Last news in Fakti

20 Април, 2023 19:33 2 153 14

Скандал в Лондон! Премиерът Риши Сунак разглежда сериозно оплакване срещу своя заместник

  • риши сунак-
  • консервативна партия-
  • великобритания-
  • борис джонсън-
  • брекзит-
  • доминик рааб

Сунак обеща, след като стана министър-председател миналата година, да създаде правителство на почтеност, професионализъм и отчетност след скандалния мандат на Борис Джонсън

Скандал в Лондон! Премиерът Риши Сунак разглежда сериозно оплакване срещу своя заместник  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският премиер Риши Сунак е получил независим доклад за обвинения в тормоз срещу вицепремиера Доминик Рааб и обмисля отговора си, каза говорителят на Сунак в четвъртък, цитиран от Ройтерс.

Обвиненията срещу неговия съюзник може да доведат до третото напускане на висш министър от правителството заради личното им поведение, откакто Сунак зае премиерския пост през октомври, и биха попречили на усилията му да съживи подкрепата за своята Консервативна партия преди националните избори, очаквани следващата година.

Преразглеждането беше поискано от самия Рааб през ноември след официални оплаквания за поведението му от правителствени служители, а адвокат Адам Толи беше назначен от Сунак да ръководи независимо разследване.

Рааб обеща да подаде оставка, ако обвиненията бъдат потвърдени.

"Премиерът получи доклада от Адам Толи, независимият разследващ. Той получи констатациите тази сутрин. Той обмисля тези констатации", каза говорителят на Сунак.

Говорителят добави, че Сунак желае да публикува отговора си възможно най-скоро, но не каза дали това ще стане още днес.

Рааб, който е и министър на правосъдието, каза, че е бил уверен, че се е държал професионално през цялото време, докато Сунак първоначално защити своя заместник, когато се появиха оплакванията, като каза, че не вярва на обвиненията, че Рааб е тормозил служители.

Сунак обеща, след като стана министър-председател миналата година, да създаде правителство на "почтеност, професионализъм и отчетност" след скандалния мандат на Борис Джонсън и хаотичните икономически политики, които свалиха Лиз Тръс след по-малко от два месеца на власт.

Друг старши министър, Гавин Уилямсън, беше принуден да подаде оставка след обвинения в тормоз през ноември, а Сунак уволни председателя на Консервативната партия Надхим Захауи през януари, след като беше установено, че е нарушил министерския кодекс заради данъчните си въпроси.

Сунак е изправен пред разследване на самия него от парламентарния орган за наблюдение на стандартите относно поведението затова дали е декларирал надлежно дяловото участие на жена си в компания за грижи за деца, която може да се облагодетелства от новата правителствена политика.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 )))))

    17 3 Отговор
    Ришито и Хамзито вече са на власт остава само Шака Зулу да седне на престола и всичко ще си дойде на място
  • 2 Родолюбец

    13 2 Отговор
    Този Сунак същият ли е, към който Байдън се отнесе като слуга, като го отмести встрани за да си знае мястото?
  • 3 Острова

    11 4 Отговор
    Скоро ке потъне

    Коментиран от #5

  • 4 12345

    12 4 Отговор
    Противна Протестантска Англия,преживява много удари последните 20 години.То,не беше проктитутката Даяна , бременна от талибана Доди ал Файед/ликвидираха я МИ5 и МИ6 -Браво/,негърка в Кралския Двор два пъти развеждана, не е актриса, роди две негърчета и съсипа живота на Хари-Меган, а сега и циганин за Мин.Председател Риши Сунак,който с жена си ще бъдат съдени за далавери в парично изражение.ПО,голям скандал в мъглявия Албион до сега не е имало.Греховете на Англия са много,още от Крал Хенри VIII,който ликвидира/убива /6-те си жени ,въвежда протестантството,обрича Англия на изолация, всички колонии се освободиха от нея .Сега в цяла Англия е мръсно,няма кой да чисти, няма храна, няма слугуващи българи ,цигани индийци.Така,че това е поредния скандал на страна, която постепенно си заминава .

    Коментиран от #9

  • 5 карамфила

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "Острова":

    Ще потъне с помоща на Посейдон защото наглосаксонците въоръжават зеления наркоман и фактически са във война с Русия.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Бла-бла-бла

    0 3 Отговор
    Бла-бла-бла
  • 9 Шопо

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "12345":

    Ха ха ,браво ,точно в десятката .Адмирациииии
  • 10 До 4, това е само един фон, което

    2 0 Отговор
    сте описали. Ако имате прилична работа страната и специално столицата са приятно място за живеене. Все още си пазят кината, пълно е с театри, пазари, великолепна архитектура и много паркове. Традицията, имперското минало и законите все още държат страната, въпреки корумпетата.

    Коментиран от #11

  • 11 Шопо

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "До 4, това е само един фон, което":

    Да да ,и рошав тюрчин ,а сега и ман Гал за премиери .Чърчил се върти в гроба ,а инглиш куинс се заравят още по дълбоко.
  • 12 6789...

    3 4 Отговор
    Ти тези работи от тоалетната си в двора ли ги написа? Смесваш история с съвременност и реши че това ти е дипломната работата за англичаните. Много хора се упражняват на тази тема,и само глупости-типично за хора от задънената провинциа на изток,хора които 1 ден не са живяли в Англия,говоря за живот с тези хора а не екскурзия с консерви и селски бабеци,за да има за хотел! Не си избивайте комплексите по този начин!!! Тука започват разследване по всяко съмнение за административният апарат,и това работи!Кажи "отворко"в корумпирана България колко разследвания започнаха с/корумпираният Бойко и сие,с/у крадливите му министри-колко? Всички знаят но мълчат,включително и ти,но пишеш глупостите за Англия-нея я е имало и ще я има с всичките в нея индийци,българи,румънци,поляци и др.Тя е била най-голямата империя и има политически елит които я води в всяка криза! Какво има в България-една София,през която бягат младите на запад,и една бедна и умираща провинция с цигани,турци,арменци ,араби и надменни руснаци! Докато мълчите,за проблемите и толерирате псевдо политиците с Руско и комунистическо самосъзнание-България загива,Вие сте приспани с райски газ и така ви е добре!!!Но това не ви пречи да плюете по другите-само че не виждате откъде духа вятъра,и плюнките се връщат при вас!Носи си повече салфетки,ще ти трябват,А колкото до храната,чакайте да дойдем да ви изкупим най-скъпата храна в Европа,и да си я носим в Англия обратно!!!И в живота ли си такъв наивник-след написа
  • 13 Защо бе Българи

    2 1 Отговор
    Защо Главният Прокурор Иван Гешев не се разследва за Тероризъм срещу Български граждани !?
  • 14 Мдааа

    7 0 Отговор
    Когато напълниш страната си с паплач от Африка и Азия, когато премиер ти е индиец, а кмет на Лондон пакистанец, е напълно нормално в болниците и по улиците ти да се ширят престъпност и насилие! С Англия, Фрнция, Белгия, Германия, Испания и други държави в Европа, вече е свършено! Колониите им ще ги превземат до 30 или 50 години! ОТ тях и папер няма да остане! Е тогава белите и християните ще видят, що е то толерантност от негър и арабин! Запомнете добре това!!!
Новини по държави: