 Твърдението

    15 12 Отговор

    До коментар #22 от "Ццц":

    Че зеленски ще трябва да си търси друга работа не е съвсем точно тъй като от холивуд са го поканили от първи януари 2024 година да участва в снимането на два комедиални сериала

    Коментиран от #34

  • 30 а ааа

    20 14 Отговор
    На пудкин само паради са му в изтръпналата кратуна.
  • 31 Напоследък

    9 0 Отговор

    До коментар #28 от "Ветеран от Протеста":

    Се чува оглушителен но някак си глух шум и се чудех какво ли е това а то било от потриването на ръце
    Поне така се твърди в коментар 28

    Коментиран от #49

  • 32 Синдикат на Ало Измамниците

    29 21 Отговор
    Много ме кефят кухите троловете дето още вярват във "великата " раZZия, и колко "могъща" е. Самия факт ,че пияните ватенки разчитат на тактика от 1956 година говори достатъчно . Иначе продължавайте да се пънете като пинчери,забавлявате всички останали 🤪🤪🤪🤪
  • 33 Те украинците

    10 9 Отговор

    До коментар #26 от "гост":

    Затова се съпротивляват защото очакват реките които ти им обещаваш

    Коментиран от #38

  • 34 Другари

    29 1 Отговор

    До коментар #29 от "Твърдението":

    Дайте да видим снимка на натовски войник и руски ... ,Да ги сравним .

    Коментиран от #51

  • 35 предателите

    24 6 Отговор

    До коментар #28 от "Ветеран от Протеста":

    Дори бяха подготвили питата с хляб и сол на шестия ден след нахлуването в Украйна да прегазят и нас и да ги посрещат на орлов мост.

    Коментиран от #37

  • 36 К а к в о

    9 2 Отговор

    До коментар #24 от "тцъ..тцъ":

    Ще ги правят тези тоалетни чинии като са само с въздушни тоалетни
  • 37 За жалост

    11 5 Отговор

    До коментар #35 от "предателите":

    Тази пита я изядоха предателите от ветераните от протеста
  • 38 гост

    26 14 Отговор

    До коментар #33 от "Те украинците":

    Те не само ги очакват , а ще ги ПОЛУЧАТ , дори повече отколкото очакват !! Въпросът е какво очаква Раша , след като дори Китай и каза , че НЕ ЖЕЛАЕ тази война , не я подкрепя по никакъв начин и няма да си мръдне пръста да и помогне !! Да не говорим за другите !! В момента на Раша и се прилага стратегията на бавно сварената жаба , за да се избегнат резки движения !! Когато полуръста в бункера вдене , че е свършен , вече няма да има дори кого да командва ! Всички ще са скъсали веригата по далече от него !

    Коментиран от #43, #54

  • 39 Руска мания за величие

    24 15 Отговор
    винаги е завършвала с мизерия
  • 40 Русофилите

    9 11 Отговор
    Пишат истината за русия защото знаят че русофобите се забавляват с тази истина
    Нали сме колеги трябва да им доставим малко радост
  • 41 Да де,

    17 12 Отговор

    До коментар #21 от "НМД":

    ще гледат парада на Украинските войски на Червения площад в Масква прекръстен на Жълтия площад,застелен с червени знамена със сърп и чук .
    .
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Няма ли

    7 12 Отговор

    До коментар #38 от "гост":

    Да напишеш един коментар когато не си на бело
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Дедо ви....

    14 11 Отговор
    Айде е джамбазина и на бело. Този фанатизъм и отсъствие на ръзсъдливост е в резултат на белото с което ги захранват техните господари. Няма мърдане, няма разсъдък, бяло поле и една черна точка

    Коментиран от #48

  • 46 Ццц

    11 15 Отговор

    До коментар #13 от "Интелектуалец":

    Щом козите са били при украинците не са девствени и чеченците няма да ги гонят. Виждам, че и БГ атлантиците действат по украински - първо с насмешка, след два дена смехът секва и след още 2 разбират, че никак не е било уместно да се шегуват, защото самите те са станали на посмешище. Чети е нета има какво. Два дена не могат да оправят клетката на Лойд Остин. Всичко е почупила маймуната. Не помагат ни банани, ни кокосови орехи.

    Коментиран от #63

  • 47 ха ха хааа

    6 2 Отговор

    До коментар #9 от "Пич":

    ЩЕ , ЩЕ , ЩЕЕЕЕ ...
  • 48 Фори

    3 5 Отговор

    До коментар #45 от "Дедо ви....":

    Абе дедо , гледай си пенсията с надбавката!
  • 49 БСП на Бунището

    18 9 Отговор

    До коментар #31 от "Напоследък":

    Ами както са прегърнали Паметника на руския Окупатор в Борисовата градина,направо с него ще ги изпратим в Музея на комунистическия реализъм...Там,на Бунището на Историята ще си споделят как можело да постигнат Истински Комунизъм,ама им попречили външни фактори и не успели...И те не били Окрали България,а имало план Рън.....И не сме Траки и Прабългари,а Славяни...И така нататък!??
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Ццц

    11 8 Отговор

    До коментар #34 от "Другари":

    Снимката трябва да е през деня, че ако е нощна, не можеш да видиш натовския войник.
  • 52 Мда

    19 5 Отговор
    Искаха да направят парад с перални и телевизори под мишница !

    Коментиран от #59

  • 53 Дрън дрън та пляс

    4 5 Отговор
    Няма как да вярваме на данни от там
  • 54 Дух

    9 17 Отговор

    До коментар #38 от "гост":

    Не познаваш манталитета на китаеца.Той не действа така,като ти си въобразяваш.
    Всички резолюции,неблагоприятни за Русия,Китай спира.И нямат шанс нито Зеленски,нито европа да оттегли подкрепа му за Русия.

    Коментиран от #58

  • 55 Жамбазки

    7 7 Отговор
    е грандиозно и безаналогово тъп.

    Коментиран от #73

  • 56 Дако Маков

    13 4 Отговор

    До коментар #1 от "ПалавНИК":

    Както са се затлачили в това село( Бахмут) в Лисабон и като туристи няма да идат..
  • 57 Ксаниба

    6 11 Отговор
    Бозаджията конекрадов пак едни бандеровски бози сипе напоразия, заьнекой шекел
  • 58 Дако Маков

    11 5 Отговор

    До коментар #54 от "Дух":

    Че па ти да не би да си ял и пил с някой чайник бе, та толкова да им знаеш манталитета? Манталитета е такъв, че и Захарова проговори на китайски ( сега дали е на мандарин или на портокал, не знам) ..мислиш ли, че точно тя не знае какво прави...а?И се запасявай с юани, а може и тугрици, че гледам едни карти вървят по китайските канали, че и монголите точат зъби за Северен морски път..абе ...в интересни времена живеем..

    Коментиран от #75, #77

  • 59 жужетоЗе

    6 8 Отговор

    До коментар #52 от "Мда":

    Куевските перални и тв са най безаналогови в света!! Както и автора!! хероям сала!!!
  • 60 Жоро

    12 6 Отговор
    3дневката се превърна в демонстрация на пълна немощ на руските войски да водят конвенционална война. Да убиваш цивилни е лесно обаче като дойдат танковете и дроновете и те подпукат, ушанките напълниха потурите.
  • 61 А бе кух

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "ПалавНИК":

    Вие вече го обърнахте на детска градина!
  • 62 Редно е да се отчете

    11 5 Отговор
    Редно е да се отчете, че от 1945 година руската армия не се е сблъсквала реално с обучена национална армия. Само вагнерци имаха честта да се запознаят лично с тактиката за въздушно нападение от американска авиация над придвижваща се военна част в Дейр-ез-Зор, Сирия. Грозният звук във видеото е от 30 мм GAU-8/A Avenger на Дженерал Електрик.

    Коментиран от #87

  • 63 Алооооуу

    2 4 Отговор

    До коментар #46 от "Ццц":

    Цацаткащия.......много ти е недодялано чувството за хумор!
  • 64 666

    4 1 Отговор
    тия паради в главата ти, нямат спирка!
  • 65 Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺

    17 6 Отговор
    Как беше :"Взять Киев за три дня, за неделю до Ламанша"! Явя нещо не им стана работата. Сега напредват с 1000 трупа на метър!

    Коментиран от #69, #74

  • 66 пиночет

    13 6 Отговор
    Руснаците имат план и за Бг,слагат Копеѝкин на власт и почват да мачкат и да убиват!

    Коментиран от #76

  • 67 Ленче кремче

    5 7 Отговор
    Айде, бе Джамбов, добре дошъл...
  • 68 касата

    13 5 Отговор
    Ботоксовия пръдльо с токчетата е пътник!
  • 69 Анонимен

    14 9 Отговор

    До коментар #65 от "Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺":

    Гениална стратегия! Вкарват в боя повече войници отколкото врагът смогва да убие. В един момент на врагът му свършват мунициите и ето, следващият метър е превзет! Ура за Путину!
  • 70 ххх

    5 6 Отговор
    Значи искали да заменят чуждите марионетки със Свои. До тук нищо ново. Преди те бяха заменили техните марионетки. Две велики сили си мерят марионетките. Страда народа...
    Ак приемем че бяха успели!! Няма разрушени, няма жертви.....Категорично по-малко страдащи... Анай-добре да не беше започвало....меренето на ония работи на чужд ...г... гръб де.
  • 71 ахаха

    14 3 Отговор

    До коментар #5 от "Ако е имало такъв план":

    Туку що гледах клип с Гиркин,който каза,ЧЕ вместо ние на демилитаризираме Украйна,тя демилитаризираме нас.Точка по въпроса с Лисабон.
  • 72 Полет над кукувиче гнездо

    4 11 Отговор
    Украйна знае плановете на Москва, а един мармот завива бело в станиол...
  • 73 Констатирал

    1 2 Отговор

    До коментар #55 от "Жамбазки":

    Изпреварил си го със столетия, в това, което го обвиняваш!

    Коментиран от #82

  • 74 ТИРбушон

    4 7 Отговор

    До коментар #65 от "Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺":

    Тъчеш ли жълтосини траурни байряци?Нужни са километри,дерзай.
  • 75 Дух

    5 6 Отговор

    До коментар #58 от "Дако Маков":

    Че Захарова говори и китайски-похвално.
    Че Урсула се прибра от Китай като обикновен пътник с проверката на багажа й и паспорта й - е пълен провал.
    Юаните не са лоша валюта,чтом и саудите ще ги приемат.Нещо български лев не съм забелязал никъде като валутата за расплащане.

    Коментиран от #79

  • 76 Даа бе

    2 2 Отговор

    До коментар #66 от "пиночет":

    Детски сънища.
  • 77 ТИРбушон

    2 3 Отговор

    До коментар #58 от "Дако Маков":

    А ти с дайпърси запаси ли се,че не обичам оцапани дпета.
  • 78 Чегевара

    13 5 Отговор
    Украйна !
    Украйна !
    Украйна !
    Смърт на фашизма !
    Слава на Украйна !

    Коментиран от #80, #83

  • 79 Рико анаграмата

    5 7 Отговор

    До коментар #75 от "Дух":

    Приятел за Урсула си се объркал и ми позволи да те поправя?Качили са я на сал , с достатъчно храна и вода и са я отправили на добър път.Няма нужда от окрана защото акулите изпитват панически страх от нея.
  • 80 Нако Маков

    9 7 Отговор

    До коментар #78 от "Чегевара":

    Пич и 108 пъти да повториш мантрата Обосрайна,нищо няма да промениш.
  • 81 ИНДИЙСКА НАРОДНА ПОГОВОРКА☝

    15 6 Отговор
    „КЪДЕ ГО ЧУКАШ КЪДЕ СЕ ПУКА”🤔
    В УКРАЙНА НЯМА МАРИОНЕТНО
    МОСКОФИЛСКО ПРАВИТЕЛСТВО...А В
    БЪЛГАРИЯ ИМА
    МАРИОНЕТНА МОСКОВСКА
    ТРЕТА ПОЛИТИЧЕСКА сила...😤
  • 82 Столетия?!?

    2 0 Отговор

    До коментар #73 от "Констатирал":

    Не обвинявам, констатирам. Феновете му, като теб, също са много зле.
  • 83 Путин

    2 3 Отговор

    До коментар #78 от "Чегевара":

    Ко речи ко?
    Брях,ти да видиш.Слава а?
  • 84 Любимата наша

    2 0 Отговор
    Слава народу ПОБЕДИТЕЛЮ !!!
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Много грозен звук

    3 1 Отговор

    До коментар #62 от "Редно е да се отчете":

    Направи свири като опера от Вагнер .
    Хаха
  • 88 Захарова

    1 2 Отговор

    До коментар #27 от "Интелектуалец":

    Отдавна е почнала тази тактика .
    Макар че от няколко дена нещо голяма тишина .
    Пиянката не и стига Финландката май
    Хаха
  • 89 Хахаха

    8 3 Отговор

    До коментар #5 от "Ако е имало такъв план":

    Бавно и методично , руснаците се изнасят от Крим.
    Това лято няма да се ходи на плаж. май.
    Хаха
  • 90 Оператор

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Определено":

    Има истина в думите ти .
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Зелето

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "Джамбазовски":

    Хохлофилите не ти опонират . Сигурно са чели тоз доклад.
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Слава на Украйна

    5 2 Отговор
    Всички руснаци- вън от Украйна!

    Коментиран от #99

  • 95 Петър

    3 0 Отговор
    Украйна е непобедима
  • 96 Кратко

    3 0 Отговор
    резюме на блядския позор
  • 97 Голем смях

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "8496":

    Ватенка,ти на преговорите ли беше? Де ви намерат такива баламурници бе?
  • 98 Путарникопутин

    2 0 Отговор
    Няма такова нещо! Немааа! Питайте руските тролове тука в сйата? "Никой не е казвал, че войната ще продължи само три дни" ! Това казват лайноядите путиноидни.
  • 99 Защо бе

    2 1 Отговор

    До коментар #94 от "Слава на Украйна":

    Защо вън бре? По-добре в Украйна, но в трапищата на по два метра дълбочина. Място има за цялата азиатска паплач.
  • 100 Момчил

    0 0 Отговор
    Украйна и техните медии са страна в конфликта ,така че няма как да дадат обективно мнение и не е сериозно да ни се натяква тяхното минало през филтър мнение. Нека да го каже някоя страна ,която не подпомага Украйна или Русия . Не че всички медии не са е.рейски,но това е наистина друга тема .
  • 101 ПЛАНЪТ НИКОЙ НЕ ГО ЗНАЕ

    1 2 Отговор
    НО ВСИЧКИ ЗНАЯТ КВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ С УКРИЯ И КИЕВ НАКРАЯ !
  • 102 Кочан

    1 0 Отговор
    А Радев се надяваше с бандата да преземе управлението на България и да ни направи руска провинция. Деси печеше питки за посрещане на братушките на Орлов мост. Но всичко се обърка. Кирчо който не знае Български и владее Английски на приблизително същото ниво като Български показа на всички недъзите на бандата на Румен. Сега всички се дистанцират като от ядрени отпадъци.
Новини по държави: